Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TinyBabyToes
    12. Srpanj 2016. 07:32

Ivchi za motoriku se ne trebaš brinuti, ima on još vremena.
    Iskreno moja se tad još nije okretala, na pregledu kod pedice sam to napomenula, ona me u čudu gleda i govori da ne vidi problem, beba je super razvijena ima jako lijepe pokrete.
    Računam ipak ona zna bolje od mene to tako da se više nisam zamarala s tim.
    I sad sa 3 i pol mjeseca, ona se uopće ne okreće s leđa na trbuh (naravno nije blesava, zna da joj se to ne sviđa :P) više se pomiče s leđa na bok i tako se uspije odmigoljit do druge igračke koja ju zanima. Može ona to, par puta je napravila slučajno ali nije joj to ba neka fora...

TinyBabyToes
    12. Srpanj 2016. 07:41

Ninachh kako je prošla noć? Jel iznenadila princeza pa ipak odspavala? :)

Što se tv-a tiče, nisam previše o tome razmišljala, uglavnom je uvijek upaljen tv ( ne mogu u tišini biti) ali nije baš da se zna na duže vrijeme zagledat u njega. Tu i tamo gleda i tako mi je slatka kad napravi tu facu znatiželjnu i to traje koju minutu, baby gym i ja smo joj ipak zanimljiviji. Kad smo blizu tv-a okrenem na Baby tv pa nek čuje i tu muziku, crtići su im po meni katastrofa, ali to je to i s tim teletabisima, kad se malo bolje pogleda, baš su napravljeni za taj uzrast. Drugačije mi gledamo svijet od njih :D
    Zato i bebe obožavaju reklame, vide ono šta mi ne vidimo hahahah

Ne znam, mislim da ću joj kasnije kad bude veća dati da pogleda jutarnji crtić i navečer jedan prije spavanja, ne želim da cijeli dan visi pred tv-om. A sad to su moje želje a kako će nakraju biti tko zna :D
    Svašta sam mislila do sad da ne budem pa nakraju radim

ivchi87
    12. Srpanj 2016. 08:04

Tiny a da nije ona sad zadovoljnija kad je samo na Ad? Mozda ti ovo nije iznimka, mozda bude ok noc nadalje... sad cu ja opet s knjigom bit dosadna :D uglavnom, pise da ako beba ne dobije vecinu potreba za mlijekom preko dana, da se budi po noci. Mozda je to kod nje bio problem, odbijala mlijeko pa je zamijenila noc za dan. Nadam se da je to to.

Anee, probaj sve te radnje koje radis s njim radit duze. Tipa mi ti se presvlacimo pola sata, ja njemu pricam od postanka svijeta na ovamo jer on obozava bit gologuz. Jest da mi se skoro svaki put popisa po meni al i to mi je sad zabavno jer se poceo stresat kad se popisa ko ja pa se me nasmijava. 20 min gyma, 10 tak min neka druga igrackica i hranjenje i podrigivanje pola sata. Pocne nekad i moj njurgat nakon sat vr, onda nosam, a kad je u gymu radim sta trebam.

• Audrey2016
    12. Srpanj 2016. 08:33

Kod nas u sobi 29, vanka 40.... u sobi mi radi ventilator, a dnevnoj klima pa jecrastvoreni svecda hladni zrak dodje do sobe. Klimu držim na 26....valjda je to ok?
    Prekjučer je lijepo papala i do popodne čak nisam trebala ni izdajati i zadnja dva dana toplotni udar, vruće i povuče dva puta i to je to...  borimo se i da nema komaraca a bestije se primigolji unatoč lampi iz lidla koja ih privlači i prži, tekući aparat za struju, lavandice ima u sobi i električni chicho.... ništa, bacanje novaca sve osim tekućeg aparata...sreća nema mi uboda.
    Mi se preko dana , oko tri kupamo, ne mocimo kosicu jer nam treba dugo da je osusimo :)))) i navečer ali nije uvijek u istu uru, uglavnom od 8'30-09:30

