![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Mislim da cu tek sad kad prestanem raditi postati ful svjesna da je termin sve blize i da cu vise uzivati u trudnoci iako mi je sve teze🙈
Imate li vi kakav popis sto sve treba za rodilište? I za prvu ruku doma?
Vidim da ste pisale o izdajalicama ali to bi uzela naknadno ako bude potrebe, lako mi se mm zaleti kupiti.
Sto mislite, sto je bolje uzeti nuna leaf (ili nesto na tu foru) ili onaj babybjorn?
💙
Mislim da cu tek sad kad prestanem raditi postati ful svjesna da je termin sve blize i da cu vise uzivati u trudnoci iako mi je sve teze🙈
Vidim da ste pisale o izdajalicama ali to bi uzela naknadno ako bude potrebe, lako mi se mm zaleti kupiti.
Sto mislite, sto je bolje uzeti nuna leaf (ili nesto na tu foru) ili onaj babybjorn?
Kako se uziva u trudnoci? 😂
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Nuna leaf/ babybjorn - nemam nijednu od te dvije, imam Kinderkraft Lumi koja se ljulja lijevo desno kao i Nuna. E sad, mom prvom to nije bilo nesto turbo napeto, imam osjecaj da je ovo ljuljanje kao kod babybjorn bebama draze, pogotovo na duzi period, cak do godine. Da sada biram izabrala bi takvu koja ima sistem kao babybjorn, a sto se tice cijena, nebulozne su mi i od jedne i od druge.
Kod Nune zvuci primamljivo da je do 60 kg, al ne mogu ni zamislit dite od npr 4,5 godina da u njoj sidi a pogotovo da to prevrcem po kuci par godina😂
Ja imam babybjorn i doslovno sam ju ofucala od koristenja. Sin mi je po citave dane bio unutra skoro, sluzila nam je za spavanje, igranje, ljuljanje, pocetak dohrane dok nisam uzela hranilicu, ma svee, i jos mu je bila top kad je skuzio da ju on pokretima pokrece. Za nunu sam cula jedino da je super prvih 2-3 mj dok je beba mala i uziva u nunuskanju , kasnije postanu mali divljaci i to im nije dovoljno dosta adrenalina😂😂😂 tako da eto ne mora biti babybjorn ima razlicitih sad tih vrsta (kinderkraft, ergobaby…) na tu foru. :)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Ja sam prvi put u rodiliste nosila:
2 spavacice za dojenje
1 pidzama duga na gumbice
Peribottle
Neki sprej za spricanje na ulozak radi brzeg zarastanja rane
Higijenske potrepstine(kupka, dezic, cetkica, pasta, sampon, cesalj)
Papuce za po sobi
Papuce gumene za tusiranje
2 velika rucnika
Carape
Uloske chicco
Frida mom gacice poslije poroda iliti mrezaste gacice (to.to)
Wc papir!
Onaj papir za stavit na dasku od wc skoljke
Ogrtac(vise nepotrebno nego potrebno)
Tablete za bolove i nesto za stolicu(redovita prah)
Vlazni wc papir
Jastucice za grudnjak za dojilje
Grudnjak za dojenje ili top
Za bebu:
Vlazne maramice
2 tetra pelene
(Ostalo sam sve dobila od njih-kremu za guzu, pelene, robica)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Cure meni je ovo druga trudnoca ali js sam u šoku koliko ova moja malena beba može lupat. Jučer je punih sat vremena lupala i izvracala se. Nakraju me sve pocelo bolit i pocela sam imat i bh i plakat naravno 😂😂🙈 nisam to toliko jako osjecala sa sinom , strah me sta ce bit do kraja 🙈
Mašo također i ja sam u šoku kolimo malac jako i dugo može lupati. Ja sam 25 tt, prva trudnoća. Moj malac je miran dnevno nekih 5 sati možda, evo sad već 3 sata bez prestanka se prevrće, boksa, stomak mi na sve strane poskakuje, kao da pleše unutra, ne znam ni sama šta radi sve. Noćas me 4 puta probudili udarci, a preko dana obavezno kad mirujem, čak i dok stojim i hodam osjetim udarce, dali je to uopće normalno, više nisam sigurna kad malac spava, koliko je aktivan, što kažeš šta će tek biti kasnije 😂😂
Cure meni je ovo druga trudnoca ali js sam u šoku koliko ova moja malena beba može lupat. Jučer je punih sat vremena lupala i izvracala se. Nakraju me sve pocelo bolit i pocela sam imat i bh i plakat naravno 😂😂🙈 nisam to toliko jako osjecala sa sinom , strah me sta ce bit do kraja 🙈
Moja je isto tako jako živahna, cijelu noć lupa a stvarno je još mala. Od kad pijem magnezij mi ne uzrokuje to česte kontrakcije, ali prije baš je. Isto me strah što će biti kad bude veća, kad lupa upišam se u gaće i mislim si da će izletjeti . Cijeli trbuh mi se već miče. Prva cura mi je bila skroz mirna u trbuhu naspram ove. Baš gledam, bebe će nam po kineskom horoskopu biti zmajevi, možda je u tome stvar
.
Za porodiljni vam ulazi u prosjek 6 placa koje su isplacene u mjesecu prije onog kad krecete na porodiljni. Znaci porodiljni krece npr. 27.2., u prosjek ulazi placa koju ste dobile u 1.mj (za 12.) i nema druge. Nema veze s predajom papira nego bas s datumOm pocetka porodiljnog. Tako je i ne mozete nista promijeniti.
Ja sam krenula s 1.1. U prosjek su mi usle place do zakljucbo s placom za 11.mj jer mi je ona isplacena u mjesecu prije otvaranja porodiljnog.
Nuna leaf ili babybjorn/ergobaby/… kako su i cure prije rekle, navodno im nuna dosadi dosta brzo, a ove sto se sami ljuljaju im dugo budu zanimljive.
Lupanje- i moj lupa skoro danonocno ali evo sad je vec veliki i ocito nema vise toliko mjesta pa to vise nisu udarci toliko koliko migoljenja. (Ako vas tjesi ta cinjenica).
Svejedno me bas zna boljeti kad se rasteze i vrti, a pogotovo kad udari nekako prema dolje pa imam osjecaj da ce ispasti :D
Kad ste vec na temi njihaljki/bjorna, da vas pitam malo o tome - prvorotkinja cu (nadam se) bit. Tome je funkcija da bebac bude u tome tokom dana kad nije na rukama i tu se amo rec "zabavlja" jelda? Pa su malo mirniji u tome, ne treba ih stalno nositi? Moze se i hraniti (dohranom) u tome jelda? Cisto da lakse probam odvagati jel mi isplativa investicija. Tek jos njuskam stvari za bolnicu i malo nakon - ovo nuzno, bojim se da ne jinxam sve, pa nisam ni blizu dosla ovim "dodatnim" stvarima
Kad ste vec na temi njihaljki/bjorna, da vas pitam malo o tome - prvorotkinja cu (nadam se) bit. Tome je funkcija da bebac bude u tome tokom dana kad nije na rukama i tu se amo rec "zabavlja" jelda? Pa su malo mirniji u tome, ne treba ih stalno nositi? Moze se i hraniti (dohranom) u tome jelda? Cisto da lakse probam odvagati jel mi isplativa investicija. Tek jos njuskam stvari za bolnicu i malo nakon - ovo nuzno, bojim se da ne jinxam sve, pa nisam ni blizu dosla ovim "dodatnim" stvarima
Cak nije niti preporucljivo da dijete bude u njihaljkama, bolje je da bude na podlozi, podu, trbuhu, baby gym i slicno. U njihaljki je dijete ograniceno, po meni je okej staviti na kratko, al bas da dijete boravi u tome ne podrzavam. Dohranu znaju davati u njihaljkama jer neka djeca ne sjede sa 6 mjeseci, pa se hrane u polusjedecem polozaju itd. Ovo je moje misljenje, naravno ne mora se svak sloziti. ☺️
Sortiraj odgovore
Najstariji