![](/media/img/a1/d5/cdf97738b765276d4598.jpeg)
Hm citam sad da se dobile bebe poslje carskog neko odma neko nakon par sati. Ja je nisam ni vidjela 24 h bila na intenzivnoj. Onda su me vratili na odjel i tek nakon 3 4 h doveli samo da je skicnem i vratili nazad jer eto bila je malo na kisiku, iako je bila prava i zdrava stavili je bezveze na to kao da joj pomognu. Mlijeko mi je nadoslo 3 dan, a oni su je hranili AD-om. Ja sam se izdajala jer ona nije mogla nikako uhvatiti bradavicu. I izdajala se cc mjesec i pol + AD i nakraju presli samo na ad. Jer sam ostala bez mlijeka ..
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Mene je doktorica oprala za težinu djeteta sad z petak pa sam na teškoj dijeti, više gladna nego sita. Moram na kontrolni uzv 9.2. , ako je predebel spominjala je i raniji carski al se iskreno nadam da neće do tog doć
Pa koliki je to 🤣. Moj je isto veći Al me nije oprao. Nema zašto kad nisam grama dobila zadnja dva mj 🤣
A navodno 2050gr na točno 30 tjedana, pola kile je teži od nje na isti dan trudnoće a ona je bila 4770gr pa su zabrinuti. Ona mi je bila 1550 u 30. tjednu
I moja je bila 1500g u 30. tjednu, ali gin je komentirao da je to nesto sitnije od prosjeka
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Super su mi ova vaša iskustva, ja sam mislila od prve pripremiti i ad, za svaki slučaj jer sma mislila da nema ništa loše u tome i kad sam krwnula kupiti online dohranu, na webu mi je iskočila obavijest tipa najbolja hrana je dojenje, onda su me u okolini počeli kao kako misliš nećeš dojiti bebu i isprepadali su me i zbedirali da beba neće razviti imunitet i zdravlje ako joj uskratim. A nisam ni rekla da ću stirktno samo sam se htjela pripremiti za sve opcije, pa onda ono, valjda ćeš kupiti najskuplje ad u ljekarni?? Onak omg ja sam stvarno mislila da je hrana za bebu nešto najprovjerenije na tržištu i da ne moram strijepiti ako nam ne bude išlo :(
baby development in progress ~ 14.3.24.
Super su mi ova vaša iskustva, ja sam mislila od prve pripremiti i ad, za svaki slučaj jer sma mislila da nema ništa loše u tome i kad sam krwnula kupiti online dohranu, na webu mi je iskočila obavijest tipa najbolja hrana je dojenje, onda su me u okolini počeli kao kako misliš nećeš dojiti bebu i isprepadali su me i zbedirali da beba neće razviti imunitet i zdravlje ako joj uskratim. A nisam ni rekla da ću stirktno samo sam se htjela pripremiti za sve opcije, pa onda ono, valjda ćeš kupiti najskuplje ad u ljekarni?? Onak omg ja sam stvarno mislila da je hrana za bebu nešto najprovjerenije na tržištu i da ne moram strijepiti ako nam ne bude išlo :(
Pa ja sam isto pripremila ad doma da imam za svaki slucsj nikad ne znas sta noc nosi, ja u bolnici u grudima nisam imala mlijeka nego to malo kolostruma i isto su mu davali malo dohrane tokom dana da nije gladan. Tek kad mi je nadoslo mlijeko treci dan je on zapravo imao i sta pojesti ali mu doma nisam davala ad nego sam cekala da to sve krene samo od sebe i da usposzavimo dojenje. Nakon 5 mj sam pocela koristiti ad od koje je imao strasne grceve i morala sam ju promijeniti. Ima jako puno vrsta(za grceve, za refluks…) tako da najbolje mozda pitati u bolnici ako budu nesto koristili i kupiti to da se ne mijesa pa cisto imati doma jedno pakiranje za ‘nedaj Boze’ ☺️ svatko ima svoje misljenje o dojenjju itd, ti se drzi svoga i ako ne planiras dojiti to je ok, ako planiras isto je ok. Svako sebi radi kako mu najbolje pase i odgovara i nema tu dijete nece stvoriti imunitet ili hoce , nitko nije umro ako ga nije dojila mama ili ako ga je hranila ad-om. Ili kombinacija. Sretno😃to je samo moje misljenje
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Vidim da ste pisali da si pregledam vjezbe za okretanje bebe, nadam se da ce mu to pomoc da se zaokrene, decko non stop govori pa nece mali da visi naopacke, tek 1.2 je pregled al po udarcima i guranjem pod i između rebara bi rekla da lezi ravno ili glavom malo prema desnoj strani rebara
Gdje osjecas stucanje? Ako je u donjem dijelu dobra je sansa da je glavica dolje.
Mene udara nogicama sad pod rebra, ali cesto osjetim i udarce na desnoj strani trbuha kao i skroz dolje u zdjelici, valjda kad se rasteze pa udara glavom 😂
Jako je tesko odgonetnuti kako je okrenut. Ja sam danas bila uvjerena da ce bit nanzadak pogotovo sto ne mogu razlikovati guzu i glavu haha. Na kraju se ispostavili da je na vrhu kod zeluca guza :)
Kreni sto prije s vjezbicama, evo jedan dobar link gdje su ove najbitnijehttps://youtu.be/e-kh6nxGkCk?si=YDBcZalHbAZd73Uv
Osjetim dole lijevo kad sjedim onak me iz trbuha po nogi moze udarit i vecinom po lijevoj strani su udarci, ali sve nesto mislim kad se okrene da cu osjetit noge u rebrima ili vislje gore
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Tako je, i moj je imao užasne grčeve, da bi se na kraju ispostavilo da je alergičar i primao je poseban AD na recept, a ja sam bila na strogoj eliminacijskoj dijetu, gotovo ništa nisam jela, jer je opet bilo bolje da jede dojeno mlijeko nego samo AD, i baš smo se namučili sa svim tim, ali prošlo je, imam jedno iskustvo više, i puuuno živaca i strpljenja također 🥰
Nego, evo meni i u ovoj trudnoći hemoroida 🥺🥺 Koja krema vam se pokazala dobra? Nekad sam koristila hemopropin mast, je ona i dalje ok ili ima nešto bolje? Imate još neki savjet ili preporuku za sok ili sirup za mekšu stolicu, da se ne mučim?
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Takodjer planiram dojiti, sina sam dojila godinu i 10 mjeseci, prestala u nadi da ce bolje spavati ali ipak ne.
Na pocetku sam imala dosta problema, od toga sto je on imao frenulum, do uvucenih bradavica, rana, i par rubova sa mastitisom😑 al nekako smo se iscupali. Dojenje je stvarno zahtjevan posao, i razumim svakoga ko ne zeli, ne moze i slicno. Sigurno ima svoje beneficije, ali hvala Bogu i dica na ad su savim prava zdrava i sritna😃
Ja iskreno jedva cekam ponovo dojiti 😅🥰
Tako je, i moj je imao užasne grčeve, da bi se na kraju ispostavilo da je alergičar i primao je poseban AD na recept, a ja sam bila na strogoj eliminacijskoj dijetu, gotovo ništa nisam jela, jer je opet bilo bolje da jede dojeno mlijeko nego samo AD, i baš smo se namučili sa svim tim, ali prošlo je, imam jedno iskustvo više, i puuuno živaca i strpljenja također 🥰
Nego, evo meni i u ovoj trudnoći hemoroida 🥺🥺 Koja krema vam se pokazala dobra? Nekad sam koristila hemopropin mast, je ona i dalje ok ili ima nešto bolje? Imate još neki savjet ili preporuku za sok ili sirup za mekšu stolicu, da se ne mučim?
Ja srećom nemam još u ovoj trudnoći, ali nakon prošle sam imala jedan period i pomogla mi je Hemopip plus krema.
2020. 👦🏻
Posvudusa, ja sam jucer bila na pregledu i doktorica je gledala u tablicama. Rekla mi je da je bitan faktor da li je prva ili druga trudnoca i je li beba musko ili zensko?
Ja sam rodila prvu bebu nesto vise od 4800 prirodnim putem i 7 dana nakon termina, ovaj bi navodno trebao biti i veci, ali carski se ne spominje.
Mene je jucer opomenula zbog kilaze i stavila me na dijetu, ali samo na temelju ovih dobivenih 15 kg, ne zbog bebe. Ici cu ovaj tjedan na ogtt pa cemo vidjeti…
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Sad sam skužila Baby da nam je termin s jednim danom razlike.
2020. 👦🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji