Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninachh12
    23. Kolovoz 2016. 08:41

E tocno tako je i s mojim ginekologom bilo.
    Neki od doktora uopce ne razmisljaju vec dijele te lijekove ko bombone -.-

Kamikazee
    23. Kolovoz 2016. 08:45

Za produktivan kasalj je super Bisolex, i ja ga koristim godinama. 

Mozes i inhalirati (uredjaj ili bar mazenje pod tusem da bude u tim toplim parama). Nakon toga potrbuske na bedra dok sjedis i tapsi po ledjima, da pomognes tjerati slajm van. Cistiti nosic da sa sto vise strana to izvlacis ako ide i iz nosica. I sto vise tekucine, sisa, cajevi, voda.

Koliko znam islandski lisaj je isto dobar za kasalj, samo ne znam koliko male bebe smiju 😕

crna123
    23. Kolovoz 2016. 08:45

Papu sam radila na prvom pregledu navodno odma tako ide cudno bas za tebe odi privatno.
    Je je vruce je przi li ga przi. More je li-la. Mozda kako na koga mrkva ja joj dajem odkad sam pocela ubiti bila je prva namirnica i nikad nismo imali problema sa kakanjem

Ninachh12
    23. Kolovoz 2016. 09:09

Kamikaze-ja sam cula za caj od sljeza, ali ja iskljucivo dojim pa necu davati caj. Budem davala bisolex 6 dana i nadat se da bude proslo. 
    Nema nista u noseku, uopce ne curi. Ovo potrbuske radim, ali bez nekog pomaka..ma bude i to proslo :)

Halila
    23. Kolovoz 2016. 09:22

Meni isto nije radio papu nakon poroda niti mi je išta rekao. Zadnji put sam ga radila u rujnu. 

Vezano uz pahuljice.. meni je pedijatrica rekla da nikako ne rijedim, što god joj dajem, mora biti na žlicu.

Ninachh naklon do poda! Ja ne znam kako ti funkcioniraš uopće! A faks... uh.. ja sam mislila da ću u rujnu isto nastaviti, ali sam odustala od toga jer ne mogu zamislit učenje uz nju, a ona ipak po noći spava tako da tebi svaka čast! Koja si godina? 

Iris je isto malo više cendrava u zadnje vrijeme, slinjenje i papanje prstića je konstantno kod nas od navršena dva mjeseca tako da ne znam jel su zubi u pitanju ili ne.

Inače, ona neće jesti kašice ako joj moj muž daje! Da nisam vidla, ne bi vjerovala! On prema njoj sa žlicom, ona zatvara usta, okreće glavu.. uzmem ja žlicu, približim joj ustima, ona zine i jede... nekoliko puta smo testirali teoriju. Ne kužim ju nekad stvarno. 😂 
    A štucanje... haha, znam da njoj ne smeta i prođe kroz 3-4 minute otprilike, al meni ju uvijek bude žao 😂

TinyBabyToes
    23. Kolovoz 2016. 09:45

Pa jel se test na papu mora raditi nakon poroda?
    Meni je na zadnjem pregledu objasnila da nećemo sad raditi, kao radili smo u 10 ili 11mj (ne sjećam se točno) i bio je super, pa onda da nazovem nakon ljeta da se naručim. Taman da bude godina dana....

• iv-ka
    23. Kolovoz 2016. 10:03

Dobro jutro cure!

Mi smo budne od pola 5 :D evo mala odrađuje već drugo dnevno spavanje danas :D

Preletila sam zadnjih par stranica tako da ne znam tko je što točno napisao, pa ću po sjećanju...

Menstruacija - blago vama koje niste još dobile, meni je već treća prošla, a dojim. E jesam srećković, prvo 40 dana krvarenja, pa odmah menstruacija.

Papa - radila sam ga na prvom pregledu nakon poroda. Rekla mi je ginekologica da se po novom radi svake dvije godine, zbog štednje u zdravstvu, jel.

Cure koje dajete ad, jel koja koristila babylove? Bebimila nije bilo za kupiti, pa ja uzela ovaj. Bilo mi je glupo davati više novaca za nešto za što sam mislila da mi neće trebati, pa kao uzela ovo za svaki slučaj nek se nađe, a sad izgleda ipak treba.

Ninachh, svaka cast na volji za nastavkom faksa i sretno! Možda se i do početka faksa nešto normalizira Lanino spavanje.

Ajoj, a ja ciljano kupila synopen, kao da imam za svaki slučaj ako bebicu što pikne. Dobro da ste to napisale.

• Kriszta
    23. Kolovoz 2016. 10:40

Crna  ja dajem obrok prijepodne ( 2. obrok) oko 10-11h zbog reakcije,tako mi je rečeno i tako sam i čitala. Zasad dok imamo samo 1 kruti obrok.Poslije nudim mlijeko,ali ona je samo par dana pila poslije ,sad već dugo ni neće. Kad budem ubacila 2. obrok,to će biti predzadnji oko pola 6-6h. 
    Uživajte na moru :)

Ninach slažem se za doktore s tobomJa uvijek prvo pitam u ljekarni,puno više i bolje znaju od doktora.
    Godinama sam išla na dermatologiju,jer odjednom mi je koža podivljala i dobila sam jako bolne bubuljice po licu,a prije toga sam imala lijepu kožu. No sve u svemu išla i u bolnicu i privatno,tretmane 100 odradila,nikako poboljšanje. Kad sam  otišla u svoju omiljenu ljekarnu i odlučila sama "traziti" kremu,koja će me spasiti ili nešto. Kad me farmaceutkinja pogledala,od koje sam tražila savjet i pitala: jel vi pijete dovoljno tekućine?? Ja bi rekla da je od toga ( ne moram ni reći da sam pomislial koja gluparda,) Preporučila mi je običnu hidratantnu kremu i rekla nemojte više ništa raditi sa kožom,nemojte ju mučiti,poslušajte me,pijte svaki dan 2-3 litre vode,budite strpljivi 2-3 mjeseca,povući će se. Bila je u pravu,kao da ih nikad nisam imala. Zahvalna sam joj do kraja života. :)
    Lana je isto očito spremna na papicu..nećeš ni ti imati problema sa dohranom onda. Obožavam kad to rade..hahahahaha baš su slatki <3
    A što se faksa tiče,svaka čast! Ja sam ovako već iscrpljena,a ne da još moram učiti!!! Sretno :)
    Halila meni je isto pedijatrica rekla da sve mora ići žlicom, nekim  bebama koje vole bočicu znaju onda za laku noć napraviti bočicu sa pahuljicama.
    I rekla mi je da sa 6 mjeseci već treba probati u čaši dati vodu.
    Koje su one već prefrigane,hahaha,neće jesti kad tata nudi..ahahah slatkica mala.
    Ja sam mužu odmah dala da ju nahrani prvi put. A kontam da moja ne bi odbila ni da Hitler nudi :D

Zvala sam ginekologinju,kaže meni sestra. Šalju poziv svake 3 godine!!!! Užas! Kažem ja njoj da sam ja radila u rujnu prošle godine i da sam u međuvremenu rodila. Kaže ona da ginekologinja može i ranije napraviti papu,ako smatra da je potrebno,ali ako mi je rekla na pregledu da čekam pozivnicu,onda ona smatra  da nema potrebe. Kažem ja njoj,pa rodila sam i vi mislite da nema potrebe raditi papu??? A ona na to: možete se naručiti za pregled,pa ako 
    doktorica smatra da mora napraviti,onda će napraviti,a ako ne,onda ćete čekati pozivnicu!!!
    Rekla sam joj da sam prije svake godine MORALA papu raditi i da je to užas,pukla sam i spustila joj slušalicu. Legica mi je to potrdila,kod nas u OS to tako funcionira!!! Svake 3 godine! Pa stvarno nisu normalni!

Ivka koristili smo babylove,ali mi nijje htjela jesti jedinicu,samo PRE,tako da smo prešli na NOVALAC.

Tiiny ma ja dajem dalje joj mlijeko,ne želim gušće napraviti,želim ići redoslijedom kako treba i kad tad će i ona shvatiti da to tako mora biti heheheh Naravno da ako skroz počne odbijati mlijeko,nešto ću poduzeti,ali dok ovako mic po mic ide,ne mijenjam ništa. Jedino ću 2.obrok sa 6 mjeseci ubaciti postepeno. Kupila sam sisač 6+ i mogu reći ko da malo više popije,ide polako,pa budemo vidjeli. Još 10 dana izguram nekako,samo da gladna ne bude!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.