E, ova moja zaspala sama dok sam ja peglela, samo odjednom tišina, a ona palac u usta i čori hahahah
Prenjela je u kolica, dala bocu, pocicala to u snu i spava dalje... Šta ju umori baby gym
Tiny tvoja curka je pravo malo cudo.. ☺☺ nadam se da ce se i nama tako jednom dogoditi da ga samo nadem da spava. Cure jeste imale temperaturu ikako kad ste bebice dobili? Ja sam od jucer prehladena i imam malo temperaturu, al se bas lose osjecam.
Tiny, naše vježbe i nisu stvarno vježbe, više igra kojom ju se potiče na kretanje i pazi na pravilan obrazac kretnji i okretanja leđa-bok ili leđa-trbuh-leđa. Teško mi je objasnit ovako napismeno... npr kad leži na leđima, podignemo joj noge i ispred nogu ponudimo neku igračku/zvečku potičući je (ako je potrebno) da ju uhvati. Ne mora nužno ulovit igračku, ako lovi svoje noge ili koljena to je isto u redu.
Drugo, isto kad je na leđima, pokazuje joj se igračka, kad ju fokusira pomičemo ju lijevo ili desno, skroz dolje, potičući bebu da se okrene za njom na bok i ulovi ju. Važno je da su leđa ravno i da ne zabacuje glavicu kod toga.
Jedina baš vježba koju radimo je ta da ju primim s desnom rukom za lijevu potkoljenicu/stopalo i lijevu šaku, te s lijevom rukom za desnu potkoljeni
Ups slučajno poslala....
znači lijevom rukom desnu potkoljenicu i šacicu i tako sfrkanu ju okrenem na bok, s boka ju dižem skroz u sjedeći položaj i vraćam dolje na drugi bok... i tako nekoliko puta.
To je ukratko to.. nadam se da si me shvatila. 😁
E da i kad leži na trbuhu nude joj se igračke i ako treba isto ju se potiče da ih ulovi. Sve se manje više radi s igračkama.. dobro je da su nožice čim više u zraku.
Osim toga radimo baby handling i nešto malo s pilates loptom.. beba leži potrbuške na lopti pa ju se lagano pomiće napred-nazad (loptu) i to je uglavnom to.
Btw moja mrvica se ležeći na trbuhu počela dizat na koljena i micati ih naprijed nazad, još da prokuži ruke i ona puza 😂
Halila-te tocno iste vjezbe je nama pokazala fizeoterapeutica na grupi za potporu dojenja na kojoh sam bila tocno jednom :P to kad ju uhvatim skupa za ruke i noge je u pocetku bilo pretesko, sad je lako :D
Tiny ahahaha 😂😂 tko zna sta ti radis sa djetetom. Ahaha. Super si 😁😁
Ofc ovo što sam napisala da je dobro da su nožice čim više tj. Čim češće u zraku, odnosi se na to kad beba leži na leđima 😀 Kod nas je barem to bilo bitno s obzirom da se ona izvijala. Sad je to izvijanje prestalo, osim kad se ljuti, al to je rekla dr da je to dobro kad to radi iz protesta.
Uf jesam se raspisala...
Tiny Hahhaa nije nam sad rekla to pedijatrica, kod pedijatrice smo bili prije 2 mjeseca. U medjuvremenu se on bas jako poceo izvijati, most raditi i tak (tu je bitno jel se oslanja na ramena ili glavicu). Znaci ja se bojim da cu ga slomiti na prematalici koliko se dize, okrece, hocu namazati prepone pola noge mu namazem s kremom i tak... Ali primijetila sam da to radi kad hoce na trbuh, na ruke, na kraj svijeta... I znamo da generalno receno izvijanje nije dobro jer 2 klinaca od frendova bas imaju posebne vjezbe za to, muz zna za to. Ja se s malcem hrvam, vristim, pjevam (kaze muz da me cuje cim izadje iz lifta, bas me briga! 😂) i tak dok mu pelenu ne stavim i premjestim ga na krevet. A muz ga gleda i ono: to je kaos, pa zasto on ne miruje (halo!?!) i onda je muz to izvijanje isao guglati na poslu - grom i pakao!
Zato sam isla prvo zvati pedicu da pogleda malca da se muz smiri, al kak ju nisam mogla dobiti nazvala tu polikliniku gdje frendica ide na vjezbe i to je to.
Fizijatar je rekao da 95% da bi sve bilo ok i da se ne radi s njim, ali da je njegovo dijete da bi on odmah napravio vjezbe jer ako se samo od sebe ne ispravi onda kasnije zapravo radis korekcije. Tako da se malo idem ja educirati, malac ce se valjati tamo i sve 5. Stvarno mislim da tu nema drame, jednostavno dijete uci pravilan obrazac sad kad upijaju kao spuzvice.
Ako bude sta zanimljivo probam opisati vjezbice 😉
Ninachh i nama su na tečaju za trudnice pokazivali te vježbe, al možeš mislit kako sam ih tad zapamtila, samo porod mi bio na pameti, a ovo se činilo kao daaaaleka budućnost. 😂
U svakom slučaju dobro ih je raditi bilo potrebe ili ne.
Sad sam skuzila 4 nova posta dok sam uspjela natipkati svoj, boze me sacuvaj kak sam spora 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji