Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anica88
    14. Veljača 2024. 11:07

12345M

Anica88

12345M

Ja nigdje ne mogu naci tu pjenu za hlađenje, a bojim se narucivat preko interneta kad svakog trena moze krenut, radije bi je uzivo kupila, ima li toga u ljekarnama?
    Ne znam u kojem gradu zivis, ali ima u baby centru:
    https://www.babycenter.hr/frida-mom-pjena-za-ublazavanje-boli-fm-100000815-1096744.html
    U Rovinju, a baby centra nema ni tu ni u Puli, probat cu u puli sutra jos vidit u dmu

Pise im na webu da ima baby center u citymallu u Puli

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Leptirica123
    14. Veljača 2024. 11:13

Sretno Malena, neka bude brzo i što bezbolnije! ❤️😊🍀

amystiqa
    14. Veljača 2024. 11:24

Baby.nb.3

Sjetila sam se još jedne stvari koju si možete uzeti - čepiće za uši 😅 Bebe obično budu kod sestara od ponoći do 5, kasnije su kod vas, pa ako su po 4 cure u sobi, staviš si čepiće dok tvoja beba spava. Nisam uzimala prije, ali mislim da bi sad mogla.
    Malena, sretno!

E stavila sam i ja to na popis ovaj put. I još jedna dobra stvar koju sam čula je produžni kabel jer često utičnice budu jako daleko od kreveta. Pa što si ne olakšati. 😁Posvudusa a gdje si rodila? Meni je isto ok bilo prvi put isto nakon carskog, ma najmanje me bilo briga za hranu, nosio mi je muž ionako u posjetu hrpu toga za jesti. Ali tad su u Merkuru bili uvjeti hotela s 5* naspram ovoga što sad vidim u sobama rodilja u Vinogradskoj npr. Nagurani kreveti i krevetići da se ne može proći, kreveti bez onog za prihvat ruku nakon carskog, nemaju one stolove preklopne nego se pladanj s hranom dobije na krevet. I sve se to preživi, ali ako si nakon carskog i jedva se digneš, a onda i jedeš skvrčena nad pladanj na krevetu. Ne znam, meni to zvuči baš mimo svih minimalnih dostojnih uvjeta rodilja. 

2020. 👦🏻

Anica88
    14. Veljača 2024. 11:26

amystiqa

Baby.nb.3

Sjetila sam se još jedne stvari koju si možete uzeti - čepiće za uši 😅 Bebe obično budu kod sestara od ponoći do 5, kasnije su kod vas, pa ako su po 4 cure u sobi, staviš si čepiće dok tvoja beba spava. Nisam uzimala prije, ali mislim da bi sad mogla.
    Malena, sretno!
    E stavila sam i ja to na popis ovaj put. I još jedna dobra stvar koju sam čula je produžni kabel jer često utičnice budu jako daleko od kreveta. Pa što si ne olakšati. 😁Posvudusa a gdje si rodila? Meni je isto ok bilo prvi put isto nakon carskog, ma najmanje me bilo briga za hranu, nosio mi je muž ionako u posjetu hrpu toga za jesti. Ali tad su u Merkuru bili uvjeti hotela s 5* naspram ovoga što sad vidim u sobama rodilja u Vinogradskoj npr. Nagurani kreveti i krevetići da se ne može proći, kreveti bez onog za prihvat ruku nakon carskog, nemaju one stolove preklopne nego se pladanj s hranom dobije na krevet. I sve se to preživi, ali ako si nakon carskog i jedva se digneš, a onda i jedeš skvrčena nad pladanj na krevetu. Ne znam, meni to zvuči baš mimo svih minimalnih dostojnih uvjeta rodilja.

Mozes pitati da nadoplatis za apartman, nije jako skupo

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

amystiqa
    14. Veljača 2024. 11:33

Anica88

amystiqa

Baby.nb.3

Malena, sretno!

Mozes pitati da nadoplatis za apartman, nije jako skupo

Planiram čim uđem u rodilištu pitat za epiduralnu i apartman. 😁 Ali nažalost samo ih je par i velika je gužva i stalno su puni pa kažu da je baš lutrija ga dobiti. 

2020. 👦🏻

• cocinella
    14. Veljača 2024. 11:41

Obavila pregled. Mala je davno prešišala 3 kile. Sve me strah kako ce van. I dalje sam 2 cm otvorena što je dobro. Od idućeg tjedna idem u bolnicu.
    Meni je u Petrovoj bilo odlično i nadam se opet tamo. Čisto i uredno, meni hrana odlična i najbitnije od svega, osjećala sam se sigurno i mogla im bez problema povjeriti dijete. Meni također nisu napravili ništa na što nisam pristala.
    Neki stvarno kompliciraju. Baš me briga je li plahta poderana ili su pločice stavljene 1970. 

Maša🤰🏼
    14. Veljača 2024. 11:54

cocinella

Obavila pregled. Mala je davno prešišala 3 kile. Sve me strah kako ce van. I dalje sam 2 cm otvorena što je dobro. Od idućeg tjedna idem u bolnicu.
    Meni je u Petrovoj bilo odlično i nadam se opet tamo. Čisto i uredno, meni hrana odlična i najbitnije od svega, osjećala sam se sigurno i mogla im bez problema povjeriti dijete. Meni također nisu napravili ništa na što nisam pristala.
    Neki stvarno kompliciraju. Baš me briga je li plahta poderana ili su pločice stavljene 1970.

Drago mi je da je sve uredu 🩷Jaaaa obavila cjepivo za hripavav konacno 💪💪 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g 12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

• Bananica80
    14. Veljača 2024. 12:01

Jeste mozda na popis za bolnicu stavljale prasak za bebin pupak? To sam nasla na ovim online popisima. Al nema nigdje u Zg za nabaviti Tyrosur - da je nestasica 😬 Ima li kakva alternativna zamjena? Isto ne mogu naci nista u ljekarnama sto bi se moglo koristiti vaginalno za brze zacijeljivanje - ak bude epiziotomija... 
    Sto se uvjeta u bolnicama tice, bilo bi ljepse i ugodnije da ima normalno mjesta na babinjacama (ja sam isto Vinogradska) al kontam da necu tih par dana nista spavat ionako, pa cu prezivit. Samo da cistacice rade svoj posao i meni dovoljno ☺ 
    Malena  sretno. Masa, bravo 🥳

• Alexica
    14. Veljača 2024. 12:29

Mislim da nikome ne smeta poderana plahta ili plocice pa makar bile one i iz 1950ih ako je sve cisto i uredno, ali sto ljudi sto cudi. Uostalom puno placamo zdravstvo pa zasto bi morale biti poderane plahte i stare plocice? Zar se stvarno trebao desiti potres da obnavljaju sve bolnice u isto vrijeme? Na puno kompromisa pristajemo jer eto, prezivjet cemo tih par dana kako je netko napisao.I hranu ce svi prezivjeti ta dva-tri dana iako mislim da snita parizera i bijeli kruh nisu za friske mame/dojilje. A preskocena vecera ako rodis kasnije navecer mi nisu nesto normalno.
    Ja se nekako tjesim da su losa iskustva vise stvar nekog osobnog dozivljaja i svi smo drugaciji. Nekad se jednostavno neke stvari poklope i ne mozes pobjeci od loseg iskustva bilo to privatno ili drzavno- takva je trudnoca, ti se mozda nisi psihicki pripremila , ili si eto naletjela na nekog krivoga ili osobno shvacas neku recenicu (ja cu prva nesto/nekog krivo shvatiti).Bravo svima na dobrim pregledima, cijepljenjima i nestrpljivo cekamo Malenu sa vijestima :) 

WhiteOrchid
    14. Veljača 2024. 12:42

Bananica80

Jeste mozda na popis za bolnicu stavljale prasak za bebin pupak? To sam nasla na ovim online popisima. Al nema nigdje u Zg za nabaviti Tyrosur - da je nestasica 😬 Ima li kakva alternativna zamjena? Isto ne mogu naci nista u ljekarnama sto bi se moglo koristiti vaginalno za brze zacijeljivanje - ak bude epiziotomija…
    Sto se uvjeta u bolnicamatice, bilo bi ljepse i ugodnije da ima normalno mjesta na babinjacama (ja sam isto Vinogradska) al kontam da necu tih par dana nista spavat ionako, pa cu prezivit. Samo da cistacice rade svoj posao i meni dovoljno ☺
    Malenasretno. Masa, bravo 🥳

Ne treba ti prašak za pupak u bolnici, to tek kad i ako ti patronažna kaže da treba pa kupiš. Čula ssm ds ih nema u ljekarnama ali da postoji neka zamjena za Tyrosur.
    Za oporavsk od epiziotomije preporučam Octenisept i Cicatridina sprej, meni je ta kombinavija puno olakšala prve dane nakon poroda.
    Jel ima koja od vas popis svega za bolnicu? 
    Ja sam to imala ali sad nikako ne mogu naći...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.