Buhtlica23, ja otkad sam imala kiretazu u opcoj anesteziji to mi je jedan od najvecih strahova. Iskreno ne volim je nikako. Sto se carskog tice ne znam koja anestezija je tu bolja. Ja sam cula svakakve price i za jednu i za drugu, iako ako i meni dodje do carskoga nekim slucajem ne znam sto bi odlucila. Zeznuto je to
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Cure upadam kao s Marsa na vašu temu , ali slučajno sam navratila i vidim ovo za anesteziju ...
Moj je prvi porod bio carski s općom i prošlo je odlično i bez ikakvih tegoba kasnije, a da sam stigla birati uzela bih spinalnu jer kao budna sam i vidim odmah bebu.
Cimerica iz sobe odabrala je spinalnu za carski i kada su ju otvorili imala je dosta priraslica od prijašnjeg carskog i trajalo je sve dulje nego su planirali, anestezija popustila, a ona još budna. Nisu joj mogli dati ništa drugo. To kada sam čula zvučalo mi je strašno.
Ako me i ovaj puta dočeka carski biram opću.
'21. 💙
'24. 💛
Haru, nisi mi ovo trebala reći, već sam na drugom carskom imala priraslice, tko zna kakvo je sada stanje, a ovo mi definitivno nije bilo utješno 😬
Ja mogu samo reći svoja dva pozitivna iskustva spinalne, isprve lijepo uboli, za par minuta je sve umrtvljeno od pupka niže, oni vam pomiču noge i pitaju jel što osjetite, vidiš da ti netko digne nogu, a ne osjetiš ništa, prelud osjećaj! Oporavak super, kad popusti anestezija dobiješ kroz infuziju lijekove protiv bolova, kasnije oralno. Prvo dizanje i prvih par dana užas, ali prođe. Nikad nisam imala ni vrtoglavicu ni ništa.
Opću anesteziju sam imala na kiretaži, isto lud osjećaj, pričaš i samo odjednom te nema i probudiš se u sobi, ne znaš ni koliko je prošlo ni što je bilo, isto mi je bilo skroz ok. Oporavak super, bez glavobolje i vrtoglavice.
Ne brinem baš za zlatni sat, najbitnije da sve prođe dobro, lako ćemo se mi maziti i gledati, ja samo čekam kako ću odmoriti nakon poroda, a poslije će beba biti zalijepljena za mene 0/24 😅
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Haru, nisi mi ovo trebala reći, već sam na drugom carskom imala priraslice, tko zna kakvo je sada stanje, a ovo mi definitivno nije bilo utješno 😬
Ja mogu samo reći svoja dva pozitivna iskustva spinalne, isprve lijepo uboli, za par minuta je sve umrtvljeno od pupka niže, oni vam pomiču noge i pitaju jel što osjetite, vidiš da ti netko digne nogu, a ne osjetiš ništa, prelud osjećaj! Oporavak super, kad popusti anestezija dobiješ kroz infuziju lijekove protiv bolova, kasnije oralno. Prvo dizanje i prvih par dana užas, ali prođe. Nikad nisam imala ni vrtoglavicu ni ništa.
Opću anesteziju sam imala na kiretaži, isto lud osjećaj, pričaš i samo odjednom te nema i probudiš se u sobi, ne znaš ni koliko je prošlo ni što je bilo, isto mi je bilo skroz ok. Oporavak super, bez glavobolje i vrtoglavice.
Ne brinem baš za zlatni sat, najbitnije da sve prođe dobro, lako ćemo se mi maziti i gledati, ja samo čekam kako ću odmoriti nakon poroda, a poslije će beba biti zalijepljena za mene 0/24 😅
Meni se dojenje zeznulo zbog nemogućnosti tog prvog povezivanja. I baš smo se napatili. Srećom uspješno na kraju.
A i nije samo zbog mene, brojni su benefiti i za bebu, posebno ako može dobiti skin to skin odmah. Moj je imao s tatom s obzirom da sam ja bila u općoj i osim što je mužu bilo stvarno super iskustvo odmah dobiti bebu, vjerujem da je i bebi baš jako bitno, kad prođe kroz taj šok dolaska na svijet da je uz otkucaje srca i toplu kožu. Što se tiče odmora u bolnici, za to jesam, da se bebu odnese po noći na par sati barem da mama odmori. To sam tražila zadnji put, vjerujem da ću i ovaj.
2020. 👦🏻
Ne brinem baš za zlatni sat, najbitnije da sve prođe dobro, lako ćemo se mi maziti i gledati, ja samo čekam kako ću odmoriti nakon poroda, a poslije će beba biti zalijepljena za mene 0/24 😅Meni se dojenje zeznulo zbog nemogućnosti tog prvog povezivanja. I baš smo se napatili. Srećom uspješno na kraju.
A i nije samo zbog mene, brojni su benefiti i za bebu, posebno ako može dobiti skin to skin odmah. Moj je imao s tatom s obzirom da sam ja bila u općoj i osim što je mužu bilo stvarno super iskustvo odmah dobiti bebu, vjerujem da je i bebi baš jako bitno, kad prođe kroz taj šok dolaska na svijet da je uz otkucaje srca i toplu kožu.Što se tiče odmora u bolnici, za to jesam, da se bebu odnese po noći na par sati barem da mama odmori. To sam tražila zadnji put, vjerujem da ću i ovaj.
E toga je mene "strah" da se ne dogodi ako zavrsim na carskom. I onda da mu daju dohranu i onda mi se cini da ce biti pokora kasnije dojiti... I djeluje mi da je oporavak nakon carskog ipak tezi nego nakon vaginalnog - cak i da bude epiziotomija. Pa sam i citala da Vinogradska nema one krevete sa trokutom za dizanje - sta bi isto bila koma nakon carskog. A ja i zivim na 5 katu bez lifta - i te stepenice... 🤣🤣🤣 ukratko, ne bi carski makar mislim da manje boli. A sigurno ce me potrefit na kraju 😀 za odmaranje u rodilistu, necu trazit da mi odnesu bebu, u Vinogradskoj je navodno 4 zene + bebe u jednoj sobi, tako da mi ne gine nespavanje - bio bebac uz mene il ne 😅
Sad sam u 35 tjednu i bebac mi se danas bas jako mrda, cini mi se da ga osjecam cijeli dan, neovisno lezala ili hodala. A jucer bas i nije bilo tako, osjecala ga jesam, al bilo je i perioda mirovanja. I sad ne znam jel treba odreagirat na te promjene, tj. kad je to mirovanje razlog za brigu? Nisam jucer dramila puno jer sam ga ipak osjecala, al, al... Jel to normalno da se i u ovim visim tjednima na dane bebe primire?
Sad sam u 35 tjednu i bebac mi se danas bas jako mrda, cini mi se da ga osjecam cijeli dan, neovisno lezala ili hodala. A jucer bas i nije bilo tako, osjecala ga jesam, al bilo je i perioda mirovanja. I sad ne znam jel treba odreagirat na te promjene, tj. kad je to mirovanje razlog za brigu? Nisam jucer dramila puno jer sam ga ipak osjecala, al, al… Jel to normalno da se i u ovim visim tjednima na dane bebe primire?
Daaa, normalno je da se pred kraj umiruju i rijetko kad osjete jer nemaju bas mjesta za mrdanje a i pripremaju se za porod itd tako da ne brini, dobro osim ako ga tipa ne osjetis cijeli dan ili nesto onda da ali ovako smanjeni pokreti su normalni:)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Sad sam u 35 tjednu i bebac mi se danas bas jako mrda, cini mi se da ga osjecam cijeli dan, neovisno lezala ili hodala. A jucer bas i nije bilo tako, osjecala ga jesam, al bilo je i perioda mirovanja. I sad ne znam jel treba odreagirat na te promjene, tj. kad je to mirovanje razlog za brigu? Nisam jucer dramila puno jer sam ga ipak osjecala, al, al… Jel to normalno da se i u ovim visim tjednima na dane bebe primire?
Daaa, normalno je da se pred kraj umiruju i rijetko kad osjete jer nemaju bas mjesta za mrdanje a i pripremaju se za porod itd tako da ne brini, dobro osim ako ga tipa ne osjetis cijeli dan ili nesto onda da ali ovako smanjeni pokreti su normalni:)
Uff super! Malo mi se upale te lampice "zabrinutosti" - kao znam da treba odreagirat ako ne osjecam bebu, al nisam znala "koliko je prihvatljivo" 😀 zasad ga osjecam svaki dan po vise puta, nekad jace divlja, nekad manje .. kontat cu da je to sve okej 😆 valjda kako se blizim kraju onda budem malo i nesigurnija oko svega 😅
Meni se dojenje zeznulo zbog nemogućnosti tog prvog povezivanja. I baš smo se napatili. Srećom uspješno na kraju.
