I da.. mislim da cu uzet pauzu s kasicama pa pricekat koji dan. Mozda ipak jos nije spremna.
Ne znam ni sama, nisam pametna.
Ipak vecina beba od 3,4mj dobi kasice pa nije tak muka kao s ovom mojoj nepapalicom...
Audrey ima za kupit rizine pahuljice, ja isto to kupila...
Kriszta ma da hoce odbijati neku namirnicu, ona nece usta otvorit i sve pljune van ili drzi u ustima dok se ne rastopi pa proguta 😨.
Mislim da nije do okusa vec samo ne zna sta sad hocu od nje 😂😂
I da.. mislim da cu uzet pauzu s kasicama pa pricekat koji dan. Mozda ipak jos nije spremna.
Ne znam ni sama, nisam pametna.
Ipak vecina beba od 3,4mj dobi kasice pa nije tak muka kao s ovom mojoj nepapalicom…
Audrey ima za kupit rizine pahuljice, ja isto to kupila…
Kriszta ma da hoce odbijati neku namirnicu, ona nece usta otvorit i sve pljune van ili drzi u ustima dok se ne rastopi pa proguta 😨.
Mislim da nije do okusa vec samo ne zna sta sad hocu od nje 😂😂
Jel se sjećaš,da je tako i moja malena prije 7-10 dana. Ništa nije htjela jesti i jučer nam se to opet ponovilo kad je jela samo žitarice. Kontam da tu nju baš onako zatvori,najede se,pa poslije 5 sati može bez hrane. Ne znam koliko je tvoja malena pojela,ali se možda i njoj to dogodilo.Kad miješam povrće i dodam malo mlijeka i malo pahuljica,puno pojede,ali nakon 3 sata može ponovno jesti. Danas sam htjela uvesti drugi obrok,ali baš zbog toga nisam. Planirala sam oko 17-17:30 ubaciti obrok (žitarice) ali onda ću navečer prije spavanja imati problem,jer neće baš biti gladna. Moram još smisliti do ponedjeljka.Možda se i tvojoj to dogodilo. A i moraju se naviknuti na krući obrok,drugacije to "puni" želudac. Čitala sam na forumu negdje da beba od 8 mjeseci (krenuli sa dohranom sa 6 mjeseci) jela samo jedan obrok i po par žličica do 10-15. Svaka beba je drugačija,prati njen tempo,nemoj forsirati,kad tad mora početi papati :)
Ninach da,nešto sam pobrkala proso+riža+heljda se pravi sa vodom.A kad skuhaš voće malenoj ili povrće tu vodu dodaš i mirna si. Još bolja opcija nego mlijeko. Ja ću isto izbaciti mlijeko čim počne normalne količine jesti. (mada danas napokon pojela 730 + brokula-mrkva-riža i još će biti jedan obrok,ja zadovoljna jako :) )
Audrey sigurno je riža bolja opcija,ali niržine pahuljice nisu loše. Lakše će za početak probaviti pahuljice,brže je gotovo i pomeni se ne isplati skuhati rižu pola sata ,da bi beba pojela par žličica.
Ali isto tako mislim to početi praviti joj polako. Mislim skuhati rižu,prosa..itd. Sam još čekam prave količine. To je ono: Kome šta bolje odgovara! Jeste krenuli već ili ćete sad uskoro sa papicom?
Crna tako ni kod moje poznanice (beba 5 mjeseci) nema reda,daje joj kašicu kad stigne ili se sjeti. Oni tako funkcioniraju,očito i vi isto. Moja malena voli kad ima reda,onda super funkcioniramo. Ovako već zna,ujutro kratko odspava,probudi se i već mi pokazuje sa usnama ko riba na suhom...heheheh...mama vrijeme je za papicu

Ma nije pitanje novaca nego sta je bolje za nju. Kažu da je ta sluz u kojoj se kuha riža (voda koja ae pretvori u sluz) zdravija od iceg.
Ninacch, moj ionako nista nece s mlijekom, njemu je samo daj cisto voce, povrce i bok.
A ako ti je tesko skupljati mlijeko, uzmi ad da imas. Kupis dvojku odmah jer ces ionako u neko vrijeme poceti to koristiti kad s kravljim mlijekom treba cekati dugo. To ne meni i patronazna rekla u startu.
Mi cemo sutra korabicu i mrkvicu iz juhe, samo da vidim kak mu sjeda, a u nedjelju i ja krecem sa zitaricama da pocnem pripremati teren za vecernje obroke...
Negooooo - moj malac promijenio ritam! Bude budan po 3 sata ili vise bez beda. Danas mi je od 7 ujutro do 22 spavao samo u 2 navrata (prvo 3 sata, popodne 1 sat!!). Fino smo si nakon popodnevne corke prosetali do slasticarne, pojeli kolac, popili kavu, u 20 dosli doma, kupanje, klopa u 21 i zaspao tek u 22, ali bez drame sve!!! Mozda pocne i spavati po noci uskoro, pilates lopta ce mi vec puknuti od silnog skakanja po njoj usred noci 😖
Negooooo - moj malac promijenio ritam! Bude budan po 3 sata ili vise bez beda. Danas mi je od 7 ujutro do 22 spavao samo u 2 navrata (prvo 3 sata, popodne 1 sat!!). Fino smo si nakon popodnevne corke prosetali do slasticarne, pojeli kolac, popili kavu, u 20 dosli doma, kupanje, klopa u 21 i zaspao tek u 22, ali bez drame sve!!! Mozda pocne i spavati po noci uskoro, pilates lopta ce mi vec puknuti od silnog skakanja po njoj usred noci 😖
Kako ćeš ti obrok sa žitaricama ubaciti..za posljednji ili pretposljednji? Ti možeš i kao zadnji obrok pa poslije daš siku i super. Moja mora popiti bočicu poslije kupanja,bez toga neće zaspati. A siku rijetko koja će odbiti i ako više nisu ni gladne.
A ovo za spavanje,meni je rekla patronažni,da će sama beba počet izbacivati i produžiti spavanje. I ja u zadnjih par dana sam primjetila,da ona produži spavanje nakon pola sata SAMA. Dobro neće baš odspavati 3 sata,ali sat i pol,skoro svaki dan imamo jednom i to je super,tako daa će oni polako početi duže i količinski manje spavati. A spavanje od 3 sata...milina
Jel ti preko noći,poslije papanja ne može zaspati ili? Ma mora se sve promijeniti i ići na bolje to sve polako.Sad kad već usporedim to što imam sad s njom,sa onim prije,razlikaje ogromna.
Mi danas bili u šetnji i zaspala u kolicima,a ja sretna ko mali majmunčić.
Koliko je Filip tvoj dugačak,ovdje mi na slici izgleda ajme velik,baš je sladak

Jutro!
Kriszta a moraju naše Mie zezat s hranom
Pojma nemam koliko je žlica nakraju ona pojela, ajde od svih žlica rekla bi da su bar dvije uspjele ući u usta, možda ju je zasitilo to, jer je baš nakon toga dugo odbijala bocu...
Ah, jednom će počet papati, pa se ne sekiram previše, samo i je teško glumiti veselicu kad joj nudim kašicu a u sebi kipim šta neće hahahhah
Ma, mislim da ćeo mi od ponedjeljka to već bolje, kad smo same i kad opet imamo svoj ritam nas dve. Sad je bio muž na go i odah nam se sve poremeti ;)
Kamikazee sretan vam "mali rođendan"
Lijepo te je nagradio sa spavanjem od 3 sata heheh

Za pocetak ce biti pretposljednji obrok, kad uvedem dorucak onda ce biti posljednji. Sise cuvam za noc 😂
Da se razumijemo, ne spava on 3 sata sam! No no no....
Uspavam ga i stavim u kinderbet, iducih 45 min sam hobotnica, odradim sve sto trebam, onda se on oglasi, uzmem ga na krevet, na sisu spojim i onda krmi dok sam uz njega. Buduci da sam zaspala jucer oteglo se na 3 sata hahaha
Po noci se jednostavno razbudi pa ga pokusavam sa sisom nokautirati. Nekad uspije nekad bas i ne. Sinoc sam dofurala loptu u sobu, cim je digao glavu ja hop na ruke, sisa i lopta pa je zaspao oba puta brzo! 🎉 Ostala budjenja je samo sisao i nastavio spavati.
A slika, hvala 😍 - to se prascic najeo i bio tak u Al Bundy pozi par minuta, vristali smo od smijeha, a on samo pogled s visoka, samo je oci micao 😂
Kaze doktorica da se jako izduzio, s 50 kak je rodjen na 68,5 na zadnjem mjerenju. Svi misle da je stariji jer je velik i cvrst pa misle da svasta moze, moram ih podsjecati da je jos mali.

Mamasita super sta se okrece za igrackom :) moj nema sanse, oce ju uzet ako mu stavim pred njega, stavi u usta i baci. Potpuno nezainteresiran za igracke cini mi se. Okrece se samo za cicom, to mu je jedina draga igracka.
Sretna vam mjesecnica Kamikaze i Mamasita!!!! :)

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji