![](/media/img/86/e3/13a49ec5e9d3091ac605.jpeg)
Jel ima smisla kupovati izdajalicu prije prvog dojenja? Sto ako ne budem imala mlijeka? Jel to mogu kako skuzit prije odlaska na porod? I sto ako je carski rez/ranija indukcija, utjece li to na "proizvodnju" mlijeka? Tipa da tijelo nije "skuzilo" da treba da ga stvara?
Moj ponovni pregled je 17.1.
Cure, znam da su neke u potrazi za babybjorn bouncerom, ja sam na kraju kupila rabljeni na njuškalu, ali vidjela sam da je na popustu na malizakladi pa eto, ako netko trazi…
Jos moram naci ergobaby embrace nosiljku
Sretno svima na pregledima u naredno vrijeme!
baby development in progress ~ 14.3.24.
Jel ima smisla kupovati izdajalicuprije prvog dojenja? Sto ako ne budem imala mlijeka? Jel to mogu kako skuzit prije odlaska na porod? I sto ako je carski rez/ranija indukcija, utjece li to na "proizvodnju" mlijeka? Tipa da tijelo nije "skuzilo" da treba da ga stvara?
Ja sam kupila Babyono bezicnu izdajalicu samostojecu sta se ubaci u grudnjak da se nađe ako zatreba a bit ce prilike sigurno da ce zatrebat. Budem li bas trebala izdajalicu onda cu nabavit neku puno bolju i puno skuplju od te. Laktacija je najprirodnija stvar koju ce tvoji hormoni potaknit nakon poroda i koju ce poticat bliskost djeteta i njegova potraznja tj dojenje tako da ne brines da nece doc do toga, a poslje ce ovisit o vise faktora hoce li se odrzat ili ne. Otidi na tecaj za trudnice i poslusaj predavanje o dojenju da se donekle u teoriji educiras, u rodilistu trazi pomoc sestara i kuci ce ti dolazit patronazna... pitaj ako imas nekog bliskog od rodbine i prijateljica sa iskustvom dojenja da ti dode u prvim danima kuci pomoc oko toga
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Ja sam kupila kad je bila akcija u west gatu cijeli komplet kao rucna izdajalica i bočice za nekih pedesetak eura, i meni to izgleda ko spravica za mučenje 😂 iskreno se nadam da ce sve biti uredu sa dojenjem i da cu imati ‘kvalitetno i hranjivo’ mlijeko za bebu da necemo morati prelaziti na formule, poslje ako bude trebalo bi uzela onu elektricnu sto se stavi u grudnjak i mozes raditi i druge stvari dok ona odraduje svoj posao. Onda cu kako ste rekle osnovno za bas porod stavit u ruksak, a sve ostalo stavit u kofercic ukljucujuci i robu za bebu i mene kad budemo izlazili, tako mi najsigurnije. Mi smo se prijavili kod patronažne i nadam se da ce do kraja drugog mjeseca nas zvati jer sam čula da u Puli traže tečaj da dečko moze biti samnom, nekako se bojim ici sama bez njega. Imam paranoje još od zadržanog spontanog kad su mi davali tablete i izazivali trudove da se sve očisti, a to je bilo sa 9 tjedana, sad ipak treba cijela beba izaći iz mene i volila bi njegovu potporu.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Ja sam na stranici bolnice nasla popis za radaonu i rodiliste, ne cini mi se da cu pono toga morati nositi pa sam mislila sve sloziti u onu torbu sto sam dobila uz kolica, cini mi se dosta velika.
A stvari za izlazak i jaje muz ponese kad dode po nas.
Robice sam puno dobila, velicine 50,56 i 62 i sad stvarno nisam pametna koju veličinu trebam pripremiti
💓
Jel ima smisla kupovati izdajalicuprije prvog dojenja? Sto ako ne budem imala mlijeka? Jel to mogu kako skuzit prije odlaska na porod? I sto ako je carski rez/ranija indukcija, utjece li to na "proizvodnju" mlijeka? Tipa da tijelo nije "skuzilo" da treba da ga stvara?
Kako bebicu stavljaš na dojke, tako će ti se mlijeko i stvarati. Bitno je samo da je u početku stavljaš i sve će ti tijelo samo skužiti bez obzira kako si rodila.
Pozdrav svima, bila sam danas na kontroli i sve je super. Cerviks zatvoren, duzine 4.7cm, malac oko 1800g . Sljedeca kontrola 1.2.
Ja sam sve kupila sta triba i ne treba davno, krenula sam gomilat od nalaza Niftija. Planiram prat robicu kroz 2.mj i oko 36tt spakirat neku torbu. S cim prat bebinu robicu?
Bojim se alergija, atopijskog dermatitisa… Mene najvise zanima sad sto za kupanje i njegu kupiti za bebu a da je najboljeg i najkvalitetnijeg sastava. Plan mi je za pocetak voda i bademovo ulje za njegu pelenske zone i za kupanje koristiti. Al kazu poslije treba neki sampon za kosu i neko mlijeko za tijelo da nece se moc samo s vodom i par kapi ulja odradit njega kako spada . S cim mazat guzu? Koje pelene kupit? Vlazne maramice ne zelim koristiti , mislim da se moze s toplom vodom + kojom kapi ulja u termosici i blazinicama i van kuce odradit jednostavno njega guze i spolovila… sta vi kazete?
Kupanje - u pocetku samo voda i moze koja kap ulja, poslije nesto za kupanje ( ima svasta danas na trzistu - Mustela, Uriage, Trudi.. svak po svojoj nekoj volji. I ja planirat to jos malo istraziti).
Guza - to planiram mazati samo ako bude potrebe, bez pretjeranog mackanja ako guza nije crvena ili slicno. Mozda u ljekarnoj uzeti neku sto prave. Prvom sinu mi se cak najbolja pokazala riblja mast ( i sada mu mazem kad malo pocrveni, ne znam jel to bebe smiju )
Pelene - mullerove eko/ babylove nature.
Vlažne - to cu sama praviti : u kutiju sa poklopcem sloziti baby blazinice i politi prokuhanom vodom sa par kapi nekog prikladnoj ulja ( moze i bez ulja).
Za pelene biramo pampers ipak, vlazne maramice sam narucila sa jukki.hr stranice veliko pakiranje tamo imaju super stvari, kupila sam pavlovićecu mast za guzu, set za kupanje, to cemo vidit sta ce nam sve trebat, od robice mislim pripremit onu najmanju 0-1 mjesec i spremiz za svaki slucja i 0-3 ak mu bude premalo znaci 58 i 62cm iako je beba izgleda malo veća na svog tatu
Jel treba šta za pupak ili to rjesava bolnica i patronazna, jel trebam sta kupovati za to?
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Fala cure na info za dojenje. Stavit cu i izdajalicu u popis stvari, ne nuzno za u bolnicu, al.. Imam bas trudnicki tecaj za 2 tjedna, a kasnije i radionicu za baby handling, pa cu vjerojatno tu dobiti i odgovore na neka pitanja. Vidila sam da imaju i radionice za dojenje, pretpostavila sam da je to za nakon poroda, al ako ima i prije - prijavit cu se i na to 😃
Za pelene biramo pampers ipak, vlazne maramice sam narucila sa jukki.hr stranice veliko pakiranje tamo imaju super stvari, kupila sam pavlovićecu mast za guzu, set za kupanje, to cemo vidit sta ce nam sve trebat, od robice mislim pripremit onu najmanju 0-1 mjesec i spremiz za svaki slucja i 0-3 ak mu bude premalo znaci 58 i 62cm iako je beba izgleda malo veća na svog tatu
Jel treba šta za pupak ili to rjesava bolnica i patronazna, jel trebam sta kupovati za
Pupak- vecinom to patronazna dok dolazi mijenja al meni se znalo desavat da pelena promoci ili tokom presvlacenja da se popiski pa ode na pupak(a mora bit suho) pa mi je trebao octanisept sprej, gaze obicne iz ljekarne one sterilne, i ja sam praskala s tyrosur praskom da prije zaraste rana i da se sto prije osusi.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Sortiraj odgovore
Najstariji