![](/media/img/67/b2/2d553efa4aa88e12142a.jpeg)
Alexica, Sandra, Maša, bravo za super preglede!
Sandra, stavila te na dijetu za dijabetes?
Maša, ti je i sin bio manji? Meni su dečki bili manje bebe pa i sad očekujem takvu, pogotovo što stvarno i je manji trenutno.
Sissy, naticala sam u prethodnim trudnoćama, ali inače sam sklona naticanju ljeti pa sam sad presretna da ću roditi prije ljeta! Eto, možda te utješi 😅 Noge na povišeno, biti puno vode, izbjegavati sol.. Nemaš što puno, proći će kad radiš. Prati tlak 😘
Mene je malac noćas pošteno izmlatio, baš je aktivan i ima svoj ritam već sad 🥰
Dobrodošli su prijedlozi za muška imena, nikako mu naći nešto prikladno, a voljela bi mu napokon povezati sliku sa imenom 😇
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Alexica, Sandra, Maša, bravo za super preglede!
Sandra, stavila te na dijetu za dijabetes?
Maša, ti je i sin bio manji? Meni su dečki bili manje bebe pa i sad očekujem takvu, pogotovo što stvarno i je manji trenutno.
Sissy, naticalasam u prethodnim trudnoćama, ali inače sam sklona naticanju ljeti pa sam sad presretna da ću roditi prije ljeta! Eto, možda te utješi 😅 Noge na povišeno, biti puno vode, izbjegavati sol.. Nemaš što puno, proći će kad radiš. Prati tlak 😘
Mene je malac noćas pošteno izmlatio, baš je aktivan i ima svoj ritam već sad 🥰
Dobrodošli su prijedlozi za muška imena, nikako mu naći nešto prikladno, a voljela bi mu napokon povezati sliku sa imenom 😇
Nije 😂 sin je uvijek bio veći i roden je u 37 tt sa 3290 tako da nije bio mala beba definitivno 🙈
Ali curica ce bit mala mrva ali neka samo neka ona ima preko 2500 grama i ja sretna mozda necu sva zasivena ko za prvi porod 🙈
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Mene je doktorica oprala za težinu djeteta sad z petak pa sam na teškoj dijeti, više gladna nego sita. Moram na kontrolni uzv 9.2. , ako je predebel spominjala je i raniji carski al se iskreno nadam da neće do tog doć
Pa koliki je to 🤣. Moj je isto veći Al me nije oprao. Nema zašto kad nisam grama dobila zadnja dva mj 🤣
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Nemam iskustva s epiduralnom jer sam oba puta imala hladni carski, jedino tu mogu podijeliti svoja iskustva. Sad me čeka treći carski, nadam se da će dobro proći kao i prva dva puta.
Bebe stavljane na podoj isti, odnosno drugi dan (jer je bio u grijanom krevetiću), mlijeko došlo tek 3. ili 4. dan i onda bude gadno dok se ne uspostavi ponuda i potražnja, ali sve se to sredi kroz prvi mjesec 😇
E ovo mi je bas super info, jer me inace bas zanima kako ide sa dojenjemako je u pitanju carski. Dok cekam tecajeve/radionice od DZ, slusam ove besplatne online Rodine. Bas sam poslusala ovaj o dojenju, i iako mi je i prije bila privlacna ideja, sad su mi je skroz "prodali" 😄 i onda me skroz brine kako uspostaviti dojenje ako ti ne dofuraju bebu odmah kad rodis, tipa ako je carski. Jel onda nema beba pristup kolostrumu? I jel to drama za kasnije? I ako nema tog zlatnog sata jel "srede" oni to kako u bolnicama da se uspostavi dojenje.. 🤔
A što kad bebu moraju zbrinuti i nema zlatnog sata? Ma kakav zlatni sat, nisam o tome ni razmišljala, htjela sam vrijeme za sebe i pasalo mi je da ih ne vidim do predvečer 😅
Ali ja sam takva, volim svoju djecu najviše na svijetu, ali nisam plakala kad su išli u jaslice i slične šeme 😂
Dojila 9, tj. 12 mjeseci 👌
Za zlatni sat sam pitala jer je bas naglaseno da je jako jako bitno kod uspostave dojenja bez dohrane. I da je jako jako bitan kolostrum. Nije vezano uz "majcinske osjecaje" i "foto trenutak" 🙂. Napisale su cure da su dojile i bez tog zlatnog sata, pa valjda nece bit problema onda
Kažu nikakve dohrane, dude, izdajalice…samo sisa, sisa i još proklete sise 😂
Kad se uspostavi ritam, ko ne poludi u međuvremenu, onda je nsvodno super tamo za 2-3 mj 😅
Ja sam dojila 5 mj(morala sam prestati zbog nekih problema sa zdravljem jer sam morala na antibiotik s kojim ne smijes dojiti), imao je i dudu, i pio je moje mlijeko na bocicu kad me nije bilo , izdajala sam se odnosno imam haakkaa koja radi na vakum. I imala sam mlijeka jos da dojim dugo:)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Ja sam zapravo s obojicom kombinirala dojenje i jednu bocu dnevno jer su imali jaku žuticu, graničnu za hospitalizaciju, bili smo stalno u bolnici prva dva mjeseca, i bilo je jako važno da izmokre višak bilirubina.
