Cure s hematomima držite se, znam da je to psihički za izdržati strašno. Nadam se da će se apsorbirati brzo da možete nastaviti lakše do kraja trudnoće.
Bebach04 kod mene je bilo u prvoj trudnoći isto stalno nekih razlika po tim mjerama ali doktori su uvijek govorili da je da su te razlike okej da ništa nije zabrinjavajuće.
Sad me malo zabrinjava jer je bebica uvijek po CRL veća svaki put je veća po prvom uzv je termin bio 15.5, a sada smo već došli do toga da je termin 8.5.
Dr ne komentira ništa samo da bitno da ne zaostaje po mjerama i ako bude potrebe budemo korigirali termin poroda 🤦🏼♀️
Jučer na pregledu bebica izvrsno već se vide i pokreti na uzv ☺️ po uzv smo trenutno 11+5
Sljedeći pregled 4.11 mini anomaly i nadamo se da ćemo saznati hoće li biti braco ili seka 😆
I da mame dali ste imale problema s bolovima u mjehuru kod mokrenja? Naglasila sam gin pa sutra idem napraviti urinokulturu, ali mi je čudno jer nije to kod svakog mokrenja i nista drugo ne primjećujem. Dali je moguće da bude mjehur "prepun" pa se zbog toga desi ta bol. To mi se dešavalo nakon carskog reza vrlo slična bol.
Ja sam znala imati bolove kakve opisuješ, ali prije trudnoće i tad bih popila par dana s manozu i kao nova! Ali na tvom mjestu bih ipak sad napravila pregled urina za svaki slučaj. Mislim, možda stvarno je i do carskog reza jer vidim da si rodila u 05/2024 što nije tako davno...

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Vidjet ćemo sutra kakvo će stanje biti s urinokulturom, ali sad već kako bi se reklo pušem i na hladno 😆
Hvala na odg 🤗
Little boy mama
17.05.2024. 👶🏻🧸💚
06.07.2025. 7tt missed ab🕊
06.09.2025. ➕️🌈
21.09.2025. 6+5 imamo ❤️
Little boy mama
17.05.2024. 👶🏻🧸💚
06.09.2025. ➕️🌈
21.09.2025. 6+5 imamo ❤️
I meni je po svim mjerama bebi veća ali mi ne korigira nikad datum poroda hmmmm….
Ja sam kandidat za carski rez s obzirom na prošlost tako da možda zbog toga, neznam evo samo nagađam 🤷🏼♀️
Ili je ipak stvar do doktora 🙈
Little boy mama
17.05.2024. 👶🏻🧸💚
06.09.2025. ➕️🌈
21.09.2025. 6+5 imamo ❤️
I meni je za 1tj veca beba ali datum poroda se ne mjenja. Ostaje uvijek po datumu ZM. To su mi vec 2 njih rekli. No opet nebitno ne znas svakako kad ce se roditi🤗🙈

I meni je curka veca, a termin mi je po ZM. Na zadnjem pregledu nisu mi ni rekli kojem tjednu odg po velicini, vec da odgovara tjednu po ZM.
Ja se nekako vodim time da je mozda i bolje da je veca, a termin po mengi pa mozda sve krene prirodnije 😄
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Da, većinom računaju sve po ZM. Zapravo je to bitno u situaciji kad je npr. beba manja od računice (npr. kod dužih ciklusa pa da se zna zašto) i onda da ako preneseš (kao ja zadnji put) da znaju da zapravo u stvarnosti nisi toliko prenijela jer je ovulacija bila kasnije.

👱♀️ 32 👨 38
👦 3

👰1993
🤵1992
Evo mene s pregleda. Hematom još tu. Povećala mi je duphaston na 3x2. Kontrola za 2 tjedna. Vadila krv za Veritas. Po uzv sam 12+3.
Meni ne zvuci puno budući da sam +6 u 15 tjednana hahahah

👰1993
🤵1992

👦🏻 37
👩🏻 36
👶🏻 4
Curke s hematomima drzite se. Ja sam ga imala od pocetka i morala sam strogo mirovat.. uzimala utrogenstan 3x1 i duphaston.. ali hvala Bogu sve je dobro proslo, bebac je izgurao taj hematom tako kaze ginekolog. Samo mirujte i sigurno ce bit dobro :)
Kako inace stojite s kilima. Evo mene u 25 tjedan usla sa ravno +10 kg. Je li to previse? Bi li bilo dobro sada da neku dijetu uvedem. Ne bih htjela probleme na porodu..
Prvo cestitam sto si dosla do viability weeka, a za kile se ne sekiraj, ja sam u prvoj trudnoci dobila sve skupa 25 kila, nikakvih teskoca nisam imala, ni secer, i skoro sve sam poslje poroda rjesila, u drugoj sam dobila sve ukupno 15 kila i sve je otislo 😊

2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Nipt - low risk, curica 🩷
Termin: 01.03.2026.g.
Čestitam na uspješnom nestajanju hematoma!
Vezano za kilažu, možda je malo iznad onoga što idealno preporučuju, ali kao što i drugi kažu, to će se riješiti nakon poroda, definitivno se nemoj gnjaviti nikakvim dijetama sada. Ja sam u prvoj dobila 15 kg, a krenula s blagim viškom. Sad imam malo jači višak i nadam se da neću dobiti previše, ali vidjet ćemo. Ako ležanje potraje (i apetit), bit će mi teže dobivati prema "pravilima"...

👱♀️ 32 👨 38
👦 3

Dječak 💙
Evo i mene s pregleda. Sve je dobro, beba je baš aktivna i zadnjih nekoliko dana osjećam prve pokrete. :))
Za tri tjedna idem u Gineko u Zg na anomaly scan, u našoj bolnici nemaju tako detaljne uređaje za uzv pa mi je doktor preporučio njih. Je li to pregled samo preko trbuha ili ću se morati i skidati? Pitam jer je pregled u 17h, a nismo iz Zg pa da se dogovorim s frendicom da se i kod nje otuširam prije ako će trebati haha
Super za dobar pregled i pokrete! 🥰
Meni su na anomaly scanu radili i preko trbuha i vaginalni UZV (da provjere cerviks)

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Cestitam na odlicnom pregledu i aktivnoj bebici🐣🐣🐣
Sto se tice anomaly scana, ja sam bila nekih 50ak minuta na uzv preko trbuha, i onda 10ak minuta provjera cerviksa. Isla sam u majici i sirokim hlacama tako da mi je bilo komotno na brzinu skinuti se nakon uzv preko trbuha
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
UZV ⏳27.06. 6+5🐣
UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
UZV ⏳ 30.10. bebac 860g 🩵
⌛️ OGGT test 31.10.
Sljedeci UZV ⌛️ 27.11.
Due date 🙏🏻🙏🏻 13.02. 🙏🏻🙏🏻
Cestitam na dobrom pregledu😊🥰
Trebala bi mozda biti spremna na obje opcije jer bi trebao biti detaljan pregled svakako🤗

Upadam kao padobranac, u Gineku meni oba puta bio samo preko trbuha, bez vaginalnog uzva 🙂

Zebra jesi ziva? Kako si ti? Jel te jos drze mucnine?
Mene ne pustaju al su skroz oslabile, uopste vise ne povracam, najveci problem mi je pit lijekove kojih imam puno a gade mi se sve tablete.
Nadam se da si dobro

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Curke dali se kojoj desilo da je iz nekog razloga samo onako odjednom prokrvarila?
Evo upravo se vozimo kod gin danas bi po zm trebala biti 11+1 po zadnjem pregledu 12tt. Znaci dolsovno se izlilo iz mene znaci onako svijetlija krv vuče na rozasto.
Dali je moguće da je hematom ali ga nitko nije vidio. Neznam više što bi mislila.
Svako se javim odmah nakon pregleda
Nisam imala takvo iskustvo, ali drzim fige da nije nista ozbiljno 🤞🏻🤞🏻

2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Nipt - low risk, curica 🩷
Termin: 01.03.2026.g.
Jesam ja u prosloj - ali ne puno, dosta malo je bilo i zakljucak hematom koji je krenuo da krvari.
Moje dvije drugarice isto, jednoj je hematom drugoj nikad nisu skontali sta je al svi su na kraju bili okej.
Samo polako i smireno 🙏 drzi se

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Tako slično je meni bilo neki dan u 10+0 tjednu. Isto prije nitko nije vidio hematom, ali su tada na hitnoj vidjeli. Trenutno mi više ne krvari aktivno, par dana je oskudno bilo i više smeđe (nakon početnog rozo-crvenog). Nije baš bio izljev, ali bilo je toga i doslovno odjednom, ničim izazvano.
Drži se, vjerujem da će biti ok, javi se nakon pregleda! 🙏

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
samo pozitivno, moguce da je mali hematom, mozda dobijes terapiju , sretno i javi se nakon pregleda.
40 god, hipo, pai I 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)kariogram ✔️, biopsija ✔️06/23 Missed ab.
03/24 biokemijska, 10/24 biokemijska, 12/24 biokemijska,
03/25 Poliklinika Mia, 12 js, ICSI 9 js, 6 oplođeno, 1 morula i 1 blasta
04/25 ET biokemijska, 07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, ❤️
Ajme😔drzi se draga minibaby🙏stvarno se nadam da je sve u redu i da je samo hematom! Javi se,cekamo🙏

Drzim fige da je sve uredu i javi nam svakako🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
UZV ⏳27.06. 6+5🐣
⌛️ OGGT test 31.10.
Sljedeci UZV ⌛️ 27.11.
Samo polako, drzim fige da je sve dobro i da je to hematom. Javi se kad zavrsis 🤗
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Vrlo vjerojatno hematom iako obicno bude tamnija krv. Meni je jednom bila bas crvena, drugi put tamna. I to su bas bili izljevi veliki, ali je i veliki hematom. Drzim fige da je sve ok 🤞 Javi nam.

👦🏻 37
👩🏻 36
👶🏻 4
Little boy mama
17.05.2024. 👶🏻🧸💚
06.09.2025. ➕️🌈
21.09.2025. 6+5 imamo ❤️
Pozdrav svima,
Ja sam tek danas otkrila da postoji forum :)
Termin mi je krajem 4., pa me zanima ima li vas koji i u 14 tt povracate i imate mucnine?
Dr bas ne reagira na to sto gubim kile i povracam te ne mogu jesti, a dosta me to brine zbog bebaca, a i mene koja nemam snage ni za što:(
Mene je tek s 16/17 tt malo popustilo i vise ne gubim kile, ni ne dobijam mnogo, prvi par sedmica nakon prestanka povracanja sam dobila kilu i po dok sam nadoknadila tecnost i od tad stagniram jer su se mucnine vratile ali dosta slabije i nema vise povracanja.
Najbitnije je da beba dobro napreduje i zato dr ne brine. Ti se potrudi da unosis doboljno tecnosti I pijes prenatale ako mozes. Uskoro bi trebalo smanjiti se bar da ne gubis vise na kilama.

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Hvala cure na lijepim željama stvarno mi punoo znači 🤗
Dosla sam kod svog gin i tamo se izlilo uz uložak po nogama stvarno strašno tako da me poslao odmah par metara dalje u bolnicu na hitnu. Bebica je okej srce kuca po zm sam 11+1 po današnjem uzv je 11+3 sve najurednije moguće. Doktorica kaže da joj se čini da je nekakav hematom bio skroz nisko kod cerviksa već skoro, sada se vidi 1cm. Dobila duphastone 3x1 i strogo mirovanje. Naravno predložila mi je da ostanem u BO ali sam ipak došla doma nemam srca dijete od godinu i pol ostaviti tako da eto sada borba i strogo mirovanje a za dalje ćemo vidjeti.
Taman kad sam mislila dobro je došli smo do tog 12 tt sad će možda ipak biti dobro sad eto ovo 🙈
Imala sam gotovo identičnu situaciju, lijepo prokrvarila u 12+5 tt, taman kad mislila da će mi biti lakše.
Super je što je na ušću, taj je najbezopasniji, jedino što najčešće krvari, tako da se nemoj prestrašiti ako opet bude krvarenja. Ja sam se taman bila umirila i onda ponovno prokrvarila sredinom 15tt jer je valjda bebica toliko narasla da ga je istisnula.
Samo polako i sve će biti u redu ☺️
3.7. ➕
NIPT: low risk curica🩷
Termin: 13.03.
Hvala Bogu da je u redu, držim fige da će se sve stabilizirati 🙏
🩷 V 🩷
sdroeck dali si imala kakve bolove poslije tog krvarenja?
Little boy mama
17.05.2024. 👶🏻🧸💚
06.09.2025. ➕️🌈
21.09.2025. 6+5 imamo ❤️
minibaby nisam, mislim taj drugi put, u 15. tjednu sam osjećala kako mi se sve širi i rasteže, ali to je više bilo neugodno nego bolno
3.7. ➕
NIPT: low risk curica🩷
Termin: 13.03.
sdroeck ja trenutno imam bolove ne kao klasične menga grčeve i ni slično onome što sam imala kad sam pobačaj imala, ali zateže me dosta od sredine trbuha prema dolje ali samo kad nezgodno legnem ili kod posjedanja.
Iskreno se nadam da će do sutra popustiti.
A što se krvarenja tiče evo od nekih odprilike 16h kako sam došla doma stavila novi uložak do sada samo 3 kapljice krvi 🙈
Cure stvarno hvala na ohrabrivanju i lijepim željama.
Također svima drugima želim da ništa slično ne prolaze da sve budu najurednije trudnoće🤗
Little boy mama
17.05.2024. 👶🏻🧸💚
06.09.2025. ➕️🌈
21.09.2025. 6+5 imamo ❤️
Ja sam imala hematom koji nije krvario i osjecala sam bolove i nelagodu. Bilo mi je tesko sjediti dulje i sl.. moguce da te i od njega boli. Samo odmaraj koliko mozes, bit ce to sve dobro 😊
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Drago mi je da je sve ok ❤️ Ja sam krvarila cijeli dan i imala uzasne bolove i grceve. Lezi, odmaraj. Muz neka oko djeteta preuzme sto vise. Meni je dr rekla da mogu hodati i da je najgore sjediti dugo. Radim od doma tako da sjedim kad trebam pisati, ali trudim se pauze praviti, popodne lezim. Imam osjecaj da samo lezim i tovim se 😆

👦🏻 37
👩🏻 36
👶🏻 4
Little boy mama
17.05.2024. 👶🏻🧸💚
06.09.2025. ➕️🌈
21.09.2025. 6+5 imamo ❤️
Cure s hematomima drzite se i svu srecu svijeta zelim ! Ne gubite nadu i vjerujte u najbolje. Moja prijateljica je sada 35 tjedana i njen hematom se vukao cijelu trudnocu odjednom samo na pregledu vise ga nema a nije krvarila, sve je u redu ceka termin.
Cure koje ste radile kombinirani probir mozete li dat kakav umirujuci savjet nesto. Ja bi trebala ici u srijedu. Iako sam na proslom pregledu odbila prenatalne testove, ipak sam se radi straha odlucila danas nazvat gin i pitat za kombinirani prvo ako bude rizika onda prenatalni, ako ne idemo dalje. Dosta sam se premisljala zapravo iz samo jednog razloga a to je sto sam imala 3 spontana kojima nismo nasli jasan uzrok, takoder imam i celijakiju i radi tog straha prevladao me osjecaj da ipak odradim prvo kombinirani pa cemo vidjeti. Iako niti jedan rezultat ne moze promjeniti moje misljenje veca mi je panika radi prijasnjih spontanih i te celijakije jer sam o tome citala da u takvim slucajevima ne bi bilo lose odraditi iako sam i dalje jako neodulocna ali ipak planiram odradit da glava bude svoj na svom ako se to moze nazvat tako radi svih iskustava. I da mi dode sto super nalaza nasla bi razlog da se brinem jer su me osakatila 3 spontana. I ova bolest koja je ujedno i autoimuna i stvara velike probleme.
I ja sam isla na kombinirani. Plan je bio ako ne dode uredan ici privatno na prenatalni. Hvala bogu dosao je uredan tako da dslje nisam isla..
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
UZV ⏳27.06. 6+5🐣
⌛️ OGGT test 31.10.
Sljedeci UZV ⌛️ 27.11.
ja sam išla samo na prenatalni, kombinirani je statistika i zbog mojih godina bih odmah bila visoko rizična, ionako bi me nakon toga slali na prenatalni tako da sam to izbjegla.
40 god, hipo, pai I 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)kariogram ✔️, biopsija ✔️06/23 Missed ab.
Koliko se dugo ceka nalaz ?
🧔🏻♂️36 👩30
🏁 01/2022
➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
📃 normozoospermia
📃 kariogrami uredni
📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
6,7,8 mj pauza od ET-a
➕29.08 spontana trudnoća
7-10 dana, ali ovisi koji je test, neki budu gotovi u 5 dana, ja sam radila Panoramu.
Isla sam na kombinirani prije 10 dana na Sv Duh, doktorica je bila predraga i sve je objasnila, rezultati su mi došli isti dan (Hvala Bogu dobri).
U razgovoru s doktorima sam saznala da rezultat nije 100% točan te ako i rezultat nije nužno kakav bi htjele, ne znači nužno da beba ima sindrom
Držim fige da bude sve dobro :)
🧔🏻♂️36 👩30
🏁 01/2022
➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
📃 normozoospermia
📃 kariogrami uredni
📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
6,7,8 mj pauza od ET-a
➕29.08 spontana trudnoća
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji