Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    JagodicaBobica96
    11. Siječanj 2024. 07:27

Martinaaa_

Mene muz opominje vec tjedan dana da ja spakujem torbu, izgleda da je on posto dosta nervozan sto je termin blizi.
    Komodu imam i robicu ali nemam volje za pranje i peglanje, stalno mislim imam jos vremena. Ako me iznenadi i cura krene ranije van onda ce biti jesam ti reko da spakujes stvari 🤣

Moj je suprotan samo govori ma ima vremena 😂 kao opusti se nista se ne brini ja cu sve 🤣 meni se kosa na glavi dize na tu recenicu...haha

Anica88
    11. Siječanj 2024. 08:14

Bananica80

Došli su mi nalazi krvi na koje su me poslali zbog anemije. I da, niske zalihe feritina - to objašnjava i moje "trzave noge" po noći. Očito ono željeza u prenatalu mi je premalo. No, kolesterol mi je otišao u nebo - ukupni je 9 😨 Ušlagirala sam se kad sam vidila. Imam sutra ginekologa pa ću pitat za to i da mi da nešto za anemiju. Vjerojatno je ogroman, jer otkad su mi dijagnosticirali gestacijski dijabetes, samo sireve i jaja jedem. Stvarno se nadam da ce past sad kad pripazim na masnoće. Inače, više nemam pojma šta da jedem. Zbog gestacijskog moram brojat ugljikohidrate (tipa leća i ostalo), zbog manje bebe moram više jest - dakle više ovog ostalog, a sad zbog kolesterola bi morala smanjit sireve i jaja 😶 Pa umrijeti ću od gladi ako jedem samo povrće. A dobila sam dosad samo 6kg u trudnoći, a u startu mi je BMI bio niži.. Ja bi bila nasretnija kad bi mi netko dao tjedni meni za hranjenje do kraja trudnoće. Ovo više ne znam šta izmisliti kao obroke i međuobroke 😑

A da li ti je ok HDL kolesterol?
    Ja sam vegetarijanka pa i inace jedem puno sira, a sad u trudnoci mi je sir jedna od rijetkih namirnica od koje mi nije zlo. Isto mi je visok ukupni kolesterol, 7.8. Receno mi je da je obicno u trudnoci povisen i da je ok ako HDL nije prenizak.
    Da mi kazu da ne smijem jesti sir, ostala bi samo na krumpiru,  tijestu i nezacinjenom povrcu 😅

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Bananica80
    11. Siječanj 2024. 09:16

Anica88

Bananica80

Došli su mi nalazi krvi na koje su me poslali zbog anemije. I da, niske zalihe feritina - to objašnjava i moje "trzave noge" po noći. Očito ono željeza u prenatalu mi je premalo. No, kolesterol mi je otišao u nebo - ukupni je 9 😨 Ušlagirala sam se kad sam vidila. Imam sutra ginekologa pa ću pitat za to i da mi da nešto za anemiju. Vjerojatno je ogroman, jer otkad su mi dijagnosticirali gestacijski dijabetes, samo sireve i jaja jedem. Stvarno se nadam da ce past sad kad pripazim na masnoće. Inače, više nemam pojma šta da jedem. Zbog gestacijskog moram brojat ugljikohidrate (tipa leća i ostalo), zbog manje bebe moram više jest - dakle više ovog ostalog, a sad zbog kolesterola bi morala smanjit sireve i jaja 😶 Pa umrijeti ću od gladi ako jedem samo povrće. A dobila sam dosad samo 6kg u trudnoći, a u startu mi je BMI bio niži.. Ja bi bila nasretnija kad bi mi netko dao tjedni meni za hranjenje do kraja trudnoće. Ovo više ne znam šta izmisliti kao obroke i međuobroke 😑

Ja sam vegetarijanka pa i inace jedem puno sira, a sad u trudnoci mi je sir jedna od rijetkih namirnica od koje mi nije zlo. Isto mi je visok ukupni kolesterol, 7.8. Receno mi je da je obicno u trudnoci povisen i da je ok ako HDL nije prenizak.
    Da mi kazu da ne smijem jesti sir, ostala bi samo na krumpiru, tijestu i nezacinjenom povrcu 😅

