Proljetne bebe 2026.🌷🍒🐣🍓🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lullaby
    09. Rujan 2025. 09:06

Minibaby jesi bila na pregledu kod gin i endokrinologa? 

👦🏻 37
    👩🏻 37
    👶🏻 4

• Sreća2012
    09. Rujan 2025. 10:17

Hej cure,

Ja kod svoje dr imam 4D ultazvuk pa na nikakav poseban pregled nisam isla prvi put, a ni sad. Uvijek sve detaljno prodemo. 

Minibaby nemam takvih iskustva al nadam se da ce sve proci u najboljem redu. Ja sam isto rodila prosle godine al u devetom mjesecu i bas me taklo to sto ti se dogodilo. Javi nam jel plusic u pitanju, ja vjerujem da je. 

• Kris91
    09. Rujan 2025. 11:38

Bok cure. Zanima me je li netko imao slično iskustvo kao ja. Danas sam na UZV-u 8+0, plod raste i točno odgovara tjednu trudnoće, otkucaji srca su uredni. Ono što me zabrinulo jest to što je doktorica rekla da je plod smješten prema lijevom rogu maternice. Dakle, nije u samom rogu, ali je blizu. Pitala sam je je li to neki problem i što mogu očekivat, međutim samo mi je rekla da bi bilo bolje da je više u sredini te se nada da će se na sljedećem UZV-u pomaknuti malo prema sredini.
    Je li netko imao slično iskustvo i trebam li brinuti? 

• a2025
    09. Rujan 2025. 12:04

Kris91

Bok cure.Zanima me je li netko imao slično iskustvo kao ja. Danas sam na UZV-u 8+0, plod raste i točno odgovara tjednu trudnoće, otkucaji srca su uredni. Ono što me zabrinulo jest to što je doktorica rekla da je plod smješten prema lijevom rogu maternice. Dakle, nije u samom rogu, ali je blizu. Pitala sam je je li to neki problem i što mogu očekivat, međutim samo mi je rekla da bi bilo bolje da je više u sredini te se nada da će se na sljedećem UZV-u pomaknuti malo prema sredini.
    Je li netko imao slično iskustvo i trebam li brinuti?

Ja nemam iskustvo koje si trazila ali me bas zanima imaju li druge mame, jer meni na nijednom pregledu do sada nije rekao gdje je beba smjestena🙏🏻

👩‍❤️‍👨2013
    Spontani 6/2021 💔
    ➕11.06.
    UZV ⏳27.06. 6+5🐣
    UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
    UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
    UZV ⏳ 30.10. bebac 860g 🩵
    ⌛️ OGGT test 31.10. gestacijski dijabetes, nataste 5.6
    UZV ⌛️ 27.11. 🥰🤰🏼🩵
    Sljedeci UZV ⌛️ 29.12.
    Due date ⌛️🩵 13.02.

Bozidarkica
    09. Rujan 2025. 12:16

Ja sam imala 4.30 TSH dva dana nakon sta sa otkrila trudnocu i dali su mi   L-Thyroxin 50 odmah. Od tad je proslo cca 3 tjedna nisam jos bila ponovo na pregledu jer su rekli da treba ipak duze od toga da se tsh spusti. ne znam dal da se brinem ili ne.

👰1993
    🤵1992
    💙 Stiže nam dečko

• a2025
    09. Rujan 2025. 12:40

Bozidarkica

Ja sam imala 4.30 TSH dva dana nakon sta sa otkrila trudnocu i dali su mi L-Thyroxin 50 odmah. Od tad je proslo cca 3 tjedna nisam jos bila ponovo na pregledu jer su rekli da treba ipak duze od toga da se tsh spusti. ne znam dal da se brinem ili ne.

Nemoj se previse brinuti. Tabletice su mi spustile tsh, a vadila sam nalaze svaka 4tj, kod mene nije bilo povezano sa ginekologom i pregledima. Cula bi se sa endokrinologom, ona bi stavila u sistem sta mi treba, ginekolog mi izdao uputnicu za vadit krv. Kad dodu nalazi opet se cut sa endo. Po meni ako niste jos ja bi nazvala endo i pitala da idem vadit krv za tjedan dana, jer ce vam tada biti 4tj  od kad ste poceli piti terapiju

👩‍❤️‍👨2013
    Spontani 6/2021 💔
    ➕11.06.
    UZV ⏳27.06. 6+5🐣
    UZV ⌛️ 27.11. 🥰🤰🏼🩵
    Sljedeci UZV ⌛️ 29.12.
    Due date ⌛️🩵 13.02.

• a2025
    09. Rujan 2025. 12:42

a2025

Bozidarkica

Ja sam imala 4.30 TSH dva dana nakon sta sa otkrila trudnocu i dali su mi L-Thyroxin 50 odmah. Od tad je proslo cca 3 tjedna nisam jos bila ponovo na pregledu jer su rekli da treba ipak duze od toga da se tsh spusti. ne znam dal da se brinem ili ne.

Nemoj se previse brinuti. Tabletice su mi spustile tsh, a vadila sam nalaze svaka 4tj, kod mene nije bilo povezano sa ginekologom i pregledima. Cula bi se sa endokrinologom, ona bi stavila u sistem sta mi treba, ginekolog mi izdao uputnicu za vadit krv. Kad dodu nalazi opet se cut sa endo. Po meni ako niste jos ja bi nazvala endo i pitala da idem vadit krv za tjedan dana, jer ce vam tada biti 4tj od kad ste poceli piti terapiju

Jos moram dodati, bez obzira sto se tsh spusti terapija se i dalje treba piti kako bi se drzalo pod kontorlom, takve info sam ja dobila

👩‍❤️‍👨2013
    Spontani 6/2021 💔
    ➕11.06.
    UZV ⏳27.06. 6+5🐣
    UZV ⌛️ 27.11. 🥰🤰🏼🩵
    Sljedeci UZV ⌛️ 29.12.
    Due date ⌛️🩵 13.02.

Bozidarkica
    09. Rujan 2025. 13:17

Ja sam u njemackoj pa to sve ide drugacije. Imam samo ginekologa koji vodi sve to, nemam endo ili nista slicno :D 
    Nista, cekat cu do 22.9. da mi ona izvadi krv i kaze sve sta treba.

👰1993
    🤵1992
    💙 Stiže nam dečko

• Čupkica
    09. Rujan 2025. 13:31

Kris91 isto kao sto je netko napisao nemam ti iskustvo s tim, ali isto tako meni nitko nikad nije rekao gdje se beba smjestila 🤷🏼‍♀️

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

minibaby
    09. Rujan 2025. 13:39

Lullaby

Minibaby jesi bila na pregledu kod gin i endokrinologa?

Bila kod endo 29.8 taman malo prije toga ostala trudna, tada jos nisam znala, tsh uz 50mcg eutyroxa bio sasvim uredu. U nedjelju se pojavio plusić jučer ujutro ponovo plusić i jučer sam odmah zvala endo te mi je pojačao dozu eutyroxa na 75mcg i za 3 tjedna kontrola s nalazima.
    A gin nisam još zvala jer on nema običaj raditi uzv prije 7tt. Prepisao bi mi folnu a nju imam pa pijem tako da ću gin kontaktirati kroz koji dan.

Kris91 nemoj se uplasiti kad pročitaš malo glupo zvuči ali meni je u drugoj trudnoći rekao da je u jednom rogu plod (njega sam izgubila, zbog nekih drugih razloga) ali mi je na istom tom pregledu rekao da to ništa ne smeta za razvoj ploda.🤗

Little boy mama
    17.05.2024. 👶🏻🧸💚
    06.07.2025. 7tt missed ab🕊
    06.09.2025. ➕️🌈
    21.09.2025. 6+5 imamo ❤️
    10.12.2025. 17+6 stiže gazdarica 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI