Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • bili90
    05. Siječanj 2024. 22:57

Yellowsubmarine

Sandra25

Yellowsubmarine

Sandra25

Yellowsubmarine

Cure koje imate roditi krajem cetvrtog ( meni je termin 01.05. I ja sam iz Dalmacije ) - sta nam treba od debljega za bebe? Neki dzemper, jaknica nesto? Jel tada prikladno pleteno? S tim da sigurno necu izaci prije 15.05. Ako rodim oko termina. U cemu iznijeti dijete iz rodilista?

Meni je termin pocetkom 4 mj i iz Splita sam. Za izlazak iz bolnice uzela sam mu kompletic (pamucnu tuticu, sa gore nekom jaknicom plisanom preko i pamucnom kapicom). Ispod naravno dugi bodi i carapice i preko toga dekica. Mislim da ce to za ove krajeve i taj period biti dovoljno. Nadam se da se ne varam🤣

Pa i ja kontam nekako tako, al opet ne znam. Prva beba bila ljetna pa ne znam ta ove prijelazne 😅
    Kad vec kazes da si iz Splita? Jel imas mozda popis za rodiliste sta treba? Tj jel treba za bebu nositi ista ili kako to ide?

Ja sam prosli put imala jesensku bebu🤣
    Pa sjecam se prije 7 godina za bebu mi je samo trebalo par tetra pelena dok smo tamo, duda i robica za izaci. Pelene, vlazne i takve stvari ima u rodilistu i nije mi bilo potrebno

Beba je tih par dana u robici od rodilista?

U Splitu su bebe u robici od rodilista, meni su cak bile i najbolje njihove spavacice, svoje na kraju nisam koristila. Imaju i pelene i maramice za bebe iako sam ja ponila svoje. Cak su imali i chicco uloske za nas mame. I ja sam u terminu krajem cetvrtog mj pa ne znam jel dovoljna samo dekica preko ili da kupim i neku jaknicu za bebu.

Donna2022
    06. Siječanj 2024. 00:20

Cure da se i ja prikljucim preporukama za Roidakal tablete- prije 4 tjedna cerviks mi je bio 26 mm, danas na pregledu 32. Od tada pijem 2 Roidakala dnevno i smanjila sam tempo.
    U svakom slucaju preporuke👌

👩 33
    👨35
    09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢

TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
    6/2023➕🌈❤️🙏
    Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞

• bili90
    06. Siječanj 2024. 04:22

Donna2022

Cure da se i ja prikljucim preporukama za Roidakal tablete- prije 4 tjedna cerviks mi je bio 26 mm, danas na pregledu 32. Od tada pijem 2 Roidakala dnevno i smanjila sam tempo.
    U svakom slucaju preporuke👌

Hvala puno na iskustvu, nadam se da će i nama pomoći.
    Imate li kakvih bolova “dole”? Meni stalno probadanja, rezanja, sijevanja, pritisak. Više ne znam šta je normalno a što ne.

Maša🤰🏼
    06. Siječanj 2024. 07:48

Cure meni je ovo druga trudnoca ali js sam u šoku koliko ova moja malena beba može lupat. Jučer je punih sat vremena lupala i izvracala se. Nakraju me sve pocelo bolit i pocela sam imat i bh i plakat naravno 😂😂🙈 nisam to toliko jako osjecala sa sinom , strah me sta ce bit do kraja 🙈

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

Malena1122
    06. Siječanj 2024. 07:59

Maša🤰🏼

Cure meni je ovo druga trudnoca ali js sam u šoku koliko ova moja malena beba može lupat. Jučer je punih sat vremena lupala i izvracala se. Nakraju me sve pocelo bolit i pocela sam imat i bh i plakat naravno 😂😂🙈 nisam to toliko jako osjecala sa sinom , strah me sta ce bit do kraja 🙈

I moj je turbo. Fascinirana sam prvo koliko je živahan,a drugo koliko je jak 😅

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• Sandra25
    06. Siječanj 2024. 08:09

Yellowsubmarine

Sandra25

Yellowsubmarine

Sandra25

Yellowsubmarine

Cure koje imate roditi krajem cetvrtog ( meni je termin 01.05. I ja sam iz Dalmacije ) - sta nam treba od debljega za bebe? Neki dzemper, jaknica nesto? Jel tada prikladno pleteno? S tim da sigurno necu izaci prije 15.05. Ako rodim oko termina. U cemu iznijeti dijete iz rodilista?

