Na kraju je to izgledalo:
7h - pahuljice s mlijekom ili čokolino ili neka takva kašica
11h - voće
14h - povrće i meso/riba
17h - jogurt
21h - mlijeko ili mlijeko sa žitaricama
Mamasita savršen raspored. Svugdje i tako preporučuju. Ja sam ipak danas odlučila da će oko 16h dobiti drugi obrok (kruti) Jer onda barem ide jedan obrok mlijeko,pa kruti,pa opet mlijeko ,pa kruti itd..
.Kod nas će onda otprilike tako izgledati :
8:00 ( oko 8h jer kod nas se točno ne može planirati) MLIJEKO
10-11H Prvi obrok zasad povrće od slijedećeg tj krećemo sa voćem
14:00/14:30 MLIJEKO
16:00/16:30 drugi kruti obrok zasad ŽITARICE ( pa od slijedećeg tj povrće+žitarice)
20:00 MLIJEKO
po noći mlijeko.
Mene sad jedna stvar zanima u kalendaru za 5.obrok piše mlijeko+žitarice,taj dio ne razumijem u bočici ili sa žlicom. Vidim da si i ti tako uvela kao 3.obrok u 22h,ali kako u bočici?
I sad znam da preporučuju do .mjeseca 3 kruta obroka i najmanje 2 mliječna. Koji da budu mliječni? prvi i zadnji ili?
Mislim sve ću to pitati pedijatricu (naravno za mišljenje,ali zasad sve što mi je preporučila,sam nekako drugačije napravila) ali nekako me više zanima kako su to iskusne mame radile.
http://www.mamatataja.hr/wp-content/uploads/2014/12/Kalendar-hranjenja-dojen%C4%8Dadi.pdf
Evo kalendar. Piše 5.obrok mlijeko + žitarice
Toliko sam čitala o tome,da mi je već glava puna!
Ja bi ti njemu u bocu s mlijekom stavila malo rizinih pahuljica...i to bi popio na onu dudu sa promjenjivim flowom (avent) - širokim.....A kako se to povećavanjem količine pahuljica pretvaralo u kašicu, davala bi mu kasnije žlicom i na kraju ti dođe ko čokolino....
Ma da, meni je bilo mlijeko - voće - mlijeko - povrće - mlijeko.
Poslije ovo srednje mlijeko zamijenila ručkom, pa je samo imao mlijeko ujutro i uveče,
I na kraju i ta dva mliječna obroka obogatiš nečim i eto ga.
Dobar dan cure! Mi smo sinoć čak i ok spavali, jedno buđenje radi papanja, ali je spavanje bilo gotovo već u pola 6 :O
Znači ovih dana prelazimo onda u sportski dio :)
Uuuu ninachh, jeste li vi uopće što spavali? A kako bi se onda trebalo riješiti soora ako ne smije s tim gelovima? Baš svašta.
Što se tiče cjepiva, ja sam nešto čitala da više ne daju naša cjepiva, budući da je imunološki propao, pa se sva cjepiva uvoze. Sad jel to informacija ili dezinformacija, ne znam.
Nasdva, sretna vam godišnjica! Kuda ćete na izlet, ako se smije znati? I ja bih isto, ali nemam ideju gdje bismo mogli s tako malom bebom, a da nam nije opet predaleko.
Super mi je sve ovo što pišete o dohrani, taman će mi dobro doći. Izgleda da ja počinjem zadnja od vas s time :D
Možda je glupo pitanje :D treba li bebe dignuti da podrignu i nakon dohrane?
Ma evo trebalo mi malo da se prisjetim....nije problem..meni najdraže pomoć...
Sortiraj odgovore
Najstariji