Bebice su preslatkeeeeeeeeeeeeee
Tiny uzela sam i ja takvu jaknicu,ali šarenu. Obožavam uši heheheh
Ivka ja perem odvojeno,ali malena je mala prljavica ,a i imam opciju na vešmašini pranje na pola ( za manju količinu) stavljam ocat umjesto omekšivača,pa mi budu mekane pelene,a u isto vrijeme dezinficiram vešmašinu :D Imamo debljh čarapica puno,pa zasad to,ali cipelice možeš kupiti i za male bebe npr,u h&m-u.
Ja radim sve dok je budna.jer jako malo spava,ne bih onda stigla ništa napraviti.Igramo se pa ogulim krumpir,dok joj pričam i pjevam,pa prošetamo vani i poslije operem suđe,dok se ona pored mene gore na ormaru u jajetu igra,pa pričamo i tako. Kad joj se dosadi,onda malo otplešem s njom . Koliko stignem napravim,samo odradim što je bitno.što ne stignem,napravit ću kad dođe tata kući Evo tipkam dok spava..
Mi danas papamo krumpir+mrkva+tikvica ,moram dodati malo tikvica,jer je jučer 3 puta tvrdo kakila,pa kontam da i krumpir zatvara ili?
Ne znam koje povrće bih mogla joj dati,pogledat ću tablicu,ako nema ništa više zasad,onda prelazimo na voće. To još nismo probali :)
Jučer smo imali prvi put,drugi obrok. Kad je skužila,da neće dobiti bočicu nego na žlicu,vrištala od sreće. Slatkica mamina
Iv-ka nisam još ni jednom njoj stavila cipelice, uvijek su čarape.Nekak mi je bezveze ju sad trpat u cipele... Vani sad mi i nije baš toliko hladno al imam debljih čarapica i štramplica za ovo malo hladnije vrijeme.
Dobila puno cipelica ali sve su joj još velike. A broj 18 najmanji. Nadam se da kad dođe zima da će joj biti tad taman!
Ja još uvijek ko kreten perem odvojeno, stalno mi svekrva govori da se mora tako haahah
Al nekak mi je zapravo to i draže, našeg se skupi dosta pa crno, radno od muža pa me strah da njeno ne oštetim...
Omekšivač od Froscha koristim od početka, nema reakcija...
Kućanske poslove obavljam dok je ona budna. ovo dok spava pol sata odmaram uz kavu
Al ok, nas dvoje ne napravimo neki nered tako da brzinski odradim pranje suđa, kuhanje, kad dođe na red usisavanje i peglanje veša.
A za vikend kad je muž doma bude generalka ;) Baš sam fino oprala prozore i sad kiša hahahha
Kriszta ajoooj preslatko
Jedva čekam kad će moja Mia vrištat od sreće samo na jutarnju kašicu hahahahha
Ves perem odvojeno (ako mi fali ubacim nesto nase), a omeksivac koristim od pocetka samo nesto manje nego sto nama nakrkam. Ispocetka sam stavljala duplo ispiranje, sad nista. Na moru sam sve skupa prala i vidi cuda nista mu se nije dogodilo 😂
Mi imamo neke tene al meni se ne cini tak hladno. Idemo samo u carapama i dugoj obleci i hoodici...
Robu od pocetka skup s nasom, s omeksivacem al pola mjere, bez peglanja. Na sto se svi krizaju. A ja samo pitam da mi daju razlog peglanja. Onda je to obicno da se ubiju bakterije, pa koje bakterije kad je oprano na 90/60?, pa one koje se pokupe na susenju, pa sta nece se i u ormaru nakupit istih?... i tako sam tu konverzaciju vec tri-cetiri puta prosla. Da ne kazem da su to sve dobrano djeca koja gmizu po podu...
Od kucanskih poslova preko dana samo nuzno, a vikendom ciscenje. a kad pocne puzanje morat cemo malo cesce usisavat :)
Evo gledam kalendare i ne vjerujem. Stvarno se nemojte sekirati oko ničega. Npr. jedan kalendar: mrkva,krumpir i brokula od 8.mjeseca??!!! Pa drugi kalendar sa 6 mjeseci: mrkva,blitva,spinat,buča
treći kalendar buča od 8.mj,blitva,špinat isto..negdje šljiva odmah negdje 8.mjesec..zbrka teška! Sve napravite po svom. Ja ću joj sutra možda dati buču. Taman malo slatkast,dobar prijelaz na voće :)
Pedijatrica mi je rekla svakako sad iskoristiti buce. Cak i juhicu od buce kad radim da mu prije zacina izvadim malo. Mozemo i smrznuti kockice pa da imamo za zimu.
