Ivka, Ninach stavite ih kod suseda da spavaju, to bi trebalo pomoc :D (zamisli mene na Roda forumu, ove bi me isti cas izbacile za vijeke vjekova :D). Ja s tim za sad nemam problema pa ne znam sta rec al znam da je tamo u knjizi pisalo da im se ne smije obracat i gledat ih izravno, premda ionak pretpostavljam da im nis ne pricate u 3 ujutro... Znaci ne onesvijeste se na cici po noci?
Cure to kak se vasi klinci gibaju, posjedaju meni se cini udaljeno stotinama godina! Bas su napredni klinci... Ovaj moj neki trom malo cini mi se, jednom se neuspjesno okrenuo i zapeo i ne pokusava vise, igracke hvata al sad zadnje vrijeme kao ono svi smo ga vidli da moze to pa ga vise ne zanimaju i tak. On u biti samo zeli letit po stanu i gledat okolo. Steta sto mu mama nije avion.
Mi na moru! Proslo bez vecih poteskoca, i to bez ovce. Naime takva je navala bila na ovce u Bubamari da je nestalo, doce novo stado krajem tjedna.
Ovo sa zapisivanjem pitanja i ja moram napravit, ja sve zaboravim... Htjela sam prosli put pitat jel treba pimpaca sta navlacit pa nisam, mame decki jel vi navlacite?
Ivchi-a nase bebice su mjesec i vise starije od tvog decka, brzo ti se sve to promijeni vjeruj mi :)
Da, tebe bi sterali taj cas s rodinog foruma. Ahaha. Nije los savjet!! :D
Koliko ste putovali? Koliko cesto stajali?
Iv-ka mi kod svakog kupanja navlačimo kožicu koliko ide. To radimo od prvog kupanja tako su nam rekle i patronažna i pedijatrica. Već smo uspjeli prevuć glavić. Malo je pipljivo i menevstrah da ga ne boli ali praksali smo se. On se jako umiri kad krenenem tak da mi je lakše.
Cure moje,ne želim stvarno biti dosadno,ali evo..moja malena ujutro popila 45 ml mlijeka u pola 9h,pa 10 i 45h kašicu,u 14:15 30 ml!!!!!!! I neće ,zatvori usta , urla i neće..luda sam. Dobro ništa,mislim tražit će za pola sata-sat vremena,kad ja joj nudim za sat vremena i NEĆE NIKAKO !!! Urla,baca se,ma užas...u pola 5h se probudila urlajući..ja ono,HB gladna je,kad je popila 25 ml!!!!!! Cijeli dan 100 ml???!! Ne znam više šta bih,bojim se da ćemo završiti u bolnici,ni vode neće. Jel moguće stvarno da zbog zubi odbija hranu??!! Totalno sam van sebe,sad poslije kupanja pojela 130 ml u polu snu i tako mislim nahraniti je u ponoć ili 1h..možda će onda pojesti. Čitala sam da znaju bebe imati takve faze,ali u 24h 230 ml??!! A prije je jela preko 800 ml. Jako se brinem,a ona normalno se ponaša,kao i uvijek,kao da joj ništa ne fali! Da znam da zbog zubi ne bih se brinula,jer čitam svugdje da je normalno,a pipam stalno,a nema zubi nigdje na vidiku :(
Nestle kalendar imam i ja..bože sačuvaj,nisam ni gledala prije,jer sam mislila po onom kalendaru davati što sam i tu stavlia,ali stvarno piše sa 7 mj.jagode..užas!
Halila pa više ni na miru nećeš moći spavati :)
Joj baš je sestrična pričala,da joj se to dogodilo i legici isto. Sigurno ti nije billo svejedno..ja bih se jako uplašila!
Ivka meni znala jako rijetko biti budna sat-sat i pol,ali samo kad nije dobila dozu mlijeka ,koliko je mislila.
Otkad sam to skužila,odmah joj idem još napraviti mlijeka,i poslije odmah se onesvijesti od količine.
Nasdva dečkić je pravi,nema šta! On će biti pravi veliki frajer! :D
Kriszta tako mi je zao da imas tolike probleme sad s jelom...ne znam sta da ti savjetujem....a da joj uvijek probas dat kad je pospana? Ne znam....bas je situacija ajme.
Ako mogu savjet curama sta imaju muskice....posto sam sve to sa sinom prosla....pisulinac da. Dakle od prvog dana mi je pedica rekla nista ne dirat kozicu,samo prati i kad se ostavi pelena cemo vidjeti. Japojma nisam imala o nicemu pa sam je slusala,al kod kupanja bi mu tu i tamo ipak malo 'proradila' kozicu. E pa sin se sa 2,5g ostavio pelena i mi bezveze na sistematskom i ja pitam za pisulinca tek toliko...ona kaze da vidim i pogleda i kaze eeee pa ovo je skroz zacepljeno ajmo mi to malo nategnut ili ce morat pod noz,bolje da ja to.....dakle,cure,mene je porod manje bolio od duse i srca koliko se moje dijete deralo...dakle ona mu nategne kozicu do kraja,krvi svugdje,a malenome (poslije sam vidjela) u ocima i oko ociju sve kapilare popucale od napora,soka i svega....a to je bio tek pocetak price....bolovi pri piskenju su bili toliki da mali nije htio piskit dok se ne bi u gace popiskio nakon cijelog dana sto je trpio....previjali svaki dan,mazali dolokainom za bolove....dan poslije isli malo namazat i povucemo kozicu a kozica nece nazad! Zaglavilo! Brze na hitnu, tamo kazu pa ko vam je reko da natezete......dobro smo dosli na vrijeme...ma uzas smo prosli,ne bi to nikome....uglavnom, SVAKO KUPANJE natezite lagano tu kozicu...mozete cak i srednje jako,njih to nece bolit a izbjec cete probleme poslije. Sto cesce to radite to bolje.....i perite pisulince dobro da ne dode do zacepljenja jer se skupi pri vrhu uvijek mokrace i necistoce. Ne daj boze nikome ovo sta smo mi prosli...naravno,posli sam pedici dala papra.....
Pretvorite to u igru prilikom kupanja,mi sad brojimo i on sam nateze i sad je vec super....kaze:di je moja kornjacica?! Hahahaa.
Nadam se da cu nekom pomoc.
Pusa i lijepo spavajte maamme i bebice!
Za pisica mi je pedijatrica isto rekla svako kupanje kad je koza mokra i opustenija malo navuci, koliko ide bez forsiranja i da ga prije oblacenja namazem s bademovim uljem (boze, ja to bademovo ulje posvuda stavljam 😂).
A kod svakog previjanja kako perem s vodom prodjem i piska, ali nema jos nista na vidiku 😩 Zubi mu izasli prije nego kornjaca! 😏
Danas sam poharala Muller, poceli mi isti naplacivati ulaz mamicu im! A frendicina mala jos ima rodjendan i u Frozen fazi je pa eto, kud svi novci i pol snjeznog kraljevstva sam kupila! 😍
Malcu se zgnjecena tikvica s malo mlijeka nije svidjela al bas nikako!! Danas sam ju propasirala i dala solo pa mu je to bilo ok. I jucer sam ga u onu skupu kosaru za ves spremila (mrzi ju i dalje!), a danas postavila ogledalo ispred nas, u ruke malca i ajmo. Smijali se, malo sam mu dala da se igra sa zlicom i papicom pa je bio odusevljen i poceo otvarati usta 🎉
Kupila sam pahuljice od rize i prosa, ne djecje, valjda je i to ok?! Mislim, kupila sam i djecje nek se nadje..
Kriszta, bas mi je zao sto nece jesti tako, curka pazi na liniju 😕
Audrey sad tek vidim..pa mislila sam odmah kombinirati,jer je riža isprobana i na nju nije imala reakciju,a tikvica je nova. Pa onda staru i novu namirnicu kombinirati. Prvenstveno sam mislila zbog toga što ne pije mlijeko pa da u krutu hranu ubacim malo mlijeka barem. Ali sad kad je Kamikazee napisala da mali nije htio,možda ću prvo samo malu količinu probat joj dati,pa ću vidjeti reakciju. Ustvari ja sam uvijek više za nekakve kombinacije. Npr.mrkva+tikvica+žitarice ili sl. po meni je to finije tako,nego samo mrkva,ali tko zna kako moja malena razmišlja. Čudna je ona :D
Mamasita hvala. Da , tu čovjek ne može ništa savjetovat. Razlog samo malena zna!
Ili je prerano počela paziti na liniju kako Kamikazee rekla.
Jutro!
Eto i nas :)
Nisam stigla jučer dalje ni pisat, čekala majstora za pečnicu koji je trebalo doći između 10-12, došao je negdje prije 2 hahahaha
Ošla pečnica na popravak, meni super, nema ručka, samo grah od jučer
Halila jooooooj! Stvarno je mala zvrk pravi!
Nemoj se gristi, svima nam se to desi, bit će malena ok.
Nije za smijati, ali ajde bar sad nisam jedina tu kojoj je mala pala s kauča
Ali kako su vaši tako zvrkasti, moja je kao i Ivchin koji je mlađi, on još stigne ;) Ovu moju gdje ostaviš tako ćeš ju i naći. To me malo i brine, nadam se da je samo lijena!
Ona si nađe zanimaciju u svemu i nije joj potrebno okretat se okolo. Ako nema igračke u blizini igra se s nogama ili nateže hlače, bodi, šta god. Malo se odgega po baby gymu, ali ništa ni blizu ovoga da sklizne s kreveta!
Iv-ka stvarno savjeta nemam :/
Navečer gledaj kad vidiš da je pospan kreni s uspavljivanjem. Moja je gotova do 7. Po noći kad se budi zna plakati ali ne diram ju, pustim neko vrijeme, ako potraje dajem jesti, ali sve više zna nakon 10min zaspati dalje. I tako otegne do 6 ujutro.
I noćas sam je čula dva puta da je zaplakala ali nisam išla do nje i eto zaspala je dalje.
Kad ćeš hraniti po noći, nema razgovora ni gedanja u oči, ja uvijek okrenem pogled kad vidim da me gleda malo ššššššš i nastavi dalje spavat.
Pelenu i presvlačenje po noći samo ako je jako nužno!
Kriszta a jel njoj odgovara taj AD koji sad koristite?
Ovo su stvarno male količine :/
Znam kako ti je, mene bi to izbacilo iz takta skroz!
Savjet, pošto je 130ml pojela u polusnu... i moja najboje pojede kad je u polusnu, tako da joj ja dajem jesti preko dana kad je pospana i kad ju spremam spavat!
I daj vidi da nije do AD-a, tak male količine je moja jela mog mlijeka koje joj nije odgovaralo....
Kad su zubi jedu manje ali ovo je baš malo Moja sad nakon šta je jela oko 800-1000, sad pala na 700-800ml kroz 24h
Koje vi muke imate s muškima i pimpačima hahahhahah
Ja bi se totalno izbezumila
Prvih dana me bilo nju strah uopće držati di bi još da sam morala pimpač natezat hahaha
Ivchi baš me uvijek posebno nasmiješ
da stado dolazi krajem tjedna hahhahahaha
Super za put da je prošao ok! Koliko ste putovali? Jel bilo stajanja?
Sortiraj odgovore
Najstariji