HDL mi je povišen isto (oko 2.5) to je kao dobro, al i LDL je preko 5. Isto mi nije bas milo kad sam vidila tih 9 😅 Razumijem te, ja nisam vegetarijanka, ali generalno ne jedem previse mesa - prehrana mi se mahom temelji na mlijecnim proizvodima, povrcu, grahoricama i tako. Moja "boljka" je sto zbog gestacijskog dijabetesa ne smijem krumpir, grahorice, i ostale ugljikohidrate - tj, smijem al u bas ogranicenim kolicinama. Onda ako maknem sir i jaja ostajem na mesu i zelenom povrcu 😀 sto je problem najvise kad radim dorucak ili smisljam medjuobroke. No, zaista, svo zlo u tome. Neka mi "prehrana" bude najgora boljka ove trudnoce i potpisujem odmah 😆

lucq
    11. Siječanj 2024. 09:19

Da mi kazu da ne smijem jesti sir, ostala bi samo na krumpiru, tijestu i nezacinjenom povrcu 😅

I ja sam vegetarijanka🤗 doktorica mi je naglasavala kako su proteini jako vazni u trudnici i treba ih vise nego inace, sad stalno mozgam jel unosim dosta
    Pazis li ti jako na unos proteina?

bejbe2018
    11. Siječanj 2024. 10:00

JagodicaBobica96

Martinaaa_

Mene muz opominje vec tjedan dana da ja spakujem torbu, izgleda da je on posto dosta nervozan sto je termin blizi.
    Komodu imam i robicu ali nemam volje za pranje i peglanje, stalno mislim imam jos vremena. Ako me iznenadi i cura krene ranije van onda ce biti jesam ti reko da spakujes stvari 🤣

Moj je suprotan samo govori ma ima vremena 😂 kao opusti se nista se ne brini ja cu sve 🤣 meni se kosa na glavi dize na tu recenicu…haha

Ja ću spremit idući tjedan kad sve nabavim.
    I ja se bojim ako bude šta ranije,pa nek stoji.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

Malena1122
    11. Siječanj 2024. 10:29

Bananica80

Ja i dalje mršavim. Kolesterol nisam gledala i bolje da ne gledam. Brojim sitno pa ajd 🤣

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    11. Siječanj 2024. 10:31

Bananica80

posvudusa2

Jesi išla na edukaciju o prehranu na vuk vrhovcu?
    Meni su dali primjere jelovnika pa sam se uglavnom toga držala

A bila sam kod njih po upute, al nije bila edukacija. Dobila sam primjer jednog jelovnika.. Drzim se njega sto se tice UH (gramaže) a ostalo variram. Najveći problem mi je doručak i međuobroci - tu sam baš dosta sira, mlijeka i jaja jela. Al smislit ću nešto već. Zapravo mi je došlo da se malo pojadam oko prehrambenih restrikcija 🙃😃

Ja ne pratim njihove smjernice jer mi na njihovo šećer skače. Gledam senzor i mjerim iz prsta i dobro je. Jedem onaj proteinski puding od vanilije. Otkrila sam i super napolitanke i one zobelix keksice bez šećera na to mi šećer super. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    11. Siječanj 2024. 10:32

Mrva1104

Danas sam bila na ogttu i povisena su prva dva vađenja. Nataste je 6.2, prvo vađenje 10.8 i trece 5.8 koje je ispod granice.
    Dan prije sam jela normalno, zadnji obrok imala oko 21h. Sutra trebam do svoje gin po uputnicu za profil.
    Cure koje imate gestacijski, na cemu vam se temelji prehrana?

Aiiii ja sam pala na ovom drugom. Prvi ti je isto dosta povišen po njima. A gledaj da izbjegavaš ugh i šećere to ti je to. Keto prehrana djeluje najbolje Al opet ne možeš potpuno izbaciti ugh radi trudnoće. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    11. Siječanj 2024. 10:33

Ja sam kupila većinu stvari Al sve stoji na hrpu. S pon ću krenuti pomalo sve slagati. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    11. Siječanj 2024. 10:34

Lista pregleda: 
    Malena1122 12.1
    Maša 15.1
    Alexica 15.1
    Antonela2024 16.1 
    Martinaaa_ 22.1 
    Leptirica 123 23.1
    Mrva1104 25.1
    lalllla 25.1
    Mary36 25.1

Cure lista je prazna! Pišite termine pregleda

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.