Mi drugi dan jedemo krusku i ovozava ju! Jucer samo kruska (pola skuhane 5min), danas ubacila i zlicicu rizinih pahuljica i 20ml vode u kojoj su se kruske kuhale - sve smazao!! Ostatak skuhane i usitnjene cu spremiti u posudicu i frizider za sutra.
Kuha se zbog fermentacije ako se ne varam. Svjeze voce mu ne planiram mijesati s pahuljicama, ovako kuhano moze. Nama to ne smeta, ali mislim da njima moze zasmetati kombinacija. Zitarice dugo drze, a voce vec krene fermentirati u zelucu.
I sad sam se sjetila za poslije da mi pise jutarnji obrok voce, rucak povrce/povrce s mesom, vecera zitarice (moze se ubaciti i povrca od rucka). Mislim da to prije nisam napisala 😏
Stan usisan jer ga uredno nadjem na parketu dok spremam klopu i ne blejim u njega!
Da da, ako nije opeglan dječji veš onda kao da nije ni opran hahahahahhaha
Stalno mi ti spominju- zbog bakterija. I kad mi svekrva vidi veš na balkonu kak se suši obavezno mi mora napomenut da ga ne zaboravim unjeti u kuću prije mraka
Al ja sam bolesna djevica po horoskopu pa sve peglam, od čarapa, gača do posteljine.
Kad se primim peglanja nema me sat vremena, nije ni čudo šta mrzim peglat
Ova moja danas štrajka s jelom do sad pojela 140ml. I jednu žličicu kašice!!
Kriszti ovo možda zvuči poznato
I ja perem njeno odvojeno, ali kao i Kamikazee, dodam i naše ako mi fali.
Kriszta, to sam baš i ja vidjela koja zbrka s kalendarima. Odavno sam joj već dala brokulu, krumpir, buću, šljivu, marelicu, breskvu... sve to prema mom kalendaru ide kasnije. Što se tiče voća, jabuku sam joj kuhala, a krušku sam joj već par puta dala sirovu. Imamo domaće, mekane kruške i iskreno, nije mi uopće palo na pamet kuhati ih. Nije joj ništa smetalo, hvala bogu.
Oblačim joj cipelice tu i tamo kad je hladnije jer imamo baš krasne koje joj je moja teta sašila i baš su joj taman pa mi žao da ih ne nosi kad sve tako brzo preraste. Ako nema cipelice, onda joj stavim štramplice i gore još malo deblje čarapice.
S čišćenjem se bavim većinom vikendom jer preko tjedna ništa ne mogu kraj nje napravit. Već neko vrijeme po danu spava tri puta po 20 minuta. Uspijem taman pospremit malo i eventualno pobrisat prašinu i onda se već probudi mala šefica.
Mamasita vaaaaaauuuu koja kosaaaa!!!! 😍😍😍 prava mala čupavica! Preslatka je!
Tiny također prekrasna slikica. Malena je šećer pravi! Krasna! 😍
Stvarno ima nešto u tom proljeću kad su nam baš sve bebe na ovoj temi taaaako neodoljive! 😁😍
Kamikazee buča već u zamrzivaču. Kao i :
mahune,jabuke,kruške,grašak,brokula,mrkva,tikvica,šljive,breskve,rajčice,ali svega pomalo,tako da jjoš moram u nabavku.Šta bih još mogla spremiti,što je aktualno?
Voće uvijek da bude za doručak,eventualno užina,jer predvečer njima šečer ne bih dala :)
Tek kad ubacujemo 3.obrok,možemo sa takvim rasporedom započeti. ALi dobro kaže tvoja pedijatrica..ja sam nažalost sve to čitala na netu,a ne dobila info od pedijatrice. Čuvaj je ;)
Tiny sve mi je poznato. Ako se brineš : NEMOJ!!!!!Od onda malena moja imala već svakakve faze..prekjučer ništa nije jela. U noći oko 23:30 sam je nahranila u snu,do ujutro je spavala! Biti će svakako,bitno da je ona dobro i vesela,raspoložena! Da je gladna,plakala bi! Ona isto tako "čudno" reagira na promjene. Očito. To je njima nešto sasvim NOVO ,što se želućek,što i one moraju naviknuti na to. Kad dođe nešto novo,odmah mijenjaju stare navike,takve su bebe! Imam čudnu bebu :D Navikla sam se već na to,a nekako to i OBOŽAVAM
Sortiraj odgovore
Najstariji