Pa nije 10 zlica lose 😂
Za tikvicu sam ti rekla, prvi dan skoro povratio, danas mlatio ko lud! Ali propasiranu, kroz cjedilo sam istiskala sa zlicom. Iduce cemo korabicu i mrkvu pa kad krenem s juhama da mogu i to ubaciti u kasice s mesom.
To je ta novina, da se ne ceka s mesom. Po ovome meso moze odmah (u kalendaru je s 4,5 mjeseci), a vani se cak krece s mesom iako mi je rekla da nabavim domace ako ikako mogu. Jos sam vidjela djecje papice teletina od 4 mjeseca i ono: say whaaaat??
Vadila je hemoglobin samo da mi kaze jel s mesom krecemo sto prije ili mozemo to za 2 tjedna kroz juhu kad vise povrca isprobamo.
To za obroke kad i sta nisam pitala vec cu po svom kako ce njemu pasati. Za pocetak cu rucak oko 12, pa obrok samo mlijeko, veceru uvesti na predzadnji obrok cisto da mu ne opteretim zeludac pred spavanje dok ne vidim kako reagira. Kad cu uvesti dorucak onda pomicem dorucak, mlijeko, rucak, mlijeko, vecera.
Nakon toga misko nahrdaj se i do jutra da te nisam cula da ne tipkam tu u 5 ujutro vise!!
Pusa, bok
Ninachh prije svega, kasnim ali nadam se da je put prošao smireno i brzo ;)
Lijepo se zabavite, odmarajte i javi nam doživljaje kad se vratite
Kamikazee ljubomorna sam kak imaš dobru pedicu!
Koja je ta pedica? Ti si iz zg-a?
Daj reci kako taj pročišćivač vode funkcionira? Jer sam baš bila pričala svekrićima da bi možda i to kupila pa su mi oni rekli da je to bezveze jer moraš i neke tablete kupovat pa to kao skuplje izađe od kupovanja vode?????????
Kasnije se nisam bacila u istraživanje toga... Procjedim vodu kroz papirnati ubrus, cjedila su mi sva i dalje preširoka, prođe kroz njih.
Stvarno tek kad sam njoj krenula prokuhavat vidim šta mi to pijemo :D
Kriszta pa nije malo 10 žlica, i još to dok je bila pospana i razdražljiva
Ma samo polako, ciljaj kad je vesela i odmorna, tako je i meni nekako plan a sad koliko ću uspijeti pogodit to vrijeme ;)
I ovo šta kažeš...znaju na prvu odbiti, kasniej će popapati sve!
Kakva je jučer bila sa AD-om?
Ovo s mesom nisam znala... Da već sad s 6mj mogu. A ovo s 4mj još manje
Ipak malo me strah odmah joj meso tutnut. Ići ću od početka i meso zadnje dati...
Žitarice, povrće, voće...
A di da ja nađem domaće hahahahah
Vidiš ti, nisam znala da vade hemoglobin zbog uvođenja dohrane. Ne očekujem da će nama to radit :P
Dobro jutro cure! Kako ste spavale sinoć? Mi čak i dobro, dva buđenja za papanje i odmah natrag na spavanac.
Pričale ste o kamencu i prokuhavanju vode, i kod nas je voda katastrofa, lonci svi bijeli. Ja čak dude i šeširiće kuham u destiliranoj vodi, bude mi ružno kad ostane onako bijelo. A kad prokuhavate vodu za dati bebama, da li ju samo prokuhate u kuhalu ili onako po školski u poklopljenom loncu 5-10 min?
Ninachh, sretno na putu i lijepo se provedi! Tko zna, možda vam promjena okoline bude i pasala pa bebolina bude bolje spavala ;)
Kamikaze, hvala na novim info za dohranu! To za meso da može i ranije nego po našim tablicama sam čula od jedne poznanice koja živi vani, njima isto kažu da meso može od 6 mj (piletina, puretina).
Jutro curice
Ninach sretan put! Znaš da će biti sve dobro,djeca večinom vole putovati,a znaš da kad su gosti u pitannju uvijek odglume da su dobre bebe..hahah..tako da će biti sve OK!
Kamikazee pa najbolje da napraviš raspored uvođenja po svom,jer svaka beba ima drugačiji raspored hranjenja,tako da najbolje mama zna. A tvoja pedijatrica je stvarno jedinstvena. Moju su svi hvalila,dok sam bila trudna,zato sam se odlučila za nju. Očito ima previše pacijenta,pa stalno žuri,brzo priča,da imaš osjećaj da želi da si već vani :(
Evo samo za usporedbu. Ja kad sam pedijatricu pitala za kalendar dohrane ,daa mi te reklamne letke od lina i hippa. Ma nemama riječi.
Danas ću ija tikvicu propasirati,jer je jučer bila vodenasta i zato sam dodala pahuljice sa mlijekom,mada sam joj dala da proba samo tikvicu i pljunula van.
Čitala sam na netu da lakše prihvacaju novu namirnicu ,ako pomiješaš sa mlijekom,koje pije. Pa sad probat ću i ovako i onako. Nadam se da će ko tvoj mali prihvatiti nakon par pokušaja.
Nasdva i ja imam maramu,meni je bila super na početku. Malea kad je imala 3 mjeseca,više nisam je mogla furati u tom,meni je bila preteška,leđa su mi odpadala. Sad samo muž može furati malenu u tom. Ali slažem se sa Ninach nekako i ja mislim da bebe 6+ mjeseci su više za klokanice.
Ali isto tako viđam žene koje nose veliku bebu u maramici,tako da nećeš pogriješiti ako isprobaš samo maramu da vidiš kako će maleni reagirati i koliko tebi odgovara.
Tiny i ja ću tako kako si napisala,prvo ću sad izredati povrće pa voće pa onda krećemo sa mesekom. Ima toliko toga za papati ,još ni neće sve stići izredati.
Jučer je malena pojela cijeli dan 410 ml ( bolje puno nego prekjučer 240 ml ,ali opet još uvijek malo) preko noći je popila 130 ml. Pa ono nije dobro,ali barem nisam morala slušati kako joj krulji u želucu.
I meni se isto za kasnije nekako više sviđaju klokanice. Bolje da mužu ni ne spomenem da bi možda klokanicu jer će kenjat da će klokanica završit kao i marama - u ormaru
A nije mi toliko sad ni potebna jer ova moja (bar za sad) ne traži da ju se nosa okolo, pa mi nije tako teško kad ju malo nosam ;)
Kriszta a opet je malo bolje ;)
Jeste je to vratili na onaj novalac od prije?
Iv-ka ma ajde boce i to još prokuham u toj vodi onda nakon toga operem s četkom za boce i onim deterđentom za baby bočice pa donekle bude ok, iako s vremenom sisači pobijele...
A vodu prokuham u loncu tih par minuta, samo šta nisam poklapala :/
Koji put sam i u kuhalu ali ga nekako izbjegavam, ne znam ni sama zašto hehhe
Super za noć, barem odmah zaspi nakon papice, to je bitno
Kod nas noć već par dana ista.... zaspi u 7 navečer i prvo buđenje u 6 ujutro
Ali dolazi vikend, sad ćemo opet to sve poremetit kao i uvijek hahahahha
Tiny pa danas Mia ima 5 mjeseci. Čestitamo!
Jučer je bila cendrava,pa sam malo otišla kod svojih,da se smiri malena,a i ja ,
A muž tek navečer došao kući,tako da na kraju nisam kupila cc hranu. A sad opet čekam,da vidim kako će danas jesti. Vi u ponedjeljak idete kod pedijatrice. Napravi popis,šta sve želiš pitati. Jel malena ide na pikicu ili?
Sortiraj odgovore
Najstariji