Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ivchi87
    11. Srpanj 2016. 17:30

Ah... moj muz ga ostavlja da s njim nogomet gleda a ja stalno vicem da ga okrene od tva. Ne bi htjela bar do godine i pol da gleda. E nisam mogla vjerovat ali procitala sam neki clanak koji kaze da je nakon tako godine i pol-dve najbolji sadrzaj koji dijete moze gledati: teletubisi (neda mi se guglat kak se pise :D). A ja misla kak je to retardirano i da samo zaglupljuje djecu al izgleda je izuzetno prilagodjeno razvijanju mozga malog djeteta...

I moj ima koncentraciju oko sat i pol, prvo hranjenje, nosanje za podrig, kakanje (jos uvijek kaka svaki put nakon jela il za vrijeme), presvlacenje i onda baby gym ili ogledalo. Dok je u baby gymu obicno napravim sta trebam, a kad se igramo ogledalom il jagodicom bobicom onda pricamo pa izdrzi jos malo. 

Anee, moj i tvoj su vrsnjaci, al moj se ne okrece... ma necu se puno opterecivat motorikom, izgledom je na tatu, osobnost i trapavost ce vjerojatno bit na mamu...

ivchi87
    11. Srpanj 2016. 17:34

A i zaboravih rec, jednom u svakoj turi budnosti otplesemo Danijelu Martinovic i Volim barabu :DDD

Ninachh12
    11. Srpanj 2016. 17:44

Hhh, vi plesetee :D :D
    A ja bi bila najsretnija da ne gleda tv do isto godinu i pol, ali imam necakinju od 2 god i mislim da je to naprosto nemoguce. Ali bar sto duze..kumina sestra ima malog 9 mjeseci, kaze da svako jutro jos odkad je bio mali u jutro sat vremena pred tv gleda crtice. Kaze da je to jedini period u danu kad ima mira i da ju ne zanima sto to nije dobro :P

Halila
    11. Srpanj 2016. 18:31

Mi smo danas gledale RTL kockicu.. zabulji se pa je bar neko vrijeme mir. Ne razmišljam puno o tv-u baš... ionako smo većinom u boravku i većinom je upaljen pa ne mogu izbjeći da se ne zagleda.
    Baby gym mi je super bio do nedavno. Ostavila sam ju u tome i mogla barem kavu popit na miru ili nešto napravit. Danas sam ju ostavila pet minuta samu u tome i našla ju na tepihu pod stolićem. 😕 Mogu zaboravit više ostavljanje bez nadzora makar i tako kratko.
    Malo prije sam se istuširala, izribala kadu, napunila ju s vodom i brčkala se skupa s njom 😅 baš nam je bilo super hehehe.
    Btw za teletubiese ne bi nikad rekla ni ja.. meni uvijek djelovali retardirano.

Kamikazee
    11. Srpanj 2016. 19:35

Hjoj, napisala post i normalno kliknula refresh stranice i ne da mi se sve ponovooooo!!!!

Kriszta, cijepljenje 25.8., bit ce 5 i pol mjeseci tad. 

Mi smo se malcu prilagodili oko kupanja i spavanja jer budjenje kod njega nije palilo. Odnosno samo bi ukupno krace spavao pa mi nema svrhu. Raspored od 6, 7 nam je: klopa, podriganac, igranje, kupanje, tu se razbudi pa ide ponovo igranje, mazenje, klopa i spavanac. Uglavnom zaspi do 9. I nema veze sto je rano, muz i ja imamo sat vremena za sebe, jucer cak pogledali film uz kokice 🎉🎉

A vani budemo do 9 ujutro najkasnije jer se ja pocnem topiti i to cesto na terasi jer kad se probudi prvih sat vremena on samo zuji, prica i tad napravim vecinu posla. Onda klopa, podrigivanje i sve to na terasi odradjujemo. Onda mi se i ne da u kolica ici za pol sata setnje u kojoj nekad vristi nekad ne, radije se igramo na balkonu dok pijem kavu.

I da, tv mu je zakon i stalno opominjem muza! Sjeo s njim na loptu i bleji u seriju 2 metra od TVa (muz prvenstveno, sin ga prati jer nema sta drugo gledat!!!)! Ja to vidim i reko: pa dobro sta moras sjediti s malom bebom 2 metra od tva?! A on meni onak iskreno i tupo: a sta to nije dobro?! Probusila bih mu tu loptu pod dupetom iste sekunde da nije dijete imao u rukama!!! 
    Trudim se praviti budalu od sebe bar da mene gleda, al boze moj, ne mogu to sprijeciti jer ne mogu biti u tisini, a i radio mi ide preko tva 😏

Ninachh12
    11. Srpanj 2016. 19:46

Moje dijete spava od 3 popodne, a sad je 8. Noc ce biti grozna. Vec vidim. Budila se vec tri puta, jela i zaspala. Da sam znala isla bih i ja spavati, a ne ribati kucu cijeli dan.
    Jadna ja nocas.

Kamikazee
    11. Srpanj 2016. 20:44

A nista, pokazuj djetetu kak je sve cisto i mirisno 😉 Sretno! A mozda te i iznenadi!

Anee
    11. Srpanj 2016. 22:05

Mi se isto tako zabavljami bas sve od ogledala, tv, ljulje, baby gima i po krevetu..al nema šanse da mi bude miran vise od 1 sata, odma plakanje vriskanje i sisa.. ja stvarno nezz više što da radim sutra idemo na pregled pa cu pitati dr za savjet tako nam je od pocetka rekla mi je da dojim svako 2,2:30 sto nema sanse kako vrijeme odmice on je meni isti.. znam da mi je on sada sve i da jedino njemu moram biti posvecena max..al ja nis ne stignem...ove dane sam bas lose nezz sto da radim

TinyBabyToes
    12. Srpanj 2016. 07:06

Jutro!

Sad vrtim film šta smo sve jučer radili jer smo nešto ipak pogodili pa je spavala mirno skoro cijelu noć juhuuuu
    Dok sam se ja vratila iz dućana ona je u 8 pojela zadnju bočicu i zaspala, opet onim svojim dubokim snom, nismo ni kupanje stigli obaviti. Stvarno mi ju je žao buditi tad, tako da sam u 10 smučkala bočicu, prenjela je iz kolica i prije nego sam je stavila u kindač popila je tih 100ml i nastavila spavat u kindaču sve do pola 2. Popila u snu i to i dalje do 5 ujutro, sad opet popapala i spavanac.

Napokon da se i ja malo naspavam, sad me može opet zafrkavat sa spavanjem sljedećih mjesec dana

TinyBabyToes
    12. Srpanj 2016. 07:24

Ivchi uhh kod vas je baš zapeklo :/
    Kod nas je dobro, uvijek je na 25, sreća valjda što smo u prizemlju pa je hladnije a i sunce tek popodne dođe na našu stranu tako da nam tek predveče uđe sparina, ali zato klima spas :)

Anne moja isto tako stanje budnosti oko sat i pol do dva, nakon toga počinje biti nervoznija, onda popapamo i drijem. Kad se probudi prvo idemo pelenicu promjeniti tad si malo razgibavamo kukove i vježbamo, ako je vruće onda ju malo i osvježim sa mokrim blazinicama, tako da nam na prematalici prođe skoro pa i pol sata, pa se onda znamo neko vrijeme gledati i smijati pred ogledalom i ostatak baby gym. Većinom sam ja kraj nje i pričam joj, a ako nešto radim onda kao i Ninachh perem suđe i pričam "sad mama pere zelenu času, nakon toga čemo zmazane lonce i bla bla" ljudi bi mislili vidi ove luđakinje priča sama sa sobom

Halila tako je sad i moja, otkako je na AD-u jede svaki dva sata. I baš lijepo pojede cijelu bočicu. Prije dok smo na mlijeku bile sam ju morala natjeravat da bar nešto pojede. Ovo mi je preporod :D

Simal nemam problem sa uspavljivanjem, već imam problem kako da se manje budi po noći.
    Ona sama zaspi nakon klope u 8, možda ju se malo poljulja u kolicima i to je to. A po noći se budi svaki sat vremena i jede. Srećom pa se ne razbuđuje pa da se još moramo uspavljivati koji sat, nakon šta pojede ona zaspi, ali evo nje za sat vremena opet traži jesti, to ne znam kako riješiti!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.