A i nije samo zbog mene, brojni su benefiti i za bebu, posebno ako može dobiti skin to skin odmah. Moj je imao s tatom s obzirom da sam ja bila u općoj i osim što je mužu bilo stvarno super iskustvo odmah dobiti bebu, vjerujem da je i bebi baš jako bitno, kad prođe kroz taj šok dolaska na svijet da je uz otkucaje srca i toplu kožu.Što se tiče odmora u bolnici, za to jesam, da se bebu odnese po noći na par sati barem da mama odmori. To sam tražila zadnji put, vjerujem da ću i ovaj.E toga je mene "strah" da se ne dogodi ako zavrsim na carskom. I onda da mu daju dohranu i onda mi se cini da ce biti pokora kasnije dojiti… I djeluje mi da je oporavak nakon carskog ipak tezi nego nakon vaginalnog - cak i da bude epiziotomija. Pa sam i citala da Vinogradska nema one krevete sa trokutom za dizanje - sta bi isto bila koma nakon carskog. A ja i zivim na 5 katu bez lifta - i te stepenice… 🤣🤣🤣 ukratko, ne bi carski makar mislim da manje boli. A sigurno ce me potrefit na kraju 😀 za odmaranje u rodilistu, necu trazit da mi odnesu bebu, u Vinogradskoj je navodno 4 zene + bebe u jednoj sobi, tako da mi ne gine nespavanje - bio bebac uz mene il ne 😅
Neću ni ja ako ne bude carski, ali ako bude carski opet, stvarno treba što bolje doći k sebi, posebno jer ni ne možeš dići do bebe prvo vrijeme, tj. teško je. Ali dođu oni s bebom na podoje i po noći, a oko 5 ti donesu onda bebu da bude s tobom kroz dan.
Što se tiče drugih beba, ovaj put si nosim čepiće za uši. 😅
Meni je uz opću, najveći strah taj krevet bez trokuta na babinjačama u Vinogradskoj. Ja ti mogu reći iz iskustva da te malo i utješim, da je uz volju sve moguće oko dojenja. Žene piju po 2 tjedna atb i izdajaju i bacaju mlijeko, bebe su to vrijeme na AD-u pa se uspiju poslije vratiti, a onda par dana u bolnici stvarno nije toliko nepovratno, ali da bi htjela radije da bude ovaj put lakše ipak i odmah uspostavljeno dojenje, to bih.
2020. 👦🏻
A i nije samo zbog mene, brojni su benefiti i za bebu, posebno ako može dobiti skin to skin odmah. Moj je imao s tatom s obzirom daE toga je mene "strah" da se ne dogodi ako zavrsim na carskom. I onda da mu daju dohranu i onda mi se cini da ce biti pokora kasnije dojiti… I djeluje mi da je oporavak nakon carskog ipak tezi nego nakon vaginalnog - cak i da bude epiziotomija. Pa sam i citala
Neću ni ja ako ne bude carski, ali ako bude carski opet, stvarno treba što bolje doći k sebi, posebno jer ni ne možeš dići do bebe prvo vrijeme, tj. teško je. Ali dođu oni s bebom na podoje i po noći, a oko 5 ti donesu onda bebu da bude s tobom kroz dan.
Što se tiče drugih beba, ovaj put si nosim čepiće za uši. 😅
Meni je uz opću, najveći strah taj krevet bez trokuta na babinjačama u Vinogradskoj.Ja ti mogu reći iz iskustva da te malo i utješim, da je uz volju sve moguće oko dojenja. Žene piju po 2 tjedna atb i izdajaju i bacaju mlijeko, bebe su to vrijeme na AD-u pa se uspiju poslije vratiti, a onda par dana u bolnici stvarno nije toliko nepovratno, ali da bi htjela radije da bude ovaj put lakše ipak i odmah uspostavljeno dojenje, to bih.
I ti planiras u Vinogradsku 😀 ? navodno da postoje neka 2 kreveta sa trokutom, al je to lutrija dobiti 🙃 Ajde super za ove info za dojenje, da je moguce i ako se ne uspostavi odmah 🤗 Volje imam i sad mi se cini da mogu ja to sve izdrzat, da cu se borit i tako. Al tko zna kakvu cu pjesmu pjevati kad rodim i kad mi vjerojatno bude tesko ziviti a kamoli tu biti lavica koja doji i ne spava i stajaznam dize utege i pece kolace 🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji