Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    amystiqa
    24. Veljača 2024. 23:46

Sandra25

Ja sam rodila prirodno, odnosno inducirani obzirom da je porod jako dugo trajao, beba je bila kako su rekli “izmucena” pa je odmah morala u topli krevetic. Kasnije su mi ga donijeli na 5 min i nismo dojili. E onda je ispalo da je bas tu noc baby boom u rodilistu i da nas nekoliko ne moze ici u sobu sa bebama nego da idemo na neki drugi odjel, a bebe ce biti sa sestrama. Znaci rodila sam u 21:45 u petak, a bebu dobila u subotu u 16:00 h. I otprilike tada sam dobila temperaturu skoro 40 zbog bakterija. Pa su mi rekli ne doji jer je prevelika temperatura, pa onda poslije ne doji zbog antibiotika. I tako je on dobijao dohranu, a meni se dojke upalile jer sam imala bas tonu mlijeka. I onda sam 7 dan od poroda (jos uvijek smo bili u bolnici zbog mojih bakterija) odlucila da mi je dosta i da krecem dojiti. Krenula masirati upaljene grudi, bilo je uzasno bolno, bilo je i krvi,pa onda on nije htio dojku, ali nisam odustajala i na kraju je krenuo sisati i dojila sam ga pune 2 godine. Eto jedna mala pricica sa happy endom za sve vas koji brinete. 😊

A baš lijepo, svaka čast na volji i trudu. ❤️
    Mi smo se isto mučili mjesec dana, izdajala i dodavala AD. Na kraju prodojio točno mjesec dana od poroda i dojio 1,5g cca. 

2020. 👦🏻

Anica88
    25. Veljača 2024. 05:36

amystiqa

Anica88

Ja pak ne vidim bas pluseve za vinigradsku osim ako bas imas doktora/icu tamo koji ti vec vode cijelu trudnocu… to kakve su sestre na babinjacama mi je skroz svejedno jer ne vidim bas koja im je uloga 😅 valjda kad nemam iskustva od prije
    Pa imam i ja iskustva od prije, ali mi je bitno kakve su sestre, prvenstveno ako završim opet na carskom jer onda stvarno puno ovisiš o njima i njihovoj pomoći.Buhtlicaja sam isto dobila bebu na par minuta taj prvi dan na intenzivnoj ( rodila oko 15h), onda nisam sve do drugog dana kad su me prebacili na odjel.

A da, kuzim ako zavrsis na carskom da ih trebas puno… nadam se da necu zavrsiti na carskom pa nisam razmisljala o tome…
    A nakon vaginalnog poroda brzo ides doma pa pretrpis sestre kakve god bile… 

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Alexica
    25. Veljača 2024. 06:54

Cure ja sam dobila spinalnu i imam samo pozitivno iskustvo. Ne mogu usporediti s opcom ali evo mozda su me ledja malo boljela nakon spinalne i to je sve od nuspojava. Nije mi bilo strasno ni u sali iako su me strasili s tim pricama da osjetis neke stvari, a tek kad cujes prvi plac zaboravis na sve oko sebe.
    Bebu sam rodila u 13h, u sali su mi je vec prislonili na glavu, a cim su me dovezli u sobu su mi dovezli i bebu i bila je samnom do 18h.
    Usput smo prosli i prvo dojenje i iako su mu davali i AD dok sam bila tamo, nismo imali problema s dojenjem. Nije to bas tako za zeznuti, a kolostrum vjerojatno imate vec i najbitnije da bar malo toga dobije (mi smo bili 10 min na jednoj cici i 10 na drugoj) otprilike svaka 3h. Meni je tek s treceg na cetvrti dan nesto ozbiljnije krenulo i bas su mi dojke bila ko kamenje. Masirala sam i izdajala i evo za sad izbjegli smo upalu.

Anica88
    25. Veljača 2024. 08:27

Amadeus

Hvala ti na info.. da, evo to me bas "brine" 😀 htjela bih i ja nekog tko komunicira mailom 😀 uopce ne znam gdje se raspitati oko toga 😅 al, nista, gugl mi je frend 😀😀
    Ja sam isla logikom:
    Odabrala par najblizih domova zdravlja
    Proucila im stranice / doktore / putove do njih & mogucnosti parkinga
    Testirala sa zvanjem/slanjem mejlovaI sad otprilike imam ideju gdje cu, al eto poklopilo se s tim da tamo i lokacijski pripadam pa bi me trebali uzeti, KAKO SU MI I PROMPTNO ODGOVORILI MAILOM.Isla sam tamo i na dogovor s patronaznom i usput ispitivala majke kako im je 🤣Radi se o ZG.

Koji kvart u zgu? 
    I trebamo li se ranije javljati patronaznima?
    Ja se nisam nikome javljala… 
    A moj kvart nema dom zdravlja ni ginekologa ni patronazne ni pedijatra pa ne znam kud spadam…

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Anica88
    25. Veljača 2024. 09:21

Amadeus

Nekom domu zdravlja od 3 u zagrebu sigurno spadas. I onda oni imaju svoje manje ambulante po gradu jelKreni od togaSvaki dom zdravlja ima na stranicama popis ulica uz info koja patronazna je nadlezna za isti i tamo je zaveden njihov kontakt

Ne mogu vjerovati domu zdravlja centar ne radi web stranica jer im je istekla domena 🤣
    http://dzz-centar.hr/
    A pod centar spadam sigurno, samo je pitanje gdje

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• BlackRose
    25. Veljača 2024. 09:23

Jutro 🙂 kako ste danas? 
    Bas gledam na bazzaru stvari za mame pa imam nekoliko pitanja ako moze koja pomoci 😁
    Koje gacice nakon poroda su vam se najbolke pokazale? Koristila sam samo To To i bile su mi ok, ali me zanima ako imaju neke bolje.
    Koja krema za bradavice Vam se pokazala najbolja, a da je i cijena prihvatljiva? 
    Uloske cu uzeti Chico, ali slobodno date prijedlog ako znate neke bolje.
    I da li je koja koristila one pumpice za skupljanje mlijeka? Razmisljam o kupnji, ali neznam dal mi se isplati. Dosta mlijeka mi ode u blazinice prilikom dojenja pa bi mozda onda probala skupljati s druge ako ima kakvu funkciju. Hvala 😊❤️

• lalllla
    25. Veljača 2024. 09:31

BlackRose

Jutro 🙂 kako ste danas?
    Bas gledam na bazzaru stvari za mame pa imam nekoliko pitanja ako moze koja pomoci 😁
    Koje gacice nakon poroda su vam se najbolke pokazale? Koristila sam samo To To i bile su mi ok, ali me zanima ako imaju neke bolje.
    Koja krema za bradavice Vam se pokazala najbolja, a da je i cijena prihvatljiva?
    I da li je koja koristila one pumpice za skupljanje mlijeka? Razmisljam o kupnji, ali neznam dal mi se isplati. Dosta mlijeka mi ode u blazinice prilikom dojenja pa bi mozda onda probala skupljati s druge ako ima kakvu funkciju. Hvala 😊❤️

Ja sam koristila frida mom gacice- odlicne! Opet sam ih kupila, budu na popustu cesto u svijet beba.
    Krema za bradavice purelan bilo koji(ja sam koristila medela ali ima puno povoljnijih) i preporucam multi mam komprese( jesu skupe al se isplate)
    Ulosci chicco iako su zene pricale da su im super gacice za inkontenciju da su udobnije itd msm da jessa.
    Nisam koristila pumpice , ali sad sam si nabavila neno claro silikonske -dobiju se dvije tipa za 20ak€… i kutijica. Lijepo izglefaju, tanke su i mislim da se lijepo zahvate za dojku i da ne zuljaju.:)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Yellowsubmarine
    25. Veljača 2024. 09:35

Lanolin- sto se tice krema za bradavice, iz iskustva mogu reci ( imala sam doslovno rane, krv tekla,i sad imam oziljak na jednoj bradavici) Medelina krema mi nije nista posebno pomogla, nista vise od onij jeftinijih a skupa je, tako da sam ove ture uzela samo Biobazinu cisto da je imam, al zato Mam komprese su me spasavale! To se isplati kupiti. 

• BlackRose
    25. Veljača 2024. 09:47

lalllla

BlackRose

Jutro 🙂 kako ste danas?
    Ja sam koristila frida mom gacice- odlicne! Opet sam ih kupila, budu na popustu cesto u svijet beba.
    Krema za bradavice purelan bilo koji(ja sam koristila medela ali ima puno povoljnijih) i preporucam multi mam komprese( jesu skupe al se isplate)
    Ulosci chicco iako su zene pricale da su im super gacice za inkontenciju da su udobnije itd msm da jessa.
    Nisam koristila pumpice , ali sad sam si nabavila neno claro silikonske -dobiju se dvije tipa za 20ak€… i kutijica. Lijepo izglefaju, tanke su i mislim da se lijepo zahvate za dojku i da ne zuljaju.:)

Chicco uloske sam koristila nakon drugog poroda i meni su bile odlicne. Kod nas u rodilistu inzistiraju na Vir80, ali one mi se zalijepe pa mi niie ugodno. Njih sam imala doslovno samo za u rađaonu. 
    Pogledat cu i za ove uloske koje preporucas, hvala 😊

• Sandra25
    25. Veljača 2024. 09:49

Svasta od vas naucim cure! Kad mislim da sam sve nabavila- vi spomenete komprese. Obavezno cu ih uzeti pa nek stoje za svaki slucaj.🤣 jel ima to u ljekarnama ili samo online? Morala sam guglati jer nikad nisam cula za njih🤣🤣🤣
    Ja sam imala sa prvim medelinu kremu i bila je ok, ali nikakvo cudo. Sad sam nabavila one silver cups i uzet cu ove komprese, kremu onda necu ni uzimati. 
    Moram nabaviti i ove sakupljace mlijeka iako nikad ni za to nisam cula😅
    U dvojbi sam da li nabaviti izdajalicu prije ili kasnije da mi muz trci u ljekarni (kao i prosli put) pa mi donese prvo sa reda🤣🤣🤣 mene je izdajalica spasavala stvarno pa mislim da cu je ipak uzeti. Majko mila kakvi troskovi, a nisam ni pocela😂

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.