Proljetne bebe 2026.🌷🍒🐣🍓🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • a2025
    [UREĐENO] 30. Listopad 2025. 17:28

@anisel93 - na poc trudnoce mi je bio 5.5, ginek nije nista komentirao, a koliko citam bas su strogi sto se tice gest dijabetesa zbog mogucih kompliakcija pri porodu i sa bebom

Anisel93
    30. Listopad 2025. 17:28

Da, dosta su strogi, neki rez je čini mi se 5,1 za početnu vrijednost, ali ne mora biti da će ti vrijednosti opet odstupati. Obavezno jedi dan prije samo laganu hranu bez slatkiša, masnoga i slatkog voća. Meni je recimo dva mjeseca prije trudnoće bio 5,6 natašte, a sad neki dan mi je bio 4,8. Sretno pa javi kako je prošlo! 🤞🍀

👱‍♀️ 32 👨 38
    👦 3

👩‍❤️‍👨2013
    Spontani 6/2021 💔
    ➕11.06.
    UZV ⏳27.06. 6+5🐣
    UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
    UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
    UZV ⏳ 30.10. bebac 860g 🩵
    ⌛️ OGGT test 31.10.
    Sljedeci UZV ⌛️ 27.11.
    Due date 🙏🏻🙏🏻 13.02. 🙏🏻🙏🏻

• Čupkica
    30. Listopad 2025. 19:18

Bas mi je drago da su pregledi prosli dobro, lijepo je citati kada sve ide kako treba. Neka nam bebice rastu, a manjkove i viskove kg cemo mi rijesiti 😄
    Mene ceka sutra pregled. Nakon dosta vremena sam opet pomalo bojazljiva. Strah me sta ako nesto ne bude dobro. Bez obzira na strah jedva cekam sutra da vidim nasu ljubicu i da se mama malo opusti od ovih nekih misli koje mi kolaju po glavi zadnjih par dana. 

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

• Čupkica
    [UREĐENO] 31. Listopad 2025. 08:56

Da se ubacim jos za secer i pretragu… jel nije bolje jesti sve kao i inace sto jedemo pa da se stvarno pokaze realna situacija kakva je. Nekako si razmisljam sta mi vrijedi paziti dan prije i dobiti fiktivno dobar rezultat i onda se opustit misleci da mogu jest sve kao i prije. 
    Ispravite me ako grijesim 😄 nisam jos bila na ogtt. 

Anisel93
    30. Listopad 2025. 19:36

Ima smisla što kažeš, ali opet, nije ni da svaki dan jedem slatko i navečer pojedem kebab (kao što sam napravila dan prije sistematskog i vađenja krvi prije trudnoće). Ne znam, bilo bi idealno na tipičan dan jesti zdravo, ali znamo da ima dana kad svakakvih gluposti natrpamo u sebe. Ja to nekako tako gledam, ali opet sam možda i u krivu. A tko zna, možda mi niti ne možemo toliko utjecati na rezultat jer realno, ako ti sve super funkcionira, nakon što 10-12 sati ne jedeš, trebao bi šećer pasti na optimalnu razinu...

👱‍♀️ 32 👨 38
    👦 3

Bella_le
    30. Listopad 2025. 19:54

Meni je dr dala uputu jesti sve kao inace, ali od 19 sati prestati jesti, bitno je jesti sve normalno da bi bio realan rezultat

2018 🩷
    2021 💙
    16.6. ➕
    Nipt - low risk, curica 🩷
    Termin: 01.03.2026.g.

Čupkica
    30. Listopad 2025. 20:09

Ja svaki dan jedem slatko 😄🙈 barem malo cokolade moram ugrabiti haha
    Ovo sto Bella kaze ima mi vise smisla. 

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

a2025
    31. Listopad 2025. 08:56

Evo ja upravo cekam sa pretraga… prvo vadenje dva puta me piknula jer iz prve nije mogla pogoditi.. dobila dvije case za popiti. Nakon sat vremena drugo vadenje druga ruka. I sad cekam jos sat vrmeena na trece vadenje.
    Urin je isto trebalo donjeti, ja nisam, a i rekli su mi bolje ne nego donjeti drugi dan. Tako da eto, u pon nosim mokracu.. bilo nas je 10ak cura za oggt test, od nas 10ak dvije nisu bas dobro podnijele. Ja sam sada nakon drugog vadenja ok, osim sto sam gladna. Dan ranije jest do 18h mi je ginek rekao..

👩‍❤️‍👨2013
    Spontani 6/2021 💔
    ➕11.06.
    UZV ⏳27.06. 6+5🐣
    ⌛️ OGGT test 31.10.
    Sljedeci UZV ⌛️ 27.11.

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

Lullaby
    [UREĐENO] 31. Listopad 2025. 13:41

Ajme. Ja ležim i tovim se. Ne mogu zamisliti da sam na nuli s kilažom. Trenutno sam na +2,5kg. I to na moju visinu izgleda bar kao 5 kg 🤦‍♀️😅 Ali doslovno nigdje ne idem, lezim, radim od doma, skuham rucak i to je to.
    Meni je pregled 5.11. Pijem 3x2 duphastone. Navodno bi se hematom trebao povuci, ali boli me dolje bas neugodno kao pred krvarenja pa me strah da nista od toga.
    Dosli su mi nalazi veritasa. Sve ok. Čekamo dečka. Ja sam priželjkivala curicu i malko mi je žao, ali neka sve bude ok, to je najbitnije. Sinu još nismo rekli. Čekamo pregled, pa ćemo mu neki malo gender reveal napraviti. Nećakinja me moljaka da želi to pa eto za njih dvoje. Iako će biti tužna što je dečko 😅

sassy
    30. Listopad 2025. 23:12

Cestitam na dobrom rezultatu 💕

A to jel cura il decko je manje bitno xD bolje ce se slagati brace 

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

Sreca4
    31. Listopad 2025. 13:41

Heeej cestitam na urednom nalazu i na djecaku💙 
    Kad ti je termin da upisem na listu,vidim da nemam tvoj termin🥰

👦🏻 37
    👩🏻 36
    👶🏻 4

Sreca4
    [UREĐENO] 31. Listopad 2025. 18:28

a2025 jesi dobila nalaze ogtt-a ? 🙏
    Slazem se da je bolje da ides normalno,kako jedes da se vidi pravo stanje. E sad,ja doma imam aparat iz prijasnjih trudnoca i vecinom mi je 5.3 5.4 sada,1 i 2h iza jela je uredno (za sada),sto mi je jos i OK,recimo ako tu vecer pojedem palentu ili nesto stvarno unutar te dijete bude mi 5.0 ili 5.1 ,, znaci ja si tako gledam,ako sam dan ranije jela pizzu-sutradan se trudim jesti zdravije. Slabo jedem slatko npr.ali omakne se i meni! Kad sam u 2.trudnoci imala jako povisene vrjednosti nisam si ni to dozvolila zato da-slazem se da se jede kao i do sada ali opet se mora paziti jer to nije bezazleno. Ne znam jesu li moja stanja u toj trudnoci razlog sto mi je on dijete s teskocama u razvoju ili je to ipak nesto drugo,cjepivo ili evo ne znam ali neuropedijatar je rekao da je vjerojatno zato. Da kazem imala sam i visoki tlak,sto sam pisala. Nasi problemi s njime su krenuli iza njegovih 6mjeseci ali evo borimo se. Uglavnom ne bi opet nikoga plasila ali samo se drzite toga svega,pogotovo ako mozete izdrzati dijetu-izdrzite... Ja moram paziti sad na njegovu prehranu npr.jer mu secer divlja jako. 

Anisel93
    31. Listopad 2025. 17:05

Baš me je rastužilo ovo pročitati... Koliko si dobro uspijevala tada regulirati šećer u trudnoći? Je li dijete bilo jako veliko na porodu? Jesu li mu odmah po rođenju vrijednosti šećera divljale? Teške su mi malo riječi tog neuropedijatra, pogotovo ako nije sto posto siguran. Ovako je to vjerojatno samo neko nagađanje koje uopće ne mora biti točno. 
    Koliko znam, ima puno žena koje su prošle kroz gestacijski dijabetes pa je na kraju stvarno bilo sve ok. Naravno, treba shvatiti ozbiljno i slušati savjete doktora... 

👱‍♀️ 32 👨 38
    👦 3

Sreca4
    31. Listopad 2025. 18:08

Anisel,niie bio jako veliki jer sam stvarno jako pazila na prehranu. Ali je bio najveci od svo troje. 3630g je imao. Ali od 6mj je jako povracao,do svoje 3 godine sto je jako usporilo razvoj.
    E sad kako je neuropedijatar rekao kada je secer povisen,proizvodi se puno glukoze sto utjece na senzornu preosjetljivost,poremecaj paznje i impulzivnost. A sto se tice preeklamsije koju sam imala,ona je utjecala na neuroloske probleme(kasnjenje u razvoju). 
    On ima adhd,elemente autizma,senzornu osjetljivost na zvukove,dispraksiju i eholaliju. No nemojte da vas to uplasi. On tvrdi da se to nesto desilo u 16/17 tt. Ali ja mislim da nitko to ne moze sa sigurnoscu tvrditi pa niti ja sama🥹  On je prije svega toplo dijete i funkcionira dobro u okolini,sa nekoliko svojih nedostaka koje rjesavamo kroz terapije vec 4godine 😊

Sreca4
    31. Listopad 2025. 18:28

Sad vidim da ti nisam odgovorila,po rodenju je kao bilo sve ok,no oni su mene otpustili nije proslo 48h,previse je bila puna bolnica. Doma je dolazila patronazna dolazila uzimati mu krv i slala je na analizu. E sad,valjda je tada bilo sve u redu..

• a2025
    [UREĐENO] 31. Listopad 2025. 18:10

OGGT TEST
    Evo da se nadovezem na svoju proslu objavu. Rezultati su mi: nataste 5.6, 60min 8.8, 120min 6.8
    Kako su nalazi dosli odmah, ne bi izdrzala do pon, pa sma zvala ginek i rekao mi je da prodem u ponedjeljak da porazgovaramo o dijeti. Nadam se i pretpostavljam da je nesto prelose prestrasno da bi bio drukciji odgovor, i uputio me odmah dalje?

Eto, 3x vadili krv, 2 case vode sa secerom, nije nista strasno,prezivi se. Muz je isao samnom i dobro da je; jer ne znam sta bi sama radila od 6.45-9.30h 

Sreca4
    31. Listopad 2025. 18:10

Hejj,pa sa,koliko vidim povisen je samo onaj nataste koji ce se moci regulirati sigurno samo sa dijetom. Nije ni to kraj svijeta,drago mi je da su ti ove dvije vrijednosti unutar granica🥰

👩‍❤️‍👨2013
    Spontani 6/2021 💔
    ➕11.06.
    UZV ⏳27.06. 6+5🐣
    ⌛️ OGGT test 31.10.
    Sljedeci UZV ⌛️ 27.11.

• Čupkica
    [UREĐENO] 31. Listopad 2025. 18:10

Da se javim s pregleda. Sve super, opet smo veci za par dana 😄
    Iduci pregled dogovorila anomaly. 

Sreca4
    31. Listopad 2025. 18:10

Ceeestitam ti na dobrom pregledu🥰🩷

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani