Ninachh, ja sam tu negdje isto, zapela između prve i druge godine. Također krenula vanredno, ali kako nisam mislila čekat da završim faks da bi imala dijete, krenuli smo odma nakon vjenčanja na bebu tako da je faks sad na čekanju. Kad kreneš, baš javi kako uspjevaš učenje uklopit u sve skupa. Stvarno ti držim fige da Lana do tad odluči spavat po noći!
I da, niste jedine, nedavno sam i ja pošizila, predala ju mužu u ruke i zatvorila se u drugu sobu gunđajući da mi je dosta više cendranja i svega. 😂 S tim da mi imamo tek tu i tamo cendravi dan, da je to češće, izludila bi.
Ove kalendare dohrane više i ne gledam jer su zbunjujući. Držim se ovog što mi je pedica dala. Mi smo isto krenuli sa žitaricama pa onda povrće pa voće. Uvele smo i drugi obrok btw. Oko 19 navečer dobije žitarice, a oko podneva jede povrće ili voće.
Ove kalendare dohrane više i ne gledam jer su zbunjujući. Držim se ovog što mi je pedica dala. Mi smo isto krenuli sa žitaricama pa onda povrće pa voće. Uvele smo i drugi obrok btw. Oko 19 navečer dobije žitarice, a oko podneva jede povrće ili voće.
A koliko vi obroka imate na dan.
Kontam da mi imamo 5 jer dosta rano večeramo,oko 20h pa spavanje,a ujutro se budimo tek iza 8h,pa tu se negdje gubi 1 obrok.
u 19h kako daješ žitarice,bez ičega samo sa mlijekom ili vodom? I kad joj onda poslije daješ mlijeko? Još malo pa i mi ubacujemo drugi obrok,pa moram biti spremna :)
Šta najviše voli papati Iris?

Ako brojimo onaj obrok oko 4-5 onda imamo 6 obroka.
Oprezni je probao i poslje smo se otimali za žlicu bilo mu je fino, pa smo u tom svom zanosu pojeli malo previše. Sad spava meni na rukama jer ga frče.
Ja sam odlučila po svom uvodit dohranu jedino čega ću se pridržavat je da namirnice odgovaru mjesecima starosti. Jeli smo rižine pahuljice, sad mrkvu pa jabuku ili krušku. S tim damu i voće mislim kuhatna početku. I da svaka namirnica 3 dana pa kombinacija
Ako brojimo onaj obrok oko 4-5 onda imamo 6 obroka.
Oprezni je probao i poslje smo se otimali za žlicu bilo mu je fino, pa smo u tom svom zanosu pojeli malo previše. Sad spava meni na rukama jer ga frče.
Ja sam odlučila po svom uvodit dohranu jedino čega ću se pridržavat je da namirnice odgovaru mjesecima starosti. Jeli smo rižine pahuljice, sad mrkvu pa jabuku ili krušku. S tim damu i voće mislim kuhatna početku. I da svaka namirnica 3 dana pa kombinacija
Isto tako,6.obrok je onaj jutarnji u 5h ili može se reći da je 1. obrok. A taj dio me zbuni,jer onda ja dajem joj još jednom oko pola 9 mlijeko,pa tek poslije kasicu,a ustvari mogla bih računati onaj obrok u 5h ujutro,kao prvi mlijecni i onda oko 8-9 dati kasicu s tim bi tako imali 6 obroka na dan.
Ja se isto ne držim baš striktno svega. Negdje mrkva se može kao sa 4.mjeseca,a negdje tek sa 6.mj. Isto tako neki preporučuju prvo voćne sokove,neki žitarice..meni je samo bitno da otprilike pratim i da ne dam joj nešto,što nikako ne smije jesti. Do 8 mj ću i ja skuhati voće svakako i sve kombiniram 3 dana. Tiny čitala sam da na žitarice bez glutena ,nemaju bebe reakcije,ali sam ja svakako 3 dana dala joj svaku. Prvo sam rižine pahuljice,pa proso ( isto pahuljice) i nakon toga riža+proso+heljda. Pa sam kukuruz i rizu. Možeš ti miješati uvijek novu namirnicu koju još nisi probala sa starom na koju znaš da nije alergična. Ja ću u četvrtak ,malenoj napraviti tikvicu i rizu. To ću 3 dana i nakon toga možda odmah kombinirati tikvicu sa mrkvom i nekom zitaricom ( uvijek u kombinaciji na početku neka samo bude jedna namirnica koju još nije jela i to furaj 3 dana,da ako bude bilo reakcije,znaš od koje namirnice.) Ja ću dodati malo mlijeka u sve.

Cure, mi smo prvi put danas šljivu jeli i jednostavno mooooram ovu sliku podijelit s vama, nasmijala sam se do suza 😂😂😂 (valjda će mi uspjet, već sam zaboravila kako se slike šalju)
Cure, mi smo prvi put danas šljivu jeli i jednostavno mooooram ovu sliku podijelit s vama, nasmijala sam se do suza 😂😂😂 (valjda će mi uspjet, već sam zaboravila kako se slike šalju)
Ajmeeeee koja slatkica , pekrasnoooooo
Obožavam ih takve musave Očito voli šljivu hehehe princezica!

Hhahahahha šljive ima posvuda :D
ma prekrasnaaaa je

Halila-ahahahahahah odusevljenaa sammm
premedena je, sljive ima posvuda ahahah :P
A gle, navikne se covjek, ja sam skroz navikla da ona stalno cendra i cvili. To mi silno ide na zivce, ali naviknuta sam :)
Cure jel icija beba pocela sjediti?! Uopce o tom nismo pricale..

Kristza-dajes obicnu kuhanu heljdu s prosenim i rizinim pahuljicama?
Lino ima tu kombinaciju pahuljica i prefinaaa je,malena najviše dosad to voli. Ma obožava.
Kad budem počela sa povrćem,onda ću krenuti sa "običnim"žitaricama,mada i pahuljice u sve možeš umiješati. Kako ću imati vremena tako ću praviti ručak,brzinski ili kvalitetni :)
Želim sačekati da počne jesti normalne količine,pa ću onda skuhati to sve,jer ovako za te male količine se ne ispalti 30-40 min kuhati proso,amaranth..heljdaitd.
Kako misliš da li je počela sjediti? Sama? Ma nikako samo padne s facom na noge, ne može ona još sebe držati nikako. Baš sam sad razmišljala o tome,možda bi već trebala ???

Lino ima tu kombinaciju pahuljica i prefinaaa je,malena najviše dosad to voli. Ma obožava.
Kad budem počela sa povrćem,onda ću krenuti sa "običnim"žitaricama,mada i pahuljice u sve možeš umiješati. Kako ću imati vremena tako ću praviti ručak,brzinski ili kvalitetni :)
Želim sačekati da počne jesti normalne količine,pa ću onda skuhati to sve,jer ovako za te male količine se ne ispalti 30-40 min kuhati proso,amaranth..heljdaitd.
Kako misliš da li je počela sjediti? Sama? Ma nikako samo padne s facom na noge, ne može ona još sebe držati nikako. Baš sam sad razmišljala o tome,možda bi već trebala ???

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji