I da...ovaj kalendar s jagodama i citrusima.....stvarno svašta. Pa svugdje piše za te namirnice da ne konzumirati tako rao, najbolje ga bacit u smeće :P
E da! Počela me mala gledati dok jedem!
Namjerno jedem pred njom sada i jučer ona u kolicima i gleda mene dok sa žličicom jedem čvrsti jogurt, pogledam ju a ona otvara usta i kao da mene oponaša :D
Iz fore približavam prema njoj žličicu a ona otvara usta i prema žlici hehehe
Onda sam uzela njenu žličicu i dala joj da se igra dok ja jedem. Ona primi i baš lijepo u usta stavlja
Bit će ona spremna kad krenemo hehe
Kristza-ja dojim pa pojma nemam koliko ona jede u danu, ali 230 ml je malo :O ne znam sta rec, ako je ona zadovoljna i igra se pa valjda nije gladna, a psk opet sta ako pocne gubiti na tezini? Da nazoves pedicu i cisto ju pitas sta ona misli?
Mamasita-to boli samo za citati 😢 siroce malo, ne mogu zamisliti kroz sta je prosao, i jesu ga cvaknuli na kraju ili je uspjelo povlacanjem?
Evo opet dolazimo do teme da sve sto pedici govore uzeti s obzirom 😑
Tiny-tako istooo i moja 😃😃 vec mi je neugodno jesti pred njom i bas mi ju je zao. Vidim da je spremna, prestala sam jest pred njom, ali isto radi i kad pijem vodu/kavu, samo prati i hvata rukama čašu 😃
Koliko se sjećam, zvala je Kriszta pedicu pa joj je rekla da ima djece da smanje mlijeko kad se uvede kašica i da napravi gušće mlijeko?
Opet mojih postova tona, al šta ću kad se sve malo po malo sjetim
Jučer sam uspjela pred mužem izvesti ono šta bakama i dedama objašnjavam cijelo vrijeme- uspavati je opet :D
To što se nakon pola sata sna probudi, ne mora značiti da je naspavana i da je to to.
Imala sam plan da spava od 15 do 17. I zaspala ona meni lijepo u 15h, došao muž u 15:45 i naravno probudi ju. Ona se već krenula igrati, hvata noge, rasteže deku okolo.
Prvo sam si mislila da ju pustim tako i nek stoji budna, ali ipak sam išla pokušati.
Napa radi, duda u usta, uzmem je u ruke, njišem, pjevam zeku i potočić, muž sa strane sjedi, pijucka kavu i smije se kao "moš mislit pa budna je"...
Za nekih 10-15mi ona zaspala i spavala ravno do 17h, kak sam i planirala
Muž u čudu gleda hahahhahaha
Mamasita pa ovo je teško za čitat, a kako tek proživjet.. pa grooozno! Neki doktori su stvarno gori od mesara. Jadničak mali, baš se napatio. Uh, sva sreća da imam curu pa se ne moram još i s tim mučiti.
Kriszta, baš mi je žao što se toliko mučite s tim mlijekom. Nemam ideju što bi mogla napraviti, nadam se da je to samo kratka faza i da će uskoro povećati količinu. Vjerujem da si očajna. Možda da kroz par dana pozoveš patronažnu da ju dođe izvagati ako ne krene na bolje? Pretpostavljam da bi ja tako napravila, a možda bi i ona kakav savjet imala.
Tiny, vjerujem da je to sve ok i da je tvoja malena jednostavno takva mirnija beba. Nije to uopće loše! 😀 Meni su već u rodilištu rekli da je mala temperamentna i nisu pogriješili 😂 jednostavno takav karakter. Ne zamaraj se, uživaj s njom. Ko zna, možda sve nadoknadi kad počne jurcat okolo! 😉
Jutro cure!
Definitivno se ne planiram vodit nestleovom tablicom
Mi se naspavali sinoć :D prvi puta nakon dugo dugo vremena nismo imali goste predvečer, tako da je bebica uspjela lijepo odraditi svoj kasnopopodnevni spavanac, i bez problema je zaspala u 10 i do 5 se nije budila. Tad je pojela i nastavila spavati dalje do 7, juhuuu!
Ivchi, baš si me nasmijala s ovim da je vodim kod susjeda ;) E i ljubomorna sam na tebe, i ja bih išla nekuda... :D
Kriszta, hvala na savjetu, tako nešto i sama mislim, razmišljam da joj uz ciku dodam još i bočicu, moguće da joj više nije dosta. Ajoj, baš imaš muku s jelom. Probaj onda kad je pospana pa joj tad uvali bočicu. Moja isto kao da bolje jede kad je pred spavanje nego kad je skroz budna, onda ju sve živo okolo zanima. Pusti cicu pa se vrti, razgleda po sobi kao da je vidi prvi put, pa se onda vrati na jelo i tako.
Uhh mamasita, kad sam ovo pročitala... ma strašno nešto, kao imaš povjerenja u ljude, stručni su i valjda znaju više od tebe kad ono...
Tiny, ma super bebicu imaš :D
Vodila sam curku jučer pedijatru zbog onog osipa. Čovjek ju je samo pogledao i pitao "Mama, koliko čokolade vi jedete?" uhh, valjda na kile :D uglavnom, on misli da je to alergijska reakcija na moju prehranu. Prepisao mi je neku kremu s kortikosteroidima, odmah sam se vas sjetila :D I veli za ovo buđenje po noći da je to normalno, ali da smanjim broj noćnih dojenja, jer bi dijete sa 5 mjeseci trebalo moći bez problema 4 sata izdržati bez jela. Mislim, prvu turu spavanja ona i izdrži obično min 4 h, ali poslije se budi svaka 2 h.
Jutro cure,
za moj problem bi samo dodala,da sam zvala pedijatricu i rekla mi je da bebe znaju tako,kad krenu sa dohranom i da moram joj nekako dati mlijeko,makar na kašicu sa jako malo rižom. Znate šta je to? Mlijeko curi na sve strane,jer nije gusto jako..a pojede manje,nema strpljenja,probala sam jučer. Nemoguća misija!
A patronažnog sam već jednom bila zvala,kad sam ga trebala ( muškog imamo) i poslala sam mu poruku,da dođe izvagati malu,jer smo imali situaciju. Malena je imala 1,5 mjeseci,niti zvao,niti odgovorio na poruku niti se pojavio. Super :)
Tiny upravo smo o tome pričali muž i ja,da ustvari otkad smo se prebacili na jedinicu,manje jede.
Danas kupujem Novalac cc,pa budemo vidjeli.
A tvoja malena nije lijena nego je mirnija beba,nije to ništa loše,svaka beba na kraju nauči,hodati,pričati,okretati se...tako da se nemoj sekirati. Barem možeš pored nje na miru popiti kavu. Eto moja je živahna ajme,a opet se samo okreće sa leđa na trbuh i vrišti,nazad neće nikako..heheh..nema to veze s tim,koliko je beba živahna.
Mamasita jadan tvoj dečkić,sva sreća što se on toga ne sjeća,ali zato mame takve stvari nikad ne zaboravljaju. Meni je bilo bolno dok sam čitala! Eto o čemu mi još onda pričamo,kakav savjet može dati pedijatrica??! Pih Ja stvarno ne mogu vjerovati!
Ivchi pa vi ste onda super putovali,ako ste bez ovčica krenuli i kažeš nije bilo strašno!
Eto još na kraju neće vam ni trebati.
Sortiraj odgovore
Najstariji