Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BlackRose
    10. Veljača 2024. 19:31

Ovu noc sam imala cudne snove. Sanjala sam da je Malena rodila 😅
    Inna sretno ako jos nisi rodila 😊

• Bananica80
    10. Veljača 2024. 19:34

Yellowsubmarine

Bananica80

tear_of_happiness

Bananica80

Dobila sam preporuku za nabaviti bubamaru za dojenje. Jel znate jel to ima za kupiti u ljekarnama ili negdje tako "blizu" da mogu poslati muza po to ako mi zatreba. Oprezna sam sa nabavkom puste opreme za dojenje dok ne vidim kako ce mi to sve ici, pa bi i ovo kupila u zadnji cas ako zatreba. Ovo sta sam guglala su sve webshopovi uz koje ide i neko vrijeme za dostavu
    Ako misliš na Haakaa bubamaru, nju imaš u Babycentar dućanima, čak na internetu možeš vidjeti u kojem ih ima na stanju 😀
    Ee da, na nju sam mislila - tj ne mora bit bas haakaa, ak ima i drugi proizvodjac a ista funkcija … Super, tenks
    Neno Claro. Ja kupila, jeftiniji od bubamare i tanji, znaci zgodniji ta u grudnjak ili top. Vjerujem da ce posluziti, jer mi je s prvim mlijeko dosta teklo, nisu mi pomagali jastucici, drzala bi rucnike u majici.

Ovo djeluje isto super. Ja bi sa tim skupljala mlijeko ak ga bude, pa u zamrzivac 😊

• Sandra25
    10. Veljača 2024. 19:38

BlackRose

Sandra25

I meni su “nalijegali” na trbuh na prvom porodu i kako je to bila neka panika situacija nitko me nije pitao. Samo su se dogovorili u sekundi i jedna mi je skocila na trbuh, a druga me izrezala van truda. Eeeee to boli je*no, svaki milimetar reza sam osjetila🥹
    To su i meni na prvom porodu napravili. Mislim da me cijelo rodiliste culo kad su me rezali 😒

I mene🤣🤣🤣🤣 Cijelih 14 sati me hvalili kako sam strpljiva i tiha i tada sam kad su me rezali brate dusu izbacila ahahhahah

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• lalllla
    10. Veljača 2024. 19:40

Bananica80

Yellowsubmarine

Bananica80

tear_of_happiness

Bananica80

Dobila sam preporuku za nabaviti bubamaru za dojenje. Jel znate jel to ima za kupiti u ljekarnama ili negdje tako "blizu" da mogu poslati muza po to ako mi zatreba. Oprezna sam sa nabavkom puste opreme za dojenje dok ne vidim kako ce mi to sve ici, pa bi i ovo kupila u zadnji cas ako zatreba. Ovo sta sam guglala su sve webshopovi uz koje ide i neko vrijeme za dostavu
    Ako misliš na Haakaa bubamaru, nju imaš u Babycentar dućanima, čak na internetu možeš vidjeti u kojem ih ima na stanju 😀
    Ee da, na nju sam mislila - tj ne mora bit bas haakaa, ak ima i drugi proizvodjac a ista funkcija … Super, tenks
    Neno Claro. Ja kupila, jeftiniji od bubamare i tanji, znaci zgodniji ta u grudnjak ili top. Vjerujem da ce posluziti, jer mi je s prvim mlijeko dosta teklo, nisu mi pomagali jastucici, drzala bi rucnike u majici.
    Ovo djeluje isto super. Ja bi sa tim skupljala mlijeko ak ga bude, pa u zamrzivac 😊

Ja sam isto uzela taj neno claro, super izgleda, tanak je pa cu ga koristiti umjesto jastucica a imam i haakaa izdajalicu bas pa cu vidjeti kako mi sta pase:) i to je bilo nekih 17€ i dobiju se dva i torbica za pohranu.. ona haakaa mi nekako izgleda predebelo onako napuhano 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Yellowsubmarine
    10. Veljača 2024. 19:49

Bananica80

Yellowsubmarine

Bananica80

tear_of_happiness

Bananica80

Mislim da je dobra stvar, jer samo skuplja mlijeko, ne navlaci, znaci ne moze se zeznuti ponuda/potraznja. 👍🏼

Zelena123
    10. Veljača 2024. 19:52

MissMagic1

Hej (buduće) mame! Bila sam na par radionica/edukacija i dotaknute su teme pozicija poroda. Babice i ginekolog definitivno zagovaraju epiduralnu+drip i rađanje ležećki (ona standardna poza). Doule pak sugeriraju ne požurivanje poroda ako djete nije ugroženo, epiduralna (i drip) ovisno kako se osjećamo (i da u teoriji se epiduralna može dati i kada si “desetka”, a ne “četvorka” ili “petica”), sto vise gibati se (“slušaj svoje tijelo”) ali ono meni najzanimljivije - alternativne poze za rađanje,npr. četveronoški.
    Sto Vi mislite o svemu tome? Iskreno, kada sam vidjela zdjelicu i kako to sve izgleda, zaista izleta zakočeno kada si na trtici, a opušteno kada si u pokretu (npr. četveronoške na koljenima).
    Ne zelim komplicirati niti biti rodilja iz noćne more, ali kako vi gledate na te alternativne pozicije za rađanje? Jeste Vi razmišljale uopće o tome? Hoćete li se kompletno prepustiti medicinskom osoblju i “standardu” (jer u toj pozi lijecnik ili babica imaju najveću kontrolu nad vama) ili imate vlastitu ideju koju bi probale profurati, ako to ne ugrožava bebu (ne bih htjela da se nalijegaju, ako se može to izbjeći, ili vakuum)?

Ja sam isto tijekom raznih tecajeva naucila da se zdjelica otvara u svim pozama osim na ledjima. Svi su svjesni toga, ali medicinsko osoblje inzistira da si na ledjima jer oni tad imaju kontrolu. Koliko sam shvatila, zakonski te ne mogu natjerati, ali mogu sugerirati, ponuditi i zastrasiti rodilje, pogotovo prvorotke. Ja planiram pokusati na boku. Moja doktorica radi u Petrovoj i kad sam je pitala za izgon na sve 4, rekla je ne moze, da nemaju uvjete i prostor za to. Isto tako jedna od doula mi je rekla da je taj polozaj neugodan zenama jer izbacis sve na izvolte svim prolaznicima, buduci je privatnost i intima nepoznanica u Hr rodilistima😀. Po njezinom iskustvu zene i dalje najcesce radjaju na ledjima, najvise zbog straha i autoriteta od osoblja (naravno svaka cast izuzecima)

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Maša🤰🏼
    10. Veljača 2024. 19:59

Ja sam imala epiduralnu ali taj izgon koji je trajao skoro 2 sata mi je bilo nesto najgore u zivotu! I svakako bi mi bilo bolje nego lezecki ali me nisu pustali zbog epi iako sam ja mogla normalno noge micat i sve sam osjetila i to je nakraju zvrsilo naravno laktom doktora na trbuh, rezanjem i ostalim popratnim sadrzajima 😂 ne zalim se jer je vjerovatno to bilo najbolje za moje dite ali ovaj put cu se malo vise potrudit da mi dozvole neke drugacije poze AKO ( nadam se da nece) izgon bude ponovno trajao tako dugo. U principu ja sam imala nagon za tiskanjem i sve sam osjetila ali on se nikako nije spustao . Kad su oni to stisnuli je izasao u 2 truda 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g 12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

Zelena123
    10. Veljača 2024. 20:09

Mene je bas strah tog nalijeganja i rezanje. Postoji li neki nacin da se bar smanje sanse za tim intervencijama, tipa provesti trudove stojecki/cuceci da gravitacija odradi svoje?

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• lalllla
    10. Veljača 2024. 20:36

Glupo pitanje.. epiziotomija se osjeti iako se primi epiduralna? 🤷‍♀️

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Yellowsubmarine
    10. Veljača 2024. 20:44

Kod prvog poroda mi je radjena epiziotomija. I iskreno nisam osjetila rezanje, sivana sam injekcijom tako da cak sam taj dio rezanja na porodu mi nije strasan bio previse. Kontam boli i proci ce i tjt. Ali ta epiziotomija iza mi je bila nocna mora. Sjedila sam normalno nakon mjesec ipo dana, pri zarastanju mi je izraslo nekakvo divlje meso/oziljkasto tkivo - sav od traperica me ubijao eto kako je bilo nezgodno. Pa smo to premazivali i onda je kao proslo. Taj dan u radjaoni se sve prezivi, mene je trta postpartuma. 😩

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.