Bome i ja imam free on next to me, u trgovini sam mislila ma daa stane to bez jebemti, kad ono JEDVA, da je centimetar veci nebi stao
Mene isto ceka porod u Puli, pa se nadam da ces stic malo detaljnije opisat prije nego meni krene 😂
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Ja spavam vec mjesec i po ukupno neka 2 do 3 sata za cijelu noc, ako mi se posreci, a ima noci kad odspavam samo pola sata..onoliko koliko djeluje sprej za nos da ga otcepi. A tek sam 25+5. Rekla sam to ginekologu i ORL i pitala je "ali kako cu ja izdrzati to, a da ne "umrem" od iscrpljenosti jer tek slijede nove muke sa stomakom, kicmom, umorom, a pri tom i moja curica od 3 godine malo malo u vrticu pokupi virus pa ne spava ni ona, i obe doktorice su samo slegle ramenima i u fazonu "trpi i cuti". Ako ovo moje sa sinusima ne prodje ni sa porodom, vjerovatno cu da odapnem od umora. Vec sam u minusu 3 kile u odnosu na period prije trudnoce, u MINUSU, ne da nisam nista dobila kilograma, vec sam cak i izgubila od tog umora i povracanja do 5og mjeseca.
Hvala za info za popust u svijetu beba, mislim da ću bez obzira na carski naručiti bokserice, a ne gaćice jer je to rastezljivo i ide lako preko reza, a i inače ih nosim pa ću se lakše naviknuti.
Multi mom komprese nisam nikad koristila, purelan kremu mislim da jesam prvih par dana jer beba baš zna oštetiti bradavice, a šeširiće nisam koristila jer bi si prije podoja ručno ili sa izdajalicom izvukla bradavice da beba lijepo uhvati. Moj topli savjet je da si nabavite kupus 😂😂 Znači nema bolje stvari za rješavanje one napetosti i boli u dojkama kad mlijeko tek krene i od kojeg hoćeš poluditi, a kupus tako lijepo hladi i smanjuje napetost da je to čudo! Tko je probao, potvrdit će, tko nije - dodajte u popis stvari koje vam trebaju 🥰
I ja se već sad jedva (o)krećem, ne znam kako ću do kraja 🤦
Bude mi presmiješno kad vidim u potpisu cure 38+ kako vas ulovi panika, a ja sam tada već bila u prvoj šetnji po selu sa obojicom 😂😂
Netko je pitao za spavanje starije djece kad dođe beba - moj prvi je bio baš loš spavač i onda je odjednom htio spavati sam u sobi sa cca 1.5 godinu i san mu je bio baš tvrd. Tako da kad je imao 2 godine i došla je beba, ništa ga nije smetalo 🥰 Gore je zapravo bilo kad bi se stariji probudio u snu jer je tipa ružno sanjao i to bi probudilo bebu. I moji se još i sad nekad bude zbog 100 sitnica, tako da se nakupi tih neprospavanih noći kako god okreneš.
I najvažnije - Inna, sretno! ❤️
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Ja spavam vec mjesec i po ukupno neka 2 do 3 sata za cijelu noc, ako mi se posreci, a ima noci kad odspavam samo pola sata..onoliko koliko djeluje sprej za nos da ga otcepi. A tek sam 25+5. Rekla sam to ginekologu i ORL i pitala je "ali kako cu ja izdrzati to, a da ne "umrem" od iscrpljenosti jer tek slijede nove muke sa stomakom, kicmom, umorom, a pri tom i moja curica od 3 godine malo malo u vrticu pokupi virus pa ne spava ni ona, i obe doktorice su samo slegle ramenima i u fazonu "trpi i cuti". Ako ovo moje sa sinusima ne prodje ni sa porodom, vjerovatno cu da odapnem od umora. Vec sam u minusu 3 kile u odnosu na period prije trudnoce, u MINUSU, ne da nisam nista dobila kilograma, vec sam cak i izgubila od tog umora i povracanja do 5og mjeseca.
Bas zbog toga se premisljam da bi ipak ostala na jednom djetetu iako sam se uvijek vidjela s dvoje…
Povracala sam prvih 5 mjeseci i izgubila 4kg. Onda je 2 mjeseca bio mir, dobila sam na kilazi i sad opet povracam, a kile stagniraju. Ne mogu ni zamisliti kako je tek tebi s jos jednim djetetom uz sve to :(
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Bas zbog toga se premisljam da bi ipak ostala na jednom djetetu iako sam se uvijek vidjela s dvoje…
Povracala sam prvih 5 mjeseci i izgubila 4kg. Onda je 2 mjeseca bio mir, dobila sam na kilazi i sad opet povracam, a kile stagniraju. Ne mogu ni zamisliti kako je tek tebi s jos jednim djetetom uz sve to :(
Vjeruj da mi je ovo prva trudnoca, ne bih se usudila na drugu😏. Iako u prvoj sam povracala isto do 6og mj.,kicma me rasturala, bila jako anemicna, ali sam mogla da odmaram barem, da odspavam, ovo sto mi se sad zakomplikovalo nakon tog prokletog virusa prije mjesec i po, me toliko deprimiralo. A evo, povratila sam i jutros, i to bas onako u 3 mlaza🫣. Kako sam jela, a zadihana, da stignem i gutati i udisati vazduh na usta, dosla mi muka i trk u wc. Zao mi je moje starije curice jer zbog svega nemam bas zivaca sad i volje za igru, dosta cesto zagalamim, pa onda samu sebe jedem..sve u svemu, koma...a opet uvijek moze i gore🤦♀️
Kod mene je bas obrnuto, svima bi pozelila trudnocu ko sto ja imam, nista me ne boli da se ne moze pretrpit, i ak zaboli prođe brzo, jutarnje mucnine i povracanja nisam imala uopce, niti jednom, mirisi mi ne smetaju, nesto mi se jede vise nesto manje al to je normalno i sve je do sad (da pokucam) bilo uredu, malo bolova u nogama i kukovima, ali nista strasno
Ne stedim se nimalo, radim sve kao i prije jedino ne dizem teske stvari, mogu rec da volim bit trudna osim onog djela po noci kad se teze prebacim s ljevog boka na desni, ali nebi bilo fora da se bar malo ne pozalim :P
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Sta se tice bolova. Imam sina od 2 god i 1 mjesec i sve je uredu do nekih 17,18 sati onda budem toliko ubijena da vise nemogu stajat na nogama.Meni je najveci problem sta se on jos budi po noci. Pa dok odem kod njega u sobu dok on zaspe i dok ja piskim ja se toliko razbudim da nemogu vise spavat. Majkemi mislim da cu vise spavat kad dode beba nego sad. Proslu noc sam spavala od 3-5 i tjt 🙈Sta mislite oce on spavat bolje ili gore kad dode beba? 😂 samo mi jos fali da se beba budi svakih 2-3 sata a on jos izmedu toga 😤
Ajme Mašo, moj sin ima isto godinu ipo i spava gore nego novorođence. Pola noci hodam iz svog u njegov krevet, jos je on turbo vezan za mene, kad vidi muza pocne urlat. A i kad rodim, muz ce biti na brodu tako da svakako me ceka kaos. vjeruj mi i ja se kao ti nadam da ce poceti spavati bolje. Ako ista neko ova iduca beba spava kako treba 😂
Innasretnoo, da prodje brzo!! 🍀🥰
Cure da li koja prati grupu na FB Prirodan porod od dr. Kainovic? Ja sam jucer prvi puta poslusala online predavanje i mogu vam reci da sam cula par korisnih stvari.. predavanja su dva pita dnevno- u 7 ujutro i 7 navecer. Ugl dr lijepo objasni tehnike disanja i vjezbe koje navodno pomazu brzem otvaranju kada je termin blizu i kada krenu trudovi/pukne vodenjak.. i takodjer sto mi je bilo korisno- preporucio je lubrikant Optilube kao zamjenu za Dianatal, kaze da je potpuno identican ucinak- Optilube kosta cca 10€ a Dianatal preko 100€, tako da cu si ja uzeti svakako Optilube😉A taj optilube isto nosis u bolnicu pa ti ga oni tamo koriste ili kao mozes i doma unaprijed mazati da se to sve dole omeksa prije poroda naravno pred porod negdje u terminu😂
Nosis sa sobom i nadamo se da ce nam ga staviti kad treba🤪
👩 33
👨35
09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢 TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
6/2023➕🌈❤️🙏
Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞
Alexicato se slazem, dosta vremena mu treba da krene na bitno, tako da nisam bas detaljno slusala sve, mozda ponovim drugi tjedan samo taj dio oko vjezbi- u biti jesi ti upamtila koliko cesto se izvode? Muzu sam prepricavala- hi-hi-hu disanje, da me mora podsjetiti🤣
Necu ni ja jos, to za slucaj da prenesem ili kad vec pukne vodenjak😉 ne usudim se ni ja ranije iako on kaze od 38 tjedna da vec moze pomalo, ali neka nje jos 10-ak dana sto se mene tice unutra😉 ajme pisem ovo 10-ak i bas me panika lovi🤣 i istovremeno ne mogu docekati da ju vidim🥰Zapisala sam si da ako si zatvorena ili 1 prst otvorena ponavljati stipkanje trbuha svakih 10 minuta do kontrakcije i to raditi sat vremena- znaci stipkas trbuh->dobijes kontrakciju i onda pauziras 10 min pa ispocetka do 1h (ispada kao da moras dobiti kontrakciju nakon stipkanja uvijek 😂). Nakon tih 1h stipkanja napraviti 1,5h pauzu pa ispocetka.
A za bradavice ista stvar samo umjesto 1h ponavljati to sve unutar 1,5h pa onda napraviti 1,5h pauzu.
Evo nadam se da sam dobro zapisala i dobro objasnila. Mozda Malena zna bolje
Hvala ti puno👌🥰 spremim si ako zatreba🤷♀️
👩 33
👨35
09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢 TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
6/2023➕🌈❤️🙏
Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞
Sortiraj odgovore
Najstariji