Mene muči i urinokultura. Kaze sestra da barem 4 sata ne smijem ici na wc prije nje. A ja po noci 3 puta hodocastim piskit. Prva mi je trudnoca i tako nesto nisam ocekivala. Mislila sam da se ucestalo mokri tek kad trbuh naraste.
Ja i inače imam visok šećer, u ožujku sam zaddnji puta provjeravala i bio je 6.5. Tako da se "veselim" tom maltretiranju oko šećera. Ne gine mi dijagnoza gestacijskog dijabetesa..
Ma joj i oni stvarno pretjeruju, te vrijednosti su zadnjih godina jako "postrožili". A mislim, probaj trudnoj ženi sad reći da ne smije pojesti sladoled. Ajd da vidim hrabrog doktora koji će mi to zabraniti 😂😂😂😂 naravno da ne moram pojesti kilu napolitanaka i cijelu milku, ali su frendici prošlo ljeto zabranili krišku lubenice 🫣🫣🫣🫣
Na urinokulturu sam uopće zaboravila, fuck, znači ni pišati ne smijem 🫣🫣🫣🫣🫣🫣
👩🏻 34
🧑🏼 40
👧🏼 8/2023.
#2 krećemo 04./2025.
➕ 12.6. 🥳
UZV 4.7. ❤️ 7+0
8.8. UZV + Qualified 360 ⏳
Meni su jucer uzeli urin sa komadicima utrogestana tako da mislim da nisu oni toliko strogi, idite piskiti normalno haha
2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Jel mi mozete rec koje place bi mi se uzimale u obzir ako san bila na bolovanju cijeli 4 i 5 mjesec a 6 mjesec sam bila pola na bolovanju pola na godisnjem. I sad san saznala da san trudna i mislim da cu morat radit sta duze jer cu inace dobivat crkavicu.Znaci kako se to racuna za kompl.i porodiljni?Ja sam zaboravila .
1.8.2021 Curetak stigao 💗
14.7 pregled 7+0
Iduci pregled 11.8
Evo pridružujem vam se na temi, i da se ubacim na temu mučnina.. nisam otkrila recept koji bi pomogao, čak razmisljam danas otići primiti infuziju jer sam potpuno dehidrirana, ne mogu unositi tekućinu ni voće ni išta.. nekako mislim da bi mi to olaksalo, jer imam osjecaj da mi ta dehidracija jos vise pojacava mucnine i tako u krug. Joj ne znam ni sama 😩
Evo pridružujem vam se na temi, i da se ubacim na temu mučnina.. nisam otkrila recept koji bi pomogao, čak razmisljam danas otići primiti infuziju jer sam potpuno dehidrirana, ne mogu unositi tekućinu ni voće ni išta.. nekako mislim da bi mi to olaksalo, jer imam osjecaj da mi ta dehidracija jos vise pojacava mucnine i tako u krug. Joj ne znam ni sama 😩
Dobro nam dosla 🥰🥰
U kojem si tt?
Joj mucnine, ne znam sta bi rekla.. mozda neka od cura ima vise iskustva kao ti da ne moze ni tekucinu ni nista unositi😪
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
Prvi pregled 27.06. 6+5🐣
Sljedeci pregled 06.08. sa 12tj
Planirani termin 15.02. 🙏🏻🙏🏻
Jel mi mozete rec koje place bi mi se uzimale u obzir ako san bila na bolovanju cijeli 4 i 5 mjesec a 6 mjesec sam bila pola na bolovanju pola na godisnjem. I sad san saznala da san trudna i mislim da cu morat radit sta duze jer cu inace dobivat crkavicu.Znaci kako se to racuna za kompl.i porodiljni?Ja sam zaboravila .
Komplikacije trenutno iznose max 565€, bez obzira na visinu place. Od 1.8. rastu na max 995€ (ako imas prosjek manji od toga, onda iznose prosjek zadnjih 6 placa), a porodiljni se uzima prosjek zadnjih 6 placa prije otvaranja, od 1.3. iznosi punu placu za svih 12 mjeseci (do 3000€, ako imas prosjek veci od toga, onda dobivas max 3000)
👩🏻 34
🧑🏼 40
👧🏼 8/2023.
#2 krećemo 04./2025.
➕ 12.6. 🥳
UZV 4.7. ❤️ 7+0
8.8. UZV + Qualified 360 ⏳
Hvala na odgovoru zebra
Ali mene zanima koje place uzimaju u obzir ako sam bila na bolovanju te mjesece jer san negdi cula da to ne uzimaju u obzir ?Recimo da radim 7,8,9 mjesec hoce li mi racunat place od 4,5 mjeseca kad sam bila na bolovanju ili ce uzet prije place kad sam radila u izracun?
1.8.2021 Curetak stigao 💗
14.7 pregled 7+0
Iduci pregled 11.8
Dobro nam dosla 🥰🥰
U kojem si tt?
Joj mucnine, ne znam sta bi rekla.. mozda neka od cura ima vise iskustva kao ti da ne moze ni tekucinu ni nista unositi😪
Sad smo 8t3d 😊
Joj to je stvarno iscrpljujuce.. a prije trudnoce sam bila sigurna da necu imati mucnine i sad mi se to lijepo obilo o glavu 😭😅
Toncica, ne vidim zašto ne bi uzimali u obzir plaće kad si bila na bolovanju. Uzima se zadnjih 6 plaća prije odlaska na porodiljni. Ako si sad saznala da si trudna, znači da si trudna nekih 5 tjedana tako da ti za porodiljni ionako nisu bitni niti 4 i 5.mj a ni 7. i 8.. Na porodiljni odlaziš 45 - 28 dana prije termina poroda i u tom trenutku ti se gleda zadnjih 6 plaća.
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L, miom
👱♂️35 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
06/25. FET blastociste, 8.dpt ➕beta 10.dnt - 65,1, beta 12.dnt - 151, beta 14.dnt - 547, UZV 6+5 ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji