Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • 12345M
    14. Veljača 2024. 12:46

Evo spisak koji sam ja pratila: Bolnica:Za mene:
    ◦ Kofer
    ◦ Dokumentaciju (osobna, zdravstvena, trudnicka knjizica, svi nalazi,UPUTNICA, potvrda tečaja)
    ◦ 2 spavacice na dugmice
    ◦ 3 carapa
    ◦ 3 gaca
    ◦ Grudnjak za dojenje 2x
    ◦ 3 potkosulje
    ◦ Tajice
    ◦ Majica 
    ◦ 2 rucnika
    ◦ Ogrtac
    ◦ papuce
    ◦ Vrecica za prljavu robu
    ◦ Mobitel i Punjac
    ◦ Slusalice
    ◦ Odjecu za van 
    ◦ Tablete brufen (ako ides na carski slucajno oni ti daju prah)
    Od higijene:
    ◦ mrezaste gace 1 paket
    ◦ Uloske chicco (uzmi paket makar ti i oni daju ali da ne zicas)
    ◦ jastucice za dojenje paket
    ◦ melem za bradavice 
    ◦ 2 role toaletni papir
    ◦ Gel za tuširanje i roll on
    ◦ Cetkica za zube i pasta
    ◦ Gumicu za kosu
    ◦ japanke za pod tus (ja sam se tusirala bosa jer je sve novo napravljeno)
    ◦ dnevnu higijenu koju koristim (msm na kreme za lice i gel za ciscenje ali ja to nisam stigla korstit 😂)
    ◦ cesalj
    ◦ izdajalicu (ako ti nateknu cice a beba dovoljno ne vuce)Za bebu:
    ◦ duduce i bocicu
    ◦ paket pelena malih ( mozes uzet ali oni ti daju sve za bebu tamo cak ti je i oni presvlace ja ga nisam niti jedanput presvukla)
    ◦ jedne vlazne
    ◦ krema za guzu 
    ◦ odjecu za van (tutica,carapice,body, kapica) dekicu i jaje (tata donese)◦ Hrana:
    Voda
    suhe kekse 
    Stapici
    Krekeri
    Smoki
    ….
    —————Za carski u salu obicnu vrecicu:
    Mobitel
    Punjac
    Voda

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• Bananica80
    14. Veljača 2024. 12:58

12345M

Evo spisak koji sam ja pratila:Bolnica:Za mene:
    ◦ Kofer
    ◦ Dokumentaciju (osobna, zdravstvena, trudnicka knjizica, svi nalazi,UPUTNICA, potvrda tečaja)
    ◦ 2 spavacice na dugmice
    ◦ 3 carapa
    ◦ 3 gaca
    ◦ Grudnjak za dojenje 2x
    ◦ 3 potkosulje
    ◦ Tajice
    ◦ Majica
    ◦ 2 rucnika
    ◦ Ogrtac
    ◦ papuce
    ◦ Vrecica za prljavu robu
    ◦ Mobitel i Punjac
    ◦ Slusalice
    ◦ Odjecu za van
    ◦ Tablete brufen (ako ides na carski slucajno oni ti daju prah)
    Od higijene:
    ◦ mrezaste gace 1 paket
    ◦ Uloske chicco (uzmi paket makar ti i oni daju ali da ne zicas)
    ◦ jastucice za dojenje paket
    ◦ melem za bradavice
    ◦ 2 role toaletni papir
    ◦ Gel za tuširanje i roll on
    ◦ Cetkica za zube i pasta
    ◦ Gumicu za kosu
    ◦ japanke za pod tus (ja sam se tusirala bosa jer je sve novo napravljeno)
    ◦ dnevnu higijenu koju koristim (msm na kreme za lice i gel za ciscenje ali ja to nisam stigla korstit 😂)
    ◦ cesalj
    ◦ izdajalicu (ako ti nateknu cice a beba dovoljno ne vuce)Za bebu:
    ◦ duduce i bocicu
    ◦ paket pelena malih ( mozes uzet ali oni ti daju sve za bebu tamo cak ti je i oni presvlace ja ga nisam niti jedanput presvukla)
    ◦ jedne vlazne
    ◦ krema za guzu
    ◦ odjecu za van (tutica,carapice,body, kapica) dekicu i jaje (tata donese)◦ Hrana:
    Voda
    suhe kekse
    Stapici
    Krekeri
    Smoki
    ….
    —————Za carski u salu obicnu vrecicu:
    Mobitel
    Punjac
    Voda

Tako nekako manje vise sam se i ja pakirala. Ima tih raznih popisa, svi su dosta slicni sa nekim manjim odstupanjima 😊 iako bi ja bas volila nabavit taj neki prasak za rane/gel za poslije epiziotomije. Kontam da ce prasak trebat kad dojdemo doma. Iako, ako nema - nema. Pokazat ce mi patronazna tehnike bez praska valjda 😅 meni je to sve izaslo na kraju bas dosta stvari - puno je ovih voluminoznih (ulosci, pelene..). Imam vecu sportsku torbu i kao rusak za radaonu. Od kufera sam odustala jer imam samo neki preogromni i bojim se ako to uzmem da cu tek onda pocet ubacivat stvari koje mi vjerojatno ne trebaju 😅

• 12345M
    14. Veljača 2024. 13:02

Ja imam onaj kofer najmanje velicine, njega sam dobila kad smo kupovali zimske gume za auto pa da ga iskoristim 😂😂 al pola tog kofera mi zauzme ogrtac i pola pakiranja ulozaka 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• Baby.nb.3
    14. Veljača 2024. 13:04

Maša🤰🏼

cocinella

Obavila pregled. Mala je davno prešišala 3 kile. Sve me strah kako ce van. I dalje sam 2 cm otvorena što je dobro. Od idućeg tjedna idem u bolnicu.
    Meni je u Petrovoj bilo odlično i nadam se opet tamo. Čisto i uredno, meni hrana odlična i najbitnije od svega, osjećala sam se sigurno i mogla im bez problema povjeriti dijete. Meni također nisu napravili ništa na što nisam pristala.
    Neki stvarno kompliciraju. Baš me briga je li plahta poderana ili su pločice stavljene 1970.

Drago mi je da je sve uredu 🩷Jaaaa obavila cjepivo za hripavav konacno 💪💪

Gdje si na kraju išla?

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Alexica
    14. Veljača 2024. 13:05

12345M

Ja imam onaj kofer najmanje velicine, njega sam dobila kad smo kupovali zimske gume za auto pa da ga iskoristim 😂😂 al pola tog kofera mi zauzme ogrtac i pola pakiranja ulozaka

Tako i meni, i izdajalica i toaletna torbica 😂 onda kad svi vide taj mali kofer se zgrazaju da sta sam ja to ponijela ko da idem na put. A mislim bolje da imam nego da zafali. Nikad do sad nisam isla u bolnicu pa nemam iskustva kako je i sto mi stvarno treba

Maša🤰🏼
    14. Veljača 2024. 13:13

Baby.nb.3

Maša🤰🏼

cocinella

Obavila pregled. Mala je davno prešišala 3 kile. Sve me strah kako ce van. I dalje sam 2 cm otvorena što je dobro. Od idućeg tjedna idem u bolnicu.
    Meni je u Petrovoj bilo odlično i nadam se opet tamo. Čisto i uredno, meni hrana odlična i najbitnije od svega, osjećala sam se sigurno i mogla im bez problema povjeriti dijete. Meni također nisu napravili ništa na što nisam pristala.
    Neki stvarno kompliciraju. Baš me briga je li plahta poderana ili su pločice stavljene 1970.

Drago mi je da je sve uredu 🩷Jaaaa obavila cjepivo za hripavav konacno 💪💪
    Gdje si na kraju išla?

Išla sam u Pazin :) 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g 12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

• tear_of_happiness
    14. Veljača 2024. 13:13

12345M

Isto i meni hahahah, na kraju sam ogrtač izvadila i stavila u posebnu vreću i zavezala za torbu. Onda mi je tek sve stalo. Imam i mali ruksak za rađaonu.

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

• 12345M
    14. Veljača 2024. 13:17

Alexica

12345M

Tako i meni, i izdajalica i toaletna torbica 😂 onda kad svi vide taj mali kofer se zgrazaju da sta sam ja to ponijela ko da idem na put. A mislim bolje da imam nego da zafali. Nikad do sad nisam isla u bolnicu pa nemam iskustva kako je i sto mi stvarno treba

Ja sam bila zadnji put u srednjoj i to operirala slijepo crijevo pa mi nije trebalo nista osim punjaca i pidzame, nit sam se mogla pomaknit nit sam smjela jest 
    Sad sam uzela otprilike skoro sve sa ovog popisa, al me tjesi to sto i ak sta zafali moze decko donjet kad budu posjete
    Ova trudnoca traje tolikoooo dugo da me prestalo bit strah poroda sad vec jedva cekam da izađe 

amystiqa
    14. Veljača 2024. 13:17

Kod mene zadnji put su sve cure imale taj mali kofer - onaj što ide u ručnu prtljagu (i ja također), mislim da se neće nitko čuditi, stvarno su najpraktičniji. 
    12345M provjeri si samo jel ti uz Melem namazan može beba odmah dojiti. Znam da uz ove Purelan i sl. smiju odmah, ali za Melem nisam sigurna. 
    Alexica potpisujem i ovo za zdravstvo i ovo da rijetko kome sad smetaju plahte i pločice, najbitniji je odnos osoblja i higijena, ali da bi bilo lijepo da imamo humanije uvjete, bilo bi. 
    Samo već 30-40 min od Zg u Brežicama u javnom rodilištu su uvjeti skoro kao kod nas u privatnom. 

2020. 👦🏻

• 12345M
    14. Veljača 2024. 13:19

Kojeg datuma vam hzzo isplacuje porodiljni? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.