Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lalllla
    16. Siječanj 2024. 13:09

Baby.nb.3

Tako je, i moj je imao užasne grčeve, da bi se na kraju ispostavilo da je alergičar i primao je poseban AD na recept, a ja sam bila na strogoj eliminacijskoj dijetu, gotovo ništa nisam jela, jer je opet bilo bolje da jede dojeno mlijeko nego samo AD, i baš smo se namučili sa svim tim, ali prošlo je, imam jedno iskustvo više, i puuuno živaca i strpljenja također 🥰
    Nego, evo meni i u ovoj trudnoći hemoroida 🥺🥺 Koja krema vam se pokazala dobra? Nekad sam koristila hemopropin mast, je ona i dalje ok ili ima nešto bolje? Imate još neki savjet ili preporuku za sok ili sirup za mekšu stolicu, da se ne mučim?

Hemopip mast , kantarianovo ulje za mazanje i imas za kupiti u ljekarni Redovita prah za omeksavanje stolice, ili prirodno, kruske, sljive

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Alexica
    16. Siječanj 2024. 13:12

12345M

Alexica

12345M

Vidim da ste pisali da si pregledam vjezbe za okretanje bebe, nadam se da ce mu to pomoc da se zaokrene, decko non stop govori pa nece mali da visi naopacke, tek 1.2 je pregled al po udarcima i guranjem pod i između rebara bi rekla da lezi ravno ili glavom malo prema desnoj strani rebara

Gdje osjecas stucanje? Ako je u donjem dijelu dobra je sansa da je glavica dolje.
    Mene udara nogicama sad pod rebra, ali cesto osjetim i udarce na desnoj strani trbuha kao i skroz dolje u zdjelici, valjda kad se rasteze pa udara glavom 😂
    Jako je tesko odgonetnuti kako je okrenut. Ja sam danas bila uvjerena da ce bit nanzadak pogotovo sto ne mogu razlikovati guzu i glavu haha. Na kraju se ispostavili da je na vrhu kod zeluca guza :)

Kreni sto prije s vjezbicama, evo jedan dobar link gdje su ove najbitnijehttps://youtu.be/e-kh6nxGkCk?si=YDBcZalHbAZd73Uv

Osjetim dole lijevo kad sjedim onak me iz trbuha po nogi moze udarit i vecinom po lijevoj strani su udarci, ali sve nesto mislim kad se okrene da cu osjetit noge u rebrima ili vislje gore

Onda vjezbe i vjezbe odmah danas i ne odustaj, 3x dnevno osim one zadnje od 20min na dasci za peglanje iz videa (ako ju imas, ako ne, smisli nesto s jastucima), nju mozda najbolje samo prije spavanja i mislim da je najucinkovitija.
    Nakon vjezbi su bebe jako zivahne pa se pripremi na to jer im stvoris prostora. :)
    Slobodno dodaj jos koje istezanje i kruzenje na pilates lopti ako je imas. Nasla sam jos neke fore sa lampicom s kojom pokazujes put bebi, ali ne znam koliko su to babske price. Google je stvarno nepresusan izvor informacija.
    Drzim fige da se okrene!

P.s. ja i sad dok je okrenut ispravno zapravo nemam udarce stalno u rebra, nekad su i po sredini trbuha. Skroz mi ga uzdigne (mozda me laktari rukama, nemam pojma), nije ni malo njezan. Ono sto mogu napipati dok lezim na ledjima je guza gore visoko- mala kvrgica i onda kraljeznicu cijelom duzinom lijeve strane. Glavicu uopce ne znam napipati dolje.

amystiqa
    16. Siječanj 2024. 13:30

Ja sam najviše radila ovu s laktovima na podu, a nogama na kauču, ta mi se činila kao da mu stvara baš dosta prostora za okret. Ali definitivno napomena da treba pomoć kod nekih vježbi jer su akrobacije u visokoj trudnoći. 

2020. 👦🏻

• cocinella
    16. Siječanj 2024. 13:39

Što se tiče dojenja, upravo završavam 15 punih mjeseci. Ne znam koliko ću još nastaviti. Razmatram i tandemsko.
    Meni je pak isključivo dojenje bilo komotno jer nisam morala maltretirati muža koji radi svakakve smjene, sve nam je od prve leglo kako treba, a i definitivno ne vidim scenarij u kojem se dižem usred noći da bi mućkala formulu i psovala jer opet nema čistih bočica 😂
    Ovako sam ju samo prebacila u krevet, sve smo obavile ležećki i u polusnu i sretne i jedna i druga. Nadam se da će i s drugom biti tako.
    S druge strane, nakon jedno 5,6 mjeseci počela me hvatati “depresija” jer nikuda nisam mogla bez nje na duže od par sati i osjećala sam se kao u zatvoru. Ali i to smo pregurale.
    Nisam imala problema s hemeroidima ni u prvoj ni u ovoj trudnoći, ali nakon poroda sam imala baš krasne grozdove - to sam sve riješila u tjedan dana uz Tucks pads i Hemero Protect kremu.

Martinaaa_
    16. Siječanj 2024. 13:46

Mene toliko brinu ti hemeroidi da ne to strasno 😔
    Vec me sad muce a bojim se i pomisliti sta ce biti nakon poroda.
    Mislim samo nek se rodi ziva i zdrava a poslije cu se boriti s hemeroidima. 
    Moja cura je na predzadnjem pregledu bila glavom dolje, prosli pregled mi nije radio uzv i nadam se da je i ostala glavom dolje. 

💓

• Alexica
    16. Siječanj 2024. 14:23

Malena1122

Ogtt odradila bi ga još pet puta samo da je nalaz bio ok. Ova dijeta i briga plus indukcija je koma.
    Alexica pa nije puno velik moj je veći malo od tvoga Al tu su negdje. Ja se tješim da nešto to nije veliko.
    Zadak meni se čini da se on okrenuo jer štucanje nije toliko visoko nego je sad negdje desno sa strane Al ajd ti ga znaj. Moja se malena okretala više puta sve do 38og tjedna tako da možda imam djecu koja se jednostavno vole okretat.
    Drago mi je za sve dobre preglede❤️

E pa sad sam kod drugog doktora jer mi je vrijeme za preglede u bolnici pa valjda on malo i drugacije mjeri pa je malo manji ispao (tj dobio samo 100tinjak grama u 2tjedna)- ispada da je to neki prosjek po tezini. Sad navodno i manje rastu, evo vidjet cemo, ja se nadam da necemo preko 3500 😅 (ili bar da bude ispod 4)
    U svakom slucaju za sad nije nista za indukciju do 40.tjedna bez obzira na gestacijski, a onda cemo pricati dalje.
    Drzim ti fige da se ne izvrti :)
    Netko je jos pisao za velicinu bebe - moj je u 32. bio na 2500g a u 28. tjednu ja mislim 1800. Sve je to ok nikad mi doktori nisu dramili, samo su komentirali da je decko i pol (ali ne u negativnom smislu), a i navodno puno fulavaju te mjere na kraju- nekima procijene vise, nekima manje jer je sve to kompjutorski izracunato na temelju mjera trbuscica, glave, bedrene kosti.
    Jedino treba vidjeti taj ogtt naravno. 
    Meni je jedina utjeha u svemu tom sto se tice gestacijskog sto stojim na +6kg. Da ga nemam bio bi raspasoj s hranom i slatkisima. Sad se veselim porodu i nadam se da cu dojiti (kazu da to trosi puno kalorija) pa da cu moc malo nadoknaditi slatko i tu i tamo neku pizzu/hamburger. 😂

• Baby.nb.3
    16. Siječanj 2024. 14:29

Što se tiče kila, zasad sam na +5. Vam se to čini ok u mojim tjednima?
    Mislim da su moji dečki oko 28tt imali tek 1000gr, sad je beba na niti 500gr, računam da će opet oko 3kg.
    Alexica, dojenje troši full puno, stalno si gladna i žedna 😁😁

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Alexica
    16. Siječanj 2024. 14:37

Baby.nb.3

Što se tiče kila, zasad sam na +5. Vam se to čini ok u mojim tjednima?
    Mislim da su moji dečki oko 28tt imali tek 1000gr, sad je beba na niti 500gr, računam da će opet oko 3kg.
    Alexica, dojenje troši full puno, stalno si gladna i žedna 😁😁

I ja sam bila u tim tjednima tako negdje, meni se ne cini puno, ali ne znam zapravo koliko se dobije kasnije kad mene kontrolira ova dijeta za gestacijski pa sam zapravo u stagnaciji (jedno vrijeme sam i mrsavila) od 28.tjedna.
    Neki kazu da najvise dobijes na kraju, a ja mislim da je sveukupno oko +15 okej. Postoji hipp kalkulator na netu koliko kila bi trebao dobiti s obzirom na indeks tjelesne mase pa checkirajte https://www.hipp.hr/trudnoca/savjeti/kalkulator-porasta-tjelesne-mase/

Eto onda se nadamo dojenju da si malo dam oduska sa slatkisima, to mi je trenutno najveci craving a ne smijem 😅

Anica88
    16. Siječanj 2024. 14:38

Martinaaa_

Mene toliko brinu ti hemeroidi da ne to strasno 😔
    Vec me sad muce a bojim se i pomisliti sta ce biti nakon poroda.
    Mislim samo nek se rodi ziva i zdrava a poslije cu se boriti s hemeroidima.
    Moja cura je na predzadnjem pregledu bila glavom dolje, prosli pregled mi nije radio uzv i nadam se da je i ostala glavom dolje.

Tako i mene muce :(
    Imam velike i bolne vanjske hemeroide makar mi je stolica mekana.
    Strah me sto ce biti nakon poroda :o
    Cak sam isla googlati smijem li s njima na prirodan porod, pise da to nije zapreka

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Bananica80
    16. Siječanj 2024. 15:13

Znate li mozda sto je to "babywearing"? 😀 prijavila sam se na radionicu i saznat cu iz prve ruke, al ne znam na sto sam se tocni prijavila 🙃 jesam dobro pokopcala, uce kako nositi bebu u onim klokanicama? Malo mi je cudno da za to treba tecaj/radionica, ovako djeluje da samo stavis bebu unutra.... 😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.