Cure, bas mi je drago da pregledi prolaze dobro 😊 samo neka tako nastavi.
Ja jedva cekam petak, bas sam nestrpljiva da vidim sto se dogada 🙈
Izvadila sam krv za sve pretrage i krvnu grupu pa sad i to cekam nalaze.
Sto se stitnjace tice imam dojam da svaka druga zena ima neki problem 😕
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Cure evo samo da vam se javim s pregleda. Sve je dobro, beba odgovara tjednima (cak je mrvicu veca). Nuhalni nabor i nosna kost su oke, kaze doktor nema razloga za brigu. Cula sam otkucaje srca. Sve izgleda super. Imam neki mali hematomcic za koji mi prije nije nista rekao, ne znam jel u međuvremenu nastao ali rekao je da takav ima 90% zena i samo da ne brinem ako slucajno bude neki smeđkasti iscjedak. Za one bakterije u mokraci (na urinokulturi su mi se pokazale te Entero nesto bakterije ali u jako malim kolicinama) nije nista komentirao, ja sam cak zaboravila pitat jer nemam bas nikakvih simptoma ni nista. Cekamo sad rezultate Nipta, veselim se. Valjda ce sljedeci tjedan. Ostalo sve oke!
Rekla sam mu da imam mucnine, iako nisu grozne kao nekima od vas pa mi je napisao neke tablete koje su sad dosle na nase trziste iz Amerike. Nesto novo pa vi koje se bas patite s mucninama i povracanjem, pitajte svoje dr da vam napisu recept. Navodno su super tablete i pomazu. Zovu se Nuperal Doxylamine/Pyridoxine
Meni su cure preporucile i svi ih hvale.
Nazalost ja sam u BiH i mi ih nemamo :(
Mada meni su mrvicu se smanjile mucnine i prestala sam gubit na kilazi cak i vratila 1kg od 6 koliko sam izgubila. Al jos uvijek je prilicno intenzivno.
Sad mogu izac ispred zgrade normalno bez da odmah povratim i ne moram stalno lezat. Nadam se da ovo prodje za par sedmica 🙏 mladja kci sve losije podnosi moje stanje i sto me nema nigdje s njom.
Cestitke curama na dobrim pregledima 💕

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Kad smo vec na problemima s stitnjacom kod mene je obrnuto, TSH mi je 0.03. Prije trudnoce je bio normalan.
Dr kaze da mi je to radi prekomjernog povracanja i eto kontrolisem svake dvije sedmice. Tablete mi nije jos ukljucila jer kaze da bi jos vise od njih povracala (ako bi ih uspjela popit) pa bi da propratimo jos malo. UZ je uredan

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Moze pitanje jel neka mama pije kendural C i kad ga vi pijete?Ja ga popijen popodne ,neznan vise sta mi izaziva mucnine pa da mozda prilagodin vrijeme uzimanja..
Zanima me takoder kako mi je imunitet koma i prosla san i sad streptokok u grlu i antibiotik amoksocilin najjacu dozu sta bi mi preporucili za imunitet ,Pijen Novalac al mi se cini da nista od njih …nesto drugo mi tila probat sta je sigurno za nas trudnice ?
Trenutno znaci pijen eutirox najmanju dozu i to pola tablete,kendural c za zeljezo jer san anemicna i Novalac tu i tamo popijen.
Al se raspadan pa bi tila nesto da me digne🩷

1.8.2021 Curetak stigao 💗
Moze pitanje jel neka mama pije kendural C i kad ga vi pijete?Ja ga popijen popodne ,neznan vise sta mi izaziva mucnine pa da mozda prilagodin vrijeme uzimanja..
Zanima me takoder kako mi je imunitet koma i prosla san i sad streptokok u grlu i antibiotik amoksocilin najjacu dozu sta bi mi preporucili za imunitet ,Pijen Novalac al mi se cini da nista od njih …nesto drugo mi tila probat sta je sigurno za nas trudnice ?
Trenutno znaci pijen eutirox najmanju dozu i to pola tablete,kendural c za zeljezo jer san anemicna i Novalac tu i tamo popijen.
Mozda Orthomol Natal, on ima jace doze od ostalih prenatalnih tableta koliko znam. Ja ga koristim ponekad, doduse samo kesicu onu jer tablete povratim a ona kesica s vodom kao da ima sode pa mi nije strasna toliko.

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Ne znam koliko moja metoda djeluje (sad u trudnoci cemo isto vidjeti), ali nisam bila bolesna od prosle godine- sve mi se u zivotu popravilo otkad sam pocela ovo raditi: low carb prehrana, iznaciti ulja od sjemenki i biljna ulja, puno sna i puno vode.
Pojacala sam meso (govedinu i teletinu na sve nacine),jaja, iznutrice (najvise telecu jetru jednom tjedno), brdo ribe i morskih plodova, izbacila potpuno ulja a dodala kravlji loj, svinjsku mast i putar i iskljucivo samo to od masnoca jela i na tome kuhala, izbacila potpuno sve zitarice, secer i skrob.
Od tad mi se tsh sam smanjio sa 15 na 8 pa na ovih sad 4,30 s kojih sam zatrudnila, smrsavila sam 7-8 kg, nisam bila bolesna, povukle mi se sve alergije oo kozi, akne i neka druga stanja tako glupa.

👰1993
🤵1992
💙 Stiže nam dečko
Cure da se i ja javum, ja sam baš loše od kad smo napunili 10 tjedana… mucnine su se pojacale, voda mi se pocela gaditi, dize mi se zeludac na sve a tablete vracaju… baš sam koma 🥺
Htjela sam se nadovezati na TSH, meni je uvijek bio uredan, proslu trudnocu 1 i nesto… da bismo prije nekoliko mjeseci otkrili da je 4 i nesto (neda mi se traziti po nalazima sada tocan broj), odmah smo uveli Euthyrox od 25 i cim sam ostala trudna smo testirali i bio je TSH 1.28, sada sa 10 tjedana vađeno stigli nalazi 0.04, cekam odg ginekologa i nisam sigurna nastavljam li piti lijek ili ne…

36 god.
8/2024 spontani 💔
1/2025 PPROM u 15. tjednu 💔🌈👼
4/2025 biokemijska 💔
Genetska trombofilija – Clexane
30.07. ➕
1. beta 928, 2. beta 4683.04
13.08. - imamo ♥️
17.09. Low risk - dečko 🩵
Hvala na savjetima za imunitet,pisem sve!
A ja cu sad opet bit glupasta pa cu pitat jel ima sanse da dobivan vise kila u trudnoci jer mi je stitnjaca povisena a znaci mjesec prije zaceca je bila normalna.Jel ima to veze s kilima .ili da se ne tjesin i zatvorin usta🤣

1.8.2021 Curetak stigao 💗
Ja sam za imunitet pitala jel smijem piti granule pcelinje peludi. Meni one bas pomognu da izdrzim bez prehlada i bolesti i za sad sam dobila zeleno svjetlo. Jos cu sad na kontroli pitat opet jel ok i koliko smijem.
Od prenatalnih meni je preporucila Nutrinest i meni su ok, moram ih dobro progutat inace osjetim ribu u grlu ako ne padnu skroz dolje 🤣 tako da ih zalijem dobrano s vodom hahah
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Evo da se i ja nadovežem na probleme sa štitnjačom. Baš sam danas bila na nuklearnoj i povećana mi je doza euthyroxa s 25 na 37,5 uq, što je pola tablete od 75.
Da, čini se da nas puno muku muči sa štitnjačom...
Htjela sam vas pitati, jeste li se dosad u trudnoći susrele s nesanicom i kako ju rješavate?
11/2024 💔
4/2025 💔
8/2025 💙
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji