Tiny super da se okrece, samo nek se kotrlja....i moja se okrece....al sa prsa na ledja. I to vec mjesec dana. Ja rekla doktorici to a ona kaze nemoguce....ja ponovim:al ona se okrece...a kaze dr ma to sigurno slucajno jer bebe se prvo okrecu s ledja na trbuh....ja opet:ali ona se okrece s trbuha na ledja....a dr opet ma to je bilo slucajno.....popustila sam....pametniji ipak popusta.....jbg.
Uglavnom,kako spava na trbuhu,fora joj je kad se probudi da se hoce okrenut. A kad je na ledjima,jednostavno nema poriv okrenut se skroz na trbuh...ide na bok,dohvati igracku i gotovo.....
Ma dobra mi je,dobro spava,jedino taj problem sta nece u auto,nece u kolica,mrzi sve to....i sta stalno moram bit kraj nje,ako slucajno joj okrenem ledja,udri u plac.....
E da,i nece kod nikoga nego samo meni i muzu...dode baka,nema sanse,place ko da je netko kolje....i s drugima uglavnom place....maloga sam mogla crnom djavlu ostavit,on bi bio ok....ovu nema sanse....vidim vec da ce bit problema s dadiljom hahaha
Imaju li vam bebe tjemenicu? Jeste skidali vec? Mi sinoc prilikom kupanja....namazala joj dobro s baby uljem,ostavila desetak minuta i onda cesljicem pocesljala i otislo! Prije bi kupovala one skupe mustele,al baby ulje je zakon!
Mamasita hahaahhaha nema do mame i tate :D
Moja je kao tvoj mali, mogu je kome god ostavit, bitno da dobi jesti i ajde ćao! Jedino sad polako primjećujem da počinje samo mene tražit i da kreće plakati kad vidi bake i dede ;)
Ma super je mala, i moja je do prije samo do boka i to je to, tako da će i ona brzo na trbuh.
Šta mi je najsmiješnije, prije se okretat znala (kad bi je ja stavila na trbuh) okrenut sama leđa jer je mrzila biti na trbuhu. A sad joj pak s tim muku muči ahhahahaha
Sad je ova dva dana stalno na trbuhu, onda kad se izmori spusti glavu pa opet pokušava okret napravit, jadna se sva preznoji
Dala sam joj s jabukom pa i dalje neće. Kad sam odustala i oprala žlicu krenula mi se smijat
Tjemenicu nije imala. Ali ulja su zakon!!!
mamasita-slažem se za ulje, najbolje je. Moja nije imala, ali da je, znam da bi to s uljem rješavala. A znaš šta me brine, ona je do sada isključivo dojena i sad mi glupo miksati s adom, a ne mogu izdojiti 100 ml u šusu nikako, ali sutra cu baš pokušati što više izdojiti.
Tiny-ja bih na tvom mjestu dala joj par dana odmora, možda jedostavno još nije spremna. Par dana nemoj nudit i za koji dan možda prihvati objeručke kao moja :P
Ninach tako je i moja malena 2-3 dana jela postepeno i onda odmah hoće veću količinu.I naravno poslije mlijeka ni čuti. Ja sam joj dala. Mislim nisam joj odmah dala 170 ml nego sam npr.drugi dan pojede umjesto 30 ml , 60 ml..čitala sam da neke bebe baš duplaju i to je dobro,treba im dati. Jedino ti se rižolino miješa sa mlijekom,ako se dobro sjećam već 3 dana papate,tako da moja preporuka da ako ne želiš sa AD ( što je normalno) onda kupi od hippa proso ili ima frutek mislim kukuruz+riža isto se pravi sa vodom. Nikakvo mlijeko ne preporučuje prije godinu dana. Ni rižino,sojino,bademovo...nikakvo! Traži žitarice koje se slažu sa vodom,ima ih puno!
Moja ne pije vodu,samo cirkusira. Ja joj nudim,ona povuče,pa pljuje...kaže pedijatrica,da skroz nudim i kad tad će prihvatiti,ako ne prije,onda kad budemo imali više krutih obroka.
Mi smo danas papali brokule sa mrkvicom. Svaki put kad joj dajem novu namirnicu,složi neku čudni+u facu i na kraju sve pojede. Naravno i tu sam umiješala rižine pahuljice i mlijeka (malo,otprilike 50 ml). Zasad nam ide.
Tiny slažem se sa Ninach..možda stvarno malena još nije spremna,a to ne znači da sutra neće biti. Ili napravi pauzu ili joj nudi svaki dan po par žličica. Čitala sam da neke namirnice i po 10 dana odbijaju. Samo nemoj ih krenuti miješati. Mislim da jedan dan jabuka,drugi tikvica.. Kad tad će prihvatiti i početi jest. Nemoj se sekirati,lako je reći i ja se stalno sekiram kad neće jesti,ali stvarno se stalno mijenjaju i one i njihove navike. Kažu stručnjaci da kod bebe NEMA da nešto ne vole,da im nije fino..jer još ne znaju da smiju i mogu birati,samo nešto im manje sviđa,ali ne treba odustati i nuditi stalno i oni će kad tad prihvatiti.
P.s. Imaš rođendan kad i moja seka :-)
Halila stvarno lijep dan za rodit i imati rođendan. Prvi dan proljeća <3
Mamasita mi smo imal tjemenicui,ali jako malo. Odmah sam reagirala,namazala glavicu sa bademovim uljem ostavila pola sata,počešljala moju ćelavicu,dva dana zaredom i nestala.
Moja malena užasno kašlje,ali nije bolesna..mislim da je to od slina i isto tako puno puta se zagrcne i počne se onako gušiti. A i primjetila sam da puno više slini nego prije. Sad slinček ostane suh 3 min.
Kriszta Kažu da kad krenu zubici da bebe krenu kasljati.... naravno ako je previše, zvrcni doktora.
Mamasita pokusaj u šetnjicu kad se najede. Obuces, sredis i bebi i sebe i onda daš jesi i odmah u kolica i van pa malo po malo....
Za prvu papicu, žitarice rizine iz kutije ili skuhati rižu običnu ili integralnu pa sa služi malo?
Kristza-kupila sam od hippa i rizine pahuljine i prosene pahuljice. I na obe pise da se slazu sa adom i vodom. :/ ma dobro sad jos za vikend cu nacijediti nesto iz sisa (tesko je izdajati se kad ona samo doji) a od ponedeljka cu miksati krusku i prosene pa nece trebati dodavati mlijeka :)
Audrey-pahuljice kupi, bar ja jesam. Nije to neka investicija. 250 g 20 kn. 350 g 30 kn.
Vidis, pocela je i moja nes kasljucat, ali ne puno pa pratim ako se pojaca da zovem pedicu. Znaci moze biti do zuba i to?
Moja je danas nemoguca, od jutra cmizdri, nije jela do 3 popodne, najela se valjda od kasice hahhaaha mos mislit 😁😅
Mislim da je zubi muce jer ovo danas je bilo groznooooo!
Niti jela,niti spavala, tuzna,place, grize sve. ..
Sortiraj odgovore
Najstariji