Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • 12345M
    11. Siječanj 2024. 10:35

Mi sad idemo na put dva tjedna, taman dok se vratimo ce bit nekih 37 tjedana, pa cemo spremit i torbu i oprat robu, a ovo vrijeme je toliko divlje da ne znam jel mi fali jos sta od robice, ak zafali kupit cemo naknadno. Valjda cu imat snage za sve to, ak ne pomoc ce mama 😂

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

lucq
    11. Siječanj 2024. 10:48

Moj iduci pregled je 26.1.

• Sandra25
    11. Siječanj 2024. 10:48

Malena, moj pregled je 15.01.
    Cure koje spominjete da ste vegetarijanke, mislim da su lijecnici opcenito premalo educirani o prehrani pa se boje premalog unosa proteina, logicnije mi je da se boje unosite li dovoljno vlakana.
    Ja sam trenutno na prehrani, sta god mi paše jedem, ali bila sam dugo veganka pa znam za cijeli taj hype oko proteina, a zapravo problem su uvijek vlakna🙂
    Ja sam valjda jedina ovdje koja nije bila na OGTT. U prosloj trudnoci sam ga vec napravila do ovog perioda, ali ovaj put nista ne spominje.

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

Tratinčica123☺
    11. Siječanj 2024. 11:15

Malena pregled - 01.02.

Cure sretno danas💋

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️25- PCOS, 🙋‍♂️29- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
    Stigla princeza 29.04.24.🥰

Bela23
    11. Siječanj 2024. 11:32

Moj pregled je 29.1. 
    Mene luda zelja za organiziranjem kuce uhvatila. Dns mi je stigla kutija punih ikeinih organizatora pa se s tim zabavljam. Organizirala sam kuhinju i taman krenula na moj i muzev ormar. Sobu malu i od curke stvari se jos ne usidim to mi je tek prekrcano. Za bebija sam dobila za sad vel 56 jer mi je sestricna rodila i dog smo se doslovno kako njezin preraste ona mi salje. Tako da to imam spremno opeglano i oprano tu prvu velicinu. Jos mozda par bodica sta ja kupim. Strah me jos uvijek se forsirat zbog cerviksa pa malo radim malo lezim, onoliko koliko mogu. 
    Meni je najveca enigma gdje cu stavit bebu da spava. Curka je jos s nama u krevetu tj njezin krevet je spojen s nasim onda u sred noci dodje kod nas ako se probudi.

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Anica88
    11. Siječanj 2024. 11:34

Bananica80

Anica88

Bananica80

Došli su mi nalazi krvi na koje su me poslali zbog anemije. I da, niske zalihe feritina - to objašnjava i moje "trzave noge" po noći. Očito ono željeza u prenatalu mi je premalo. No, kolesterol mi je otišao u nebo - ukupni je 9 😨 Ušlagirala sam se kad sam vidila. Imam sutra ginekologa pa ću pitat za to i da mi da nešto za anemiju. Vjerojatno je ogroman, jer otkad su mi dijagnosticirali gestacijski dijabetes, samo sireve i jaja jedem. Stvarno se nadam da ce past sad kad pripazim na masnoće. Inače, više nemam pojma šta da jedem. Zbog gestacijskog moram brojat ugljikohidrate (tipa leća i ostalo), zbog manje bebe moram više jest - dakle više ovog ostalog, a sad zbog kolesterola bi morala smanjit sireve i jaja 😶 Pa umrijeti ću od gladi ako jedem samo povrće. A dobila sam dosad samo 6kg u trudnoći, a u startu mi je BMI bio niži.. Ja bi bila nasretnija kad bi mi netko dao tjedni meni za hranjenje do kraja trudnoće. Ovo više ne znam šta izmisliti kao obroke i međuobroke 😑

A da li ti je ok HDL kolesterol?
    Ja sam vegetarijanka pa i inace jedem puno sira, a sad u trudnoci mi je sir jedna od rijetkih namirnica od koje mi nije zlo. Isto mi je visok ukupni kolesterol, 7.8. Receno mi je da je obicno u trudnoci povisen i da je ok ako HDL nije prenizak.
    Da mi kazu da ne smijem jesti sir, ostala bi samo na krumpiru, tijestu i nezacinjenom povrcu 😅

HDL mi je povišen isto (oko 2.5) to je kao dobro, al i LDL je preko 5. Isto mi nije bas milo kad sam vidila tih 9 😅 Razumijem te, ja nisam vegetarijanka, ali generalno ne jedem previse mesa - prehrana mi se mahom temelji na mlijecnim proizvodima, povrcu, grahoricama i tako. Moja "boljka" je sto zbog gestacijskog dijabetesa ne smijem krumpir, grahorice, i ostale ugljikohidrate - tj, smijem al u bas ogranicenim kolicinama. Onda ako maknem sir i jaja ostajem na mesu i zelenom povrcu 😀 sto je problem najvise kad radim dorucak ili smisljam medjuobroke. No, zaista, svo zlo u tome. Neka mi "prehrana" bude najgora boljka ove trudnoce i potpisujem odmah 😆

Mislim da bi ti moj ginekolog rekao da je to ok ;)
    Moje je slicno - HDL 2.1, LDL 4.6.

Prezivjet cemo jos ta 2 mjeseca s povisenim kolesterolom, bitno da se kasnije dovedemo u red ;)

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Anica88
    11. Siječanj 2024. 11:37

lucq

A da li ti je ok HDL kolesterol?
    Ja sam vegetarijanka pa i inace jedem puno sira, a sad u trudnoci mi je sir jedna od rijetkih namirnica od koje mi nije zlo. Isto mi je visok ukupni kolesterol, 7.8. Receno mi je da je obicno u trudnoci povisen i da je ok ako HDL nije prenizak.
    Da mi kazu da ne smijem jesti sir, ostala bi samo na krumpiru, tijestu i nezacinjenom povrcu 😅

I ja sam vegetarijanka🤗 doktorica mi je naglasavala kako su proteini jako vazni u trudnici i treba ih vise nego inace, sad stalno mozgam jel unosim dosta
    Pazis li ti jako na unos proteina?

Pa nije da jako pazim i mjerim nesto, jedem ono od cega mi nije zlo…
    Ginekolog zna da sam vegetarijanka, ali nije nista posebno komentirao to…
    Kad bolje pogledam, mislim da konzumiram vise proteina nego prije, za svaki obrok mi je sir 

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

JagodicaBobica96
    11. Siječanj 2024. 11:37

Malena1122

Ja sam kupila većinu stvari Al sve stoji na hrpu. S pon ću krenuti pomalo sve slagati.

Malena1122 koliko si uzimala krpica za bebu? Ja nisam uopste nesto puno za pocetak jer nisam htjela da pretjeram znam da prerastu..

Anica88
    11. Siječanj 2024. 11:39

Malena1122

Lista pregleda:Malena1122 12.1Maša 15.1Alexica 15.1Antonela2024 16.1Martinaaa_ 22.1Leptirica 123 23.1Mrva1104 25.1lalllla 25.1Mary36 25.1Cure lista je prazna! Pišite termine pregleda

Moj zadnji pregled kod ginekologa je 31.1. 

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Anica88
    11. Siječanj 2024. 11:42

Sandra25

Malena, moj pregled je 15.01.
    Cure koje spominjete da ste vegetarijanke, mislim da su lijecnici opcenito premalo educirani o prehrani pa se boje premalog unosa proteina, logicnije mi je da se boje unosite li dovoljno vlakana.
    Ja sam trenutno na prehrani, sta god mi paše jedem, ali bila sam dugo veganka pa znam za cijeli taj hype oko proteina, a zapravo problem su uvijek vlakna🙂
    Ja sam valjda jedina ovdje koja nije bila na OGTT. U prosloj trudnoci sam ga vec napravila do ovog perioda, ali ovaj put nista ne spominje.

Tu si u pravu.
    Meni se doktorica opce prakse stalno brinula oko zeljeza jer ne jedem meso, a nikad nisam imala manjak zeljeza 😄
    Evo i sad u poodmakloj trudnoci, zeljezo je ok. 
    Mislim da se moj ginekolog ne brine toliko oko toga jer mu je kcerka vegetarijanka. Jedino se malo cudio kako imam povisene masnoce, a ne jedem meso 😆

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.