Moj isto ujutro kad se probudi slabije pojede, bude bas nemiran na cici i ko da jedva ceka da hranjenje zavrsi pa da vidi na kalendaru koji je dan i sta ce danas radit :/... ja onda njega presvucem, stavim malo u gym dok ja pojedem i onda nazad na cicu i onda pojede sve sto je trebao... ne bi ja njemu smanjivala obrok po noci i prije spavanja, mene bi bilo strah cesceg budjenja premda sam i ja to procitala u knjizi. Al tamo pise i da mora taj obrok obavezno bit u 7 pa mi ne pada na pamet budit ga i ucit na takvo budjenje, mi spavamo vecinom do 8-9 i nadam se da ce tako i ostat.
Maya slazem se da dojenje bude komplicirano al svaki put kad pomislim da mi je puna kapa sjetim se da ipak imamo tu ogromnu prednost kad nista ne pomaze u smirivanju tutnut cicu u usta, i mir bozji barem 10 minuta :D
Simal, jucer sam vec napisala post pa mi se izbrisao pa nisam vise imala vremena natipkat. Nedavno imala frendica cin 3, nakon sto je rodila, morala na neko struganje pod lokalnom anestezijom, i pila je terapiju, sad je sve uredno a nije ni 6 mj proslo... Mama nakon mene imala cin 2, rijesila sve samo tabletama, vise ni ne zna sta je to pila... nadam se da ce sve bit ok samo sa terapijom, ali izgleda se desava stvarno cesto nakon poroda, to nije isto ko kad se dugo zene ne kontroliraju pa onda ispadne problem, vjerujem da ces brzo to srediti. Vidi mozda da pocnes pit nesto sto imunitet podize tipa beta glukane ili slicno...
Kriszta ne brini...napisala sam da je jela DO 120.....znaci nekad 100 nekad 120 a nekad 60.........pogotovo ujutro,kao i vama....gle,mi u njih ne mozemo stavit vise mlijeka nego sto oni zele....tako da.....popiju oni koliko im treba...ako nece vise znaci da im ne treba....znam da je lako govorit al probajte se ne brinut....zbog milijun stvari bebe imaju nekad smanjen tek........vjerujte da je u pravu ona:kad bude gladan-jest ce. Ja vam ni mog trogodisnjaka ne prisiljavam....kad bude gladan-jest ce!
Da te umirim.....od prijateljice mala je otkad je dosla iz rodilista do 2.mjeseca jela po 20,30,40. Vrh joj je bio 50ml. Dobivala normalno na tezini......ne brini.......svaka beba je drugacija i najgore je kad se idemo usporedivat. A to nam je najdraze haha
Ja muku mucim sa svojom malom....ne smijem joj ledja okrenit a kamoli otic iz prostorije....odmah plac.
Mirna moze bit jedino kad pojede i to na 15min.....
E da-i onih 30min dok spava.....
Ajme
Simal, a koliko često si radila papu prije trudnoće? Meni je dijagnosticiran CIN I 2014, slala me na kolposkopiju na koju nisam otišla, iako mi je rekla da nije strašno ali ako se to ne kontrolira može doći do tumora na maternici te odstranjenje iste, ali za to je potrebno nekoliko godina. 2015 Opet ponovila papu, opet CIN I prisutan i taman ostala trudna pa mi rekla da će poslije poroda opet ponoviti jer trudnoća zna dobro utjecati na to da se to izlječi kak da kažem, a ja još nisam otišla. :o
Ali dobro. Ne brini se,
Samo idi na sve pretrage na koje te šalje i dobit ćeš odgovarajuću terapiju i to je to. Moram i ja čim prije to obaviti.
Magicna formula: kg bebe * 100cal / 70 = kolicina ml koju beba treba popiti u 24h da zadovolji dnevne potrebe (plus minus 10% mislim)
Sortiraj odgovore
Najstariji