A meni se nedavno upalilo meso na palcu kao nekka zanoktica i ja reko imam prasak tyrosur kad vec nesmijem nikakve antibiotske kreme mazati da mi to splasne i ja svaku vecer nakon tusiranja fino pola kile tyrosura istresem i kad sam cula da je nestasica reko vracaj to za malu ce mi trebat😂😂😂😂
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Ogrtac sam ipak ubacila - stao mi je u torbu, iako se i meni čini da će biti pretoplo... Kako sam isla par puta na hitnu u trudnoci, a i sad je vodim u bolnici, onda sam vidjela zene kako hodaju u ogrtacima 😅 a i jako ih je bilo puno koje bi dosle radjati sa bas tim carryon kuferima. Samo je meni to bas premalo, opet moram nositi vecu torbu uz njega 😅 Isto nisam pametna kako obuci bebu za izlazak.. mislim da ce to muz u zadnju slagati 😅 imam tog kao "medu" - al me malo sad muci smije li se beba u tome u jajetu voziti.. na ovim babyhandling/wearing radionicama DZ Zagreb su naglasavali da ne smiju bebe biti predebelo obucene u jajetu (skafanderi, deblje jakne) jer kao onda jaje nije u pravoj funkciji. A i da ne bi trebalo oblaciti zatvorene hlacice - jer pojasevi jajeta stezu, pa to nije dobro za kukove/nozice. Ovo zadnje je bilo sa babywearinga, gdje su to spomenuli kad su objasnjavali zasto ne zatvorene hlacice u nosiljci (osim ako nisu vece za broj ili dva). Kao da bi trebao bebac bit u osnovnom sloju obleke u jajetu i onda ga pokrit dekicom.
Meni su jučer u apoteci umjesto Tyrosura dali Framykoin. Djeluje mi isto. Mislim da prašak ni nije nužan ako se baš ne zakomplicira ili vlaži rana. Octenisept bi mogao biti sasvim dovoljan.
Za uvjete - naravno da bi bilo bolje da je sve uređeno, ali htjela sam reći da sam imala barem 20 cimerica i neke su prigovarale za apsolutno sve - hrana, osoblje, otvoren prozor, zatvoren prozor, buka, temperatura, krevet, tuš… nastavi niz. Za neke stvari ima smisla se požaliti, ali neke su čisto pretjerivanje.
Nosim mali kofer i posebno ruksak za rađaonu.
Prvi put sam za bolnicu nosila mali kofer (kabinski) i ruksak za radjaonu, drugi put mommy bag i ruksak za radjaonu. Tad mi je bas i babica rekla da im je bolje kad stvari stavljamo u “putne” torbe, a ne kofere, jer obično nema dovoljno mjesta za sve te kofere i stvari po ormarićima, pa samo smetaju uz krevet. (Na sreću, Karlovac ima i mali ormarić pored kreveta, i u sobi su dva velika ormara, svaki za jednu babinjacu, tako da tamo se ima gdje sve spremiti).
Ovaj put sam krenula s idejom da nosim samo mommy bag, pa stvari za radjaonu samo stavim na vrh…al evo, bas jučer sam opet uzela ruksak i u njega stavila trudničku dokumentaciju i po komad uložaka i mrežastih gaćica da im ipak bude izdvojeno, da ni ne trebaju otvarati mommy bag.
👩🏻32
👨🏻32
👶🏻💙 2020.
👶🏻💙 2022.
👶🏻🩷 2024.
Ja nigdje ne mogu naci tu pjenu za hlađenje, a bojim se narucivat preko interneta kad svakog trena moze krenut, radije bi je uzivo kupila, ima li toga u ljekarnama?Ne znam u kojem gradu zivis, ali ima u baby centru:
https://www.babycenter.hr/frida-mom-pjena-za-ublazavanje-boli-fm-100000815-1096744.htmlU Rovinju, a baby centra nema ni tu ni u Puli, probat cu u puli sutra jos vidit u dmuIma u Puli baby centar. U pula city mall-uNa taj sam skroz zaboravila, ici cu pogledat sutra poslje pregleda
I bivsa Bubamara u Konzumu u Šijani je sad pod Baby Centrom tako da mozda i tamo ima.
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
Pozdrav, ja obavila prvi pregled u bolnici. Cak su me i na ctg stavljali.(to me iznenadilo jer inace tek poslje 30 tt ide, a ja 28tt).
Beba je 1120g, mjere stimaju za tjedan trudnoce. No s obzirom na vrijednosti tlaka preporuka je bila da oostanem na obradi. Ja sam odbila ( nemam kome curku ostaviti a i trenutno je u fazi mama i samo mama )i zamolila uputnice da to sve obavimo ovako tako da me iducih dana ceka puno hodanja. Obavila sam neke pretrage vec danas i to je uredu. Kazu ako dodem do 35 tt da ce oni biti prezadovoljni. Ja u soku ostala. Reko pa to je tu hahahha. A do sad sam kao opusteno imam vremena. Tako da eto vidit cemo. Drzite nam fige da sto duze izguramo. 😊
Sto se tice stvari, isto cu nositi kofer kao i zadnji put.
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Pozdrav, ja obavila prvi pregled u bolnici. Cak su me i na ctg stavljali.(to me iznenadilo jer inace tek poslje 30 tt ide, a ja 28tt).
Beba je 1120g, mjere stimaju za tjedan trudnoce. No s obzirom na vrijednosti tlaka preporuka je bila da oostanem na obradi. Ja sam odbila ( nemam kome curku ostaviti a i trenutno je u fazi mama i samo mama )i zamolila uputnice da to sve obavimo ovako tako da me iducih dana ceka puno hodanja. Obavila sam neke pretrage vec danas i to je uredu. Kazu ako dodem do 35 tt da ce oni biti prezadovoljni. Ja u soku ostala. Reko pa to je tu hahahha. A do sad sam kao opusteno imam vremena. Tako da eto vidit cemo. Drzite nam fige da sto duze izguramo. 😊
Sto se tice stvari, isto cu nositi kofer kao i zadnji put.
Koliki ti je tlak bio? Nadam se da ce sve pretrage biti uredne i da ces moci biti kuci do zadnjeg trenutka😀
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Ja sam vas bas htjela pitati tko je pred kraj - kako se osjecate? Ja placem vec par dana, toliko sam zivcana i cmizdrava da sam isla guglat jel to simptom pred porod ili moje psihoze.🤣
Ja sam isto razdrazljiva, plakala bi oko svake sitnice. Danas mi pametni sat nesto štekao, ja se rasplakala🤣🤣🤣
I uz to zadnja dva tri dana imam takav apetit nenormalan, ne mogu se najesti. Mogla bih pojesti vola i ne bi mi bilo dosta. Izluduje me to.
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Ja placem na svakakve videe sa fejsa i instagrama, apetit sam ovaj tjedan izgubila, ne jede mi se nista slatko al vjecito mi se pije kola
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Haha znaci ima nas zivcanih i cmizdravih 😂 mozda je takav dan.Ja sam isto konstantno gladna sto stvarno zadnjih par mjeseci kontroliram s ovom dijabetes dijetom, al sad bi pojela sve krafne svijeta, sve kolace svijeta. Jucer navecer sam navalila na sir ko da nema sutra 😂Buhtlice, sretno, da sto duze izdrzis! Obicno tako prognoziraju kao- super ako izdrzis do tad i tad, na kraju ce to biti i duze. Nadam se bar do 37. tjedna i ti i baby nb 3 💪🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji