Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nasdva
    06. Srpanj 2016. 09:26

Pozdrav,
    mi poslje cijepljenja nismo 48 h išli van obloge sam mu držala nekih sat vremena. Taj dan je bio jako pospan nije imao temp. drugi dan kao da se ništa nije dogodilo.

68 nama su neke stvari premale neke su nam ok onak na taman ovisi o proizvođaču, ali zato iz lidla 50/56 nosimo ko kaprice kad je vruće od silnog pranja su se malo raširile ;-)

Ja od početka njegovu robu perem posebno s tekućim  Persilom za bebe bez duplog ispiranja ili omekšivača (kupljeno u mulleru Božićno pakiranje za austrijsko ili njemačko tržište)

Ps. mi ćemo za 11 dana imat 4 mj

Kamikazee
    06. Srpanj 2016. 09:46

Hahah ne proucavam vise jer sam kupila mustelu, na fejsu imam eco.kid pa vidim da su izbacili liniju za suncanje. 

Perem njegovo posebno, ali s nasim obicnim arielom i lenor sensitive. Nista mu ne smeta pa ne zelim ni mijenjati. 

Sto se osipa od znoja ili opcenito tice najbolje je sto vise susiti i drzati na zraku. Ulja inace malo zacepljuju pore pa nema potrebe. Samo zrak i prebrisati vodom. Mi smo u subotu na 100 stupnjeva bili na nekom rodjendanu. Svako toliko sam ga pospricala s termalnom vodom jer ide kao maglica i presla blazinicom nekad, prezivio bez osipa. Zato sam ja bila mokra ko mis, jedva docekala tus 😂

Dizanje, okretanje, presvlacenje, podrigivanje i te fore sam pregledala baby handling. Pedijatrica mi je odmah pokazala neke stvari i dala stranice za proucavanje. Sto je najbolje meni ga je lakse uzeti na stranu. Sad kad je veci postavim podlakticu, zarolam si ga na trbuh i tako dignem, puno mi je lakse. 
    Ali nista im nece biti, mi smo sve zive i zdrave, kao da su nase mame znale ovakav baby handling. Pazis da vrat ostane na mjestu i bok! 😂
    Ovo je dobro najvise iz razloga sto im daje obrazac kretanja za daljnji razvoj. 

Mi smo trenutno 66cm i 6,7kg.

• Audrey2016
    06. Srpanj 2016. 09:54

Meni je Ariel ili persil, nisam sigurna, moram pogledati. Ja još ispirem dva puta, ipak je to deterdžent, strah me i ocat staviti. 
    Mi smo malo chubby 😍, 58 cm, 6080 gr i 2 mjeseca, a i ja imam osjećaj da joj je ugodnije kad je šire na njoj....lidlovski nam je i 56. 
    Tiny, meni je Dr za osip rekla (na licu i ramenu malo) malo očistiti fiziološkom ili kamilicom i to je. Bolje ne mazati s nečim, redovno predji fiz ili kam i svaki dan možeš kupati bebu da se osvježi i očisti od znoja, to mi radimo. Baš isto napa i kolics spase kad je nervozna. I da, kaže Dr da je pustimo da jede koliko hoće ....Ja pitala jer i ona puno manje jede....kaze pustite je i njoj je vruce.... s možda je i muči i stomacic ako se pretrpa. Nama se grcici drastično smanjili zadnjih par dana i jutros su je opet jako mučili....nadam se da je zato što sam preskočila sirup. Sad sam joj dala sirup i mirno jede pa ćemo viditi. 
    Drži se Tiny, bit će to bolje...

• Audrey2016
    06. Srpanj 2016. 10:02

Ma i ja perem njeno posebno...dogodi se meni da je nezgodno uzmem, sva sreća pa je ona čvrsta. 
    Termalna vodica, koju koristiš?

Kamikazee
    06. Srpanj 2016. 10:30

Trenutno imam uriage isophy, termalna fizioloska. Bilo 1+1 gratis za 70kn. Prije par dana sam kupila i njihove ampule jer su to manja sterilna pakiranja pa koristim za ispiranje oka i kapam u nosic. Isto bilo 1+1 gratis za 68kn u farmaciji. 
    Inace sam te ampule i ja koristila kad sam bila trudna, a ambrozija napala oci 😖 Moja doktorica nije dala ni da prismrdim tabletama za alergiju pa je bilo snadji se druze!

• Audrey2016
    06. Srpanj 2016. 11:25

I ja ampule imam za nosić, super stvar 😉

TinyBabyToes
    06. Srpanj 2016. 11:57

Kak ste svi veliki jooooj :D
    Mi mrvice kraj vas hehehe na zadnjem pregledu nismo ni 5kg imali :P

Njeno i dalje perem osvojeno od našeg...Frosch omekšivač i Faks sensitive tekući det.  Za sad joj nema nikakvih reakcija pa joj neću nipta ni mjenjati..

Kamikazee hvala na savjetu za osip, ajde danas je bar zahladilo i već joj se povuklo. Ma zeznule nas vožnje u autu, ona se preznoji a leži u onoj sjedalici ribica mala...
    Teško mi joj držat leđa na zraku kad neće na trbuhu biti nikako, sve poze sam se okrene na leđa..  Iako sam je sad primjetila da se sama okrene na polu bok kad spava, sigurno ju je smetalo pa se zato tak okretala...
    Budemo je sad kad su takve vrućine kupali svaki dan, inače smo ju kupali svaki drugi dan...
    A ovo ulje....ma joj, bezveze... Ja sam htjela njoj masažicu napravit da se opusti i to a ona u plač nas dve se nikak ne možemo dogovorit hahaha

Znači, bolje da je ne šopam?? Ni danas ne jede niš bolje a nisu vrućine? Ma....baš me izdeprimira...
    Do kraja dana je jedva 400ml popila, nakraju smo uspjeli kroz cijelu budnu noć doći do 800ml kroz 24h

Joj ja sam vam baš tupson izgleda, kakve to termalne vodice imate? Za šta sve to koristite? :P

TinyBabyToes
    06. Srpanj 2016. 11:58

Koliko grešaka u tekstu, vidi se da sam kronično nenaspavana

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.