Malena, kako je prošao IAT? Ne znam kako će biti jer nema apsolutno nikakve prognoze kako će beba reagirati i hoće li trebati transfuziju dok je u trbuhu ili će sve biti ok do termina, pa ću biti pod konstantnim nadzorom.
Mary, meni je cerviks 36mm. Mislim da je tek ispod 25mm opasno, možda će druge cure znati više o tome.
Gin mi nije loše reagirao, rekao je da je to ok. Ali on je i inače dosta nonšalantan. Moguće da je dužina povezana i s time koji ti je porod? Ja sam s prvom kćeri došla rađati s dužinom cerviksa od 4 cm jer mi je pukao vodenjak . Nadam se da je ok, malo ću više mirovati jer sam sad za blagdane bila jako aktivna. I počela sam piti magnezij i vidim da mi to smanjuje bh kontrakcije.
Malena, kako je prošao IAT? Ne znam kako će biti jer nema apsolutno nikakve prognoze kako će beba reagirati i hoće li trebati transfuziju dok je u trbuhu ili će sve biti ok do termina, pa ću biti pod konstantnim nadzorom.
Mary, meni je cerviks 36mm. Mislim da je tek ispod 25mm opasno, možda će druge cure znati više o tome.
Gin mi nije loše reagirao, rekao je da je to ok. Ali on je i inače dosta nonšalantan. Moguće da je dužina povezana i s time koji ti je porod? Ja sam s prvom kćeri došla rađati s dužinom cerviksa od 4 cm jer mi je pukao vodenjak. Nadam se da je ok, malo ću više mirovati jer sam sad za blagdane bila jako aktivna. I počela sam piti magnezij i vidim da mi to smanjuje bh kontrakcije.
Ja pijem 700 mg magnezija dnevno. Samo rokaj
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Ja sam bila na mirovanju i u prvoj trudnoći zbog cerviksa i zbog kontrakcija koje se nisu nikako smirivale. Tada je duljina cerviksa bila dobra ali za svaki slučaj da spriječimo kontrakcije više sam mirovala. U ovoj trudnoći mi je prva izmjerena duljina bila 26 mm zatim mi je bilo skoro 4 cm iako vjerujem da je bila pogreška u mjerenju Jer nisu dva ista doktora mjerila sada zadnje sa 29 tjedana je bio oko 3 cm i ok zato što mi se cijelo vrijeme ne smanjuje već je tu otprilike isti. Ja bih ti od srca savjetovala Roidakal tablete da piješ Jer sam uvjerena da su mi one pomogle da se taj cerviks zadrži na istoj duljini
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
Cure na koliko stupnjeva se peru djecje stvari?
Gledam etikete i sve je 40, a zar nije prije bilo price da te duecje trebaju na bar 60c?
Cervix kao bude kritican kad padne na ispod 2.5 cm prije 24 - 26 tt. Ovo oko trojke je sve kao okej, pogotovo ako si zatvorena. A i trebao bi on sa odmakom trudnoce se lagano skracivat iako nije kod svih tako. Meni je sa 22 tt bio 4 cm a sa 26 tt 4.5 - ista doktorica mjerila. Nekad mu se dimenzije i mijenjaju gore dole u trudnoci. A bilo je i dosta prica o curama koje su ga imale kratkog i bile otvorene - tj bio je uloziv za prst (valjda je to isto) i cak prenijele termin. Ovo sam saznala jer me toga bas bilo strah u drugom tromjesjecju - kako je prva trudnoca pa nemam pojma jel mi inkompetentan cerviks ili ne, pa sam bas puno to guglala. ☺
Sto se tice pranja odjece ja sam dobila preporuku ili prati na 90 C ili na manje al koristiti dodatno dezinficijens za odjecu. Pa mislim da cu tako. Vec sam kupila dezinficijens u DM i tu i tamo ga ubacim u neki ves koji mi je sumnjiv (ovo sa bolnickih pregleda, donje rublje, rucnici) 😀
Ja sve perem na 40 i nikad problema nismo imali. Popeglam iza i to je to. Nije sve da može na 90 neću se zezat sigurno s time. Gledam da dva sata pere samo
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Super tnx, meni isto malo zao sve na 90.
Probat cu umjesto omeksivaca alkoholni ocat i na 40c baby program plus peglanje. Tetrice eventualno na 60.
Imam neki tekuci deterdzent od becutana pa cu vidjeti kakav je
Ja sam bila na mirovanju i u prvoj trudnoći zbog cerviksa i zbog kontrakcija koje se nisu nikako smirivale. Tada je duljina cerviksa bila dobra ali za svaki slučaj da spriječimo kontrakcije više sam mirovala. U ovoj trudnoći mi je prva izmjerena duljina bila 26 mm zatim mi je bilo skoro 4 cm iako vjerujem da je bila pogreška u mjerenju Jer nisu dva ista doktora mjerila sada zadnje sa 29 tjedana je bio oko 3 cm i ok zato što mi se cijelo vrijeme ne smanjuje već je tu otprilike isti. Ja bih ti od srca savjetovala Roidakal tablete da piješ Jer sam uvjerena da su mi one pomogle da se taj cerviks zadrži na istoj duljini
Hvala ti za savjet, baš mi se čine dobre ove tablete. Kupiti ću ih pa ćemo vidjeti
Cure, opet pitanjce oko porodiljnog :) Jel zna koja možda kakva je situacija sa porodiljnim ako dođe do prijevremenog poroda - ili dogovorno sa ginekologom (indukcija, carski) ili ako se dogodi. Pitam jer sam dobila info od svog socijalnog ginekologa koji datum najranije krećem na porodiljni (tj prelazim sa komplikacija), al još nisam sa ginekologicom koja me vodi u bolnici dogovorila hoćemo li čekati termin ili će se ići na indukciju, s obzirom na moje komplikacije. To sam planirala pitat na sljedećem pregledu. Bune me dvije stvari, prvo je to što ako znam da ću roditi ranije, onda jel mogu i ranije na porodiljni (datumski ranije nego ovaj datum kad mi je termin), pa samim time i ranije primati veću naknadu od ove crkavice na komplikacijama? A druga stvar je, ne znam kako teče godina dana rodiljnog dopusta, jel od datuma otvaranja porodiljnog ili od termina kad se beba rodila? Tj, ako se beba rodi ranije, onda neću iskoristi svih onih cca mjesec dana porodiljnog koji se otvara prije termina. Nadam se da ste skužile što hoću pitat, malo sam možda konfuzno napisala
Ako se beba rodi ranije tebi porodiljni ide do datuma kada ti je bio termin, znaci ako ti je termin 1.3(porodiljni ti ide do tad) neovisno rodila ti 15.2 . A za ovo drugo ne znam odgovor:)
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Sortiraj odgovore
Najstariji