Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kriszta
    11. Srpanj 2016. 09:00

Tiny dobro ti kaže Ivchi ,to je od umora. Ja obavezno stavim prije kupanja i spavanja još jednom spavati 20-30 min. A ako neće spavati,onda vrišti od umora i moram je uspavati,kako sam već i napisala poslije kupanja,prije hranjenja. Jučer smo isto zakasnili,jer taman krenuli na kupanje,kad je prijatelj naletio vidjeti malu. Evo 10-15 min kasnije smo krenuli i vrisak poslije kupanja. Svaki dan je kupam ovisno koliko i kad je spavala/jela.

I eto,ja ti neki dan pisala,da se ne trebaš sekirati koliko malena pojede AD,a sad se ja sekiram hehehe..mislim nije da se sekiram,ali dosad je jela svaka2-3 sata 130-160 ml. I od prekjučer odbija jesti,vrišti,i neće jesti..pojela jedva 130ml tek nakon skoro 5 sati. Odonda jede svaka 4-4,5 do 5 sati,nikako ranije i pojede 130 ml. A ja luda,stalno pravim joj za jesti i onda bacam hranu,jer ona neeeeeće. Evo noćas prvo buđenje u 3:15 ,poslije zaspala i probudila se u 7:38 i odbija jesti opet,tek je u 8:20 pojela jedva 110 ml. Nakon 5 sati!!!!! Dobro pa idem u utorak kod pedijatrice,pa da vidim šta je to. Možda si sama sad namješta vrijeme,a kasnije ili postepeno će povećati količinu. Znala je to tako raditi.

Pitanje ,taj frescopad je za jednokratnu upotrebu?

Halila
    11. Srpanj 2016. 10:07

Tiny, ne znam koliko je tvoja malena osjetljiva, al probaj joj postepeno pomicat kupanje kasnije. Moja npr razliku od pola sata niti ne primjeti. Mi kupamo u 21 uvijek, al sad smo vec tri dana bili malo dulje u šetnji pa smo ju kupali u pola deset i nije reagirala uopće. Osim toga, nekad kad je jako umorna, zna mi zaspat oko osam navečer. Tad složim malo veću količinu bebimila (npr inače popije 150 prije spavanja pa složim 180). Ako zaspi oko 20 sati, pustim ju do pola devet. Tad ju probudim, dam joj da si pojede npr 80 ml. Nakon toga ju okupamo i onda joj dam ostatak bebimila i spava ko top. To ja radim u takvim situacijama kad mi zaspi prije vremena za kupanje, a naknadno sam pročitala da ova u knjizi Sretna beba također to preporučuje. 
    Znam da su sve bebe različite i možda tebi ne upali, al u nedostatku ideja, vrijedi probati.

Halila
    11. Srpanj 2016. 10:18

Kriszta, frescopad je za jednokratnu upotrebu. Mi smo kupili pakovanje od pet komada. Odmah kad smo došli doma sam joj stavila i nije bilo nikakve reakcije.

TinyBabyToes
    11. Srpanj 2016. 10:51

Hvala curke na utjesi, dakle takav plač samo od umora može biti? Pa strašno...
    U kadi uopće nije plakala, štoviše čak se i zabavljala, izvadimo ju van i stavimo na ručnik, za minutu gotovo - raspad sistema!

Halila svaki savjet dobro dođe, tko zna možda nam nešto i pomogne jer se ovako već osjećam da sam na dnu. Očito je osjetljiva, inače zaspe oko 8, krenuli je kupat u 8,15 pa eto drame :D ...Sama sam mužu predložila da joj polako pomičemo vrijeme na kasnije. Morat ću to valjda pretrpit.

Kriszta ma niš se ne brini, moja tako nije jela 4-5 sati i onda si ona pojela 70ml i njoj super.. Opet jela nakon 4 sata?? Taj dan smo sveukupno pojeli 500ml u 24h , katastrofa, očito joj je bio takav dan, sutradan je pojela duplo više. Vjerojatno ih i vrućine smetaju.

Mene baš muči to šta uglavnom uvijek pojede do 100ml i onda mi se par puta desilo da je sve popila i da bi pila još da je bio u boci, ali dok ja odem smučkat novu dozu ona zaspi..
    Eto noćas, mislila sam da će više popit, napravim 120ml ona popije 60ml?? onda drugo buđenje, mislim si ipak je jela prije sat vremena smučkam ja 100ml a ona posisala sve i još bi. To me isto baci u depresiju jer ni to ne znam pogodit kako treba!

Znači da radim ovako... kad zaspi oko 8 da ju baš budim za cca pola sata (iako je to onaj duboki san kad spava najduže 3-4sata) bacim na kupanac pa ju stavim spavat i onda opet budim za klopu pa dalje uspavat skroz???

Zato valjda svi imate muke sa uspavljivanjem kad ja to nisam tak radila , ona zaspe ja ne diram

nasdva
    11. Srpanj 2016. 10:54

Pozdrav,
    imate u DM nešto ko freskoped samo za višekratnu upotrebu stoji u hladnjaku 2sata ili može bit topli oblog pa se tagrije u mikrovalci. Njihova marka košta 17-18 kn stoji ispod onih pripravaka za sportaše pored zdrave hrane

TinyBabyToes
    11. Srpanj 2016. 10:55

Kriszta jer ti još uvijek preko dana imaš sistem 90min?
    Moja bude taman pospana nakon tih 90min, ona zaspe ali spava 30 min ravno nikad dulje...
    Sad su nas baš omeli pa nije zaspala nakon sat i pol, već nakon 2 i pol sata i eto spava već preko sat vremena ( sad jel slučajno tako ili ne, ni sama ne znam)

TinyBabyToes
    11. Srpanj 2016. 10:55

Ja sam vas baš počela davit i s klopom i sa spavanjem, i baš vidim već samo po svojim postovima da sam skroz šenula i da ludim lagano nije ni čudo šta me muž jučer stjerao u drugu sobu :P

ivchi87
    11. Srpanj 2016. 10:57

Ja sam probala i to sa budjenjem jednom kad je zaspao u 9, probudila ga u pol 10... reci cu samo da ga ne bum vise budila, nije bas pitom :D

Tiny meni je lakse vjerojatno izdrzat tu njegovu vrisku kad znam da ce odvalit onda spavanac do 4, al to je stvarno tesko kad ti mirno spava samo od 8 pa par sati.. mislim tebi to ionak nis ne znaci, nije da ti mozes tad zaspat. Ja bi ju na tvom mjestu svakak ucila na kasnije kupanje i spavanje, mozda joj treba vremena da joj se pomakne taj san. A kad zaspe onda mirno od 10 pa tri sata, to ces onda vec i ti moc s njom pa ces se i odmorit... 

Inace u knizi pise da nece moc lijepo spavat popodne ako ujutro puno spavaju, al eto. Moj spava protekla 2 sata :D

TinyBabyToes
    11. Srpanj 2016. 10:58

Mi na kraju nismo ni kupili taj frescopad, samo smo stavljali hladan oblog i nije imala nikakve reakcije, niti joj je bila ikakva oteklina.. Jedino šta bi mi bilo jednostavnije da sam imala frescopad nego da sam stalno morala hladit oblog pod pipu...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.