Meni je termin pocetkom 4 mj i iz Splita sam. Za izlazak iz bolnice uzela sam mu kompletic (pamucnu tuticu, sa gore nekom jaknicom plisanom preko i pamucnom kapicom). Ispod naravno dugi bodi i carapice i preko toga dekica. Mislim da ce to za ove krajeve i taj period biti dovoljno. Nadam se da se ne varam🤣

Pa i ja kontam nekako tako, al opet ne znam. Prva beba bila ljetna pa ne znam ta ove prijelazne 😅
    Kad vec kazes da si iz Splita? Jel imas mozda popis za rodiliste sta treba? Tj jel treba za bebu nositi ista ili kako to ide?

Ja sam prosli put imala jesensku bebu🤣
    Pa sjecam se prije 7 godina za bebu mi je samo trebalo par tetra pelena dok smo tamo, duda i robica za izaci. Pelene, vlazne i takve stvari ima u rodilistu i nije mi bilo potrebno

Beba je tih par dana u robici od rodilista?

Da. Imaju tutice za bebe i presvlace ih svaki dan. Nema potrebe za robicom do izlaska. Slazem se i ovo za spavacice. Ja sam ponijela svoje ali na kraju ih nisam ni upotrijebila. Sto se ulozaka tice to sam nosila svoje i nisam dobila nijedan njihov niti mi je tko nudio. Al sto se bebica tice pokrivena si skroz sve do izlaska. A i sve sto shvatis naknadno da ti treba moze ti donijeti muz

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Sandra25
    06. Siječanj 2024. 08:11

Maša🤰🏼

Ja sam osjecala i prvog sina dosta jako me lupao ali nikad ovom jacinom ovako rano.
    Za ovu bebu mi doktorica na svakom pregledu bar 2-3 puta kaze da je jako zivahan. U zadnje vrijeme me lupka i po noci i po danu. Zna me probuditi iz sna lupkanje❤️

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

Maša🤰🏼
    06. Siječanj 2024. 08:15

Sandra25

Maša🤰🏼

Ja sam osjecala i prvog sina dosta jako me lupao ali nikad ovom jacinom ovako rano.
    Za ovu bebu mi doktorica na svakom pregledu bar 2-3 puta kaze da je jako zivahan. U zadnje vrijeme me lupka i po noci i po danu. Zna me probuditi iz sna lupkanje❤️

E pa ista stvar, i meni ginekolog kaze svaki put da je jako aktivna i budi me nocu uredno 🙈 a kao malena je pa si mislim boze sta ce bit kad dode na 2,3 kg 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

• lalllla
    06. Siječanj 2024. 08:32

Cure znam da su neke pricale vec za otvaranje porodiljnog, ako ga otvaram npr 25.2(45 dana prije poroda), kada moram predati papire za otvaranje porodiljnog na hzzo? 
    I dal npr ako cu otvarati 10.3 sto je 28 dana prije termina ne ulazi mi placa za drugi mj jer mi ona treba sjesti 15.3? Da li mogu predati papire nakon 15.3 kad mi sjedne ta zadnja placa ili ne? Ako me kuzite

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Mrva1104
    06. Siječanj 2024. 09:06

Jutro cure 🥰
    Mi smo od 6 budni jer je mama morala ici piškiti po ko zna koji put u noci, a beba je odlucila imati i jutarnji trening tako da tko je spavao je spavao. A kazu spavaj dok mozes... 🙄
    Vidim da pisete za porodiljni, raspitivala sam se kod ginekologa i na hzz sto rade bas na tome. U obracun naknade ulaze sve uplate do mjeseca u kojem otvaras porodiljni. Meni je 45 dana prije poroda 27.2. I kad bi tad otvorila porodiljni ne bi mi usla placa od siječnja u obracun jer je uplata bila 15.2. Apsurd. Plus kad predajes papire, receno mi je u mjesecu otvaranja od 20. - 30. U mjesecu se to sve predaje. Znaci imala bi platnu listu i za tu placu ali ne ubraja se. Također sam pitala mogu li onda otvoriti bilo koji dan u tom periodu od 45 - 28 dana prije termina, da se trebam dogovoriti sa svojim ginekologom. Gin mi je rekla posto nisam bila na komplikacijama onda mogu otvoriti bilo kad u tom periodu. Ocito ako si na komplikacijama onda ide tocno 45. Ili 28. Dan. 🤔
    Tako da cu sad iskoristiti sav godisnji koji imam i 1.3. Otvaram porodiljni pa da mi u obracun ude i 1.mjesec. Ispilala sam tu zenu moze li ikako uci i veljaca u obracun ali ne moze. Sta je totalno besmisleno. 

💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.