Kristza-nekam pojma, ako je sce zdravo i dobro uzmi ono sto se lakse priprema :P
Mi smo bili na kontroli, 7780g i 63 cm. Cijepili se i evo beba zaspala, stavljam joj obloge cca svakih sat vremena.
Doktorica kaže da već a cetri mjeseca se daje bebi nadohranu, ali tek toliko, na vrh žličice da okusi samo...kaze jabukicu na krisku i žličicom zagrebati i dati. Pitam.treba li kuhati, kaze da ne jer se na 50 stupnjeva ubija vitamin c. Ja bi ipak kuhala, kupila i aventom kuhalo-blender... kako vi radite?
Nekad primjetim da n nekim slikicama nekad jedno oko nekad drugo malo ide prema nosu, primjećujete li vibto kod svojih?
I ja ti cuvam jedan dan u frizideru ostalo zamrznem. Danas juha na repertoaru i bijelo meso zmuckano pa cemo vidjet.. nego kak tikvice pripremate skuhate oguljene il ne oguljene?
Opa audrey pravi komad moja valjda tek 5 kila ima moram se narucit pedijatrici sad u 9 mj pa cemo vidjet. Hvala curke za sliku ;)
Moja je kljun super prihvatila primi s dve ruke i pije.
Nisam znala za ovo i ja sve kuham pa dam. Odsad necu ni kuhat sam frisko, mislim da je dobro rekla logicno je
To je i meni bilo cudno s vocem, bas cu pitat svoju sta ce rec... nedam ja svom jos, ja mislim da nije spreman.
Audrey ti imas curu za mog debeljucu, budu skupa isli na fitness :D
Kriszta sretnih vam pola godine!!!
Kamikaze tako i ja kad sam isla u svadbu, jos sam i kuma bila pa me sminkerica sminkala, jeate nisam se prepoznala u ogledalo, ko moj tupson sam misla da je to neko drugi u ogledalu.
Ninach kako ste vas dve inace? Jeste si dobre il se svadjate?
Bas volim kad mijenjate slikice, bas su nam sve bebe slatke. Al objektivno bas, nije da su meni sve bebe slatke. Mi tu imamo plejadu zgodnih beba koje se uspavljuju na rukama i zezaju svoje mame.
Audrey bjezanje ociju je do 6 mjeseci normalno kazu. Mom vise ne bjeze da znam vidit na njemu al isto na par slika kao da mu ide prema nosu, nije to nis...
Eto nas, probali opet kašicu, danas je čak uspjela pojesti 5,6 žlica, na prijevaru kadssam je nasmijavala pa je otvarala usta, al nema veze, bar je pomak
Jednog dana će htjeti sama jesti hahahhahah
Samo šta nakon kašice neće mlijeko još dugo nakon toga. Pojede 50,60ml i evo neće ni sad piti. Nereš me zezat da se najede uopće od 5 žlica malih...
Kriszta nemam iskustva, ali kak Ninachh kaže, uzmi šta ti je lakše pripremit ;)
Shopping za sebe nisam već dugo obavila, baš sve čudni neki krojevi, nije ova današnja moda za mene. Široko i kratko na mojih metar i pol, izgledam ko klaun...
Baš bila s mužem nedavno, išao si kupiti hlače, jadan je isprobao valjda tisuću modela i sve hlače uske tak fino da mu se sve vidi.
A inače je normalne sportske građe, nije da odskače od normalnih muškaraca. Poludio je hahahhaha da kakvi su to mušarci, mislio je da je fulao odjel pa isprobavao ženske hlače
Ninachh pa šta ne bi mogla u frižideru držati koji dan, neće ništa biti ;)
Kak tvoja papa? Jel uživa?
Audrey opalaaaaa bravo! Baš ste veliki!! Moja još nema ni 7kg a 5mj ima
Ovo za oko, čitala sam da je do 6mj normalno da bježi oko, ali nakon toga ako je strabizam onda se to ispravlja, nije niš strašno...
Nama je od početka sve ok, baš lijepo gleda :)
Ja to ne razumijem i sam se izivciram i bolje da ne citam... negdje procitam sljive od 4 mj negdje od 6. Marelice breskve tikvice od 6 negdje od 4 ja sam zbunjena i da ocu kuhat ne znam sta smijem. Piletina negdje od 7 na mojem planu 5??? 😣😣
Budem pitala onda tetu za misljenje u bio & bio :)
Voće ja mislim skuhati do 7-8 mj. Tako sam čitala,čula,tako su mi preporučili ( osim banane i avokada)
Ninach ja npr. kuham povrće i ne pomiješam sve sa prosom/rižom nego ostavim posebno,baš zbog toga,ako ne bude sve pojela,da spremim u hladnjak. Nutricionisti kažu do 3-4 dana bez problema. Joj da najbitnije,ako se kašica pomiješa sa slinom,možeš baciti,nemojte nikako čuvati. Zato preporučuju u posebnoj zdjelici sve ,iješati i sa drugom žlicom.
Audrey beba je velika ajme! Super. A za oko ,mojoj malenoj je isto bježala..i sad je sve ok :)
Tiny bravo!!!! Polako,ali sigurno :)
A što se mlijeka tiče poslije,moja ništa ne pije..do 3-4 sata poslije nije gladna,sačekaj da bude gladna pa je nahrani s mlijekom i to je to. Kad bude bila gladna,tražiti će...napokon i ja skužila :))))
Mamasita hvala :-*
Još jedno pitanje.
Cure,koje ste već krenule sa kašicama. Jel mjerite koliko napravite/pojede beba?
Mene to pitala pedijatrica,kad sam joj rekla da poslije krutog obroka ne pije mlijeko do slijedećeg obroka.
Ako da,kako mjerite? Ne znam,ali ova moja pojede velike količine,mislim da oko 200 ml najmanje. Jel netko zna koliko bi beba od 6 mjeseci "trebala" pojesti?
Meni je bitno da ova moja hoće papati,ali za 2 tj idemo kod pedice,pa da barem znam okvirno reći.
Sortiraj odgovore
Najstariji