Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kriszta
    07. Srpanj 2016. 13:17

Aloha curke :)

Jedan dan se ne javim i čekaju me straniceeeee..ajme,vrijedne moje :)
    Sad ću ja samo ono čega se sjećam,pola sam sinoć pročitala,a pola sada..
    Mama102 prvo da tebi kažem,da ti se divim :) Uvijek sam htjela blizance,a sad ta jedna vragolanka,me zna nekad dokrajčiti. Ali me tješi,što je valjda svima ( skoro) tako sa prvom bebom!

Evo ova moja nakon 25 min se probudila,naspavana!!!!! :)

Sad ću na brzake..
    Više ni ne znam,tko o čemu pisao.
    D3 daje se djetetu do 1 godine i nekad i nakon toga. Tako mi je rekla pedijatrica.
    Ninach tibetanska gljiva,nađem ti je jedan članak i kasnije ti pišem malo o tome. 
    Nasdva super si uspjela! Bravo! Ja sam toliko bila uplašena i napeta poslije poroda,jer sam isto tako planirala dojenje i nije uspjelo,da u toj zbunjenojfazi,nisam se ni sjetila da bi mogla izdajati,ustvari nikad ni čitala nisam baš o tome,niti mi sestre napomenule u bolnici. Svi su mi govorili,doji,ne odustaj,uspjet ćeš!!!!  Toliko sam bila usredotočena na dojenje,da ostale opcije nisu ni dolazili u obzir,sad bih već drugačije!

Mi smo isto bili već u konzumu,Lidlu,Kauflandu..sad je već velika cura,tako da ni ja ne mislim čuvati je pod staklenim zvoncem. Prvih mjesec dana-mjesec i pol sam pazila,što je normalno,ipak je to još mala tek rođena beba,ali slažem se da će biti imunitet bolji,ako ih ne čuvamo previše.

Tiny,Ninach grozno! Nadam se da će se polako popraviti situacija. Mi smo imali takvu fazu,kad je baš bila mala,ni ne sjećam se više koliko je dugo trajalo,ali ono..budi budna ,aktivna cijeli dan,samo mi noć ne diraj! Držite se cure.

Moja malena od jučer je skroz na AD-u..nemam više mlijeka :( Izgurali smo 4 mjeseca. Trebala bih biti sretna...barem toliko,svi su mi govorili,koji su znali kakvih problema imamo da nećemo ni do mjesec dana izgurati.I otkad pije AD preko noći,budi se ranije oko 2 sata ( popije 160 ml) i budi se u pola 6-6 popije 130 ml i onda više ne spava. Ma bolje i to,nego da mi preko noći u 2h počne pričati. 

Moja curička još priča sama sa sobom i sa plafon Joža otkad se probudila.
    Kasnije nastavim hehehehe

Joj da,ja AD kad mapravim,na početku do 3 mjeseca sam odmah bacila,i ako je samo popila 20 ml...i za pola sata opet tražila,napravila sam novu bočicu,ali mi smo imali problema sa bljucanjem i povraćanjem,pa nisam htjela riskirati. Sad ostavim do sat vremena,s tim da pod mlazom ugrijem,malo!

• Audrey2016
    07. Srpanj 2016. 13:55

Ad pola sata do sat vremena a po ovim vrućinama ja ne bi preko pola sata. 
    Majcino mlijeko može duže , na 30-35 stupnjeva do tri sata iako neki dan moje je stajalo dva sata na 29 i čudan miris se osjetio. Ja izdojim i odmah u frižideru, iako nekad znam da će papati za 20 tak minuta. Pravac frižider i onda ga ugrijemo i ako ostane, 15 tak min, plafon pola sata i prolijevam. Izdajam se svakih dva sata.... prekjučer je bila nervozna i nisam se izdajala od dva do sedam i grudi puknuti, tvrde, bole..... ufff

• Audrey2016
    07. Srpanj 2016. 13:56

Niste mi rekle kako s cajicem? Jučer mi je popila 10 tak mil, danas isto.....

Anee
    07. Srpanj 2016. 14:39

Imam kutiju Ad otvorenu vise od 1,5 mj na njoj piše 3 tjedna da moze stati otvorena. Kažu  da se to ne pokvari da moze stati, trenutno ne koristimo al volim da je tu za svaki slucaj.. sto mislite da ja to ipak bacim u smece?

Halila
    07. Srpanj 2016. 16:40

Dobar dan, cure! 
    Mi danas bile na vježbama drugi put. Kaže fizioterapeutkinja da bebe koje krenu na vježbe, dolaze sve dok ne prohodaju, ali malena je sve polovila i toliko brzo napredovala da nas je naručila još jednom prije nego navrši 4 mjeseca pa će tad pedijatrica procijeniti trebamo li i dalje ići. Ona kaže da vjerojatno neće biti potrebe. Eto. Baš sam sretna i ponosna na malenu. S jednim dolaskom na vježbe, ona sve savladala. 😊

I sad ste me zbunile jer sam ja njoj znala ad koji bi joj ostao, prigrijati za idući obrok u toploj vodi nakon npr sat vremena. 😦

• Audrey2016
    07. Srpanj 2016. 17:30

Ad može puno kraće od majčinog....dok majcino na 35 bi trebalo moći biti 3 sata ad pola sata -sat. 
    Imam ja, hvala Bogu. Zadnji put prije par dana napravila ad i to jer sam bila satrana i dragi mi rekao da odspavam malo i da ćemo napraviti ad. Baš sam bila koma, rez bolio.... moja cura jede svakih dva sata a nekad tri, 90-120 a kad je vruce 50-70 i ja mogu stizati s izdavanjem....ali zato mama mi kuha juhu svaki dan pa je i za ručak i za večeru, čajevi, sokovi, vida, meso, krompiric, blitva, riba.....sve se vrti oko mog mlijeka, zato ljubav sa dva mjeseca ima šest kila 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.