![](/media/img/e7/9a/4bc6906feb0cce2fb0f5.jpeg)
Ne ne cure, mislim da ste krivo služile, nemam preeklampsiju, zato sam i napisala, nemam ništa akutno što se odmah rješava nego probleme za koje uzimaš terapiju ili se na drugi način liječe.
Radi se o zaista rijetkim stvarima koje nema puno ljudi, pa ih ne morate ni istraživati ni ništa, niti jednoj ovdje se to neće dogoditi ❤️
Prva stvar je primarni antifosfolipidni sindrom, za njega i trombofiliju uzimam terapiju, a druga stvar je rh imunizacija koja je još rjeđa i liječi se intrauterinom transfuzijom, odnosno mijenjanjem krvi bebici dok je još u trbuhu 😬
Bravo za super preglede. Ja zasad ništa neću spremati jer je sve jako neizvjesno, ali bilo što da treba, u par dana se sve kupi, opere, ispegla i posloži, bez brige cure 🥰
He. APS imam i ja. Otkriven mi je tek u 18tt - i odtad sam na terapiji. Baš sam nešto sad pisala o tome na heparinskim trudnicama, barem kako sam ja skužila o čemu je stvar. Ispaničarila sam svoje kad sam saznala :) Kad si ti to skužila, u prijašnjim trudnoćama il tek sad
Meni su dosli nalazi ogtt i urinokulture i sve je tip top uredno. Bas sam sretna jer u prvoj trudnoci sam bas imala velikih problema sa raznim bakterijama i stalno sam bila na antibiotiku tako da 🤞🥳🥳🥳 sad jos cekam pregled 27.prije nove godine i bas se veselim!
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Čestitam svima na dobrim pregledima.. 😊 ja sam bila jučer privatno na pregledu 3d/4d, taman sam bila 22+6 tt, na kraju sam platila 130eura, pregled je trajao oko 50 min, sve je super, bebač nije htio pokazati lice odmah, pa mi je dao bombon da ga slatko malo aktivira i na kraju ipak je pokazao lice.. 😂😂 Vidjela sam kako zijeva, predivno nešto, ima 540 grama.. Na kraju sam dobila slike na mail, također sam dobila slike isprintano na a4 ali plastificirano, i plus još sam dobila usb sa svim snimkama uzv-a, sve u svemu vrijedi svakog eura. 😊🥰
Bravo za sve dobre preglede i dobre nalaze ogtt 🥳
Baby.nb.3 šaljem pozitivu i nadam se da će sve biti dobro 🍀🥰
Cure koje ste na Euthyroxu, do kad morate na redovne kontrole kod nuklearca? Meni je danas bio zadnji pregled, rekli su mi da mi terapija do poroda ostaje nepromijenjena i da ne moram više kontrolirati hormone do 2.mj iza poroda kada će biti kontrola. Pa me zanima dali je to uobičajena praksa jer sam do sad imala kontrolu hormona svaka 4 tjedna.
33👙 36🩳
MPO 6/23, 4.7. ➕️
Bravo za sve dobre preglede i dobre nalaze ogtt 🥳
Baby.nb.3 šaljem pozitivu inadam se da će sve biti dobro 🍀🥰
Cure koje ste na Euthyroxu, do kad morate na redovne kontrole kod nuklearca? Meni je danas bio zadnji pregled, rekli su mi da mi terapija do poroda ostaje nepromijenjena i da ne moram više kontrolirati hormone do 2.mj iza poroda kada će biti kontrola. Pa me zanima dali je to uobičajena praksa jer sam do sad imala kontrolu hormona svaka 4 tjedna.
Ja kontroliram svakih cca 6 tjedana i svaki put se ginekolog posavjetuje sa endokrinologom i tako cu do poroda..
A jel znate kad se vadi opet krv za nas koja smo negativna krvna grupa? Ja to nisam vadila od nekog 12 tt 🤔
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Mene je moj gin stavio na euthyrox od 16tt i od tada me na nikakvu kontrolu nije poslao 🤔
Da li koju od vas muci vrtoglavica i slabost? Inace imam nizak tlak, ali vec par puta mi se dogodilo takva slabost da jednostavno moram leci jer cu se srusiti. I to potraje 10ak minuta i naidem. Sva sreca samo jednom mi se to dogodilo u gradu
💓
Meni su na VV na zadnjem nalazu stavili kontrolu TSH/FT4 za 6 tjedana, a do sada je bilo svaka 4.
Martina meni se to dogodilo jedno 3-4 puta do sad. Jednom mi je bio bas nizak tlak (imam kucni tlakomjer), a ostalo nije. Ja sam pretpostavila da mi je pao secer u krvi - jer su to kao simptomi toga, i kad bi pojela nesto slatko bilo bi bolje. Al i anemicna sam pa je mozda i do toga. Spomenula sam to doktorima al nisu nesto posebno odreagirali. Ja sad nosim uvijek grozdani secer u tableticama ako sam vani za prvu pomoc ako se dogodi.
Inace izgleda da mi nije OGGT dobar, treca vrijednost mi je povisena. Ovi sa VV me dva dana nisu zvali, nisu mi nikakve upute dali, nula bodova. Sreca sta sam pogledala nalaze na e gradjani. Sad moram otic tamo saznat na kakvoj dijeti moram biti i kako vadim GUK profil - jer to imam iduci tjedan (prema nalazu). Katastrofica, bas sam ljuta na njih sad.
Pocela sam piti tablete za zeljezo a i doduse prehrana mi je malo u kaosu. Znaci zatvor uzas. Ima li ko kakav savjet 😅
Nista iz ljekarne nije pomoglo, sve dok nisam popila cijedeni sok od naranci i suhe sljive. E onda sam se spasila! Doslovno sam se rasplakala kad sam uspjela🤣🤣
Mašo- Za rh- bi trebala ići u 6.mj i u 8.mj. trudnoce
Bananica - za GUK profil bi prvo trebala ici na edukaciju na vuk vrhovec gdje te “nauce” kako se hraniti i kako izvaditi krv pa tjedan dana bit na dijeti i onda im donosis tek guk profil.
Edukacije su svaki radni dan u 12:30h
Cure vezano uz zatvor- meni je pomogao kompot od suhih sljiva, magnezij i cim se zeljezo malo popravilo sam presla na Floradix sirup za zeljezo umjesto tableta, od njega nisam imala zatvor
👩 33
👨35
09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢
TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
6/2023➕🌈❤️🙏
Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞
Sortiraj odgovore
Najstariji