Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Baby.nb.3
    22. Prosinac 2023. 00:58

Bananica80

He. APS imam i ja. Otkriven mi je tek u 18tt - i odtad sam na terapiji. Baš sam nešto sad pisala o tome na heparinskim trudnicama, barem kako sam ja skužila o čemu je stvar. Ispaničarila sam svoje kad sam saznala :) Kad si ti to skužila, u prijašnjim trudnoćama il tek sad

Zašto si u 18tt to radila, koja je bila indikacija? Ja sam radila nakon 2. spontanog, u 3. trudnoći uveden heparin ali svejedno spontani, jer to najčešće bude kromosomska pogreška i nema pomoći.

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Baby.nb.3
    22. Prosinac 2023. 01:00

lalllla

Meni su dosli nalazi ogtt i urinokulture i sve je tip top uredno. Bas sam sretna jer u prvoj trudnoci sam bas imala velikih problema sa raznim bakterijama i stalno sam bila na antibiotiku tako da 🤞🥳🥳🥳 sad jos cekam pregled 27.prije nove godine i bas se veselim!

I ja sam u prethodnoj se mučila sa e.coli, isto jedno 5 antibiotika i nikako je se riješiti, tako da znam koja je to sreća kad je napokon ok 🎉🎉

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Bananica80
    22. Prosinac 2023. 07:23

Baby no 3., ovo je trudnoca iz potpomognute, nakon jednog spontanog (spontano zacet) u 7 tt i jedne biokemijske/spontanog u 5tt. Zbog potpomognute sam bila u svakakvim obradama, među ostalim i kod imunologa, jer imam jednu autoimunu bolest. Pa mi je receno da se javim kad(ako) ostanem trudna. Tako sam u ovoj trudnoci rano poslana na razne krvne imunoloske pretrage, samo se nalazi cekaju jedno 2ipo mjeseca i do dijagnoze i terapije sam dosla tako "kasno" u trudnoci. Povisena su mi antikardiolipinska antitijela. Frkica me da nisam prekasno startala sa heparinom i da vec ima tromobova u posteljici, i naravno strah me gubitka u kasnim tjednima trudnoce zbog infarkta/insuficijencije posteljice. Sad me na pregledu dr. utjesila da stanje izgleda dobro (bebac je normalne velicine, malo i veci, protoci su dobri). A zasto su tebi rekli da je cilj 28 tt? Zbog APS ili ovog drugog ili kombinacije? Jel te to planiraju tako rano inducirat ili je to "drzmo fige da dojdemo do 28 tt"? Meni jos nisu spominjali indukciju, samo da ce me poblize pratiti za znakove insuficijencije posteljice.
    Alexica, hvala na info za VV. Nisam bas uspjela naci puno toga online/pa ni kontakt. Tako da idem danas do njih direkt pitat sta ja trebam i kako, jer ak je taj GUK za tjedan dana, onda mi to pada taman nakon ovih neradnih dana - dakle nemam kad pitat nego danas 😬 Znam da im je guzva i sve al ovo me bas naljutilo... 😡

• Bananica80
    22. Prosinac 2023. 07:27

Baby no 3.  E da i da se osvrnem na "rane" gubitke u prvom tromjesecju - je i meni su rekli da je to zbog kromosomskih gresaka, i kroz potpomognutu sam "naucila" da fakat i je mahom. Makar ima i lijecnika koji u "nasim" i slicnim dijagnozama (trombofilija) daju heparin i u pocetku jer kao da pomaze implantaciji - tj smanjuje sanse da se zbog poremecaja koagulacije ona ne dogodi. A brat google kaze da je kod APSa najcesce i najgore gubitak u kasnim tjednima 🙈 dakle nema "odmora" za glavu do samog kraja 🥲

• Baby.nb.3
    22. Prosinac 2023. 08:12

Bananica, ne, nisu radili problem zbog APS nego te imunizacije, jer ne mogu puno napraviti prije 22tt, kasnije već može ići liječenje, ali zbog kombinacije te dvije stvari, u kojima ako moram ići na transfuziju (tj. beba u maternici), moram prekinuti terapiju za APS 😬😬
    Inače, za APS se moraš testirati dok nisi trudna, i obavezno u dva navrata u razmaku 8 tjedana.

💔💔💔 3 missed ab
    💙 prva mrva
    💙 šašavko
    💔💔 2 missed ab
    💙 Hrabri Palčić

• Bananica80
    22. Prosinac 2023. 08:48

Baby.nb.3

Bananica, ne, nisu radili problem zbog APS nego te imunizacije, jer ne mogu puno napraviti prije 22tt, kasnije već može ići liječenje, ali zbog kombinacije te dvije stvari, u kojima ako moram ići na transfuziju (tj. beba u maternici), moram prekinuti terapiju za APS 😬😬
    Inače, za APS se moraš testirati dok nisi trudna, i obavezno u dva navrata u razmaku 8 tjedana.

da znam za APS - imala sam i prije povišena antitijela. A vjerujem da mi imunologica zna što radi :) Negdje po netu se nalazi info da je razmak od 12 tjedana ... Uh uh, žao mi je što su te strefila dva "veselja"  no dobro, prate te, maksimalno. Nije neka utjeha, al maksimalno se radi što se može. 

Zelena123
    22. Prosinac 2023. 09:18

Bananice, Baby, žao mi je da su vas potrefila ta stanja, ali bitno je da znate za njih i da ih doktori prate.
    Leptirice, Lalla super za dobre preglede i nalaze!
    Tear of happines - ja sam na terapiji za štitnjaču. Prije trudnoće TSH mi je bio normalan, u trudnoći se približio donjoj granici, pa sam stavljena na terapiju. Nakon toga sam još 2 puta radila kontrolu i uvijek mi je bio normalan. Dakle u ovih 27 tjedana trudnoće, do sad sam ga 3 puta vadila po uputi ginekologa. Nisam išla kod endokrinologa, pretpostavljam jer nije bio problematičan TSH

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• Emmaythomson
    22. Prosinac 2023. 09:33

MMOExp.com provides the best way to buy <a href="https://www.mmoexp.com/Wow-classic-sod/Gold.html">WoW Classic SoD Gold</a>, <a href="https://www.mmoexp.com/New-world/Coins.html">New World gold coins</a>, <a href="https://www.mmoexp.com/Fc-24/Coins.html">FC 24 Coins</a>, <a href="https://www.mmoexp.com/Nfl-24/Coins.html">mut 24 madden coins</a> service, and so on. We have more than 10 years of experience, hundreds of game products, and about 80,000 customers support us. Reasonably priced, Stable supply, Trustworthy service, and 365/24/7 online. Sign up for free and become our VIP member at once.

Malena1122
    22. Prosinac 2023. 09:42

Lista pregleda: 
    Maša 22.12
    lalllla 27.12 
    LavicaBP 28.12
    lucq 29.12 
    Alexica 29.12 
    Zelena123 2.1
    Mary36 04.1
    Miljevićka08.02 5.1 
    Tratinčica123 8.1 
    pepapepa 9.1
    WhiteOrchid 9.1 
    Malena1122 15.1
    Antonela2024 16.1 
    Leptirica 123 23.1

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    22. Prosinac 2023. 09:42

Sretno danas! 
    Na putu sam pa malo teze pratim. Večeras vas popratim 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.