Meni se dojenje zeznulo zbog nemogućnosti tog prvog povezivanja. I baš smo se napatili. Srećom uspješno na kraju.
A i nije samo zbog mene, brojni su benefiti i za bebu, posebno ako može dobiti skin to skin odmah. Moj je imao s tatom s obzirom daE toga je mene "strah" da se ne dogodi ako zavrsim na carskom. I onda da mu daju dohranu i onda mi se cini da ce biti pokora kasnije dojiti… I djeluje mi da je oporavak nakon carskog ipak tezi nego nakon vaginalnog - cak i da bude epiziotomija. Pa sam i citala
Neću ni ja ako ne bude carski, ali ako bude carski opet, stvarno treba što bolje doći k sebi, posebno jer ni ne možeš dići do bebe prvo vrijeme, tj. teško je. Ali dođu oni s bebom na podoje i po noći, a oko 5 ti donesu onda bebu da bude s tobom kroz dan.
Što se tiče drugih beba, ovaj put si nosim čepiće za uši. 😅
Meni je uz opću, najveći strah taj krevet bez trokuta na babinjačama u Vinogradskoj.Ja ti mogu reći iz iskustva da te malo i utješim, da je uz volju sve moguće oko dojenja. Žene piju po 2 tjedna atb i izdajaju i bacaju mlijeko, bebe su to vrijeme na AD-u pa se uspiju poslije vratiti, a onda par dana u bolnici stvarno nije toliko nepovratno, ali da bi htjela radije da bude ovaj put lakše ipak i odmah uspostavljeno dojenje, to bih.
I ti planiras u Vinogradsku 😀 ? navodno da postoje neka 2 kreveta sa trokutom, al je to lutrija dobiti 🙃 Ajde super za ove info za dojenje, da je moguce i ako se ne uspostavi odmah 🤗 Volje imam i sad mi se cini da mogu ja to sve izdrzat, da cu se borit i tako. Al tko zna kakvu cu pjesmu pjevati kad rodim i kad mi vjerojatno bude tesko ziviti a kamoli tu biti lavica koja doji i ne spava i stajaznam dize utege i pece kolace 🤣
Pa ja se zapravo mislim između Sv. Duha i Vinogradske, obje mi imaju neke prednosti i mane. Imam još vremena za odlučiti, ali što više iskustava čitam, to sam u većoj dvojbi. 🙈
2020. 👦🏻
Meni se dojenje zeznulo zbog nemogućnosti tog prvog povezivanja. I baš smo se napatili. Srećom uspješno na kraju.
A i nije samo zbog mene, brojni su benefiti i za bebu, posebno ako može dobiti skin to skin odmah. Moj je imao s tatom s obzirom daE toga je mene "strah" da se ne dogodi ako zavrsim na carskom. I onda da mu daju dohranu i onda mi se cini da ce biti pokora kasnije dojiti… I djeluje mi da je oporavak nakon carskog ipak tezi nego nakon vaginalnog - cak i da bude epiziotomija. Pa sam i citala
Neću ni ja ako ne bude carski, ali ako bude carski opet, stvarno treba što bolje doći k sebi, posebno jer ni ne možeš dići do bebe prvo vrijeme, tj. teško je. Ali dođu oni s bebom na podoje i po noći, a oko 5 ti donesu onda bebu da bude s tobom kroz dan.
Meni je uz opću, najveći strah taj krevet bez trokuta na babinjačama u Vinogradskoj.Ja ti mogu reći iz iskustva da te malo i utješim, da je uz volju sve moguće oko dojenja. Žene piju po 2 tjedna atb i izdajaju i bacaju mlijeko, bebe su to vrijeme na AD-u pa se uspiju poslije vratiti, a onda par dana u bolnici stvarno nije toliko nepovratno, ali da bi htjela radije da bude ovaj put lakše ipak i odmah uspostavljeno dojenje, to bih.
I ti planiras u Vinogradsku 😀 ? navodno da postoje neka 2 kreveta sa trokutom, al je to lutrija dobiti 🙃 Ajde super za ove info za dojenje, da je moguce i ako se ne uspostavi odmah 🤗 Volje imam i sad mi se cini da mogu ja to sve izdrzat, da cu se borit i tako. Al tko zna kakvu cu pjesmu pjevati kad rodim i kad mi vjerojatno bude tesko ziviti a kamoli tu biti lavica koja doji i ne spava i stajaznam dize utege i pece kolace 🤣Pa ja se zapravo mislim između Sv. Duha i Vinogradske, obje mi imaju neke prednosti i mane. Imam još vremena za odlučiti, ali što više iskustava čitam, to sam u većoj dvojbi. 🙈
A kao u Vinogradskoj je dosta minusa nakon poroda - uvjeti na tim babinjacama 😅 ja sam tamo jer tamo vodim trudnocu i doktorici vjerujem. Pa onda sam si rekla prezivit ovo na babinjacama, tj necu zbog toga mijenjat doktoricu 😀 Napisem iskustvo kad bude porod. Tko zna mozda bas bude porod koma a babinjace super. Cesto zivot voli ubacit te zaokrete 😀
I ti planiras u Vinogradsku 😀 ? navodno da postoje neka 2 kreveta sa trokutom, al je to lutrija dobiti 🙃 Ajde super za ove info za dojenje, da je moguce i ako se ne uspostavi odmah 🤗 Volje imam i sad mi se cini da mogu ja to sve izdrzat, da cu se borit i tako. Al tko zna kakvu cu pjesmu pjevati kad rodim i kad mi vjerojatno bude tesko ziviti a kamoli tu biti lavica koja doji i ne spava i stajaznam dize utege i pece kolace 🤣Pa ja se zapravo mislim između Sv. Duha i Vinogradske, obje mi imaju neke prednosti i mane. Imam još vremena za odlučiti, ali što više iskustava čitam, to sam u većoj dvojbi. 🙈A kao u Vinogradskoj je dosta minusa nakon poroda - uvjeti na tim babinjacama 😅 ja sam tamo jer tamo vodim trudnocu i doktorici vjerujem. Pa onda sam si rekla prezivit ovo na babinjacama, tj necu zbog toga mijenjat doktoricu 😀 Napisem iskustvo kad bude porod. Tko zna mozda bas bude porod koma a babinjace super. Cesto zivot voli ubacit te zaokrete 😀
Ono što sam ja uspjela pohvatat iz raznih iskustava je da je osoblje super na babinjačama u Vinogradskoj, ali gužva i uvjeti u sobama loši (u smislu naguranih kreveta, kreveta bez tih trokuta, mjesta za stvari i to…), a opet da su neke sestre na babinjačama Sv.Duha grozne dok je smještaj nešto bolji ipak i tu se onda lomim. Iskustvo samog poroda je ugl. individualno i ovisi kako je išao sam tijek, ali u obje bolnice generalno uglavnom hvale osoblje na porodu.
Ma u bilo kojoj situaciji drugoj bi rekla da mi je osoblje najbitnije, osim taj carski i te sobe neprilagođene postoperativnoj skrbi.
2020. 👦🏻
Haru, nisi mi ovo trebala reći, već sam na drugom carskom imala priraslice.
Ja mogu samo reći svoja dva pozitivna iskustva spinalne, isprve lijepo uboli, za par minuta je sve umrtvljeno od pupka niže, oni vam pomiču noge i pitaju jel što osjetite, vidiš da ti netko digne nogu, a ne osjetiš ništa, prelud osjećaj! Oporavak isto lud osjećaj, pričaš i samo odjednom te nema i probudiš se u sobi, ne znaš ni koliko je prošlo ni što je bilo, isto mi je bilo skroz ok. Oporavak super, bez glavobolje i vrtoglavice.Meni se dojenje zeznulo zbog nemogućnosti tog prvog povezivanja. I baš smo se napatili. Srećom uspješno na kraju.E toga je mene "strah" da se ne dogodi ako zavrsim na carskom. I onda da mu daju dohranu i onda mi se cini da ce biti pokora kasnije dojiti… I djeluje mi da je oporavak nakon carskog ipak tezi nego nakon vaginalnog - cak i da bude epiziotomija. Pa sam i citala da Vinogradska nema one krevete sa trokutom za dizanje - sta bi isto bila koma nakon carskog. A ja i zivim na 5 katu bez lifta - i te stepenice… 🤣🤣🤣 ukratko, ne bi carski makar mislim da manje boli. A sigurno ce me potrefit na kraju 😀 za odmaranje u rodilistu, necu trazit da mi odnesu bebu, u Vinogradskoj je navodno 4 zene + bebe u jednoj sobi, tako da mi ne gine nespavanje - bio bebac uz mene il ne 😅
Hm ja tu citam vi ste sve dobile bebu nakon carskog. Ali izgleda da je to od bolnice do bolnice ja sam svoju vidjela na 2 minute onakva poluosamucena i tek nakon 24 su me prebacili na odjel onda digli okupali i to i tek nakon 2 3 h su je doveli na 5 min doslovno. Zaprave sam ju tek drzala u nedjelju a rodila sam u petak...
Sto se tice dojenja nije me nista zeznilo lijepo je prihvatila, ali mi je mlijeko stalno od stresa nakon 2 mj jer su me svi konstantno zivcirali ( valjda su me hormoni opizdili ali doslovno su mi svi smetali) skoro sam se rastala koliko sam luda bila. Hvala Bogu pa ovaj moj ima zivce ko konj inace bi sad bila sama 🤣🫣
Sto se tice beba i tog kako je kod mene bila ovisilo je o tome kad ima suncanje jer je dobila jaku zuticu( različite krvne grupe i ja negativna ona pozitivna ) pa su mi rekli da je to glavni uzrok. Ugl znala je imati suncanje po 4 sata 2 x na dan.. samnom je bila do tipa 23 h i onda je dovedu oko 5ujutro i odvedu u 7 na kupanje i njihovu vizitu..
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Ja pak ne vidim bas pluseve za vinigradsku osim ako bas imas doktora/icu tamo koji ti vec vode cijelu trudnocu… to kakve su sestre na babinjacama mi je skroz svejedno jer ne vidim bas koja im je uloga 😅 valjda kad nemam iskustva od prije
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Ja pak ne vidim bas pluseve za vinigradsku osim ako bas imas doktora/icu tamo koji ti vec vode cijelu trudnocu… to kakve su sestre na babinjacama mi je skroz svejedno jer ne vidim bas koja im je uloga 😅 valjda kad nemam iskustva od prije
Pa imam i ja iskustva od prije, ali mi je bitno kakve su sestre, prvenstveno ako završim opet na carskom jer onda stvarno puno ovisiš o njima i njihovoj pomoći.Buhtlica ja sam isto dobila bebu na par minuta taj prvi dan na intenzivnoj ( rodila oko 15h), onda nisam sve do drugog dana kad su me prebacili na odjel.
2020. 👦🏻
Mašo vjerujem da ti nije bilo svejedno. Nadam se da si sad dobro.
Kod nas u Vž je beba skroz s mamom i iskreno, to mi odgovara. Prvi put sam bila u sobi sa zenom koja je imala carski i beba je bila s njom, samo su sestre stavljale u krevetic i davale joj u krevet bebu kad je htjela. I tu je odjel babinjaca stvarno ok, barem prema mojem iskustvu. Prvi put je bila jedna zivcana sestra, ali vidjela sam ju samo prvo jutro i to je to. Pelenu jedva da sam presvukla oba puta jer dolaze u određeno vrijeme i presvlace. Jedino ako se beba bas pokakala između dolaska, onda sam sama presvukla.
Sto se doktora tice, nadam se da cu izbjeci jednu doktoricu jer za nju nista lijepo nisam cula 🙈
Pokloni - neki dan je bio razgovor oko paketa za trudnice pa da samo kazem ako slucajno neznate. Bila sam danas u ljekarni Salus i pitala za paket. Podize se s otpusnim pismom kod njih. Moze se podici odmah po porodu, a moze i kasnije. Unutra su proizvodi do 6mj starosti pa bi bilo dobro da je prije toga 🙂
Pokreti bebe - jucer sam mislila da ce mi izbit van iz trbuha koliko je bila zivahna, a danas se nesto malo rasteze i povremeno udari, ali nista posebno. Slicno mi je bilo i prije nekih tjedan dana.
Zadnjih par dana imam bas dosta ucestale kontrakcije i danas nakon pola sata stajanja bol u zdjelici. Nadam se da ce se i to primiriti jer neznam kako cu izdrzati do kraja ako bude mi tako svaki dan 😳
Ja sam u petrovoj rodila z podne, bebu vidjela na minutu odmah u sali. Onda su ju donijeli navečer oko 7 na pola sata i odmah od idućeg jutra nose prvo u 7 ujutro pa ba svaka 2-3h ovisno o obrocima, vizitama i sl. Navečer u 9 je zadnje i tad bebe idu spavati u sobe za bebe. Meni je to super bilo, navečer se baš odmoriš. Nakon carskog ne znam kako bi s bebom odmah tu prvu ili drugu večer nepokretna
Mi smo zvonile sestrama jer su i meni rekle da se slucajno ne dizem sama za prvo mokrenje. Odmah su dosle i nije bilo nikakvog problema. Bila sam rezana oba puta pa mi se i nakon 12h bilo tesko ustati. Stvarno su sestre tu ljubazne i ne mogu se pozaliti
Ja sam rodila prirodno, odnosno inducirani obzirom da je porod jako dugo trajao, beba je bila kako su rekli “izmucena” pa je odmah morala u topli krevetic. Kasnije su mi ga donijeli na 5 min i nismo dojili. E onda je ispalo da je bas tu noc baby boom u rodilistu i da nas nekoliko ne moze ici u sobu sa bebama nego da idemo na neki drugi odjel, a bebe ce biti sa sestrama. Znaci rodila sam u 21:45 u petak, a bebu dobila u subotu u 16:00 h. I otprilike tada sam dobila temperaturu skoro 40 zbog bakterija. Pa su mi rekli ne doji jer je prevelika temperatura, pa onda poslije ne doji zbog antibiotika. I tako je on dobijao dohranu, a meni se dojke upalile jer sam imala bas tonu mlijeka. I onda sam 7 dan od poroda (jos uvijek smo bili u bolnici zbog mojih bakterija) odlucila da mi je dosta i da krecem dojiti. Krenula masirati upaljene grudi, bilo je uzasno bolno, bilo je i krvi,pa onda on nije htio dojku, ali nisam odustajala i na kraju je krenuo sisati i dojila sam ga pune 2 godine. Eto jedna mala pricica sa happy endom za sve vas koji brinete. 😊
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Sortiraj odgovore
Najstariji