Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Malena1122
    22. Prosinac 2023. 15:03

Libre je skup sport traje 14 dana i mijenjaš. Znači mjesečno 120€. Ima i lagana odstupanja jer mjeri šećer iz međustanične masti dok ovaj direkt iz prsta krvi. Odlično je šta na aplikaciji imaš uvid u svakakve grafikone te dnevni prosjek šećera. Meni je danas došao baš i aparatić. Uzela sam aparatić 100 trakica,50 iglica cca 60€. Kontam svakako će mi Trebat da se popratim i nakon poroda te dobro je imat ga kod kuće. Mog tatu je dijabetes sahranio Al doduše on se nije ni pazio. 
    Guk mislim da rijetko tko padne i završi na inzulinu. Moj prosjek guka je bio 5.0 šta bi se reklo super. Al meni je nakon toga npr krenuo divljat malo šećer na tašte. Sad kad sam se uhodala spustila sam ga pomalo. Ovdje u Dubrovniku su malo čak i labavi po pitanju toga djeluje mi. Nije ovo strašno kao šta Alexica rekla. Meni npr krumpir koji dosta je zastupljen u dijeti digne šećer dok mo čokolada nije. Svakome tijelo drugačije reagira. Al Def manji obroci i često da se održava ta glukoza u nekoj ravnini amo reći. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    22. Prosinac 2023. 15:12

https://ibb.co/1X7jWVp
    Evo ga aparatić 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• Alexica
    22. Prosinac 2023. 15:40

E taj isti imam i ja. :) Doduse u gradskoj ljekarni u zgu je 12€ pocetni komplet (sve ono sto sam navela) i dodatno onda jos iglice i trakice se kupuju kad se potrose ove dobivene. Ja isto imam 100tinjak komada.
    I da, aparatic nije skroz tocan- rezultati u guk profilu su mi bili dosta nizi od aparatica (mjerila sam svako vadjenje i paralelno sebi na aparaticu). 
    Za usporedbu da imate:
    Na taste: aparatic-4.7, GUK profil-3.9
    2h nakon dorucka: aparatic-6.1, GUK profil-5.6
    2h nakon rucka: aparatic-5.3, GUK profil-zgrusao mi se uzorak
    2h nakon vecere: aparatic-5.6, GUK profil-5.2
    S tim da ocito i stres napravi svoje jer mi je inace secer nizi, ali taj dan je bio visi jer mi je bas bila drama to sve vaditi :D

• Bananica80
    22. Prosinac 2023. 16:17

Alexica

E taj isti imam i ja. :) Doduse u gradskoj ljekarni u zgu je 12€ pocetni komplet (sve ono sto sam navela) i dodatno onda jos iglice i trakice se kupuju kad se potrose ove dobivene. Ja isto imam 100tinjak komada.
    I da, aparatic nije skroz tocan- rezultati u guk profilu su mi bili dosta nizi od aparatica (mjerila sam svako vadjenje i paralelno sebi na aparaticu).
    Za usporedbu da imate:
    Na taste: aparatic-4.7, GUK profil-3.9
    2h nakon dorucka: aparatic-6.1,GUK profil-5.6
    2h nakon rucka: aparatic-5.3,GUK profil-zgrusao mi se uzorak
    2h nakon vecere: aparatic-5.6,GUK profil-5.2
    S tim da ocito i stres napravi svoje jer mi je inace secer nizi, ali taj dan je bio visi jer mi je bas bila drama to sve vaditi :D

Oo super za znati da aparatić odstupa. Da odmah ne dobijem napad panike kad vidim vrijednosti  Meni su dali ACCU-CHEK Instant. Ne dali, nego sam ga posudila. Bilo bi divno kad bi ga mogla imati cijelo vrijeme al mislim da ipak nisu toliko široke ruke  

3/2024 💙

• Mrva1104
    22. Prosinac 2023. 16:52

Malena1122

Anica88

Alexica

Moja mama se bavila isplatom placa (knjigovodstvo) i kaze da za porodiljni ulazi u prosjek 6 placa (ali ne ukljucujuci onu zadnju).
    Ja bi trebala s 2.1. na porodiljni pa mi je po tome zadnja placa koja ulazi u prosjek ona za 11.mj., a ne 12.
    Ne znam jel isto i za komplikacije.

Provjerila sam sad sa svojom sestrom koja je prije pola godine isla na porodiljni i komplikacije prije toga. Kaze da za komplikacije ne uzimaju u prosjek zadnju placu, a za porodiljni uzimaju iste te platne liste, dakle ne gledaju u prosjek zadnju punu placu prije komplikacija 🙁

Istina. Zato sam ja još uvijek kao da radim😂. Odoh direkt na porodiljni da ne zeznem prosjek.

Hvala cure na odgovorima za komplikacije. 
    Cini mi se da cu i ja direkt na porodiljni 🙈

💙

• Mrva1104
    22. Prosinac 2023. 16:59

Bili smo jucer na pregledu kod moje gin, sve je u redu. Nije me puno ni gledala obzirom da me se gledalo detaljno u zadnje dane a i doktor joj je sve javio tako da mi se i to bas svidilo sta su u kontaktu i svi upuceni u sve. Malac ima 700g, tjedan veci po svim mjerama, kaze velik decko 😂
    Sad sam na +12kg🙈
    Imamo kontrolu 8.1. Kod jednog doktora i 25.1. Kod moje gin tako da se sve i dalje prati. Iii 10.1. Vadim ogtt, kad produ blagdani da bude mjerodavno.
    Nadam se da ste sve dobro ❤️

💙

Anica88
    23. Prosinac 2023. 06:28

Evo mene s novim vijestima vezano uz porodiljni. Kako bi mi prvi dan porodiljnog trebao biti 31.1., cak i da radim do kraja, za prosjek placa mi ne bi gledali 1. mjesec jer necu raditi puni mjesec. Takodjer ne gledaju niti zadnji puni mjesec, to bi bio 12. mjesec. Dakle, ne isplati mi se raditi u 1. mjesecu i idem na odrzavanje trudnoce

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Mrva1104
    23. Prosinac 2023. 09:50

Anica88

Evo mene s novim vijestima vezano uz porodiljni. Kako bi mi prvi dan porodiljnog trebao biti 31.1., cak i da radim do kraja, za prosjek placa mi ne bi gledali 1. mjesec jer necu raditi puni mjesec. Takodjer ne gledaju niti zadnji puni mjesec, to bi bio 12. mjesec. Dakle, ne isplati mi se raditi u 1. mjesecu i idem na odrzavanje trudnoce

Ta njihova racunica meni nikako nije jasna. Sto sve istrpis psihicki, fizicki, o hormonima da ne pricam, da bi imao normalnu naknadu a oni tako.. Meni je olakotno to sto radim od doma i ne mogu reci, moji imaju obzira ako se ne osjecam dobro taj dan ili ako imam pregled, ali ustajanje svako jutro uz alarm i da moram biti koncentrirana mi je svakim danom sve teze i teze. Odlasci do wca i isprekidan san me izlude i ujutro budem bas za nista. 
    Moram priznati da je bas jako poticajno da imas vise djece😂

💙

• Bananica80
    23. Prosinac 2023. 09:53

A cure, vezano za te komplikacije/porodiljni - što vas najviše brine sa tim računanjem mjeseci? Zapravo, želim pitati jel to hoće reći da nemate fiksnu plaću svaki mjesec nego ona je varijabilna?

3/2024 💙

• Mrva1104
    23. Prosinac 2023. 10:12

Bananica80

A cure, vezano za te komplikacije/porodiljni - što vas najviše brine sa tim računanjem mjeseci? Zapravo, želim pitati jel to hoće reći da nemate fiksnu plaću svaki mjesec nego ona je varijabilna?

Imam fiksnu ali sam zbog kraljeznice ovo ljeto bila na bo i sad bi sto duze radila kako mi to ne bi uslo u prosjek jer mi ga itekako snizi. Al kako god okrenem, jedan mjesec ce mi uci sa tim njihovim izracunom😏

💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.