Toncica,ne vidim zašto ne bi uzimali u obzir plaće kad si bila na bolovanju. Uzima se zadnjih 6 plaća prije odlaska na porodiljni. Ako si sad saznala da si trudna, znači da si trudna nekih 5 tjedana tako da ti za porodiljni ionako nisu bitni niti 4 i 5.mj a ni 7. i 8.. Na porodiljni odlaziš 45 - 28 dana prije termina poroda i u tom trenutku ti se gleda zadnjih 6 plaća.
Da, ali ako smo na komplikacijama npr. 2 mjeseca prije otvaranja porodiljnog onda nam se gleda prosjek tih plaća koje će biti puno niže od punih plaća?
Evo pridružujem vam se na temi, i da se ubacim na temu mučnina.. nisam otkrila recept koji bi pomogao, čak razmisljam danas otići primiti infuziju jer sam potpuno dehidrirana, ne mogu unositi tekućinu ni voće ni išta.. nekako mislim da bi mi to olaksalo, jer imam osjecaj da mi ta dehidracija jos vise pojacava mucnine i tako u krug. Joj ne znam ni sama 😩
Baš mi je žao zbog mučnina, suosjećam ❤️
Meni su puno pomogle infuzije, daju ti i lijek za mučninu pa ti bude lakše i možeš nakon nešto pojesti.
Ja ne zelim da mi se uzima u obzir odnosno nije mi u interesu da racunaju prosjek placa kad sam bila na bolovanju prije trudnoce jer san tad dobila tri puta manju placu.Raspitat cu se kad bude vrime u hzzo .
1.8.2021 Curetak stigao 💗
14.7 pregled 7+0
Iduci pregled 11.8
Toncica,ne vidim zašto ne bi uzimali u obzir plaće kad si bila na bolovanju. Uzima se zadnjih 6 plaća prije odlaska na porodiljni. Ako si sad saznala da si trudna, znači da si trudna nekih 5 tjedana tako da ti za porodiljni ionako nisu bitni niti 4 i 5.mj a ni 7. i 8.. Na porodiljni odlaziš 45 - 28 dana prije termina poroda i u tom trenutku ti se gleda zadnjih 6 plaća.
Da, ali ako smo na komplikacijama npr. 2 mjeseca prije otvaranja porodiljnog onda nam se gleda prosjek tih plaća koje će biti puno niže od punih plaća?
Ne, onda ti se gleda prosjek 6 placa prije otvaranja komplikacija. Jedino je bitno da nakon otvaranja komplikacija ide direkt porodiljni (45 dana prije termina), a ne da ih zatvoris prije :)
👩🏻 34
🧑🏼 40
👧🏼 8/2023.
#2 krećemo 04./2025.
➕ 12.6. 🥳
UZV 4.7. ❤️ 7+0
8.8. UZV + Qualified 360 ⏳
Ja ne zelim da mi se uzima u obzir odnosno nije mi u interesu da racunaju prosjek placa kad sam bila na bolovanju prije trudnoce jer san tad dobila tri puta manju placu.Raspitat cu se kad bude vrime u hzzo .
Ja mislim da gledaju zadnjih 6 placa u kojima nije bilo bolovanja 🙂 jesi bila na bolovanju vezano za mpo, ili nesto nevezano? Kolegica s posla je bila na bolovanju kroz aspiraciju i implantaciju, pa kad je otvarala komplikacije joj nisu gledali taj zadnji mjesec koji je bila doma
👩🏻 34
🧑🏼 40
👧🏼 8/2023.
#2 krećemo 04./2025.
➕ 12.6. 🥳
UZV 4.7. ❤️ 7+0
Evo pridružujem vam se na temi, i da se ubacim na temu mučnina.. nisam otkrila recept koji bi pomogao, čak razmisljam danas otići primiti infuziju jer sam potpuno dehidrirana, ne mogu unositi tekućinu ni voće ni išta.. nekako mislim da bi mi to olaksalo, jer imam osjecaj da mi ta dehidracija jos vise pojacava mucnine i tako u krug. Joj ne znam ni sama 😩
Baš mi je žao zbog mučnina, suosjećam ❤️
Meni su puno pomogle infuzije, daju ti i lijek za mučninu pa ti bude lakše i možeš nakon nešto pojesti.
Ajme hvala, onda definitivno idem probati danas 🤍
Nisan bila radi toga,drugi zdr.problemi.A neznan raspitat cu se onako nemogu nista prominit radit cu dok mogu.A nadan se da cese prihvatit ovaj zakon od 1.8 da to ide sigurno za vece naknade
1.8.2021 Curetak stigao 💗
14.7 pregled 7+0
Iduci pregled 11.8
Ne, onda ti se gleda prosjek 6 placa prije otvaranja komplikacija. Jedino je bitno da nakon otvaranja komplikacija ide direkt porodiljni (45 dana prije termina), a ne da ih zatvoris prije :)
Ja sam se mislila vratit sa komplikacija na posao ako bude sve uredu sa 12tt i ako se budem dobro osjecala. Mislis da to nije pametno, po ovome sto si napisala?
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
Prvi pregled 27.06. 6+5🐣
Sljedeci pregled 06.08. sa 12tj
Planirani termin 15.02. 🙏🏻🙏🏻
Ja sam se mislila vratit sa komplikacija na posao ako bude sve uredu sa 12tt i ako se budem dobro osjecala. Mislis da to nije pametno, po ovome sto si napisala?
Ako od 12tt do otvaranja porodiljnog skupis 6 platnih lista, tad je ok ;) a i ako si samo 1 mjesec bila na komplikacijama, onda ne rusis jako prosjek ☺️ ovisi kakvu placu imas. Mene bi osobno bilo strah zatvarati ih, jer u slucaju da ih opet trebas otvoriti si u problemu za cijeli porodiljni 🫣
👩🏻 34
🧑🏼 40
👧🏼 8/2023.
#2 krećemo 04./2025.
➕ 12.6. 🥳
UZV 4.7. ❤️ 7+0
Aha, mislis da bi sa 4/5 platnih znatno utjecalo?
Jer ono, tko zna, mozda necu moc radit pa opet za 2 tjedna ili 2 mjeseca bi trebala otvoriti komplikacije, samo da bude sve ok🙏🏻🙏🏻
Mislis u problemu zbog visine porodiljnog?
Znaci sada mi se npr uzimaju 6 zadnjih prije orvaranja komplikacija.. a ako bi prekinula komplikacije i pocela radit na mjesec/2/3 sta bi onda uzeli pod 6 platnih? Sorry!! Ali sve mi je to novo…
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
Prvi pregled 27.06. 6+5🐣
Sljedeci pregled 06.08. sa 12tj
Planirani termin 15.02. 🙏🏻🙏🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji