Cure svasta ste spominjale pa samo moje iskustvo ako nekome pomogne. Krvarenje iz nosa nisam dozivjela jos u ovoj trudnoci, ali sam u prvoj vise puta to imala i prepala sam se ali je skroz normalno za trudnice. I krvarenje iz desni isto. U prvoj trudnoci vise, sad manje ali prisutno je.
Sto se tice tuge za proslim zivotom, tesko je. I ja sam imala puno hobija, posao, stalno neki izlasci ovo ono. I onda mi se sve preokrenulo kad sam zatrudnila prvi put i pogotovo nakon poroda. Sad je jos super, ali kad vam beba dode, nista ne mozete. Ja jos imam i pravog maminog prilijepka koji je prvi put s tatom zaspao tek nakonsto je navrsila godinu dana. Znaci svako uspavljivanje sam bila s njom, ono 0-24h. I tesko je ali ja sam si postavila u glavi da to sad to. Sad sam mama i sebe sam stavila na drugo mjesto. Lakse je kak su veci . Moja sad ima 2 godine i ostane za vikend kod mojih (isto nemamo podrsku svakodnevno ali povremeno mozemo ovako nesto) tu i tamo i isla sam na putovanje od 4 dana, i mogu si planirati nesto navecer ili kad god makar sam trudna opet pa ispocetka. Ali jednostavno je to sad tih par godina kad je to tako pa kad porastu, opet cu se vratiti starim navikama. I stvarno brzo rastu, ne traje to vjecno a i s druge strane ja jako puno radosti i svega dobivam od nje i toga sto sam trudna pa se sve nekako izniveliralo.
I zadnje, ja sam cijelu prvu trudnocu imala BH kontrakcije, nakon 28 tjedana otvaranje i skracivanje cerviksa. Morala sam mirovati ali na kraju rodila par dana prije termina. U ovoj trudnoci opet imam te BH kontrakcije stalno. Vec od 12.tjedna ih osjecam ali ne brinem puno nego vjerujem da ce sve na kraju biti oke. Kaze mi gin da posto sam prvu iznijela do kraja, da je moje tijelo takvo i da tako reagiram i to je to. Ali definitivno se trbuh stvrdne i to jako.
Vidjela sam tamo na drugoj grupi da si bila aktivna prije: mirovanje serklaz itd. Ja sam isto u prosloj imala skracivanje i mirovanje od 30tt a sad je krenulo od 16tt i strogo mirovanje a sutra idem i na serklaz :/
U prosloj sam iznijela trudnocu do kraja, a sad je gora situacija, moguce jer sam imala bakterije.
Uglavnom drago mi je da ima pozitivnih iskustava i da nije kraj kad se to krene sve desavati pa i ovako rano kao u mene

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Zao mi je sto to prolazis ponovno. Sigurno je ovaj put situacija gora zbog bakterija. Drzim fige da sve prođe dobro! Kod mene je cerviks za sad savrsen, 49mm, slovo T. Nadam se da necu imati isti scenarij kao prosli put.

🩷👧19.08.23.
🤰Due date 26.3.2026., stiže curica 🩷

🩷👧19.08.23.
Cure samo update na prijasnji moj post. Jucer sam bila opet na infektologiji jer temp nije prolazila a svakako sam morala i na kontrolu kod njih, u nedjelju sam bila na hitnom prijemu tad su mi testovi na covid i gripu bili negativni ali jucer je na gripu ispao pozitivan. Malo me sokiralo jer se stvarno nisam nigdje kretala niti nalazila previse medu ljudima. Muz je nesto kasljao i bolila ga glava ali ga za dan, dva obislo nije imao temp ni nista tako da jedino ako on nesto nije pokupio na poslu pa je mene sad satralo. Meni su rekli lupocet samo ako temp prede 38 i dali mi tamiflu lijek protiv gripe. Osli smo i na gin provjeriti bebu s bebom sve ok hvala Bogu. Tako da cure pazite se gripe, meni su jucer rekli da sam prvi zabiljezen slucaj kod njih. Eto koliki sam baksuz. A govorimo o Osijeku koji nije bas mali grad
Ajme dasii🥹🥹zaista se nadam da neces ove sezone vise dobiti gripu!! Stvarno ne mozes vjerovati,bas krasno ako je krenula vec sezona gripe🫣Da nam brzo ozdravis i budes kao nova🙏

Joj, držim fige da brzo prođe. Drži se. Mene prehlada skrpala. Ležim doma, ne izlazim...ali došlo iz vrtića 😅

👦🏻 37
👩🏻 36
👶🏻 4
🧔🏻♂️36 👩30
🏁 01/2022
➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
📃 normozoospermia
📃 kariogrami uredni
📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
6,7,8 mj pauza od ET-a
➕29.08 spontana trudnoća
Dasii drži se i pazi. Najvažnije je da je smotuljak dobro, a ti ćeš već sebe zaliječiti i biti će sve dobro.
Ja muku mučim s nekim osipom, novonastalom alergijom ili su mi gljivice po koži...ne znam ni sama više šta je. Nekidan sam se opet po drugi puta osula, kožu pokidala od svraba skoro, cijeli taj dio mi je još crven i svrbi povremeno (ali se smiruje nekako). Jel kod alergijskih reakcija oporavak kože traje dulje?
Idem na pregled pa ću pitat tamo šta oni misle u čemu je problem.
Cupkica a da odes to provjeriti kod dermatologa? Ima virusnih osipa koje su kobne za bebu poput parvovirusa...mislim da bi morala otici to provjeriti.
Ja kad imam alergijsku reakciju onda traje cca 2 dana ali nakon injekcije to prođe.

Gledala sam tu petu bolest i ona kreće na obrazima navodno.. idem danas doktorici pa ću vidjeti. Nadam se da nije ništa opasno :( baš sam sad zabrinuta
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
I ja bih provjerila s dr o čemu je riječ. Jesi išta novo konzumirala ili stavljala na kožu? Mijenjala gel za tuširanje ili deterdžent? Jela nešto što dugo nisi? Imaš li samo osip ili su ti neki dijelovi tijela natečeni - usta, kapci? Možda nije alergijska reakcija nego stvarno neki virus? A ako i je alergijska reakcija, neki ljudi zbog toga idu na hitnu jer nije ni to uvijek bezazleno, pogotovo ako ne znaš od čega se javlja...

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Najbolje provjeriti. Inače ja imam jako neosjetljivu kožu...prošlu trudnoću mi frendica kupila neke mackalice i gel za tuš biobaza. Počelo me svrbiti biće koji dan poslije. Mislila i dr da je kolestaza, na kraju od gela za tuširanje. Tako da sad sve luduje. Možda nije ništa strašno, ali bolje provjeriti.

👦🏻 37
👩🏻 36
👶🏻 4
Upravo dosla od doktorice, kaze jaka alergijska reakcija. Sto sam i mislila. Lakse mi je sada kad znam da nije nista virusno. Dala mi kremu i ako se ne smiri da cu kod dermatologa morati.
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Cupkica,a zbog cega alergijska reakcija? Znas da si pojela nesto sto ne smijes ili?

Sumnjam na med s cvjetnom peludi jer sam u 3 tjedna dvaput odreagirala. Inace nisam nikad imala alergije :(
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Curke, evo mene sa pregleda. Bebac je super, prati tjedne kako treba.
Ginekologica mi je savjetovala cjepivo protiv gripe i protiv hripavca. Okej protiv hripavca, ali neckam se za gripu. Ne znam je li nuzno bas to.. imate li vi iskustva mozda iz prethodnih trudnoca?
Ja se nikad nisam cijepila protiv niceg osim ono u skoli sto je obavezno bilo. Ni protiv covida nisam jer nisam vjerovala u to. E sad kad je sezona bolestina a ja trudna s curkom od 2 godine doma koja ide u vrtic, razmisljam si i ja da bi mogla. Pogotovo hripavac ali mozda i gripa... nemam pojma. Inace nisam nesto sklona razbolijevanju pa se nekako pouzdam u svoj imunitet. Evo malecka svako malo nesto prehlađena i pobere iz vrtica ali ja (hvala Bogu) nista. Al nisam pametna evo..

🩷👧19.08.23.
Ne bi se baš išla cijepiti tijekom trudnoće...al to je moj intuitivan osjecaj..nisam ni protiv covida, tada mi je moj ginekolog rekao ako misliš rađati nemoj
Gripa u trudnoći nije bezazlena stvar, zato i jesu trudnice posebno ugrožena skupina za koju je preporučeno cijepljenje. Cijepljenjem se štiti i dijete nakon poroda još neko vrijeme. Ja sam se cijepila i protiv gripe i covida, namjeravam i protiv hripavca prema preporuci u periodu 28-32tt.

👧36g 🧔39g
👶🏻6g
03/2026 💙
Cestitam ti na dobrom pregledu🩷🤗
Ja se nisam u nijednoj trudnoci cjepila,necu ni sada. Ali svi smo mi razliciti po tom pitanju,tak da...neka se svako vodi svojom intuicijom😊

Dječak 💙
Drage žene, ne znam tko je sve uspio popratiti moj post o privatnom pregledu koji je bio prošli tjedan na kojem mi je rečeno da imam spušteni cerviks i bh kontrakcije. Uglavnom, bila sam u užasnoj brzi, svašta sam čitala po netu, da treba strogo mirovati, uzimati terapiju, da može doći do prijevremenog porođaja (u mojem slučaju do spontanog jer sam tek 15 tjedana trudna). Baš sam se istraumatizirala da bi u ponedjeljak i utorak dobila pojačani vodenasti i bezbojan iscjedak, koji mi u ovoj trudnoći nije karakterističan i zbog svega nisam znala je li to normalan iscjedak ili bi mogla biti plodna voda. S obzirom da sam doma imala uložak koji može detektirati plodnu vodu, stavila sam ga i on je poplavio, što kao znači da je detektirana plodna voda. Muž i ja opet čitamo po netu i svuda je pisalo da je najbolje otići na pregled.
Da napomenem da je muž inače totalno schillan, dok sam ja totalna kontra, ali nakon svega više ni on nije znao što da misli pa smo se uputili na pregled.
Uglavnom, niti imam spušten cerviks, niti ovi bolovi/grčevi koje osjećam nisu kontrakcije, niti mi curi plodna voda.
S jedne strane mi je drago da sam otišla na taj pregled jer sam čula drugo mišljenje zahvaljujući kojeg sam se smirila, a s druge strane bih voljela da sam smirenija i da ne vjerujem svemu i svima na prvu riječ i jednom ulošku, iako bi kao njegova točnost trebala biti, čini mi se, 97%.
Ne znam jeste li ikad koristile te uloške ili ne, ali moja vam je preporuka da nikako nemojte jer ćete se samo brinuti, najčešće, bez ikakvog razloga.
Drzim finge da je sve ok! Meni se javlja i obilan bezbojan, i bijeli, i krem.
Ja mislim da plodna voda ako curi curi stalno. Znaci ne prestaje te se pojačava u čučnju ili s kašljanjem.

👰1993
🤵1992
O čovječe, kakav stres, ne mogu ni zamisliti! Drago mi je da je ipak sve ok! 🤗

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Ajmeee koji stres ste dozivjeli,pa to je bas uzasno😮💨😮💨drago mi je da je ipak sve u reduu🤗🩷

Bebach04 hvala ti na tom postu. Mene zadnjih nekoliko tjedana isto muči pojačani iscjedak, plus s utrogestanom ne znam koliko je toga normalno ili ne, doktor nije ništa komentirao, i taman sam si debatirala hoću li nabaviti te uloške ili ne.
Da meni indicira da curi plodna voda, mislim da nikako ne bih mogla biti schillana, i drago mi je da se na kraju pokazalo da je sve super!
3.7. ➕
NIPT: low risk curica🩷
Termin: 13.03.
sdroeck iscjedak bude pojačan od utrogestana, skroz normlano i miris, ne brini :)
Ja ga koristim već 2 mjeseca pa sam pitala ginekologa
drago mi je da je sve ok, mislim da mi same sebe isplašimo guglajuć sve i ispitujući chatgpt. Ako ti taj prvi doktor ne ulijeva povjerenje, odi kod nekog drugog.
40 god, hipo, pai I 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)kariogram ✔️, biopsija ✔️06/23 Missed ab.
03/24 biokemijska, 10/24 biokemijska, 12/24 biokemijska,
03/25 Poliklinika Mia, 12 js, ICSI 9 js, 6 oplođeno, 1 morula i 1 blasta
04/25 ET biokemijska, 07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, ❤️
11/2024 💔
4/2025 💔
8/2025 💙
Pozdrav cure,
Jučer sam otišla na privatan pregled jer me moj ginekolog nije bas fermao glede mojih povracanja i gubitka kila te mi je doktorica prepisala Nuperal kapsule. Jel itko od vas imao ili zna nekog da je pio to? Ako imate ikakva iskustava. Sutra sam 15tt :)
Neke cure s zimskih beba su koristile i bile su im super.
Ja licno nisam i povracanje je stalo tako oko 16tt i gubljenje na kilazi.
Sad imam mucnine tu i tamo al nista sto se ne moze izdrzat, samo nemam prevelik apetit da jedem sve redom

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Evo i mene cure kuci s serklaza.
Bilo mi je stresno bas jer nisam znala sta me ceka al sve u svemu nije strasno.
Za sad sam zatvorena, grlic je bio mnogo smeksan i skracen na pola. Sad smo ga zasili dodatno.
Sljedeca kontrola za 15 dana, 14.11 ko upisuje na listu.
Drago mi je da je i to iza tebe,da je proslo🩷i ja bi se bojala na tvom mjestu,to je sasvim normalno. Biti ce to sve super🙏

Neću ni pitati kako izgleda procedura, djeluje malo strašno, ali super da si to obavila da možeš biti mirnija. Što su ti sad rekli oko nastavka? I dalje strogo mirovanje ili?

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Hvala cure.
Tokolizu sam dobila preventivno, odlezala, bolovi se povlace. Kuci hrpa lijekova vise ne znam broj tableta kojim me kljukaju al smanjit cemo vremenom.
Da- i dalje je strogo mirovanje, zasivena sam kao mjera dodatna da potpomogne grlic. Mogu po stanu malo ustat do wc, po caj i slicno, idealno s pojasem da ne dobijem trombozu al to je sve, bar u ovim sedmicama.
Samo da ne bude kontrakcija 🙏

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Bebach zao mi je zbog stresa oko cerviksa, kontrakcija i plodne vode. Ali sada znas da je sve okej, opusti se i uzivaj u trudnoci 🥰
Sassy vec si daleko dogurala, a sada isto mozes biti sigurnija jer ce serklaz odraditi svoje. Dalje mozes mirnije spavati.
Ja imam lijepe vijesti, vratila sam se s Anomaly scana. Bila sam u poliklinici mazalin kod doktorice ĐŽK. Cijena je 75 eura. I preporucam svima doktoricu. Uzv je trajao sat vremena, bio je i partner sa mnom i to je nesto najljepse. Gledali smo bebicu koja je savrsena, suze su nam krenule na oci kako je lijepo bilo.
Moj decko je do sada kasnio tjedan dana, a bome je sad sve nadoknadio. Taman je velik za tjedne trudnoce. Sve mjere su skladne i proporcionalne.
Doktorica nam je sve lijepo objasnjavala od zila u pupkovini do dijelova mozga bebe. Procijenila je da bi mogao biti velika beba, preko 4 kile.
I jedna info za cure koje se brinu oko nedobivanja na kilazi. Ja sam danas stala na vagu i izgubila sam i tu jednu kilu koju sam dobila 🤦♀️
Mislim, ne brine mene to sto ne dobivam kile, mene je strah da bebi nesto nece faliti zbog toga.
Ali evo on raste ko gljiva, aktivan je i savrsen i kaze doktorica da je zadovoljan u maminom trbuhu. 😀 Tako da cure nemojte brinuti zbog toga. Bebice si uzmu sve sto im treba. 😊
I iduci pregled mi je 25.11. 🙂
Ajmeee kako lijepo za pročitati😍😍bas mi je drago da je bilo sve savrseno💙

Super za lijep pregled! I ja često idem kod iste dr na preglede i ta žena je toliko divna i baš joj vjerujem sve što kaže. Kad počne onim smirenim glasom o krasnoj maternici i divnoj bebi, odmah se opustim i prestanem biti anksiozna. 😊

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
A ja sam mislila da samo ja imam divnu maternicu i prekrasnu bebu 🤣
Je, doktorica je super i baš se dobro osjecam kod nje. I plus citala sam tu na temi o anomaly scanu od 200 eura, a kod njih je 75 sto je stvarno ok cijena.

Drago mi je procitati pozitivno iskustvo sa poliklinikom Mazalin. 😊 Ja idem sutra na anomaly scan kod njih. Zanima me da li si trebala donijeti svoje nalaze i papire sa ultrazvuka od svog dr.?
Marleen, da, da, sve me je trazila da vidi. Nalaze krvi, briseve, urinokulturu (tu sam imala streptokok i pozabavila se time, napisala je na nalaz da pri porodu mi moraju dati nesto), sve vezano za secer (ali to je samo zbog moje situacije sa secerom). Trazila je krvnu grupu i jos nesto i ostala je sokirana kako to do sada nisam vadila i na nalaz s usklicnikom napisala da to moram izvaditi. Od ginekologa mjere me je trazila prosli puta kada sam bila.
Na kraju je svakako uspoređivala proslo mjerenje bebe s anomaly scanom.
Ponesi sve sto imas.
I uzivaj sutra, stvarno je prekrasno iskustvo 😀

Evo i mene sa pregleda 25+6, sve je uredu, bebac je super. Ima oko 860g sto je na gornjoj granici kako mi je ginek rekao. Mama mi je rekla da smo i ja i brat bili i veci i tezi nego sto je trrbalo, pa ne znam trebam li se brinuti. Sutra moram ici na oggt test, muka mi je od straha od tog gest.dijabetesa, svasta sam procitala🤯🤯🤯🤯 imam pitanje za cure koje su bile u prosloj ili ovoj trudnoci, moram li nositi urin od doma ili tamo?
Heej🥰bravoooo bebo,bravo mama😍😍bas mi je drago da lijepo napreduje. Nije ni ta kilaza strasna,opet su mrvice kad izadu✨️
Za urin,u prethodnima sam tamo mokrila a sad stvarno ne znam pa mozda da uzmes sa sobom pa ako nije ok opet oni tamo daju casicu😊

Ja sam bila prije par tjedana i uopce mi nisu uzimali urin, samo 3 puta vađenje krvi. U međuvremenu sam bila i 2 puta na vuk vrhovcu zbog secera i guk profila i nisu nista komentirali da treba urin.
1. mi je trudnoca pa ne znam je li to uobicajeno ili neuobicajeno.

Sretno! I mene je nekako tog pregleda najviše strah, iako je u prvoj trudnoći sve bilo ok. Kakva ti je bila glukoza natašte u prvom vađenju početkom trudnoće?
Što se tiče urina, i prvoj trudnoći ga nisam nosila, niti su me tražili da tamo piškim.

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
UZV ⏳27.06. 6+5🐣
UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
UZV ⏳ 30.10. bebac 860g 🩵
⌛️ OGGT test 31.10.
Sljedeci UZV ⌛️ 27.11.
Due date 🙏🏻🙏🏻 13.02. 🙏🏻🙏🏻
@sreca4 hvala ti🙏🏻🙏🏻🩵🩵
@cherry kako to da si bila vec? Ako si u tjednima u kojem ti i pise? Procitala sam da se ide izmedu 24-28tt… kakvi su ti dosli rezultati? Bas me strah da ce bit preko 5 i da ce se nesto zakomplicirat😪
Bila sam s 18 tjedana ako se dobro sjecam. A razlog zbog kojeg sam bila je visok secer od prije trudnoce - 6.5 je bio. A u trudnoci sam bas jako pazila i na prvom vađenju krvi je bio 5.8, pa mi je doktorica rekla dijeta i ponovno vađenje, tu je bio 5.7.
A rezultat ogtta je bio 5.6, 10, i zadnje mjerenje je bilo ok, ne sjecam se koliko tocno. Onda sam vadila guk profil i jos si doma vadim secer i vrijednosti poslije jela su mi ok. Jedino je na taste uvijek visok.
Kontrole za sad imam 1 mjesecno na VV.
Vec su mi sad rekli da me ceka indukcija prije termina i jos ocekuju veliku bebu. A indukcije se poprilicno bojim.
Nemoj se bojati pretrage, kako je tako je, ako imas problem bolje je da te prate. Jedino nemoj par dana prije jesti hrpu slatkoga da ti rezultat ne bi bio losiji nego sto jest. I ono sto je meni rekla doktorica, da jedem voce, ali nikad ne poslije pola 5, jer ce secer na taste sigurno biti visok ako jedem voce kasnije popodne/navecer.

👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
UZV ⏳27.06. 6+5🐣
UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
UZV ⏳ 30.10. bebac 860g 🩵
⌛️ OGGT test 31.10.
Sljedeci UZV ⌛️ 27.11.
Due date 🙏🏻🙏🏻 13.02. 🙏🏻🙏🏻
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji