Izvagale smo se 5,390g imamo :D
Lijepo joj napreduje, glavicu super drži i ostalo.
Naravno da je spavala kad je došla (uvijek ko za vraga spava kad ona dođe hahah) pa se probudila bila je vesela sve dok je nismo skinule do gola i na vagu.
Sva se rasplakala kad ju je ona primila u ruke, čim smo završile dalje smijeh i igra. Kad je odlazila krene ju patronažna pomazit po kosi i pozdravit a ona odmah facu složila da će u plač. Hhahahhaha zapamtila ju, nema više
Curke moje , crvi u guzici pa stalno eksperimentiram sa spavanjem hahahahha
Kad je već krenulo dobro, onda pokušavam izmislit nešto s čim će biti još bolje!
Al čini se da bolje od ovog ne može!!
Kriszta mi se se preporodili od kad joj damo taj obrok oko 11 (ovisi kad zaspi i to) spava do 4 barem! I nikad se nije razbudila, uvijek je u snu pojela, čim joj naslonim bocu refleksno valjda potegne..
Neku večer smo, jbga, zaspali pa se sama probudila oko pol 1. I eto, ponovno se probudila u pol 3, pol 5 i zadnje u 6.
Nastavljamo sa tim noćnim obrokom, očito nama to pomogne!
Sad će biti postova od mene hahhahaha
Nasdva evo dobila sam potvrdno i od patronažne da menstruacija utječe na sastav mlijeka i da neka djeca znaju odbijati mlijeko tih dana jer im ne bude fino zbog svih tih hormona i sl. Vjerojatno je onda malenoga to mučilo.
Pitala me jesam li bila na pregledu kod gin., rekla joj šta je bilo sa posteljicom i da sam krvarila kojih 2 i pol mj i da smo prešli samo na AD jer je moje mlijeko slabo jela, kao da joj nije odgovaralo.
I kaže ona meni na to da joj je sad jako krivo šta me ranije nije pitala i da smo svi napravili veliki propust u vezi mog krvarenja jer to nije normalno i da je krvarenje trebalo počet slabiti već nakon 15 dana. I baš zbog toga da je sigurna da se moje mlijeko nije moglo dalje razvijati, tj. mijenjati svoj sastav. Ostalo je najvjerojatnije na sastavu kolostruma koji za njen uzrast više ne odgovara te baš zbog toga nije dovoljno dobivala na težini i odbijala jesti.
Sad mi kažu.... Kod mene uvijek svi sve kasnije otkriju
Pitala je za uvođenje dohrane...
Ajme, prepričala mi je bibliju! Nekako je tip koji se drži svega novoga (iako je starija gospođa) i novih istraživanja, na zadnje mi kaže da radim kako hoću.
U kratkoj verziji priče... ne uvoditi prije 6mj, eventualno s 5-5,5mj
U dužoj verziji..... da današnja sva ispitivanja nisu za bezveze, da je puno zdravije početi tako kad dijete navrši 5-6mj, kad ono može samostalno sijediti i držati glavicu.
Kad kažem davali su nama s 3mj kašice, na to kaže zato smo svi i bolesni od bolesti tipa srčanog i moždanog (jer smo jeli svakakve gluposti).
Crijeva se razvijaju i sa 4mj, i može im biti preopterečenje za crijeva uvođenje novih okusa i mogu se pojaviti probavne tegobe i grčevi.
Za kašice pak kaže da se vani čak ni ne daju djeci, više zagovara to da se daje (kad je beba znači 6mj) kruća hrana, zmrvljena vilicom, pa da beba sama u ruke prima, proučava i isprobava. Da joj slobodno mogu dati tada mrkvu u ruke neka ju sama gricka.
Smatra da nema ni potrebe radit sokiće (spomenula kak je frendica cijedila mrkvu), voda je najbolja.
Za kuhanje hrane... voće da se slobodno da sirovo (naravno nasjeckano, usitnjeno) a povrće da ipak treba malo prodinstati i sl.
I svašta još nešto ispričala... Nije mi dala nikakve ni recepte i savjete, rekla je da ako krenemo tek tad s uvođenjem da neću pogriješiti s ničim. U jednom tjednu dati dvije namirnice s razmakom od 3 dana da se vidi ako bude moguća alergijska reakcija, idući tjedan druge dvije namirnice i tako se kasnije mogu iskombinirati sve 4 zajedno.
Ovo ja sad pišem šta mi je ona rekla, nije da ja to zagovaram
Uglavnom... napravit ću kako sam prvo i mislila, krenuti sa 5 ili 5,5mj, ovisi kakva će ona biti.
Nama je tek sad kako smo moje mlijeko izbacili i krenuli samo s AD-om puno bolje sa svime, do sad smo se i s kakicom mučili, bili i grčevi i svašta nešto tako da znam da ona nije još sremna i zrela za dodavanje novih stvari.
Do nedavno nije htjela ni vodu probat, a sad traži baš vodu!
Probala joj neki dan kamilicu dat, pa je bilo ajme svega. Nervozna cijeli dan...
Čekat ću strpljivo dok na njoj ne vidim da je spremna za nešto novoga
Sortiraj odgovore
Najstariji