Donna2022Vidim da ste se dosta raspisale o dojenju. Obzirom da mi je prvo dijete, vec me sad love lagane paranoje, nekako sam mislila da tu nema neke “nauke”- stavis bebu na sisu i ona vuce🤣 ali u zadnje vrijeme sto vise citam to mi je vise SF🤪 svakako bih ju voljela dojiti barem 2-3 mj. Kupila sam neki dan famoznu Medelu, dvostruku elektricnu, iako sam svjesna da mi mozda nece trebati ali eto, sad sam kao na miru jer “kako mogu rodit a nemam izdajalicu🤪🤦♀️ Pitanjce- da li da uzmem adaptirano unaprijed da imamo cim dodjemo doma za slucaj da nemam mlijeka ili da cekam dok ne rodim? Mislim lako muza posaljem u ljekarnu..ako ste uzimale unaprijed- kako ste odabrale vrstu/marku? Imate preporuku?
Pelene- takodjer trebam savjet od mama s vise iskustva😉 imamo paket Pampers 0 i 1, kupila sam nekoliko povoja za siroko povijanje, navodno su tu podjeljena misljenja- netko radi siroko, netko samo jednokratnu, ali cula sam od nekoliko med sestara da je ipak bolje barem na pocetku, a i beba je nekako “cvrsca”..
Od kremica za guzu- JGL krema ili?
Hvalaaa🌸
Ja sam adaptirano uzela taj dan kad sam dosla doma s bebom(Bebimil koji su koristili u rodilistu) nisam zadovoljna jer je mali dobio grceve od njega, koristila sam na kraju Hipp Comfort(on je za grceve ima laganiju formulu) al to jbg nikad ne znas dok ne prodje koji dan. I od tad sam ostala nA hippu.
Pelene, 0 ti treba samo ako beba bude bila manja od 3 kg, nisam ih ni kupovala nego samo 1(pampers).
Imam pelene za siroko povijanje no patronazna mi je pokazala i kako se moze s tetra pelenom i bude zapravo cvrsce i dosta je jednostavno za staviti:koristila sam siroki povoj sigurno 1-2 mj, pogotovo prvi mjesec dok nismo isli na snimanje kukova.
Krema za guzu- koristim pavlovicevu(svakodnevno) i sudocrem kad je bas crvenilo jako, cula sam da je i ta jgl dobra tako da svako kako njemu odgovara:)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Vidim da ste se dosta raspisale o dojenju. Obzirom da mi je prvo dijete, vec me sad love lagane paranoje, nekako sam mislila da tu nema neke “nauke”- stavis bebu na sisu i ona vuce🤣 ali u zadnje vrijeme sto vise citam to mi je vise SF🤪 svakako bih ju voljela dojiti barem 2-3 mj. Kupila sam neki dan famoznu Medelu, dvostruku elektricnu, iako sam svjesna da mi mozda nece trebati ali eto, sad sam kao na miru jer “kako mogu rodit a nemam izdajalicu🤪🤦♀️ Pitanjce- da li da uzmem adaptirano unaprijed da imamo cim dodjemo doma za slucaj da nemam mlijeka ili da cekam dok ne rodim? Mislim lako muza posaljem u ljekarnu..ako ste uzimale unaprijed- kako ste odabrale vrstu/marku? Imate preporuku?
Pelene- takodjer trebam savjet od mama s vise iskustva😉 imamo paket Pampers 0 i 1, kupila sam nekoliko povoja za siroko povijanje, navodno su tu podjeljena misljenja- netko radi siroko, netko samo jednokratnu, ali cula sam od nekoliko med sestara da je ipak bolje barem na pocetku, a i beba je nekako “cvrsca”..
Hvalaaa🌸
Krivo mi se odg prvi put pa da se lakse snadjes!
Ja sam adaptirano uzela taj dan kad sam dosla doma s bebom(Bebimil koji su koristili u rodilistu) nisam zadovoljna jer je mali dobio grceve od njega, koristila sam na kraju Hipp Comfort(on je za grceve ima laganiju formulu) al to jbg nikad ne znas dok ne prodje koji dan. I od tad sam ostala nA hippu.
Pelene, 0 ti treba samo ako beba bude bila manja od 3 kg, nisam ih ni kupovala nego samo 1(pampers).
Imam pelene za siroko povijanje no patronazna mi je pokazala i kako se moze s tetra pelenom i bude zapravo cvrsce i dosta je jednostavno za staviti:koristila sam siroki povoj sigurno 1-2 mj, pogotovo prvi mjesec dok nismo isli na snimanje kukova.
Krema za guzu- koristim pavlovicevu(svakodnevno) i sudocrem kad je bas crvenilo jako, cula sam da je i ta jgl dobra tako da svako kako njemu odgovara:)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Cure super za dobre preglede!
Bananica, meni je taj tečaj bio super. Kad rodim, otići ćemo opet s bebom da vidimo koja vrsta nosiljke/marame nam najviše paše.
Sutra idem na radionicu dojenja i baš se radujem, super su mi ove radionice od grada Zg. Želim pokušati dojiti, ali nisam baš optimistična, jer imam dosta uvučene bradavice. Mama mene i brata nije uspjela dojiti zbog toga, ali evo pokušat ću. Ima li još netko ovaj problem?
Donna, nama je patronažna preporučila od krema Pavlovićevu mast i sudokrem.
Epiduralna/indukcija - želim pokušati bez oboje, pa dokle išlo. Ono što definitivno znam je da rađam na sve 4 ili na boku i nikako na leđima :D. Planiram u predrađaoni biti na nogama, hodati, kružiti zdjelicom. Cure tko god je u Zg, obavezno otiđite na radionicu Ljudska prava u porodu koju organizira Hrvatska udruga doula :) Topla preporuka, sve objasne od prvog truda, do trenutka kad bebu stavite na prsa.
Sisy, ja sam isto imala puno vode u nogama, uspjevam riješiti podizanjem noga 2-3 puta dnevno, po 15 min. Idem 2 puta mjesečno na prenatalnu masažu gdje mi "istiska" svu vodu iz noga.
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Alexica mi se pratimo isto po kg. Kod mene isto kg stagnira od kad sam saznala za gestacijski.
Baby ja sam koristila hemeroprotect mast. Rokam dva magnezija od 375 mg i stvarno mi dosta pomaže. Kad je dosta zapinjalo smokvan pred spavanje.
Čula sam već za taj Smokvan, jel djeluje što?
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Vidim da ste se dosta raspisale o dojenju. Obzirom da mi je prvo dijete, vec me sad love lagane paranoje, nekako sam mislila da tu nema neke “nauke”- stavis bebu na sisu i ona vuce🤣 ali u zadnje vrijeme sto vise citam to mi je vise SF🤪 svakako bih ju voljela dojiti barem 2-3 mj. Kupila sam neki dan famoznu Medelu, dvostruku elektricnu, iako sam svjesna da mi mozda nece trebati ali eto, sad sam kao na miru jer “kako mogu rodit a nemam izdajalicu🤪🤦♀️ Pitanjce- da li da uzmem adaptirano unaprijed da imamo cim dodjemo doma za slucaj da nemam mlijeka ili da cekam dok ne rodim? Mislim lako muza posaljem u ljekarnu..ako ste uzimale unaprijed- kako ste odabrale vrstu/marku? Imate preporuku?
Hvalaaa🌸
Ja sam isto totalna neznalica, al ako planiras dojiti prodji bar koji tecaj - imas Rodin online besplatni. Prema njemu greska je koristiti izdajalicu i AD jer si time zapravo smanjujes proizvodnju mlijeka i teze uspostavljas dojenje. Al, to su moji zakljucci nakon tecaja, ne mora biti tako. Idem i na radionicu o dojenju pa cu i tu valjda nauciti nesto. Al izgleda da to nije bas samo tako jednostavna stvar, i da kombo dohrana i dojenjr funkcionira ak mislis dojit krace..
3/2024 💙
Cure super za dobre preglede!
Bananica, meni je taj tečaj bio super. Kad rodim, otići ćemo opet s bebom da vidimo koja vrsta nosiljke/marame nam najviše paše.
Sutra idem na radionicu dojenja i baš se radujem, super su mi ove radionice od grada Zg. Želim pokušati dojiti, ali nisam baš optimistična, jer imam dosta uvučene bradavice. Mama mene i brata nije uspjela dojiti zbog toga, ali evo pokušat ću. Ima li još netko ovaj problem?
Donna, nama je patronažna preporučila od krema Pavlovićevu mast i sudokrem.
Epiduralna/indukcija - želim pokušati bez oboje, pa dokle išlo. Ono što definitivno znam je da rađam na sve 4 ili na boku i nikako na leđima :D. Planiram u predrađaoni biti na nogama, hodati, kružiti zdjelicom. Cure tko god je u Zg, obavezno otiđite na radionicu Ljudska prava u porodu koju organizira Hrvatska udruga doula :) Topla preporuka, sve objasne od prvog truda, do trenutka kad bebu stavite na prsa.
Sisy, ja sam isto imala puno vode u nogama, uspjevam riješiti podizanjem noga 2-3 puta dnevno, po 15 min. Idem 2 puta mjesečno na prenatalnu masažu gdje mi "istiska" svu vodu iz noga.
Baci i ti pogled na taj Rodin online o dojenju. Prema njemu bradavice ti ne bi trebale bit problem. Znam da sad zvucim ko reklama 🙈 to je jedini takav tecaj kojeg sam poslusala pa nemam jos za usporedit info, al ako su info tocne u njemu onda je dosta koristan. S tim da i primjetim - jako je pro dojenje (sisa je jedina ispravna i najbolja hrana)- sto isto ne mora odgovarati svim majkama. Slicno kao sto im i tecaj o porodu dosta naglasak stavlja na tvz prirodni porod s sto manje medicinskih intervencija. Sto nije bas uvijek izvedivo u bolnicama. Meni taj recimo nije toliko sjeo 😅
3/2024 💙
Donna, ma ako izdržiš 2-3 mjeseca, uspjet ćeš i kasnije 😅 Najteže je na početku.
Krema - samo JGL, od svega drugog bi dobili gadan osip.
Nikad nisam koristila ništa za široko povijanje pa neću ni sad, kukovi ok.
Pelene - Violeta, moji su bili manji i koristili su neko vrijeme najmanju veličinu. Kad su došli veći, tipa godinu dana, smo koristili one od DM, ni ne znam više kako se zovu 🤦😂😂
AD - moji Novalac obični, ali svatko si to treba izabrati sam prema onome što bebi odgovara.
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Zelena123 ja sam s prvim imala uvučene bradavice i šeširići tu puno pomognu pa ih si uzmi odmah u bolnicu. Poslije kad se već to malo uspostavi možeš probati i izvući s izdajalicom bradavicu neposredno prije dojenja.. U svakom slučaju, dojenje je moguće s uvučenim bradavicama, a beba će ti onda sa dojenjem s vremenom izvući trajno.
2020. 👦🏻
Ja sam bila u školi dojenja a do tad sam živjela u blaženom neznanju u kojem dijete samo staviš na sisu i to je to, dijete sisa mama sretna. Nakon odslušanog predavanja, dojenje mi se čini kao jedna kompleksna i komplicirana radnja i iako sam bila uvjerena da ću dojiti, nekako mi to sad izgleda kao SF. Još se kod mene radi o prvoj trudnoći. Valjda sam se malo usrala svega šta sam tamo čula jer nakon tog mi se dojenje čini dosta teško, zahtjevno i iscrpljujuće... U smislu da se sto nekih faktora mora poklopit i baš se nadam da će naša beba otpočetka imat dobar hvat bradavice i da će mlijeko nadoć i da će sve bit super 🤣 klasa optimist 🤣🍀 sad se još više divim ženama koje doje 🥰
Porod bi probala bez epiduralne i dripa ako sve bude ok, opet optimistično za prvi put ali nije mama p* rodila 🤣🤣🤣
AD planiram pripremiti za svaki slučaj, od onog šta sam gledala najviše mi se svidio Novalac Plus tako da bi njega uzela, iako znam da to ne ovisi o meni nego o mladom gospodinu...
Za pelene sam se isto odlučila za Violetu, i to onu bijelu. Probat s tim pa vidjet, ako ne budu valjale ćemo eksperimentirat.
Od kozmetike uzela JGL žutu kremu i sudokrem ako bude pelenskog osipa. Kad krenu kupanja planiram samo dodati kap bademovog ulja na početku, kasnije bi uzela Mustelu i za kupanje i za mazanje i za tjemenicu, nekako imam pozitivna iskustva oko sebe s tim. Vlažne maramice isto na početku ne planiram koristiti, kasnije ako budem bi također Violetu.
Nekako mi se čini da u svemu ovome ima dosta iskušavanja i eksperimentiranja 😅
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Super su mi ova vaša iskustva, ja sam mislila od prve pripremiti i ad, za svaki slučaj jer sma mislila da nema ništa loše u tome i kad sam krwnula kupiti online dohranu, na webu mi je iskočila obavijest tipa najbolja hrana je dojenje, onda su me u okolini počeli kao kako misliš nećeš dojiti bebu i isprepadali su me i zbedirali da beba neće razviti imunitet i zdravlje ako joj uskratim. A nisam ni rekla da ću stirktno samo sam se htjela pripremiti za sve opcije, pa onda ono, valjda ćeš kupiti najskuplje ad u ljekarni?? Onak omg ja sam stvarno mislila da je hrana za bebu nešto najprovjerenije na tržištu i da ne moram strijepiti ako nam ne bude išlo :(
Te priče o imunitetu ne drže vodu više uopće. Frendica ima curke jedna dojena,a druga nije i bome obje jednako boluju. Nemoj da se netko petlja u tvoje izbore. To je samo tvoja osobna stvar.
Potpisujem, dojenje nema veze s imunitetom. Moj prvi sin nije dojio tj. pokušavali smo kratko dok nisam odlučila ne mučiti sebe i njega i on baš ima dobar imunitet, kad smo svi bolesni on ostane zdrav 😀 Ovaj mali od 16 mj. isto ima dobar imunitet, još nije antibiotik niti jedan popio a dojio je puno više od starijeg brata, ali isto od početka u kombinaciji sa ad-om.
Znam puno dojenje djece sa raznim alergijama, dermatitisima, stalno bolesni tako da pravila nema.
Sortiraj odgovore
Najstariji