Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ivchi87
    10. Kolovoz 2016. 13:52

Kod mene se oba rebra osjete pa cak i vide... a nije mrsavac. Ja mislim da je to normalno...

Pitanje za mlijeko (obzirom da je ovaj moj popio na onu casu s kljunom 20 ml pa za svadbu planiram ono hranjenje u 7 ostavit mami da se bori s njim): ako odmrznem svoje mlijeko u kojem roku ga treba potrosit, jel moze bit onda par sati u frizideru?

nasdva
    10. Kolovoz 2016. 17:32

ivchi87

Kod mene se oba rebra osjete pa cak i vide… a nije mrsavac. Ja mislim da je to normalno…

Pitanje za mlijeko (obzirom da je ovaj moj popio na onu casu s kljunom 20 ml pa za svadbu planiram ono hranjenje u 7 ostavit mami da se bori s njim): ako odmrznem svoje mlijeko u kojem roku ga treba potrosit, jel moze bit onda par sati u frizideru?

Odmrzavaš ga u hladnjaku i moraš ga potrošit u roku 24 sata ako se ne varam

nasdva
    10. Kolovoz 2016. 17:37

[ul]
    [li]Zamrznuto mlijeko trebalo bi staviti u hladnjak na period od 24 sata kako bi se postupno odmrzlo. Nakon odmrzavanja, zagrijati ga treba kao i mlijeko koje je bilo pohranjeno u hladnjaku. Takvo odleđeno mlijeko ne smije se ponovo zaleđivati [/li][li]S rodine stranice.[/li][/ul]

• Kriszta
    10. Kolovoz 2016. 22:12

Imam pitanje za vas cure moje,koliko obroka vaša beba pojede preko dana i preko noći,koliko ima sve ukupno. Moja beba ima 4 po danu (nekad 5) i dva po noći i zato me zbunjuje plan dohrane.
    Npr.kod nas ne postoji zajutrak i užina( između doručka i ručka),ali to samo u zadnje vrijeme .
    Kako smo krenuli sa dohranom,trebali bi se držati nekog plana,a ne mogu ...sad sam tek skuzila da ova moja izbcila ranojutarnji obrok. Pa baš me zanima kako je kod vas?!

TinyBabyToes
    11. Kolovoz 2016. 08:07

Kriszta

Imam pitanje za vas cure moje,koliko obroka vaša beba pojede preko dana i preko noći,koliko ima sve ukupno. Moja beba ima 4 po danu (nekad 5) i dva po noći i zato me zbunjuje plan dohrane.
    Npr.kod nas ne postoji zajutrak i užina( između doručka i ručka),ali to samo u zadnje vrijeme .
    Kako smo krenuli sa dohranom,trebali bi se držati nekog plana,a ne mogu …sad sam tek skuzila da ova moja izbcila ranojutarnji obrok. Pa baš me zanima kako je kod vas?!

Kako je tvoja sad s pijenjem vode? Jel hoće piti?
    Znam da si i ti vodila borbu kao i ja :D

Trebale bi sad više piti vode kad se uvede dohrana jel da?

Moja i dalje slabo vode, to sve pljune, sad sam joj počela radit čaj od komorače i to je nekako bolje prihvatila.  Nisu to sad neke količine šta popije (oko 40ml kroz dan) ali bolje išta nego ništa, bar ne ispljune van....

• Kriszta
    10. Kolovoz 2016. 22:21

http://mojapapica.com/jelovnici-i-recepti/5-6-mjeseci/plan-obroka-za-bebe-5-6-mjeseci-3/

Zaboravila sam zalijepiti plan obroka,pa da imate za svaki slučaj!

TinyBabyToes
    11. Kolovoz 2016. 07:29

Kriszta

http://mojapapica.com/jelovnici-i-recepti/5-6-mjeseci/plan-obroka-za-bebe-5-6-mjeseci-3/

Ovo mi je super!
    I baš kako kažeš, kreneš sam s onim šta si mislio... Ja sam mislila isto tak kao i ti, prvo sa žitaricama pa povrće i zadnje voće...

TinyBabyToes
    11. Kolovoz 2016. 07:56

Kriszta

btw profilna je komedija hahahhaha
    slatkiš mali

• Audrey2016
    10. Kolovoz 2016. 22:50

To i mene zanima za mlijeko....Ja sam ga jednom izvadila iz zamrzivaca u frižider navečer i sutra ujutro je bilo odledjeno. E kad se odlede, koliko moze biti u frižideru? Ajmo reći , npr.izvadis 100 ml pa 50 staviš u doručak a drugih 50 za navečer....
    Cure moje, ja napola živa....sad sam dobro....jučer i prekjučer koma....upalile se dojke...bole su nabubrile ali ne toliko, kad je odjednom krenulo....krvge, boli....a moja ljubav svejedeno vuče....spasila je mamu svoju....plakala sam i masirala, izdajala...sad je ok, boli ali nema toliko kvrga...kad sam sama izdajam a kad je netko sa mnom, masira me

TinyBabyToes
    11. Kolovoz 2016. 07:55

Audrey2016

To i mene zanima za mlijeko….Ja sam ga jednom izvadila iz zamrzivaca u frižider navečer i sutra ujutro je bilo odledjeno. E kad se odlede, koliko moze biti u frižideru? Ajmo reći , npr.izvadis 100 ml pa 50 staviš u doručak a drugih 50 za navečer….
    Cure moje, ja napola živa….sad sam dobro….jučer i prekjučer koma….upalile se dojke…bole su nabubrile ali ne toliko, kad je odjednom krenulo….krvge, boli….a moja ljubav svejedeno vuče….spasila je mamu svoju….plakala sam i masirala, izdajala…sad je ok, boli ali nema toliko kvrga…kad sam sama izdajam a kad je netko sa mnom, masira me

Jooj baš te uhvatilo.... samo ti masiraj i dalje! A i malena će ti pomoći :)

• Audrey2016
    10. Kolovoz 2016. 22:57

Buni me na ovoj stranici moja papica, prvo uvodi voće a ne povrće? Pravi razmak od sedam dana za namirnice a ne tri, cetri? I obrok u koji daje papicu je doručak a ne ručak?

Kriszta
    10. Kolovoz 2016. 23:05

Audrey2016

Buni me na ovoj stranici moja papica, prvo uvodi voće a ne povrće? Pravi razmak od sedam dana za namirnice a ne tri, cetri? I obrok u koji daje papicu je doručak a ne ručak?

Spasila te tvoja bebica..oo znam,kako to boli,bitno da poduzmeš svaki put NEŠTO,da ne bi završila u bolnici ko moja legica :(
    Ma ima sto tih kalendara i skoro je svaki različit. Naravno da ti napraviš po svom,to je samo plan,koji obrok treba biti kašica na početku. Ja sam krenula sa žitaricama pa ću povrće i na kraju voće.
    Razmak napraviš koliko želiš od 3 dana  do 7 svejedno koliko. I tu isto svaki pedijatar npr ima drugačije mišljenje. A prva papica mora ići prijepodne do 11 h zbog reakcije,pa poslije uvedeš uzinu onu prije večere,pa tek poslije ručak. Jer ako daješ bebi novu namirnicu za ručak oko 2-3 sata,onda može biti reakcija preko noći dok spava ,a ti nećeš primjetiti i reagirati!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI