Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    amystiqa
    16. Siječanj 2024. 15:18

Bananica80

Znate li mozda sto je to "babywearing"? 😀 prijavila sam se na radionicu i saznat cu iz prve ruke, al ne znam na sto sam se tocni prijavila 🙃 jesam dobro pokopcala, uce kako nositi bebu u onim klokanicama? Malo mi je cudno da za to treba tecaj/radionica, ovako djeluje da samo stavis bebu unutra…. 😀

Da tečaj za nošenje beba u nosiljkama, ali i maramama, slingovima i sl. 
    Iznenadila bi se koliko nije jednostavno na prvu dok se ne naučiš postaviti bebu čak i u običnu nosiljku, da bude ispravno zbog kukića.
    A tek vezanje u elastične marame i slingove, meni je to bila viša matematika. :D
    Gdje je tečaj, tj. čiji? I meni će trebati. Ja bih ovaj put probala i maramu koristiti, prošli sam samo nosiljku. 

2020. 👦🏻

• Alexica
    16. Siječanj 2024. 15:24

Bananica80

Znate li mozda sto je to "babywearing"? 😀 prijavila sam se na radionicu i saznat cu iz prve ruke, al ne znam na sto sam se tocni prijavila 🙃 jesam dobro pokopcala, uce kako nositi bebu u onim klokanicama? Malo mi je cudno da za to treba tecaj/radionica, ovako djeluje da samo stavis bebu unutra…. 😀

Dobro si pokopcala. :)
    Uce te kako vezati marame, na sto paziti u nosiljci kod polozaja djeteta, kako pravilno odabrati nosiljku kod kupovine… meni je bilo jako zanimljivo, a i dobili smo jos neke informacije koje mozda nemaju veze sa samim nosenjem u nosiljci nego i sa babyhandlingom.

Anica88
    16. Siječanj 2024. 15:42

Alexica

Bananica80

Dobro si pokopcala. :)
    Uce te kako vezati marame, na sto paziti u nosiljci kod polozaja djeteta, kako pravilno odabrati nosiljku kod kupovine… meni je bilo jako zanimljivo, a i dobili smo jos neke informacije koje mozda nemaju veze sa samim nosenjem u nosiljci nego i sa babyhandlingom.

Da li se na taj tecaj ide nakon poroda s bebom ili prije?

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Bananica80
    16. Siječanj 2024. 15:53

Hvala na info za babywearing. Na tecaj sam se prijavila preko Doma zdravlja Zagreb Centar. Evo link https://dzz-centar.hr/savjetovalista/savjetovaliste-za-poticanje-rasta-i-razvoja-zdravog-djeteta/
    Ima vjerojatno i za DZ istok i zapad. Radionica je uzivo - mislim da je jednom mjesecno (ja sam u terminu za veljacu). Za trudnice je, dakle ne nosis svoju bebu 😀

3/2024 💙

• Bananica80
    16. Siječanj 2024. 16:10

E i da napomenem, sve radionice DZ Zg su od 15:30-17:00h, dakle u radno vrijeme nekih. Ja sam doma na komplikacijama pa mi nije problem, al cisto da imate u vidu

3/2024 💙

• 12345M
    16. Siječanj 2024. 17:23

Ja sam u subotu poslala mail za trudnicki tecaj ( https://www.zagreb.hr/trudnicki-tecajevi/453 ) i pise da cu dobit sve informacije preko maila, al evo jos mi nije niko nista odgovorio, tecaj bi trebao bit online i dobije decki potvrdu da moze bit samnom na porodu, u nasem gradu je mala sansa da cemo stic odradit taj tecaj 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• Alexica
    16. Siječanj 2024. 17:47

12345M

Ja sam u subotu poslala mail za trudnicki tecaj (https://www.zagreb.hr/trudnicki-tecajevi/453) i pise da cu dobit sve informacije preko maila, al evo jos mi nije niko nista odgovorio, tecaj bi trebao bit online i dobije decki potvrdu da moze bit samnom na porodu, u nasem gradu je mala sansa da cemo stic odradit taj tecaj

Dobit ces link dan prije tecaja, tako nekako. Ili mozda cak na dan tecaja, ne mogu se sjetiti

Malena1122
    16. Siječanj 2024. 18:06

sophisticy

Super su mi ova vaša iskustva, ja sam mislila od prve pripremiti i ad, za svaki slučaj jer sma mislila da nema ništa loše u tome i kad sam krwnula kupiti online dohranu, na webu mi je iskočila obavijest tipa najbolja hrana je dojenje, onda su me u okolini počeli kao kako misliš nećeš dojiti bebu i isprepadali su me i zbedirali da beba neće razviti imunitet i zdravlje ako joj uskratim. A nisam ni rekla da ću stirktno samo sam se htjela pripremiti za sve opcije, pa onda ono, valjda ćeš kupiti najskuplje ad u ljekarni?? Onak omg ja sam stvarno mislila da je hrana za bebu nešto najprovjerenije na tržištu i da ne moram strijepiti ako nam ne bude išlo :(

Te priče o imunitetu ne drže vodu više uopće. Frendica ima curke jedna dojena,a druga nije i bome obje jednako boluju. Nemoj da se netko petlja u tvoje izbore. To je samo tvoja osobna stvar. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    16. Siječanj 2024. 18:09

Alexica mi se pratimo isto po kg. Kod mene isto kg stagnira od kad sam saznala za gestacijski. 
    Baby ja sam koristila hemeroprotect mast. Rokam dva magnezija od 375 mg i stvarno mi dosta pomaže. Kad je dosta zapinjalo smokvan pred spavanje. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Donna2022
    16. Siječanj 2024. 18:58

Vidim da ste se dosta raspisale o dojenju. Obzirom da mi je prvo dijete, vec me sad love lagane paranoje, nekako sam mislila da tu nema neke “nauke”- stavis bebu na sisu i ona vuce🤣 ali u zadnje vrijeme sto vise citam to mi je vise SF🤪 svakako bih ju voljela dojiti barem 2-3 mj. Kupila sam neki dan famoznu Medelu, dvostruku elektricnu, iako sam svjesna da mi mozda nece trebati ali eto, sad sam kao na miru jer “kako mogu rodit a nemam izdajalicu🤪🤦‍♀️  Pitanjce- da li da uzmem adaptirano unaprijed da imamo cim dodjemo doma za slucaj da nemam mlijeka ili da cekam dok ne rodim? Mislim lako muza posaljem u ljekarnu..ako ste uzimale unaprijed- kako ste odabrale vrstu/marku? Imate preporuku?
    Pelene- takodjer trebam savjet od mama s vise iskustva😉 imamo paket Pampers 0 i 1, kupila sam nekoliko povoja za siroko povijanje, navodno su tu podjeljena misljenja- netko radi siroko, netko samo jednokratnu, ali cula sam od nekoliko med sestara da je ipak bolje barem na pocetku, a i beba je nekako “cvrsca”..
    Od kremica za guzu- JGL krema ili? 
    Hvalaaa🌸

👩 33
    👨35
    09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢

TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
    6/2023➕🌈❤️🙏
    Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.