Kad je sve dobro, prirodan porod i dojenje ide onda je super, ali pripremite se na sve scenarije i budite fleksibilne, možda neće sve biti kako ste zamislile. Kažem, u toj kombinaciji dojenje + jedna boca imam staž 9, tj. 12 mjeseci. Sad također planiram dojenje 🥰
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Ja sam dojila svoju curu do 14 mj. Da mi je nekad bilo previse je, da sam htjela odustat i prici ja bocu jesam sa nekih 7-8 mj ali ona niti cuti ni za jednu bocicu i dobranu, ma niti moje iz bocice mlijeko nije htjela. Tako da i ovaj put planiram dojiti ako budem mogla ali vev se psihicki pripremam jer prvih mjesec dana je meni s tim bilo ubitacno doslovno je bisila na meni. Nije htjela dudu do iza dva mjeseca
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
Ja sam isto dojila prvo, s tim da sam prvih mjesec dana izdajala i pio je na bočicu moje mlijeko jer nije htio dojiti pa je počeo tek kad je valjda ojačao malo.
Ugl. prvih možda tjedan-dva dok se ne uspostavi dojenje nije preporučljiva duda kako nebi došlo do nipple confusion, tj. da misle da je nešto drugačija tekstura i tvrdoća dude cica i onda da ne odbijaju pravu. Ali kad se uspostavi, nije problem duda.
Dojenje stvarno nije jednostavno u početku za većinu rodilja (čak i ne samo za one s prvim djetetom) jer treba naučiti bebu dobar hvat i često oštete bradavice krivim, a to bude jako bolno. A i općenito zna biti teško pa si svakako neki barem online tečaj pogledajte ili brošuru pročitajte da znate okvirno što vas očekuje.
2020. 👦🏻
Ja sam prvog dojila kratko nekih mjesec dana, a drugog iz kombinaciju sa bočicom 14 mj. Kad smo prestali s dojenjem preporodila sam se jer napokon dobro spava bez milijun buđenja i sl. Sad ovu bebu planiram isto dojiti uz kombinaciju sa ad-om koliko bude išlo, kad vidim da mi više nije ugodno preći ću na ad. Ja sam isto komotna po tom pitanju i ne da mi se maltretirati sebe i bebu pogotovo jer imam još 2 djece koje isto trebaju moje vrijeme i pažnju.
Ja sam prvog dojila kratko nekih mjesec dana, a drugog iz kombinaciju sa bočicom 14 mj. Kad smo prestali s dojenjem preporodila sam se jer napokon dobro spava bez milijun buđenja i sl. Sad ovu bebu planiram isto dojiti uz kombinaciju sa ad-om koliko bude išlo, kad vidim da mi više nije ugodno preći ću na ad. Ja sam isto komotna po tom pitanju i ne da mi se maltretirati sebe i bebu pogotovo jer imam još 2 djece koje isto trebaju moje vrijeme i pažnju.
Istog sam mišljenja. Ja sam se toliko namučila i opteretila sa tim dojenjem da me to ubilo i vjer uz ostale stresove koje sam imala uzrokovalo izostanak mlijeka. Sad sam rekla dok ide ide. Isto ću se pomagat adom. Imam toddlera doma hoću i da se posvetim njome. Svaka čast ko je uporan Al to mi je stvarno bilo zapravo najviše iscrpljujuće.
Posvudusa malo je veći od moga 🤣. Moj je na ravno 31 bio 1900,a 34 plus 4 je bio 2800.
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Sortiraj odgovore
Najstariji