![](/media/img/3a/cb/683f771e81bd3e55a6b2.jpeg)
Stavit lavor u auto pa sjedit u lavoru 😂
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Hahaah umirem na lavor 😅
Puknuo mi je doma prvi put, al nije pljuslo, i cilo vrime je iza curkalo, ulozak i rucnik na sjedalo. Iza nakon klistira i hodanja po hodniku u predradjaoni bila sam u spavacici samo i nije nesto curkalo nego je ostatak otisao kad sam legla na stol. Mislim da je kako kod koga, ovisi kako se odigra 😁
Super, hvala cure na savjetima :) onda trpam i jedan rucnik ekstra u ruks (da, krenula sam se jucer pakirati ali mi se bas ne da, valjda me nece iznenaditi jer nisam jos spakirala do kraja).
Pola kofera mi zauzmu chicco ulosci i to sam pola pakiranja samo stavila. 😂 Druga polovica su mi frida mom stvari.
Mislim da cu se morat prebacit u veci kofer
I meni to cijelo vrijeme u glavi, htjela bi taj manji kofer uzet al kad su mi dosli ti ulosci sve mislim uzet onaj najveci kofer ko da idem na mjesec dana 😂
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Bravo za super preglede i lijepe velike bebe! Baš je lijepo da smo sve većinom dobro (uz veće ili manje trudničke boljke), a najvažnije je da su bebice ok 🥰
Iako nisam imala iskustvo puknuća vodenjaka, uzela bi one podloge koje stavljaju odraslima ispod guze kad leže doma, s gornje strane su upijajuće, a s donje plastične, dimenzije možda 80x40, ali ne znam točno.
Rekla sam prije par dana da me hvata hunjavica i pomogla sam si u jednom danu sa ovime: 1 litra vode, 1 limun, malo meda, cimeta, kurkume, đumbira - sve nestalo kao rukom odnešeno 😍😍
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Yellowsubmarine, baš je nisko, pa nije ni čudo da osjetiš toliko pritisak.
Hhahah lavor xD, dobra ideja :D. Ja sam čula da samo 30% žena ima puknuće vodenjaka, ostalim se desi pri izgonu ili se probuši od strane doktora. Ja sam to zamišljala onako baš filmski, poplava i sl, ali čini mi se da to nije često baš tako.
Koliko vi uložaka nosite u rodilište? Ja još nisam krenula s tim popisom, moram čim prije. Tek sam popisala što sam sve kupila za bebu da imam pregled na jednom mjestu.
Curke koje ste već rađale, koliko vam je sati prošlo u prosjeku od pucanja vodenjaka/curenja plodne vode do poroda?
Skupljajući informacije, čini mi se da su 2 bitna faktora za dobar porod doći što kasnije u bolnicu i potrefiti da nema gužve u bolnici hehe.
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Trajanje poroda- trudovi od 5h ujutro, puknuo vodenjak u 10h ( oprala kosu, rucala i pokupila stvari ). Do 13h bila u bolnici, 3 prsta otvorena, klistir. Prehodala do 17h i usla u radjaonu sa 7 prstiju. Rodila u 19:25h 😅 dugo po meni, ali ja nisam htjela ni lezati ni drip ni nista. Turbo prirodno 😅
Trajanje poroda- trudovi od 5h ujutro, puknuo vodenjak u 10h ( oprala kosu, rucala i pokupila stvari ). Do 13h bila u bolnici, 3 prsta otvorena, klistir. Prehodala do 17h i usla u radjaonu sa 7 prstiju. Rodila u 19:25h 😅 dugo po meni, ali ja nisam htjela ni lezati ni drip ni nista. Turbo prirodno 😅
Je li mi možeš objasniti kako izgleda taj klistir? Znam da se to daje kako bi se "olakšala" pred porod, ali ne znam je li to tableta, injekcija, nešto treće? :D
Ja sam isto trenutno stava da ne želim ništa, samo nečural hehe, a vidjet ćemo kako će to ustvari ići kada dođem u rodilište. Navodno kad trudovi krenu trajati 1 min i više, može se krenuti u bolnicu. Sve što je kraće je priprema. Pokušavam to mužu objasniti, ali mi ne ide. On je u strahu da će se nešto desit i želi da idemo u bolnicu čim osjetim prvi trud, a to je totalno nepotrebno..
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Klistir - legnes na stol ginekoloski, noge u zrak, stave ti malu cijev u guzu iz neke kao boce (pretpostavljam da je unutra voda)
Kazu ti da stisnes guzu i tako drzis koliko god dugo mozes, i kad pustis ides na wc i tamo se “cistis”.
Mene je bilo trta tog klistira najvise kad sam isla radjat ( kako naivno 😂😂) a na kraju nidi veze iskreno, bar meni
Ne znam jel u svakom rodilistu ta ista procedura, ovo je na vinogradskoj bilo
Joj ja sam se bojala tog klistira jer kao žene odbijaju klistiranje ovo-ono, na kraju niš, topla vodica, ne osjetiš skoro ništa. Jedino moraš ekstra brzo do wc-a i dobro gađati da ne zasereš sve.
Porod od pucanja vodenjaka: pa kažu na svim tečajevima kad vodenjak pukne da nema čekanja trudova na par min nego da je porod počeo i da se lagano spremiš, otuširaš i pravac bolnica. Tako sam i ja jer oko 2 ujutro filmski mi je u krevetu puknuo. Krenulo ful curiti. Onda krenuli i trudovi. Otuširala se i u bolnicu. Tamo mislim oko 3-3:30 da smo došli. Zaprimili me. Klistir. Pregled, čini mi se 2 prsta otvorena. Relativno brzo uz šetnju došla na 4. Tražila epiduralnu, nije mi ju uspjela iz 3 pokušaja dati anesteziologinja i onda je počela moja panikica i sve se usporilo. Drip, sati i sati muke i tek oko 14h odlučili na hitan carski jer se mali nije spuštao, a prošlo je 12h od pucanja vodenjaka. Tak da ukupno 13h cca od početka, tj. pucanja vodenjaka.
Ovaj put nadam se da mi neće prvo puknut, nego da ću durat trudove doma koliko ide pa tek onda u bolnicu. Ali vidjet ćemo.
2020. 👦🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji