Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lalllla
    05. Siječanj 2024. 13:22

Takodjer, za pranje robice, ja sam uvijek prala na 40, osim rucnika posteljine i tetra pelena njih perem na 60, koristim frosch baby deterdzent i omeksivac i roba ide jos u susilicu di se dodatno s temperaturom opegla. I niksd nisam imala problema:)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Ivy1304
    05. Siječanj 2024. 13:28

Malena1122

Ivy1304

Pozdrav cure, imam pitanje, da li netko od vas zna citati nalaze? Stigli su mi nalazi od trombofilije. Ne kuzim nista, gin mi na godisnjem…

Da vidim jel mogu šta razumijeti? Ja se bockam

Hej, evo saljem slike
    https://ibb.co/160Sgnf

https://ibb.co/dGWb5fy

06.05.2023. 🤍🧸my little angel 😔💔 miss.ab.-11tj.
    23.8.2023. ➕🌈❣

5.9 💔

Malena1122
    05. Siječanj 2024. 14:05

Bananica80

Cure, opet pitanjce oko porodiljnog :) Jel zna koja možda kakva je situacija sa porodiljnim ako dođe do prijevremenog poroda - ili dogovorno sa ginekologom (indukcija, carski) ili ako se dogodi. Pitam jer sam dobila info od svog socijalnog ginekologa koji datum najranije krećem na porodiljni (tj prelazim sa komplikacija), al još nisam sa ginekologicom koja me vodi u bolnici dogovorila hoćemo li čekati termin ili će se ići na indukciju, s obzirom na moje komplikacije. To sam planirala pitat na sljedećem pregledu. Bune me dvije stvari, prvo je to što ako znam da ću roditi ranije, onda jel mogu i ranije na porodiljni (datumski ranije nego ovaj datum kad mi je termin), pa samim time i ranije primati veću naknadu od ove crkavice na komplikacijama? A druga stvar je, ne znam kako teče godina dana rodiljnog dopusta, jel od datuma otvaranja porodiljnog ili od termina kad se beba rodila? Tj, ako se beba rodi ranije, onda neću iskoristi svih onih cca mjesec dana porodiljnog koji se otvara prije termina. Nadam se da ste skužile što hoću pitat, malo sam možda konfuzno napisala

Samo ako si rodila prije 37 tjedana se nešto produžuje. Ovo dva tjedna prije i tako to ne. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    05. Siječanj 2024. 14:06

Ivy1304

Malena1122

Ivy1304

Pozdrav cure, imam pitanje, da li netko od vas zna citati nalaze? Stigli su mi nalazi od trombofilije. Ne kuzim nista, gin mi na godisnjem…

Da vidim jel mogu šta razumijeti? Ja se bockam

Hej, evo saljem slike
    https://ibb.co/160Sgnf

https://ibb.co/dGWb5fy

Nažalost ne znam ove čitati. Ja svaki mjesec radim d dimere i koagulogram po tome su meni uveli terapiju 🫣

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    05. Siječanj 2024. 14:07

lalllla

Takodjer, za pranje robice, ja sam uvijek prala na 40, osim rucnika posteljine i tetra pelena njih perem na 60, koristim frosch baby deterdzent i omeksivac i roba ide jos u susilicu di se dodatno s temperaturom opegla. I niksd nisam imala problema:)

Isto koristim ili njega ili becutan 2u1. Za dezinfekciju imate sanytol za robu Al mislim da vam stvarno nema za to potrebe. Ja i peglam prvih mjesec dana ako vidim da nema reakcije ni to više. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Bela23
    05. Siječanj 2024. 14:18

Mary36

Bela23

Ja sam bila na mirovanju i u prvoj trudnoći zbog cerviksa i zbog kontrakcija koje se nisu nikako smirivale. Tada je duljina cerviksa bila dobra ali za svaki slučaj da spriječimo kontrakcije više sam mirovala. U ovoj trudnoći mi je prva izmjerena duljina bila 26 mm zatim mi je bilo skoro 4 cm iako vjerujem da je bila pogreška u mjerenju Jer nisu dva ista doktora mjerila sada zadnje sa 29 tjedana je bio oko 3 cm i ok zato što mi se cijelo vrijeme ne smanjuje već je tu otprilike isti. Ja bih ti od srca savjetovala Roidakal tablete da piješ Jer sam uvjerena da su mi one pomogle da se taj cerviks zadrži na istoj duljini

Hvala ti za savjet, baš mi se čine dobre ove tablete. Kupiti ću ih pa ćemo vidjeti

Kazem ti, uvjerena sam da su mi pomogle jer sam bila u 17 tt i uloziva za vrsak prsta na predzadnjem pregledu sve zatvoreno. 😊

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

• lalllla
    05. Siječanj 2024. 14:42

Bela23

Mary36

Bela23

Ja sam bila na mirovanju i u prvoj trudnoći zbog cerviksa i zbog kontrakcija koje se nisu nikako smirivale. Tada je duljina cerviksa bila dobra ali za svaki slučaj da spriječimo kontrakcije više sam mirovala. U ovoj trudnoći mi je prva izmjerena duljina bila 26 mm zatim mi je bilo skoro 4 cm iako vjerujem da je bila pogreška u mjerenju Jer nisu dva ista doktora mjerila sada zadnje sa 29 tjedana je bio oko 3 cm i ok zato što mi se cijelo vrijeme ne smanjuje već je tu otprilike isti. Ja bih ti od srca savjetovala Roidakal tablete da piješ Jer sam uvjerena da su mi one pomogle da se taj cerviks zadrži na istoj duljini

Hvala ti za savjet, baš mi se čine dobre ove tablete. Kupiti ću ih pa ćemo vidjeti

Kazem ti, uvjerena sam da su mi pomogle jer sam bila u 17 tt i uloziva za vrsak prsta na predzadnjem pregledu sve zatvoreno. 😊

Ja isto pijem roidakal jednom navecer i smanjile su mi menstrualnu bol koju sam osjecala a cula sam da su i dobre za duljinu cerviksa odnosno da sve drze na mjestu. To je zapravo magnezij s jos nekim sastojcima i znam da neke zene piju cak i jednu ujutro i jednu navecer :)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• lalllla
    05. Siječanj 2024. 15:01

Mislim ne mozw ti nista biti od kolicine jedino mi je gin rekla da moze doci do proljeva zbog velike kolicine magnezija i to je to

• Bananica80
    05. Siječanj 2024. 15:22

lalllla

Mislim ne mozw ti nista biti od kolicine jedino mi je gin rekla da moze doci do proljeva zbog velike kolicine magnezija i to je to

Uh, spasila bi se da dobijem proljev 🤣 idem malo povecat magnezij - sad sam na 400mg + koliko je u prenatalu 😊

• bili90
    05. Siječanj 2024. 16:31

Pozdrav cure, pratim vas dugo.. i ja sam proljetna trudnica :)
    Vidim počinje se pričati o cerviksu, moj je od 20-og tjedna 25mm, nikakvu posebnu terapiju nisam dobila osim smanjiti tempo. Bela23, koliki ti je cerviks bio prošlu trudnoću i jesi izdržala do kraja? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.