• Kriszta
    12. Srpanj 2016. 11:04

Moja se Tiny često budila po noću,pogotovo otkad smo na AD ,kao da su joj falile sike,pa sam skuzila,da nije toliko gladna (preko noći treba manje hrane)I u pravu je Ivchi moja malena je puno manje pojela preko dana,i zato se budila po noći često! Ipak im je to promijena,moja je preko noći samo sike dobila i odjednom bočica,pa ujutro nije ni bila toliko gladna. Probaj joj dati dudu koji put,npr.kad se probudi nakon klope sat vremena. Ja tako radim u zadnjih par dana i prvo pravo buđenje ( samo da tako ostane) bude oko 5 h..jednom mi se meškolji oko 2h,ali nije budna,dam joj dudu,okrenem je na bok i spava do 5h bez glasa.U 5h popapa i nastavi spavati do 8-9. Ako mi baš bude budna u 2h,onda joj dam jesti,ali reagiram odmah na prve pokrete,glasove,tako da se ne razbudi.

Inače ni moja se ne okreće sa leđa na trbuh,kad jednostavno mrzi biti na stomaku,ali je jako aktivna,ne mogu je nikako samu ostavljati. Vrti se u krug,s jednog boka na drugi. Probat ću ovih dana malo više stavljati na stomak,da se navikne.

Tv skroz upaljen,ne okrećem je namjerno prema tv-u,ali se znna zagledati. I mene jako zanima,šta bebe vide u reklamama. Možda što se brže "vrti" nego film,šareniji je i stalno se mijenjaju :)

Ninach  kako je noć prošla.

Kamikazee onda drugo cijepljenje očito ne mora biti sa 4 mjeseca.

Anee isto zabavljam malenu kako i ostale mame. Ujutro dok je još lijepo vani,malo izađemo u dvorište prošetati na rukama,a navečer u kolicima prije kupanja. Da odmah i kupanje ubacim,izgleda da ja je kupam samo tako rano do 20h???
    Pa se igramo na prematalici,pa na podu,pa u viperu,pa plešemo na Enrique :))))) Ide sa mmnom u kuhinju,kad idem nešto obaviti,bude u jajetu. I tako gleda dok jedem,ali bude nakon 15 min malo nervozna. Jaje volii samo u autu :) I tako sve joj pričam,šta radim ili šta je oko nas,koji predmet gleda..ako negdje idemo ja joj uvijek prije ispričam,šta ćemo raditi i gdje idemo,čitala sam da to njih smiruje kad znaju unaprijed šta će se dogoditi. (naravno sad još ne razumije,ali neka,voli kad pričam) 

Simal i Halila divim vam se što vaše bebe tako mogu zaspati igrajući na krevetu. Ova moja podivlja..

• Kriszta
    12. Srpanj 2016. 11:17

Tijekom prve godine života bebe se razvijaju različitim tempom, ali do drugog rođendana među njima neće biti mnogo razlike.

Upravo pročitala ovu rečenicu i istina je!

TinyBabyToes
    12. Srpanj 2016. 11:19

Kriszta pa gdje je slikica nestala? :)

Naše dve su skoro pa iste po nekim stvarima hahhahaha
    Ovo sa trbuhom kao da si moju opisala...
    I nisi jedina, mi kupanje obavimo do 8 najkasnije... sve kasnije bude kao prekjučer, užasan plač i dernjava.

A moja je skoro pa oduvijek na bočici, možda smo niti mjesec dana bili na sisi, tako da sumnjam da joj fali sisa po noći , a kad je želim zavarat s dudom onda se ustajem iz kreveta svako 2-3 min vratit joj nazad u usta jer joj ispadne a traži ju nazad. Ponekad mi je gore s tom dudom nego s njom

Vide one u reklamama skrivene poruke koje ih hipnotiziraju hahahaha

Ne treba izgleda sa točno 4mj cijepljenje, eto kad smo mi naručeni imat ćemo 5mj i 3 dana :/

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.